Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 91 92 93 94 95 ... 118
(Read 226048 times)
ik.kanu.na
5

I Love YaBB 2!

Re: Zunajzemeljske civilizacije in mi
Reply #1380 - 02.03.2011 at 00:32:13

Petra. wrote on 01.03.2011 at 19:42:02:
saj drgač baje ma youtube že eno opcijo, da si naštimaš in ti pol prevaja to kar govorijo v podnapise vseh jezikov
nisem še uporablila tega, lahko pa vprašam kako se to naštima, če ne boš sam našel

To vem, ampak vsi so zelo slabi prevodi, da komaj kaj razumeš, vendar zmedeno, edina izjema pa je bil odličen prevod od zeitgeista 3.  Cool
Back to top

IP Logged

ik.kanu.na
5

I Love YaBB 2!

Reply #1381 - 02.03.2011 at 00:33:46

Mr.Smith wrote on 01.03.2011 at 15:38:55:
pri meni je to da ne obvladam tak dobro angleščine da bi se lotil prevajanja, razumem že, sam da to spedenam bi rabo kr kr..
Bomo koga našli če ne pa se bomo lotli Wink

Upam, pa saj nas je približno 2 milijona prebivalcev, kajne.
Back to top

IP Logged

ik.kanu.na
5

I Love YaBB 2!

Reply #1382 - 02.03.2011 at 00:35:14

ego-3p wrote on 01.03.2011 at 21:54:08:
ja ful zanimivo , sonce se bo povecalo pa nubiru bo prsu kr naenkrat pa to vse 2012   decembra na hitr ja noro ne hahaha  Cheesy
kriza na vseh frontah izgleda se res neki dogaja , vsak tadrugi ze ve alpa je zvedu kaj nas caka v prihodnosti , kolikor kaze se nam dost manjka da se spoznamo  Grin

Še vedno mi ni jasno, zakaj sploh ne vidimo planeta Nibiru.  Huh
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #1383 - 02.03.2011 at 01:17:03

ker ma kukr tolk čudaško krožnico
in pa da je za soncem kukr
Tongue
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Poet
4

Ljubljana
Reply #1384 - 02.03.2011 at 12:44:39

gape wrote on 02.03.2011 at 01:17:03:
Tongue

Eh ...

Naj se drugače izrazim: Eh ... Hik!  Smiley
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #1385 - 02.03.2011 at 13:28:26

ik.kanu.na wrote on 02.03.2011 at 00:35:14:

Poet wrote on 02.03.2011 at 12:44:39:
Tongue

Eh ...

pijanost (zastrt pogled) je tud eden od razlogov da ga ne vidmo ja ...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #1386 - 02.03.2011 at 14:12:33

Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1387 - 02.03.2011 at 16:17:18

gape wrote on 02.03.2011 at 13:28:26:

Tongue

Eh ...

Mal dvomim, da bi nam  ga treznim uspelo ugledat. Za kaj takega bi moral najprej objektivno/fizično  obstajat. Bolj verjamem, da bi ga nam s posebnimi sredstvi (asekezo, vegetarijsnstvom, meditacijo....)  uspelo ugledat na zgolj na nek  'astralini' način.  Ne razumem, s kakšnim arguentom bi sploh potrebovali njegov obstoj v materialni-vizualni 3d obliki, če itak ne bo nalodal drugega kot naše astrale (astrale tistih, ki bodo do takrat na podlagi omenjenih tehnik uspeli apgrejdat svoj dnk na tri vijačnice, ki bo sposoben genereriat tako,  za selitev ustrezno pripravljeno astralno telo). 3d prisotnost bi potreboval morda v primeru alojzove selitve naših dobrih starih dvojnih dnk vijačnic, shranjenih  v posebnih zabojih, iz katerih bi potem na novo reproducirali življenje v novem zemeljsekm ciklusu...            
Back to top

IP Logged

Poet
4

Ljubljana
Reply #1388 - 03.03.2011 at 07:41:45

titud wrote on 02.03.2011 at 16:17:18:
gape wrote on 02.03.2011 at 13:28:26:

Tongue

Eh ...

