Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2377 times)
satis
5
*****
Offline


Posts: 1073

Gender: female
Mediji
15.11.2008 at 19:48:38
 
V enem slovenskih tednikov je izjemno zanimiv članek o medijih, ki so prevodniki informacij iz duhovnega sveta. Ljubljančanka Teja svojcem prenaša sporočila umrlih in pravi, da velikokrat mrtvi tolažijo žive. Naloga medijev je tudi, da razbijejo ljudem mit o smrti in ljudem potrdijo, da je življenje večno.

"Ideja o smrti je največja iluzija današnjega časa, ki marsikoga drži v krempljih brezupa, čeprav je dejansko fizična smrt le prehod v drugo obliko bivanja."

Ena presunljivih zgodb na meji verjetnega se je zgodila, ko je na posvetovanje prišel par, ki je v prometni nesreči izgubil sina. V večurnem pogovoru je sin posredoval veliko informacij in starša miril, da je z njim vse v redu. Nenehno pa se je poleg njega prikazovala mala deklica, za katero so na koncu ugotovili, da je pokopana v grobu zraven njunega sina. Deklica je to potrdila in dala znak, da želi priti v stik s svojo družino. Punčka je skupaj z babico in teto izgubila življenje, ko je v avto trčil vlak. Povezali so se z mamo umrle deklice in v pogovoru z medijem je ta natančno opisala deklico in obleko, v katero je bila oblečena, ko so jo dali k večnemu počitku. Punčka je mami želela sporočiti, da je z njo vse v redu in da stric, šofer avtomobila, ni bil kriv za nesrečo, ampak se je šlo za tehnično napako. Punčka je želela olajšati življenje stricu.

Toda ali nima tudi vsakdo od nas te izkušnje srečevanja z mrtvimi, ki nas obiskujejo na nek način? Se pojavljajo v sanjah, nas kdaj opozarjajo, skušajo rešiti kakšen spor.... Spominjam se neke stare gospe, ki je stanovala blizu nas in sem jo po njeni smrti velikokrat sanjala. Govorila mi je, da še vedno živi v svojem stanovanju, neko noč pa mi je pokazala Kanado, prelepe gozdove in neko hišico v enem teh gozdov in mi dejala, da zdaj gre tja in ne bo več prihajala nazaj. Nekoč sem sanjala tudi zelo staro gospo, neko daljno sorodnico, ki me je po smrti nekoč obiskala v sanjah in mi vsa blažena govorila, kako lepo da se ima. Le nenehno je ponavljala, edinole denarja pa tu ne poznajo, denarja pa tu nimajo.To jo je malo begalo, saj je vse življenje tiščala novce na kup in bila znana kot stiskaška, a v tej dimenziji, kjer naj bi zdaj živela, novcev žal ni.

Cool
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: Mediji
Reply #1 - 16.11.2008 at 09:41:45
 
Še nism vidu/doživu posmrtnega življenja, vem pa da je, za sigurno , kot sem jaz  Roll Eyes.

Lep + dober jasnosončen dan, iznad te Ljubljanske megle ( duhovne megle ) še naprejjj, juhejjjjjjj,... Cool  Roll Eyes...

by Boštyxyz + #
Back to top
 
 
IP Logged
 
Etrex
5
*****
Offline


Posts: 1511

Gender: male
Re: Mediji
Reply #2 - 24.11.2008 at 23:18:28
 
Boštyxz wrote on 16.11.2008 at 09:41:45:
Še nism vidu/doživu posmrtnega življenja, vem pa da je, za sigurno , kot sem jaz  Roll Eyes.

Lep + dober jasnosončen dan, iznad te Ljubljanske megle ( duhovne megle ) še naprejjj, juhejjjjjjj,... Cool  Roll Eyes...

by Boštyxyz + #


Bosty, posmrtno zivljenje ti je vsakic ko se znova rodis.

Ni nobenega, ko zdaj ne bi zivel posmrtno.

Zivljenje v bistvu sploh ni posmrtno je samo vecno- zdaj zivljenje.

L.p.
Back to top
 

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1