Res smo dežela brez upanja. Ta agonija se vleče in vleče.
http://mikstone1.blogspot.com/Dan mladosti ali dežela brez upanja? Kateri naslov naj zapišem? Ponavadi ustrelim prvi naslov ali misel, ki se mi porodi. Res smo nekoč slavili dan mladosti. V povezavi z maršalovim osebnim praznikom. Štafeta mladosti je potovala od Vardarja do Triglava. Skoraj! Teh časov več ni. Mladosti pa tudi ne slavimo več. Realno stanje v državi, je obče znano. Levim, desnim in vsem ostalim. Zadnji dogodki, so nam pregnali še zadnje dvome.
Alenka Bratušek je premierka, ki to ni. Kdo v resnici vodi državo, nas zadolžuje in razprodaja še zadnjo srebrnino? Vlada, ki se nam predstavlja v javnosti, pač ne. Zlato fiskalno pravilo je dokaz, da je vlada dirigirana. Dovčerajšnja prepričanja, so pohojena. Mogoče prodana? Ali pa jih sploh ni bilo? So samo ukazi! Ki ne prihajajo po mailih ali sms-ih!
Pride sel. Vrata odpre Alenka. In jih tudi zapre. Deset minut kasneje, sel odide! Alenka je bleda kot stena! Čufer skomiguje z rameni. Prišel je ukaz, da se "zlato fiskalno pravilo" sprejme in vpiše v ustavo. Prelomno leto 2015! Od tu naprej, tej vladi ne verjamem niti, da bo jutri nedelja!
Ostaja pa vprašanje za vse slovence! Kdo je Alenki in vladi ukazal, da čez noč pohodi vse, kar zagovarja od svojega nastanka? Imamo v deželi nadvlado? Sprašujem se, če nas t.i. evro trojka , že vodi in kroji?
Hilda Tovšak! V posmeh vsem, se je oglasila in vrnila za rešetke. Zakaj v posmeh? Vrh Policije, sam Virant, Veniger in še kdo, so se trkali po prsih in nazdravljali! Čemu le? Tako nekako, je nastopil Obama pred narodom, ko so specialci ubili Bin Ladna. V Sloveniji, pa se stara baba naveliča skrivalnic in pokliče odvetnika. Ta pokliče izbranega copsa, da babnico pobere na avtobusnem postajališču. Slabih sto metrov od hiške, kjer je počivala in razmišljala. Tisti, ki bi morali odleteti, pa šampanjce odpirajo in novinarjem pozirajo? To je moja dežela!
Ozadje Hildinega izleta na domačijo! Hilda je nekomu obljubila, da bo izpuhtela. Komu? Harij Furlan je uredil, da je Hilda odkorakala na svobodo. Hilda pa ni držala besede. Ostala je doma. Zdaj bo hudič in pol. Kriminalist Slodej pa perosna non gratta!
Hilda je nasedla. Slab policaj je pritiskal in grozil. Potem pa vstopi dober policaj. Slodej! "Razume" Hildo. Ponudi ji ramo in oporo. Hilda ima občutek, da so jo dovčerajšni partnerji izigrali. Ostane ji Slodej! Kaj to pomeni za ešalon bankirjev, poslovnežev in politikov, si lahko mislite.
Hilda in Makedonija! Naj se najstarejši sin še tako spreneveda, mama je mama. Jernej Tovšak je v želji, da dokaže svojo nedolžnost, zanikal mamo. Hilda, Hilda...., le kaj si misli mama na Igu? MZZ zagotavlja, da je bil Jernej Tovšak dežuren! Res je!
Rezervacija in njena odpoved, sta prišla iz telefonske številke slovenskega zunanjega ministrstva. V soboto rezervacija. V ponedeljek je bila podaljšana, ker stranka ni prispela. Klic je prišel in Skopja. Slovensko veleposlaništvo! V sredo je prišel klic iz Slovenije. In odpovedal rezervacijo!
Kdo je urejal Hildi beg in rezerviral gorski hotel na meji z Grčijo in Albanijo? Če ne Jernej Tovšak, pa nekdo drug iz MZZ. Ne pozabimo, da je bila Hilda šefica kadrovske na MZZ. Precej kadra je tja ona pripeljala. Kadra, ki ji je lojalen še danes. Pa verjeli ali ne!
Nekoč je lastnik podjetja GDS, pobegnil v Makedonijo. Nastanitev zanj in njegovo družino, sem uredil jaz. V Makedoniji imam nekaj ljudi, ki jim zaupam. Zaradi tega, so me "bratje po Janši" skoraj ubili (paravomo). Zgodba ima že brado, zato jo ne bom ponavljal. Kmalu bo na sporedu na okrožnem sodišču. Dušan Mikuš se spreneveda, da je odnesel kup denarja vlagateljev GDS-a. Denar je končal v SDS in Varnosti Kranj.
Medtem, ko se vsa država ukvarja s Hildo in marionetno vlado, se nekateri borijo za življenje. Za prvi korak v življenju. Moj prispevek je bil skromen. Mogoče lahko pomagam, da apeliram na vas. Hvala.