Mal dvomim, da bi nam  ga treznim uspelo ugledat. Za kaj takega bi moral najprej objektivno/fizično  obstajat. Bolj verjamem, da bi ga nam s posebnimi sredstvi (asekezo, vegetarijsnstvom, meditacijo....)  uspelo ugledat na zgolj na nek  'astralini' način.  Ne razumem, s kakšnim arguentom bi sploh potrebovali njegov obstoj v materialni-vizualni 3d obliki, če itak ne bo nalodal drugega kot naše astrale (astrale tistih, ki bodo do takrat na podlagi omenjenih tehnik uspeli apgrejdat svoj dnk na tri vijačnice, ki bo sposoben genereriat tako,  za selitev ustrezno pripravljeno astralno telo). 3d prisotnost bi potreboval morda v primeru alojzove selitve naših dobrih starih dvojnih dnk vijačnic, shranjenih  v posebnih zabojih, iz katerih bi potem na novo reproducirali življenje v novem zemeljsekm ciklusu...            

E bravo, titud, trezno trezni ne rabijo opija, da bi lahko živeli!

Gape, prjatu, a si se že kdaj morda vprašu, če niso zgodbe o aliensih in podobnih letečih nebodigatrebah popolnoma ista stvar kot znani rek: Religija je opij za ljudstvo. Zgodbic željan človeški um si ne more predstavljati sveta v katerem se zgodba o svetu, t.j. opis sveta, umakne in ostane samo svet tak je in kot je vedno bil. Z drugimi besedami: What you see is what you get.

Lp,  Smiley
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #1389 - 03.03.2011 at 09:39:47

Poet, da se razumemo: javno posredovanje osebnih nagovorov alienov,  javno interpretiranje drugih oblike paranormalne komunikacije z nami (npr. preko žitnih krogov) in uporaba znastvenih dejstev za utemljevanje lastnih predstav/teorij o svetu (težko bi rekli religioznih, bolj mistično/preroških), je povsem legitimno početje (hvalabogu ni več sankcionirano kot krivoverstvo) in vedno manj tudi kot socialnopatološko (razen če gre za skrajnosti, kot so npr. kolektivni samomori članov sekt, ki so na tak način pred leti svoje astrale prenašali na približajoči se komet ali za kakšne množičbne poboje s sarinom). Torej, če njihov namen ni hujskanje k iztrebljanju (lastnega ali tujega življenja) in če je njihov  namen prispevati h krepitvi splošno veljavnih etičnih načel medsebojnega sobivanja (četudi kljub temu namenu ne prispevajo ali jim vsaj ne nasprotujejo oz. ne vplivanje nanje namerno škodljivo), potem so vsaj zame  zanimiva popestritev ali v najboljših primerih celo bolj  ali manj verjetna alternativa enoličnim vladajučim ideologijam, ki nas utesnjujejo in ki nas etičnem smsilu spravlajajo celo v brezizhodnost in obup.

Seveda pa obstajao  tudi takšne vrste videnja/preroštva, ki,  nastala iz morda  resnične osebne in kolektivne  stiske, namenoma  potencirajo te  strahove/utesnjenosti do (paranoičnih?) katastrofičnih scenarijev, svojo verodostojnost pa eklektično  napaberkujejo (strokovno se temu reče, da naredijo brikolaž) iz dognanj znanosti, zgodovinsko prezikušenih religioznih obredij, teozofskih misli, preizkušene domače vraževernosti in  pop psihologije. Zaradi splošne dostopnosti medijev za prezentacijo (vizualni mediji) in distribicijo (internet), dobijo razsežnosti, ki nas hitro dosežejo (in očarajo') že zaradi  svoje spektakularnosti.

