Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 79 80 81 82 83 ... 118
(Read 226563 times)
Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Re: Zunajzemeljske civilizacije in mi
Reply #1200 - 15.10.2010 at 15:44:53

M.L. wrote on 14.10.2010 at 22:35:05:
Se pa tudi ljudje drugih svetov v našem vesolju inkarnirajo na to Zemljo, kateri imajo željo, da bi dosegli Božje otroštvo, zato ker je v vsem vesolju to slednje mogoče doseči le na našem planetu Zemlja.

a se ti ne zdi, da kamorkoli bi ljudje šli, bi meli svobodno voljo? če bi tehnološko zmogli živet v kaki postojanki na marsu, bi bli čist isti ljudje, kot smo tukej. a ni mogoče svobodna volja prej problem razvitosti mentalnega dojemanja al pa mogoče problem kake dimenzije, kjer so danosti za izvajanje svobodne volje drugač regulirane, ne pa naše prostorske in časovne razsežnosti?
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

ego-3p
5

Reply #1201 - 15.10.2010 at 16:37:14

Mr.Smith wrote on 13.10.2010 at 20:04:11:
??  
Drugač pa Dolores Cannon kr dobro pove o vsem tem.  
Imamo obiskovalce od drugod, niso z Zemlje, in spoštujejo našo svobodno voljo, sam včasih je treba malo pomagat in popazit na dogajanje v vrtcu. Včasih tud kdo pride in se tu inkarnira. Z namenom. Ne smemo uničit vrtca niti sebe.

Ti obiskovalci so duhovno svetlobna bitja, mi jih radi nazivamo z angeli varuhi. Res se tudi angeli odločajo za svoboden preizkus v mesu na naši Zemlji, zato se kar pogosto inkarnirajo in si nadenejo meso človeka na našem planetu. Angeli, kateri še niso prehodili pot mesa na tej Zemlji, še ne morejo delovati po svoji svobodni volji, ampak imajo voljo svojega Stvarnika. Zato še niso samostojna bitja.

Ko pa prehodijo pot mesa na tej Zemlji in v preizkusu svoje svobodne voje dosežejo samostojnost življenja, potem so in ostanejo vso večnost sposobni samostojnega večnega življenja, kar pomeni, da nikoli več ne morejo podlečti smrti.

Takšen življenja samostojen angel, je tudi potem enak Stvarniku in iz sebe ustvarja nova vesoljna stvarjenja, seveda vedno v skladu po nespremenljivem Božjem redu.

Da, je naša Zemlja res neke vrste vrtec za Božje otroke, pa tudi Satanove, lahko vidimo po tem, da imamo dva učitelja, enega dobrega in enega slabega. Vsi ljudje rojeni po evolusijski poti na tej Zemlji, imamo eno in skupno poslanstvo, to je došečti Božje otroštvo in Stvarnika spoznati za svojega resničnega duhovnega Očeta.

Se pa tudi ljudje drugih svetov v našem vesolju inkarnirajo na to Zemljo, kateri imajo željo, da bi dosegli Božje otroštvo, zato ker je v vsem vesolju to slednje mogoče doseči le na našem planetu Zemlja.

Kot sem že rekel; imamo dva učitelja v tem vrtcu na Zemlji, po tem katerega učitelja si kdo izbere, pa lahko ločimo ljudi na otroke sveta in Božje otroke. Da pa ta vrtec na Zemlji ne propade in se uniči, pa seveda poskrbi Božja previdnost z namenskim inkarniranjem angelskih duhov, nekateri prvič, z posebnim namenom pa tudi tisti angeli, ki so že večkrat prehodili pot mesa na tej Zemlji.

No pa lep pozdrav.

pa kje ti vse to pobiras ?
a mi lahko kaj predlagas , ker js bi res rad vrjel v vse to kar pises sam mi ne uspeva
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #1202 - 15.10.2010 at 18:59:33

Devi wrote on 15.10.2010 at 15:44:53:

a se ti ne zdi, da kamorkoli bi ljudje šli, bi meli svobodno voljo? če bi tehnološko zmogli živet v kaki postojanki na marsu, bi bli čist isti ljudje, kot smo tukej. a ni mogoče svobodna volja prej problem razvitosti mentalnega dojemanja al pa mogoče problem kake dimenzije, kjer so danosti za izvajanje svobodne volje drugač regulirane, ne pa naše prostorske in časovne razsežnosti?

