Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 12 13 14 15 16 ... 118
(Read 227829 times)
ajgor
Ex Member

Re: Zunajzemeljske civilizacije in mi
Reply #195 - 04.09.2008 at 23:23:19

Vendar nisi nikdar pomislil, da je dojemanje tvojega boga izredno kruto. Celotna tvoja vera temelji na krutem bogu. Če ne bo tako si odvržen, same kazni. Ti pojmuješ ljubezen, kot prisilo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: Zunajzemeljske civilizacije in mipa je večno-sedaj
Reply #196 - 04.09.2008 at 23:27:23

Quote:
M.L. wrote on 04.09.2008 at 23:02:50:
Sem že malo prej povedal; takrat ko očistiš vso tuzemsko nesnago iz njega in ko to zmoreš, tudi začutiš čistost v sebi.

Pa lep pozdrav in lotimo se čiščenja.

Čistost začutiš samo v sebi, v drugih pa ne, kako je to mogoče za čistega.   Questioning

Lep pozdrav   Smiley

Vprašala si me, kako očistiš srce, pa sem ti odgovoril, da v sebi človek začuti ko ima očiščeno srce in ni bilo govora o drugih srceh.

Čeprav spretno spletkariš z besedami te razumem kaj hočeš, pa nič ne de. Povedal ti bom še tole, vse kar je čisto se vidi in spozna, zato čistemu ne ostane nič skrito.

Pa lep pozdrav
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #197 - 04.09.2008 at 23:33:25

M.L. wrote on 04.09.2008 at 23:27:23:
Quote:
Sem že malo prej povedal; takrat ko očistiš vso tuzemsko nesnago iz njega in ko to zmoreš, tudi začutiš čistost v sebi.

Čistost začutiš samo v sebi, v drugih pa ne, kako je to mogoče za čistega.   Questioning

Lep pozdrav   Smiley

Vprašala si me, kako očistiš srce, pa sem ti odgovoril, da v sebi človek začuti ko ima očiščeno srce in ni bilo govora o drugih srceh.

Čeprav spretno spletkariš z besedami te razumem kaj hočeš, pa nič ne de. Povedal ti bom še tole, vse kar je čisto se vidi in spozna, zato čistemu ne ostane nič skrito.

Pa lep pozdrav

Spretno spletkarim z besedami M.L. ali ne, tako kot to počneš rad sam.  
Kako vidiš ljudi ( večino )  me zanima, kot čiste ali nečiste v srcu.  

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #198 - 04.09.2008 at 23:36:59

Quote:
Vendar nisi nikdar pomislil, da je dojemanje tvojega boga izredno kruto. Celotna tvoja vera temelji na krutem bogu. Če ne bo tako si odvržen, same kazni. Ti pojmuješ ljubezen, kot prisilo.

Lp,Igor

Ajgor, pa kje ti vidiš kakšno krutost, a je ljubezen do bližnjega kruta, če jo izkazuješ po svobodni volji. Kje vidiš krutega Boga, če Ga je pa samo usmiljenje in ljubezen. Kje ti vidiš kazni in prisilo, ljudje se kaznujemo sami in v nekaj prisiljujemo, Bog nima nič s tem.

Povedal sem že, da moja vera temelji na ljubezni do bližnjega, upam, da lahko to razumeš. Kdo te je tako prestrašil z nekim namišljenim krutim bogom. Povem ti, vse kar je nasprotno od Boga je pa res kruto.

Pa lep pozdrav in ne bojmo se pravega Boga, ampak lažnega.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #199 - 04.09.2008 at 23:41:30

Quote:
Quote:

Lep pozdrav   Smiley

Pa lep pozdrav

Lep pozdrav   Smiley

Lahko bi zelo dobro obračal in preobračal besede, ampak vedi nimam tega namena, glej bolj z srcem, kot očmi.

Večina je polna nesnage.

Pa lep pozdrav
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #200 - 04.09.2008 at 23:47:33

M.L. wrote on 04.09.2008 at 23:36:59:
Quote:

Lp,Igor

Ajgor, pa kje ti vidiš kakšno krutost, a je ljubezen do bližnjega kruta, če jo izkazuješ po svobodni volji. Kje vidiš krutega Boga, če Ga je pa samo usmiljenje in ljubezen. Kje ti vidiš kazni in prisilo, ljudje se kaznujemo sami in v nekaj prisiljujemo, Bog nima nič s tem.