Sem opazil, da se nekatere tud mene se dotaknejo, pa po moje nti ne  toliko, kolikor jih  rabim religioznio opij, ampak kolikor nagovorijo moje dejanske stiske/utesnjenosti in hkrati ponudijo verjetne, notranje konsistentne rešitve na te moje stiske/utesnjenosti (in ne na tiste, ki jih same ustvarijo z namenom, da se potem ponudijo kot  razrešitve ali celo odrešitve - pri razlikovanju skušam biti skrajno pozoren).

Zaradi mene je ta nagovor  lahko tudi čisto literana  znastveno-fantastična zgodba, če se avtor potrudi vsaj toliko, da je notranje konsitentna in da ima preprićljivo dramaturško strukturo....              
Back to top

IP Logged

Poet
4

Ljubljana
Reply #1390 - 03.03.2011 at 10:12:00

titud wrote on 03.03.2011 at 09:39:47:
Sem opazil, da se nekatere tud mene se dotaknejo, pa po moje nti ne  toliko, kolikor jih  rabim religioznio opij, ampak kolikor nagovorijo moje dejanske stiske/utesnjenosti in hkrati ponudijo verjetne, notranje konsistentne rešitve na te moje stiske/utesnjenosti (in ne na tiste, ki jih same ustvarijo z namenom, da se potem ponudijo kot  razrešitve ali celo odrešitve - pri razlikovanju skušam biti skrajno pozoren).    

Titud, človeštvo je v stiski, utesnjenosti ravno zato, ker si je začelo zmišljevati zgodbice o življenju.In je potem sedaj znanstvena zgodbica v konfliktu z versko zgodbico, in tako naprej.

Zgodbice tebi prav v nobeni meri ne razrešijo tvojih stisk, ker že v osnovi jih one same generirajo. Spomni se samo: ali imajo otroci kakršne koli težave z življenjem? Ne, ker (še) ne verjamejo v opis sveta kot jim ga predstavijo starši/družba. Takoj pa ko otrok osvoji jezik, in se iz tega jezika oddvoji struktura, ki pravi jaz sem tak pa tak, se v istem momentu začnejo stiske in težave, ker je od tistega trenutka naprej opis mene in opis sveta kot ga imam sam v konfliktu z opisom, ki ga imaš ti o sebi in o svetu.    

Zaradi mene je ta nagovor  lahko tudi čisto literana  znastveno-fantastična zgodba, če se avtor potrudi vsaj toliko, da je notranje konsitentna in da ima preprićljivo dramaturško strukturo....              

Ne moreš gasit požara s prilivanjem olja.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #1391 - 03.03.2011 at 11:00:35

Poet wrote on 03.03.2011 at 10:12:00:
Titud, človeštvo je v stiski, utesnjenosti ravno zato, ker si je začelo zmišljevati zgodbice o življenju.In je potem sedaj znanstvena zgodbica v konfliktu z versko zgodbico, in tako naprej.

Zgodbice tebi prav v nobeni meri ne razrešijo tvojih stisk, ker že v osnovi jih one same generirajo. Spomni se samo: ali imajo otroci kakršne koli težave z življenjem? Ne, ker (še) ne verjamejo v opis sveta kot jim ga predstavijo starši/družba. Takoj pa ko otrok osvoji jezik, in se iz tega jezika oddvoji struktura, ki pravi jaz sem tak pa tak, se v istem momentu začnejo stiske in težave, ker je od tistega trenutka naprej opis mene in opis sveta kot ga imam sam v konfliktu z opisom, ki ga imaš ti o sebi in o svetu.

