Quote:Dobra in razumljiva teorija, katero si znam predstavljati, vendar v neke končne rešitve ne verjamem. Življenje je pot.
Morda velja to za majhen svet posameznika, za gibajoč sistem pa ne. Verjamem, da se posameznik lahko energetsko osamosvoji, vendar pot skozi tunel je polna nevarnosti, negotovosti. Bolj kot te je strah, težje je.
LP
Vsem
Historian za to gre. Ta majhen svet posameznika je potrebno vpeti v nikoli začeto nikoli končano, večno-sedanjo samo delujočo samozadostno samoohranitveno vesoljno bit. Posameznika odrešiti (ga narediti samostojnega-neodvisnega) ga odvezati iz te lastne prostovoljno sprejete ujetosti. Odpreti vesoljna vrata, kjer je vsako življenje sveto in kjer smo vsi izvorno enaki. Tisti, ki si tega ne želijo se pač ne bodo (prostovoljno) zavezali etičnemu kodeksu svetosti življenja in bodo pač še naprej ujeti v ta svet materialnega pohlepa, kjer (ne moje ne kogarkoli) življenje ni sveto. V tem svetu ti nihče ne garantira, da ne boš nasilno pokončan, prevaran, ujet v absurdne norme kapitala in politike-neetičnih samo oklicanih vladarjev. Zakaj? Zato, ker na Zemlji nihče ni zavezan vesoljnemu etičnemu kodeksu Svetosti vsakega življenja! Zato smo tu ujetniki lastnih neetičnih dejanj izgnani iz sveta (vesoljnega občestva večnih) svetosti življenja. Tam (v galaktičnem občestvu ) se z zavezo obvežeš etično služiti vsakemu in lastnemu življenju.
Aygor, ko spoznaš, da si povsod ujetnik svoje misli, ravnaš samo tako, da misel služi tebi in ne ti njej. Tvoja misel ima odraz v tvojih dejanjih, ta pa so lahko etična ali neetična. Prosto voljo imaš da se odločiš svoje življenje posvetiti v službo življenja, ali pa se odločiš, da boš služil zgolj sebi in nikomur drugemu. Stvar je enostavna sam sebi si merilo, ker drugega ni. Tu zemeljske življenjske norme-dogme niso verodostojne zato napačne. Tu je odgovor! Ta odgovor pa velja tako Historianu tebi in vsem.
Etrex piše o dr.Janezu Drnovšku. O mrtvih vse dobro. Teža tvojih življenjskih dejanj je teža tvoje duše, ko se ta naseli ob tvoji smrti, ki je hkrati A-.-O rojstvo v novo obličje novorojenega. In Drnovšek je že v novem obličju otroka, ki se je rodil med nas po njegovi smrti. On je tu v novem obličju in sedaj bo ta novorojeni otrok sprejemal dušo Janeza, toliko časa, da bo postal samo zaveden.
Z Janezom Drnovškom sem dvakrat sedel po kakšno uro in pol in se z njim pogovarjal o stvareh, ki jih vi sedaj tu berete. Prvo kar sem ga opozoril je to: Da je potrebno sogovornika gledati v oči, ko z njim komuniciraš! Janez je bil zelo zagledan vase in ne tako odprt do ljudi, prej je bil samo ljubeč kot človekoljub... Sam je zaupal energetsko komunikacijo s Frančiškom Ašiškim, nato sem mu odgovoril, da je vse znotraj njega in da ni potrebno mešati Frančiška v te zadeve, razen, če ne čuti, da je nosilec njegove duše.
Imel je veliko željo po samo promociji. Velikokrat je tudi ukradel tuje ideje in jih brez sramu prisvojil (knjige). Ko stvari niso šle po njegovi volji je kmalu zaigral užaljenega otroka. Dejstvo je, da sem mu sam osebno to tudi povedal in njegovo gibanje in večino njegovih osebnih dejanj sem zelo kritično ocenjeval, kot neverodostojne.
Vse to pa ne zmanjšuje njegovega prispevka k samostojnosti R Slovenije. Tu je pač opravljal poklic politika. Voljen politik ne more delati proti volivcem, ker ga ti odstavijo-takšno je demokratično pravilo volitev. Politika in človekoljubje pa gresta res v izjemnih primerih mogoče skupaj. Sam takšnega primera še ne poznam iz naše zemeljske zgodovine. Pa še nekaj dr. Janez Drnovšek ni bil Kralj Matjaž, tako kot slovenski kralj Matjaž nikoli ni bil in nikoli ne bo madžarski kralj Matija Korvin.
L.P.