Povedal sem že, da moja vera temelji na ljubezni do bližnjega, upam, da lahko to razumeš. Kdo te je tako prestrašil z nekim namišljenim krutim bogom. Povem ti, vse kar je nasprotno od Boga je pa res kruto.

Ti nimaš ljubezni do bljižnega, ker je ne poznaš. Tvoj bog izloča ljudi, jih razdvaja in ti o tem pridigaš. Ti govoriš o zapovedih, ki jih daje bog. Ti prisiljuješ bljižne kaj je prav in kaj ni. Trdiš celo, da poznaš božjo logiko.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #201 - 04.09.2008 at 23:57:26

Quote:
M.L. wrote on 04.09.2008 at 23:36:59:
Quote:

Lp,Igor

Ti nimaš ljubezni do bljižnega, ker je ne poznaš. Tvoj bog izloča ljudi, jih razdvaja in ti o tem pridigaš. Ti govoriš o zapovedih, ki jih daje bog. Ti prisiljuješ bljižne kaj je prav in kaj ni. Trdiš celo, da poznaš božjo logiko.

Lp,Igor

A, sem kdaj rekel, da moraš meni verjeti, nikoli. Zakaj toliko je sovraštva v tebi Ajgor. Kaj pa je narobe z desetimi Božjimi zapovdi.Ne vem kje vidiš, da jaz koga prisiljujem v kakšno stvar, vsak živi in dela kar hoče.

Boga pa poznam, ja.

No pa lep pozdrav in odstranimo sovraštvo iz naših src.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #202 - 05.09.2008 at 00:10:26

Poglej kako manipuliraš. Nisem govoril o sebi, ampak o tvojih bljižnih, ki jih strašiš s svojim krutim izločujočim, nehumanim bogom.

Prej si pridigal Nahatee, kako je ljubezen brez možganov pa vendar obstaja. Seveda lahko, ker ne uporablja logike.
Sedaj pa govoriš kako poznaš božjo logiko. Logika je kalkuliranje, spomin, izkušnje. Za logiko pa potrebuješ možgane in s tem fizično telo. Tvoj bog je torej fizično bitje in ne kot si trdil prej.

Vidi se, da ne veš kaj govoriš, lažeš sam sebi in se v laž zapletaš. To je tipičen začetek šizofrenije. Zamisli se postajaš bolan.

Možno je pa tudi, da si hinavec, ki si želi spoštovanja in priznanja ljudi za neko pridobitev.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #203 - 05.09.2008 at 00:22:19

M.L. wrote on 04.09.2008 at 23:41:30:
Quote:
Quote:

Lep pozdrav   Smiley

Pa lep pozdrav

Lep pozdrav   Smiley

Lahko bi zelo dobro obračal in preobračal besede, ampak vedi nimam tega namena, glej bolj z srcem, kot očmi.

Večina je polna nesnage.

Pa lep pozdrav

Ljudi okoli sebe imaš za polne nesnage in potem si upaš pridigati o ljubezni in čistoči.  Kdor je čist tudi vidi tako.  Ljudje so lahko  zavedeni in slepi, niso pa polni nesnage, dokler jih tako vidiš se povzdiguješ in hraniš, svoj ego.  

Jezus je rekel;

Vsi vi ste božji otroci, samo da vi tega ne veste, jaz pa to vem.

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #204 - 05.09.2008 at 07:51:11

Quote:
Boštyxz wrote on 04.09.2008 at 14:22:45:
No, in, potrebno je še omeniti, da so naši prebivalci na Saturnu tudi veliki umetniki glasbe, z katero se precej ukvarjajo .  Roll Eyes Cool

Zanimivo ali ne Bošty, tudi Jakob Lorber je bil nadarjen glasbenik.   Wink

Lep pozdrav   Smiley

Ja, res, zanimivo  Cheesy.  Dobro si to povezala  Cool . Namreč, po moje je moral biti inkarniran iz kakega drugega podobnega "svetlega" Planeta ( kot npr. Saturn ) , kjer so tudi podobni umetniki  Cool Roll Eyes.