Seveda, ljudjem utelešenim na naši Zemlji bi ostala svobodna volja tudi na drugih planetih, če bi tam z tehnološko pomočjo lahko prebivali. Tudi novo rojenim otrokom, ki bi jih spočeli zemeljski ljudje na kakšnem drugem planetu, bi ostala svobodna volja, saj bi se morale inkarnirati zemeljske in tudi druge Božjega otroštva želje polne duše, drugače sploh nebi prišlo do oživitve sadu v ženski, ampak bi se vsaka oploditev kmalu končala z odmrtjem zarodka in če bi hoteli preživeti bi morali ustvariti enake pogoje za preživetje kot so na Zemlji. Prvenstveno bi pa še vedno izhajali iz Zemlje.

Ne morejo pa materialni ljudje, ki so evolucijsko ustvarjeni na drugih planetih, priti do svobodne volje in postati Božji otroci na svojih planetih, razen po resnično izraženi želji in inkarnaciji svoje nezemeljske duše utelešene v meso na naši Zemlji in če bo kdaj tehnologija zemeljskega človeka omogočala prebivanje na drugih planetih, bodu tudi tam takšne duše lahko prebivale v mesu človeka zemeljskega izvora. Nikoli pa evolucijska pot nastanka materialnih ljudi na drugih planetih ne bo omogočala razvoja teh ljudi s popolno svojo svobodno voljo, ampak samo delno.

Samostojna svobodna volja obstaja tudi v drugih dimenzija, ampak ne v prostoru, marveč v večno neskončnem duhovnem svetu duhov, ki so že tudi prehodili pot mesa na naši Zemlji. Tam ni drugačnih danosti in ni drugače regulirano, preprosto nihče ne naredi nobene napake, čeprav ima tudi moč in oblast za to, ampak se po svoji doseženi življenski samostojnosti in po svoji svobodni volji drži in dela v skladu z nespremenljivem Božjem redu. Večne življenske samostojnosti, pa noben ustvarjen Božji duh ne more doseči, če ne opravi preizkusa svobodne volje v mesu na tej Zemlji.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #1203 - 15.10.2010 at 19:33:13

ego-3p wrote on 15.10.2010 at 16:37:14:
pa kje ti vse to pobiras ?
a mi lahko kaj predlagas , ker js bi res rad vrjel v vse to kar pises sam mi ne uspeva

Predlagam ti, da začneš misliti s srcem, razum pa uporabljaj za tosvetne stvari, a vendar moraš še vsako odločitev razuma presoditi in pretehtati s srcem, če je poštena ali ni ni poštena. Če je tvoje dejanje prav boš izvedel od srca, potem tako stori, če ni prav boš tudi izvedel od srca, potem takšno dejanje zavrzi.

Glej, zelo preprosto je, če boš začel uporabljati in se ravnati po srčnem mišljenju, potem boš začel spoznavati duhovni svet, saj človeško srce je organ kjer leži čut za duhovnost. Če imamo ta čut za duhovnost zakrknjen, potem nismo sposobni spoznati prav nič duhovnega in ne verjamo nič drugega kakor to kar otipamo z rokami in vidimo z mesenimi očmi. Če pa ta duhovni čut začnemo negovati, kot sem ti opisal, bomo najprej prepoznali ljubezen, ki je nedvomno duhovnega izvora, to večanje ljubezeni v nas, pa potem z nadaljnim negovanjem duhovnega čuta preraste v modrost, ki nas vodi v neslutene globine materialnega in neskončno večnega duhovnega stvarstva.

Človek, ki hoče priti do nekega cilja, npr. do Londona, se mora nekoč podati na pot in če ne bo storil začetnega koraka, tudi ne bo nikoli videl tega mesta. Enako je z duhovnostjo in če je človek pripravljen mora začeti iskati, kdor pa išče ta tudi najde.

No pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #1204 - 15.10.2010 at 20:10:25

M.L. wrote on 15.10.2010 at 18:59:33:
Ne morejo pa materialni ljudje, ki so evolucijsko ustvarjeni na drugih planetih, priti do svobodne volje in postati Božji otroci na svojih planetih, razen po resnično izraženi želji in inkarnaciji svoje nezemeljske duše utelešene v meso na naši Zemlji in če bo kdaj tehnologija zemeljskega človeka omogočala prebivanje na drugih planetih, bodu tudi tam takšne duše lahko prebivale v mesu človeka zemeljskega izvora. Nikoli pa evolucijska pot nastanka materialnih ljudi na drugih planetih ne bo omogočala razvoja teh ljudi s popolno svojo svobodno voljo, ampak samo delno.

