Quote:Pogledal film. Ja, kakšne groze ni. Je dokaj realen prikaz stanja v katerem smo. Bazira pa na premočrtnem gledanju preko zgodovine, sedanjosti v prihodnost. Rešitev je prikazana na utopističen način, da vlada odstopi sama brez nasilja, prostovoljno s cigaro v gobcu. Ne vem, se mi zdi, da ljudi pripravlja na čakanje in vzdrževanje stasus qou-ja. Še posebno zato, ker temelji na tem, da ko se bo vladajoča struktura, ki ima moč bila pripravljena odpovedati te moči se lahko začne preobrazba. In tudi šele potem naj se začno dvigovati prihranki. Film razumem tako, kot da je nekakšna propaganda za čakanje. Čakanje na to kaj bodo naredili ta močni in šele potem dvignite denar iz bank in ga vrzite po tleh. Čakanje je pa tako nasilje. Od nas pričakuje čakanje in mogoče zato naslovi to kot revolucijo (nasilni preobrat).
Takrat, ko bo tako dozorela ta kritična masa po celem svetu, na tak način, bo že prepozno. Vse bo prej uničeno od revolucij tipa Tunizija, Egipt, ki bo le nadgradil sedanji sistem. To tudi vedo in zato podpihujejo ta film.
Lp,Igor
rešitev je prikazana:
"global protest shuts down world economy" "massive global protests"
jaz ga vidim kot da jemlje moč denarju in tistim, ki ga imajo največ: elitizem. Vidim ga kot opomin ljudem, da mamo moč v sebi, da je rešitev v sodelovanju nas z naravo in tehnologijo.
torej zmanjšuje ustrahovanost množice in ji vliva zaupanje v svoje sposobnosti. Saj film pokaže, da majo teli z denarjem v svojih rokah samo svoj mali sebični in nespoštljivi prav; spominja na našo preteklost, kako smo pršli do tega zdaj, kako se nam je mnogim dogajala podobna zgodba, ki nam je vzela zaupanje v lastno suverenost, zarad česar smo pokleknl in začel častit te, k nas zatirajo. opominja, da so to vse samo namišljeni okovi strahu, ker to, na kar smo osvežil spomin, kar smo čutil in čutmo in slutmo, dejansko niso samo naše čudaškosti, motnje ali bolezni za k psihiatrom itn., ampak da se to dogaja tolk folku po svetu, da so naredl gibanje venus project, pa gibanje zeitgeist pa vse te svoje filmčke, da nam pokažejo, da nismo sami na svetu! da lahko že začnemo zaupat vase in skrbet za svoje zdravje in dobro počutje in realizirat tisto, za kar mi vemo, da je dobra ideja, seveda v okviru spoštovanja do drugih in Zemlje.
osvobojen človek ne sedi na svojih rokah, ampak jih začne uporabljat v skladu z vsemi spoznanji, ki so ga pripeljala do sem.
pogledala tud jz
gape wrote on 31.01.2011 at 16:19:10:sm namreč šele učeri zvečer gledu zadnjo polovico filma
in me je čist ubijal ... da kaj zdej to kvasi ... s temi utopističnimi ... če bi tako družbo začel gradit leta 2000 ... u sloveniji naprimer, kot smo vidl ... bi mogoče dons bli u stanju kjer bi zadost ljudi melo zavest o tem kaj se res dogaja ...
kot da bi prej ne naredu dveh filmov o dejanskem stanju in kako je do njega pršlo ...
NIČ JASNO
to je dejstvo ... kot sm že na doomsday pisu ...
gape wrote on 30.01.2011 at 18:58:21:in lahko da je ezo natega del tega ... da bo kukr sveta pač konc ... in zato se itaq ne splača ukvarjat s čimerkoli ... u bistvu pa samo hočjo da ne tečnarmo in počakamo na čipe (ker pač čakamo da se neki zgodi končno)
takrat pač več nč ne boš mogu, tud če bi hotu ...
informacija/dezinformacija
sm prow reku, še icke je boljš zaključu zgodbo
jo je isto tko pr zatorah in iluminatih začel - ker to se nam pač dogaja ...
ampak icke je pol pogruntu, da srce in to ... smo duh in to
ta model je zgleda pač druga struja: smo materija in ta scena ...
