satis wrote on 06.10.2008 at 08:06:03:Etrex wrote on 06.10.2008 at 00:03:27:satis wrote on 05.10.2008 at 22:05:14:Zanimivo razmišljaš, Poet. Veš, bolj ezoterično znanje Ved je, da je vse duhovno, tudi materialni univerzumi. Vse je duh, le da materialne kozmose prekriva oblak iluzije. Zatorej prebujeni že v tem svetu lahko živi v duhovnem svetu, samo prebudit se mora iz sna.
Ok ok

Razjasni mi prosim pojme: Duhovni nivo in Duh. Realno brez fantaziranja prosim. Problem je da noben ne ve kaj se za temi besedami v resnici skriva, ker tega enostavno ne ve, zato napise neko nauceno blodnjo, ki je ne more preveriti zivi sila in posledicno je pravljica in nic vec.
Ce si pa ti izjema, pa izvoli zdaj imas priloznost

L.p.
No, čisto preprosta razlaga, vse je energija. Saj veš, energija je neuničljiva in se niti ne ustvari, niti ne uniči. Torej Bog, živa bitja, duhovni svet, materialna energija, vse je večno. Razlika je le, da je ena energija višja, druga nižja. Duh ima zavest, materija pa ne. Torej živa bitja so spoj materije in duha, zavestne duše v materialnih elementih, ki so ravno tako večni, le preoblikujejo se iz ene oblike v drugo.
Aha kot bi rekel, vse je v resnici skleda solate. Energija... povej kaksna energija, objasni to bolj podrobno?
Materijalna energija, to pa tudi vse pojasni

Gotovo poznas tudi duhovno materijo

to ti je ista prijava in tako ce zedeve ne poznas, pride to ven.
Nepotrebno mesanje pojmov, se vidi da zadeve ne razumes, oprosti ampak samo nekaj bluzis in skusas to prodati kot resnico.
Je pa res... pravilno si napisala, da je energija in materija neunicljiva, kot bi kocke razsul in sestavil nekaj drugega, dejansko kock ne unicis in to je napaka, ker ljudje vidijo to kot da se je nekaj izgubilo, ceprav so se vedno vse kocke, samo oblicje se zamenja.
In sem spoznal, da od tega prihaja da je vse privid, maya in da je vse energija, ampak to ni res, to je samo nerazumevanje vesoljne pojavnosti, zato je privid, ker se narobe razume in ne ker je dejansko vse samo maya. Ker materija je materija in je trdna snov, atomi niso energija.
Tako bom se enkrat sem prilepil, ker imam ravno pri roki, to ti bo dalo razumevanje okrog tega. IN-RI ki ti je poznan je v resnici Akumulacija (energija) in Realizacija (materija).

L.p.