kaj pa vem, če smo res tako veliki in pomembni. ob takem prepričanju se zmer spomnim na de mellojevo zgodbo o mravljah. njihov bog ni imel dve želi, kot vse ostale mravlje, ampak tri.
naše dojemanje božanskega in svobodne volje je pogojeno z našo širino zavesti. in verjet v tri žela se men zdi premejhno.
jes ne vem, od kje prihaja tvoje znanje o evolucijski poti, drugih planetih in utelešanju duš, sam men je to tolk težko verjet. več razumem, manj prepričana sem v kakršnokoli izbranost al pa superiornost. če že obstaja neka preferenca, obstaja prej zarad uporabnosti določene fizične oblike, kot pa izbranosti po bogu. pa še v to v bistvu ne verjamem. življenje ima smoter za vse svoje otroke in nobene preference med njimi. naša svobodna volja določa če in kako bomo (pre)živeli (v duhu in telesu). in kjerkoli obstaja prostor, v katerem lahko ločim med sabo in drugim, čas, da se odločim med tem in onim in razumevanje, kaj bom s tem dosegel, obstaja svobodna volja. taki pogoji pa veljajo za celo naše vesolje. in določeno razumevanje lahko opaziš že pri živalih. popolne svobodne volje pa tako noben nima, samo za nianse gre.
sem pa zmer navdušena (in tud hvaležna), ko vidim, s kolk različnimi mentalnimi vesolji lahko sobivam Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1205 - 16.10.2010 at 09:04:08

Quote:
Boštyxz wrote on 14.10.2010 at 15:34:36:
Etrex wrote on 13.10.2010 at 20:29:50:
M.L. wrote on 13.10.2010 at 19:47:39:
Planet Zemlja, je edini planet v vsem vesolju, kjer je človekova svobodna voja nedotakljiva, zato se Zemeljski človek ravna po svoji lastno samostojni svobodni presoji.

Dej nehi, to pa je ze malce prevec no.

Zemlja svobodne volje sploh ne pozna in taksnih planetov je kolikor hoces, kaksna edina neki Roll Eyes
Svobodna presoja pa je super razvidna na zemlji, temu pravis ti svobodna presoja? Se vidi da bluzis kar neki. No ti bom jaz povedal kako se temu rece, to je namrec globoka nezavednost, ultra egoizem in delovanje po ovcje, kje ti vidis tu svobodno voljo?

Temu ti pravis svobodna volja ljudi in s tem izbira? Je clovestvo to zavestno izbralo... Ni! No vidis ni, ker pojem svobodna volja je tu neznanka.

Torej, če se jaz zdajle svobodno odločim, ali bom recimo pogledal na levo, ali pa morda na desno : kaj , a to ni moja svobodna izbira moje svobodne volje ???

Daj, prosim, razloži ti tole mal bolj jasno .

Hvala .

Lp + #

Ne, Bošti. Ti zamenjuješ voljo z izbiro, kar dela večina vernikov, ki ne razumejo kar jim pravijo ljudje. Svobodno izbiro imaš v demokraciji, kot družbeni ureditvi, volje pa nimaš povsem svobodne.

Volja je namreč hotenje, medtem ko je izbira odločitev za neko stvar.

Lp,Igor

Hmmm, kaj , a pol mi hočeš razložit', da nimam svobodnega hotenja, al' kaj ? Huh Questioning

Pa saj jaz se lahko svobodno odločam ali bom danes hotel to , ali ono, in spet ju3 ono ali drugo .

A ni tako ?

In, vidim , da zamenjuješ voljo z hotenjem .

Namreč, volja je "moč" za izpeljavo nekega hotenja .

Bi pa jaz rekel, da je hotenje kot neka želja .

Kaj praviš na to ?

Lp + #
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1206 - 16.10.2010 at 10:21:55

Svobodna volja pomeni da svobodno razvijaš sposobnost hotenja. Neodvisno od kakršnega koli piara.
Sama želja ni veliko je pa lahko začetek hotenja, ki je energija. S strastjo se ta energija obogati in je osnova ustvarjalnosti.
Npr.; v praznini se rodi želja po izražanju. Iz želje se vzpostavi hotenje, ki se oplodi z strastjo, kar je ustvarjalna energija. Ta energija je življenje in se ji pravi tudi "oje". Imaš jo v srcu.
Seveda je tu zraven tudi intuicija itd.
To je na hitro in posplošeno opisano.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1207 - 16.10.2010 at 11:24:31