mi je pa super prvi del ... ki prbija o uni blodnji: ja ja ... to je pa dedno
lol
čist razdre cigane ...
no jsm zele pogledala pogledala, prej sm dvakrat večinoma sam poslušala, k sm gospodinla zravn
zame je blo velik tega dobr slišat. ker prej nism bla pozorna, verjetno tud je še dost drugih ljudi. se mi zdi super čista osnova, na ktero pozabljamo in ki nam da čist osnovn pregled tega, kar se dogaja. torej ste/smo? Čakal na boljši film, namest da bi si pomagal z unimi, prejšnjimi, k so bli kao tolk bolšji kej naredl. (okej, provokatorska, šinl mi je u glavo iznenada).
ta mesteca tehnološka, sm vidla na strani od venusprojecta - mogoče je zarad združitve dveh gibanj pršlo do tega?
mestece v koncentričnih krogih me je čist spomnlo na interpretacije atlantisa. in zadeva zgleda res lepa, funkcionalna. en mejhn pomislek je a la matrixi, k sm jih nedavno spet gledala. pač tehnologija, in do kakšne mere nam pomaga in možnost, da ona začne pomagat sama seb, metafore ne nujno na stran.
film upam, da bo segu do čimširše javnosti, ker je zihr dost ljudi, k tega ne vejo. (sodim po sebi) in kar se tiče lahkega učenja, je smiselno informacije poenostavt in jih nardit bolj poljudne. osnove osnove, kdor jih ma, nej gre naprej. jaz namreč nimam profesionalnega strokovnega znanja z nobenga od teh področij in ne bi mogla sledit, če bi začel prevelike besede uporabljat. že marsikej v tem ne bi znala ponovit.
Ušeč mi pa je, kako je vse strnjeno v eno celoto, ker v moji glavi so informacije o tem svetu in kako deluje, sicer zelo razdrobljene na koščke, zarad česar mam nemalokrat težave v komunikaciji in pozornosti, ker sam vem, da nekej že vem o tem, včasih celo že kar dost, pa se ne spomnim več kaj in kako se že to navezuje na kontekst in kako se to povezuje v smiselno celoto

mogoče pa je film namenjen temu, da bomo laži počakal na takrt, k bo važn samo še to, da smo srce in duh
ajgor, razumljivo, men film prikazuje piko na i pr osvobajanju od odvisnosti. tud sm sama hotla že prakticirat moč nad drugimi, iz prizadetosti, maščevanja za pretekle "krivice" in ker je bil to način, ki sm ga poznala. vendar sm mela srečo spoznat spoštljive ljudi, ki me opominjajo na možnost in sposobnost da sm spoštljiva tud sama. blessings <- gratitude
optimus
in tud s tem sm se dajala, da sm iz prizadetosti, ponosa in trme bla jezna na vse, ki so mi skušal pomagat, odklanjala pomoč, jokala in renčala, in trmarla, da ne bom prosila zanjo.
sm enkrat zarad enga gospoda pregledvala katera zdravilna zelišča zdravjo njegovo bolezensko stanje, pa še en komplet štunfou sm mu kupila, k sm vedla, da jih ma čist mal in strgane.
sam sva se spičkala in tega nikol nism spravla do njega.
to pa ni biu edini primer, k sm tipu pomagala na tak način.
pa tud ustavm se na cesti pa ponudm pomoč. ne vedno včasih pa ja
včasih jo kdo ponud men, glih točn tako, k jo najbl rabm.
in se počutm ful bl zmagovalno, kadar si ne lažemo s tipi po diskačih, ampak smo prjatli. bolš iskreno prijateljstvo od neiskrenga seksa.
Optimus T. Prime wrote on 31.01.2011 at 20:44:06:Torej kej je fora,. na koncu ej to,. al mam kar hocem al pa nimam,..
sm zadnje čase bl porajtala, da lahko vidim, kar imam lahko pa ne in da lahko uporabim, kar imam, lahko pa ne
tud u filmu je neki podobnga - tm k je risanka k zemlja enga spuši in enga spije, ji saturn pove, kaj je njena blokada, izziv, v katerem se skriva darilo (čist astrološki saturn)
ahh pomoje da bo kr dost zaenkrat, mam še, če ne predvsem, druge naloge