ja to kar se dogaja je smesno. cirka 270mio smo posodl Grciji.
tega denarja ne bomo vidl. ni vec smesno ampak zalostno, ob zavedanju, da gre ta denar nemskih in francoskim bankam, ki so neodgovorno in rizicno posojale denar grciji, sedaj so pa v težavah.
To je napaka, to je tisto kar nas dela revne, in ne kapitalizem.
Resevanje grcije je ravno nasprotno od kapitalizma. In to ni osamljen primer, kjer se ne spoštuje načela free market kapitalizma. Veliko je takih primerov , kjer se ne spoštuje načela kapitalizma za voljo specialnih interesov, vso krivdo pa pripisujejo ravno kapitalizmu.
meni se zdi tole dober clanek.
http://www.finance.si/317433/Za-denar-namesto-za-partijoTorej valda, k država financira avtoceste, valda se spet krade.
Povsod k so težave, je vpletena država, a ljudje ne znajo povezat tocki 1 in 2 s premico. Ne znajo sklepat da je mogoče država odgovorna za veliko večino težav.
V osnovi so pa Slovenijo zafurale banke ,ki so v državni lasti. Torej država je zafurala slovenijo. Ustvarila je tajkune,ki so za moje pojme neupravičeno prišli do premoženja. Seveda se v free marketu to ne bi moglo zgoditi. Nobena banka ne bi posodla tok denarja in tvegala stecaje, razen državna banka, katero sedaj rešujemo mi. Če pa bi katera banka bila tako neumna in posojala tako neodgovorno, bi propadla. Vsi bi zgubil službe, nesposobni/pohlepni/neučinkoviti managerji bi se lahko poslovil od svoje kariere. Ampak to jim ni v inetersu! Lasten interes zene kapitalizem, zato lahko predpostavimo, da noben ne bo sebe zajebu zanalasc! Ce je pa ponesrec, pa ni zadost sposoben za to.
Sedaj ko rešujeme banke po evropi, rešujemo bodisi neučinkovite nesposobne managerje, bodisi managerje ,ki delujejo v prid specialnih interesov(kradejo), in ker jih bomo rešil, bodo ostali tam kjer so in
zgodba se bo ponovila čez tok pa tok let , kradli nas bodo naprej in
to pri belem dnevu, vsi vemo kaj se dogaja, pa nobenemu nic ni. LJudje ne poznajo resitve, ki je enostavna. Država nej se umakne iz gospodarstva 99%!!
Ampak politiki strašijo in demagoško govorijo ,da to ne bi bilo uredu in ljudje jim to verjamejo. Zanimivo kako ljudstvo bolj verjame ljudem, ki jih kradejo, kot pa da bi uporabili svojo glavo in zdravo pamet in poslusali vecim idejam.