Devi wrote on 15.10.2010 at 20:10:25:

kaj pa vem, če smo res tako veliki in pomembni. ob takem prepričanju se zmer spomnim na de mellojevo zgodbo o mravljah. njihov bog ni imel dve želi, kot vse ostale mravlje, ampak tri.
naše dojemanje božanskega in svobodne volje je pogojeno z našo širino zavesti. in verjet v tri žela se men zdi premejhno.
jes ne vem, od kje prihaja tvoje znanje o evolucijski poti, drugih planetih in utelešanju duš, sam men je to tolk težko verjet. več razumem, manj prepričana sem v kakršnokoli izbranost al pa superiornost. če že obstaja neka preferenca, obstaja prej zarad uporabnosti določene fizične oblike, kot pa izbranosti po bogu. pa še v to v bistvu ne verjamem. življenje ima smoter za vse svoje otroke in nobene preference med njimi. naša svobodna volja določa če in kako bomo (pre)živeli (v duhu in telesu). in kjerkoli obstaja prostor, v katerem lahko ločim med sabo in drugim, čas, da se odločim med tem in onim in razumevanje, kaj bom s tem dosegel, obstaja svobodna volja. taki pogoji pa veljajo za celo naše vesolje. in določeno razumevanje lahko opaziš že pri živalih. popolne svobodne volje pa tako noben nima, samo za nianse gre.
sem pa zmer navdušena (in tud hvaležna), ko vidim, s kolk različnimi mentalnimi vesolji lahko sobivam Smiley

Devi !!! S teboj se strinjam!! Dodajam : Že samo življenje daje smisel življenju . Več od tega ni mogoče doseči,ker je smisel že podan v življenju samem. Na življenju je, ali ga sposobno najti-spoznati, ali ne.Samo znotraj tega edinega smisla lahko izraža svobodno  voljo vsako življenje,tudi mi. Samo živeti, pa pri človeku še ne pomeni osebnega spoznanja in odgovornosti do ostalega  življenja. Človeštvo se uči skozi življenje samo, tako kot vse ostalo življenje.Tu bližnjic ni,ker je to vesoljni samoproces!!

Lp Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

satis
5

Reply #1208 - 17.10.2010 at 10:08:21

Prebivalci drugih planetov postajajo vedno bolj prisotni v našem prostoru, pred kratkim so morali zapreti kitajsko letališče zaradi vesoljcev, videli pa so tudi več ladij nad New Yorkom.

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042392950
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1209 - 17.10.2010 at 12:07:22

satis wrote on 17.10.2010 at 10:08:21:
Prebivalci drugih planetov postajajo vedno bolj prisotni v našem prostoru, pred kratkim so morali zapreti kitajsko letališče zaradi vesoljcev, videli pa so tudi več ladij nad New Yorkom.

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042392950

In v eni uri ni nihče mogel narediti niti enega posnetka..... Shocked
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #1210 - 17.10.2010 at 12:16:40

So naredili posnetke. Fotografije so.
Back to top

IP Logged

ik.kanu.na
5

I Love YaBB 2!

Reply #1211 - 17.10.2010 at 15:40:41

Ampak še vedno je edino vprašanje, ali so res 100% resnični nezemljani iz drugih planetov? Če je odgovor DA (to tudi pričakujem Cheesy), kakšen je potem njihov namen?  Roll Eyes
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #1212 - 17.10.2010 at 17:14:56

Devi wrote on 15.10.2010 at 20:10:25:

Seveda, brez razumljenega ni mogoče verjeti, saj bi potem to bila slepa vera v nekaj, kar človek ne razume. Zato ne smemo ničesar sprejeti lahkomiselno, ne da bi zadevo prej natančno preverili in razumeli, šele potem, ko si po vsem tem pridobimo temeljito spoznanje in prepričanje, naj tisto, kar je dobro in resnično, sprejmemo kot življensko resnično, nato se pa po tem pametno in resnično ravnamo, takrat bo naša vera zelo trdna, ker bo z razumom podkrepljena.

Pa lep pozdrav.

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1213 - 17.10.2010 at 17:35:44

Mr.Smith wrote on 17.10.2010 at 12:16:40:
So naredili posnetke. Fotografije so.

Kje ?
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #1214 - 17.10.2010 at 17:47:54

Bile so objavljene v vseh možnih časopisih in na netu. Pobrskaj malo. Še celo Slovenske novice so objavile fotko  Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 79 80 81 82 83 ... 118