Zgodbe so namenjene izoblikovanju kolikortoliko trdne čustvene mreže/strukture in s tem tudi mehanizmov, s pomočjo  katerih naj bi razreševali tudi in predvsem 'stiske in težave', ki jih s sabo prinaša omenjeni konflikt. Seveda te mehzanizme lahko sproži le sposbobnost distanciranja od neposredne verodostjnosti zgodbe same (dvom in upor zoper njeno objektivno resničnost), ki pa je v sami zgodbi že predpostvljen in s tem nakazana pot razreševanja na način, da se vzpostvljena temeljna čustvena mreža ohrani oz. se nadgradi tako, da se ta varovalna čustvena mreža ne raztrga. Klasičen način preseganja takšnega preseganja je dramaturgija razrešitve ojdipovega kompleksa, na katerem je čustveno-moralno utemljena naša civilizacija (in ki vsaj prepričanju meni ljubega boštjana m. zupančiča zaradi vplivov po človeku povzročenih hormonskih motilcev na delovanje možganov ne deleje več...)        

Ne moreš gasit požara s prilivanjem olja.

Ni po moje problem v zgodbi sami, ampak v nesposbnosti identifikacije z zgodbo, v odsotnosti tiste prave zgodbe, ki bi zgradile čustveno mrežo in hkrati odpirale prostore in načine za  razreševanje konfliktov, ki jih same generirajo s svojim obstojem.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1392 - 03.03.2011 at 12:25:41

Ojdipov kompleks mora človek najprej imeti, da ga lahko preseže. Ne vem od kje bebasta Freudova domneva, ki je nato pri njegovih privržencih prešla kar v splošno diagnozo zahodnega sveta, tako buri -še vedno, človeštvo, ki je nagnjeno, da živi pod nekim vplivom družbene teorije. Teh nekaj odstotkov ljudi (nekaki psihoterapevti) še vedno manipulira in zganja neke probleme z kompleksi in s tem poveličuje družbo, namesto človeštva.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1393 - 03.03.2011 at 12:47:33

Quote:

Človek je v stiski, ker je žrtev življenjskih zgodbic, ki se odražajo kot razni družbeni sistemi.
Ni več sistem tisti,ki bi delal v korist družbi, ampak mora družba žrtvovati svoje življenje....zdravje in dobro počutje zato, da se sistem vzdržuje.
Na primer zdravstvo ali psihoterapevt nima od zdravega človeka nobene koristi, zato sistem rabi bolne ljudi in jih tudi načrtno ustvarja.
Zato nam vedno bolj kršijo pravice do zdravega načina življenja. okolja in zdrave hrane....
Zdrav in razumen človek zato predstavlja grožnjo sistemu, zato sistem ustvarja nezadovoljne ljudi, ki nimajo nobene volje in vizije.
A pozabljamo, da je še vedno človek tisti, ki tak sistem vzdržuje, ko nam bo zmanjkalo energije, ko se bomo že tako uničili, da več ne bomo zmogli, bo prišlo olajšanje. Zato je le še vprašanje časa...Kdaj.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #1394 - 03.03.2011 at 13:04:19

Robi wrote on 03.03.2011 at 12:47:33:
Quote:

Človek je v stiski, ker je žrtev življenjskih zgodbic, ki se odražajo kot razni družbeni sistemi.
Ni več sistem tisti,ki bi delal v korist družbi, ampak mora družba žrtvovati svoje življenje....zdravje in dobro počutje zato, da se sistem vzdržuje.
Na primer zdravstvo ali psihoterapevt nima od zdravega človeka nobene koristi, zato sistem rabi bolne ljudi in jih tudi načrtno ustvarja.
Zato nam vedno bolj kršijo pravice do zdravega načina življenja. okolja in zdrave hrane....
Zdrav in razumen človek zato predstavlja grožnjo sistemu, zato sistem ustvarja nezadovoljne ljudi, ki nimajo nobene volje in vizije.
A pozabljamo, da je še vedno človek tisti, ki tak sistem vzdržuje, ko nam bo zmanjkalo energije, ko se bomo že tako uničili, da več ne bomo zmogli, bo prišlo olajšanje. Zato je le še vprašanje časa...Kdaj.

in a k temu uničevanju prispevat al ne ...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 91 92 93 94 95 ... 118