No, po drugi strani, pa sem tudi jaz nadarjen glasbenik . Tudi to mi tudi da misliti, od kod prihajam . Cool

Hvala Bogu na višavah+nižavah  Kiss Kiss Kiss.

Kaj pa ti, a si ti tud' kej "glasbena" ?  Roll Eyes

Lp

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #205 - 05.09.2008 at 10:50:25

Bošty M.L.

Kdaj bosta ugotovila,da pišeta, sporočata,zgolj prirejeno krščansko doktrino njene strahovlade z namenom vladati,skubiti in predpisovati.

MI vsi smo večno sedaj individualni živ izraz same večno-sedanje vesoljne samobitnosti,ki jo izražamo individualno ,' prostovoljno'samozavedni in tudi samospoznani. Stvarstvo kot vseobsežna vesoljna elementarna in življenjska pojavnost smo-je  v vseh izrazih večno-sedaj mi sami in vse z nami. Mi sami in vse z nami je vesoljna večno-sedanja samobitnost. To stanje večne sedanjosti moramo mi spoznati,ker smo mi sami in vse z nami ta vesoljna samobitnost. Vse omejitve so naše omejitve.Vesoljna samobitnost je večno-sedaj mi vsi in vse.Mi si s svobodno voljo odpiramo poti samopozabe in samospoznanja,pa kljub temu smo še vedno in večno-sedaj samoizraz te vesoljne elementarne in življenjske večno-sedaj iste vseobsežne  vesoljne samobitnosti. Vesoljna enotna samobitnost nas ne more zapustiti in mi ne nje smo večno-sedaj ravno to živa vesoljna samobitnost. Vse,kar nas odrešuje in omejuje smo prostovoljno mi sami večno-sedaj. Vesoljna samobitnost nas nič ne omejuje,sprašuje,kaznuje,obsoja,zavrača,ljubi,ne ljubi,sovraži,zatira,laže,krade,     osvaja, zavaja, blefira, neguje ,zasramuje.,razsvetljuje,zatemnuje,išče,izgublja,najde-VSE TO SMO MI SAMI VEČNO-SEDAJ-PROSTOVOLJNO Večno-sedaj !!živi!! SODNIKI IN ODREŠENIKI SAMI SEBE IN CELOTNE OSTALE VESOLJNE SAMOBITNOSTI-TO JE NAŠ SMISEL IN PROSTOVOLJNO SPREJETA;ALI ZAVRŽENA NAŠA ŽIVLJENJSKA ODGOVORNOST.NIČ NI NAD NAMI IN NIČ NI POD NAMI-VSE SMO VEČNO-SEDAJ MI SAMI,TAKI KOT SMO,KAR JE VEČNO-SEDAJ VESOLJNA SAMOBITNOST.

Lp ALOJZ Wink:
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #206 - 05.09.2008 at 12:49:02

Alojz pri tema dvema bunkucema se mi vse bolj dozdeva, da preveč resno jemljeta tisto pesem od Smolarja, Jaz sem nor. Računata verjetno na to, kako bosta prišla bolje skozi, ko ju bodo razglasili za nora.

Izgleda, da sta kar preračunljiva.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #207 - 05.09.2008 at 12:50:37

Quote:
Quote:
Quote:

Lep pozdrav   Smiley

Pa lep pozdrav

Lep pozdrav   Smiley

Večina je polna nesnage.

Pa lep pozdrav

Ljudi okoli sebe imaš za polne nesnage in potem si upaš pridigati o ljubezni in čistoči.  Kdor je čist tudi vidi tako.  Ljudje so lahko  zavedeni in slepi, niso pa polni nesnage, dokler jih tako vidiš se povzdiguješ in hraniš, svoj ego.  

Jezus je rekel;

Lep pozdrav   Smiley

Nahate

Bravo. Čistiš 'čistune'? M.L. in Bošty bi rada bla čistilca,bi pometala z nami po tleh in po nebu. Ne bo ratalo,še nimata izpita za to,problem pa je,ker se tega izpita ne da kupiti in naučiti. Moraš ga samospoznati v lastni živi samobitnosti. Vsi smo božji in sam  bog smo večno-sedaj tudi mi sami.

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #208 - 05.09.2008 at 12:51:15

Alojz in Sandib wrote on 05.09.2008 at 10:50:25:
Bošty M.L.

Kdaj bosta ugotovila,da pišeta, sporočata,zgolj prirejeno krščansko doktrino njene strahovlade z namenom vladati,skubiti in predpisovati.

MI vsi smo večno sedaj individualni živ izraz same večno-sedanje vesoljne samobitnosti,ki jo izražamo individualno ,' prostovoljno'samozavedni in tudi samospoznani. Stvarstvo kot vseobsežna vesoljna elementarna in življenjska pojavnost smo-je  v vseh izrazih večno-sedaj mi sami in vse z nami. Mi sami in vse z nami je vesoljna večno-sedanja samobitnost. To stanje večne sedanjosti moramo mi spoznati,ker smo mi sami in vse z nami ta vesoljna samobitnost. Vse omejitve so naše omejitve.Vesoljna samobitnost je večno-sedaj mi vsi in vse.Mi si s svobodno voljo odpiramo poti samopozabe in samospoznanja,pa kljub temu smo še vedno in večno-sedaj samoizraz te vesoljne elementarne in življenjske večno-sedaj iste vseobsežne  vesoljne samobitnosti. Vesoljna enotna samobitnost nas ne more zapustiti in mi ne nje smo večno-sedaj ravno to živa vesoljna samobitnost. Vse,kar nas odrešuje in omejuje smo prostovoljno mi sami večno-sedaj. Vesoljna samobitnost nas nič ne omejuje,sprašuje,kaznuje,obsoja,zavrača,ljubi,ne ljubi,sovraži,zatira,laže,krade,     osvaja, zavaja, blefira, neguje ,zasramuje.,razsvetljuje,zatemnuje,išče,izgublja,najde-VSE TO SMO MI SAMI VEČNO-SEDAJ-PROSTOVOLJNO Večno-sedaj !!živi!! SODNIKI IN ODREŠENIKI SAMI SEBE IN CELOTNE OSTALE VESOLJNE SAMOBITNOSTI-TO JE NAŠ SMISEL IN PROSTOVOLJNO SPREJETA;ALI ZAVRŽENA NAŠA ŽIVLJENJSKA ODGOVORNOST.NIČ NI NAD NAMI IN NIČ NI POD NAMI-VSE SMO VEČNO-SEDAJ MI SAMI,TAKI KOT SMO,KAR JE VEČNO-SEDAJ VESOLJNA SAMOBITNOST.

Lp ALOJZ Wink:

Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #209 - 05.09.2008 at 15:25:06

Quote:
Quote:
Quote:

Lep pozdrav   Smiley

Pa lep pozdrav

Lep pozdrav   Smiley

Večina je polna nesnage.

Pa lep pozdrav

Jezus je rekel;

Lep pozdrav   Smiley

Kaj se zdaj sprenevedaš, a nisi zahtevala jasen odgovor. Poglej kako si pokvarjena, tudi to je ena velikih nesnag, ki se kupiči v človeških srcih. Tisto o egu, pa kar pripiši sebi, ti tako vidiš ne jaz, ti se vzdiguješ nad druge, če kje zaznaš kakšno prednost pred drugimi.Vidim, da še ne moreš tega doumeti, zakaj povzdigovanje nad brati in sestrami odpade pri že dovolj duhovno razvitem človeku. Ti pa seveda ne moreš drugače govoriti, kot pač trenutno razumeš in vidiš.

Najbolj se zavedenemu človeku nabira nesnaga, ker ne ve za njo in tisti, ki ve kaj je nesnaga in ima interes, mu jo z lahkoto podtika. Zato se je pa potrebno zbuditi iz dremeža. Jezus je rekel; zdravi ne potrebujejo zdravnika.

Seveda smo vsi poklicani k Božjem otroštvu, ampak na bomo vsi izvoljeni. Tole si pa spregledala, kako je Jezus naprej govoril; veliko bo poklicanih, a malo izvoljenih. Se pravi, tisti, ki si ne bo prizadeval priti do Božjega otroštva, ga tudi ne bo dobil.

Pa lep pozdrav in ne sodimo druge po sebi.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 12 13 14 15 16 ... 118