Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 639 640 641 642 643 ... 764
(Read 1498810 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9600 - 26.05.2010 at 09:52:30

Robi wrote on 26.05.2010 at 09:46:41:
Quote:
Ker ... recimo da jajce obstaja najprej in se ne zaveda samega sebe, to pomeni ravno toliko, kot da ne obstaja - ni nikogar ki bi lahko potrdil, da jajce je ali pa ga ni. In isto za kuro.

s samega stališča jajca ali kure, res ni nikogar, ki bi potrdil..
A s stališča neodvisnega zavestnega opazovalca, pa je razlika, ali si speče jajce ali kuro. Smiley

Pa ja, sej mal namigujem na to, da se pred neodvisnim zavestnim opazovalcem (totalno neosebnim, nepersonalnim) lahko v trenutku napopa kar koli - tako da v trenutku pred zavestnega opazovalca skoči film vesolja, in potem niti ni pomembno al je prej kura al pa jajce, ker se pripelje kot film, ki se opazuje, in niti ni pomembno na katerem delu začneš film gledat, al na začetku, sredini al na koncu.

Tak da kar se mene tiče, se lahko pred neosebno zavest v trenutku pripola film s kuro ali pa z jajcem, al pa magari z obema, ni važno. Ker to kar je videno, niti ni pod neko evolucijo - big bang in hop - zavest že vidi al jajce al pa kuro kot prvo stvar, al pa kar obe naenkrat, niti ni toliko važno.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Etrex
5

Reply #9601 - 26.05.2010 at 11:17:04

Dreammer wrote on 25.05.2010 at 23:30:20:
Kozlarija. Dohovno smo dosti nižje kot takrat! (glede na vse možnosti ki jih imamo danes smo duhovno že skoraj čist zakrneli sam,o sebe poglejte kako vas lahko eden: v tem primeru jaz vrtim okoli prsta lol)

Sanjavi, nimas zastojn tasnega nicka a?

Si ti malo sanjav pa si domisljas da vrtis koga okrog prsta? Si veliko domisljas?

Joces cel prizadet in meces neke fore cez druge, ker spilas se vedno to svojo vlogo zrtve, ker ti niso vsi metali cvetja za dobrodoslico.

Si pa res sanjav, daj povej kaj si se privlekel iz svoje domislije sanjarije?

Vrtis ti edino svoj ego z bednimi forami, kje ti vidis da koga vrtis (razen v tvoji domisliji) daj pokazi?

Pa na moje vprasanje visokoverkvencni sanjac si pozabel odgovoriti?

P.S. Obvezno moram se argumentirat, lepo bi bilo ta tudi ti, ne da samo nabijas in mislis da si kaj povedal?

No da ti pojasnim, nasa zavest trenutno deluje na dosti visji verkvenci (zato sem rekel da smo duhovno visje), imamo pa en drugi problem se tu, ker imamo tudi dosti vecji tok misli kot vcasih, je to konkreten problem.

1000- 100 let nazj je res da smo bili 100X bolj pomirjeni na splosno znotraj sebe, saj je zelva tudi 10000X bolj pomirjena od cloveka, ali drevo tudi, pa je duhovno bolj napredno po tvojem sklepanju?

Po drugi strani se tudi strinjam s tabo, res nismo duhovno visoko, bolj imamo neprebujen potencijal v sebi, ker vedno je treba gladati zadevo navzven in ce jo pogledam je res duhovna plat prilicno katastrofalna.

Problem danes je da smo se izgubili ali v materijalni plati ali v kvazi duhovni plati, zato gre vse v k.... Ne spoznamo bistva, da je vse povezano ni brez materijalnega duhovnega in obratno.

No tukaj imas razlago.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #9602 - 26.05.2010 at 11:24:20

El Pesnik wrote on 26.05.2010 at 09:52:30:
Robi wrote on 26.05.2010 at 09:46:41:
Quote:
Ker ... recimo da jajce obstaja najprej in se ne zaveda samega sebe, to pomeni ravno toliko, kot da ne obstaja - ni nikogar ki bi lahko potrdil, da jajce je ali pa ga ni. In isto za kuro.

s samega stališča jajca ali kure, res ni nikogar, ki bi potrdil..
A s stališča neodvisnega zavestnega opazovalca, pa je razlika, ali si speče jajce ali kuro. Smiley

Pa ja, sej mal namigujem na to, da se pred neodvisnim zavestnim opazovalcem (totalno neosebnim, nepersonalnim) lahko v trenutku napopa kar koli - tako da v trenutku pred zavestnega opazovalca skoči film vesolja, in potem niti ni pomembno al je prej kura al pa jajce, ker se pripelje kot film, ki se opazuje, in niti ni pomembno na katerem delu začneš film gledat, al na začetku, sredini al na koncu.

Tak da kar se mene tiče, se lahko pred neosebno zavest v trenutku pripola film s kuro ali pa z jajcem, al pa magari z obema, ni važno. Ker to kar je videno, niti ni pod neko evolucijo - big bang in hop - zavest že vidi al jajce al pa kuro kot prvo stvar, al pa kar obe naenkrat, niti ni toliko važno.

Ma neumnosti so to z tem jajcem in kuro, cisto jasno je da ni bilo nobeno prvo, oboje je od vedno, saj jajce je kura in kura jajce, ce je jajce ga je izlegla neka kura, ce je kura je prisla iz jajca, verjetno ni kar padla iz nica, kaj je treba tu se filozofirat?  Grin

To je ista bedarija kot bi rekel, kaj je bilo prvo clovek ali cloveski zarodek? Kaj je bilo prvo seme ali rastlina? Kaj je bilo prvo roke ali noge?

Tipicna vprasanja duhovne filozofije in pokazatelj na kaksnem nivoju je danasnja duhovnost.

L.p.
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #9603 - 26.05.2010 at 11:42:40

Dej Etrex ne gont sam tega kar ti je Alojz povedal, pa kdaj še mal po svoje razmišli pa še kakšno stvar probi, preberi, ne pa da se za vedno ustaviš pri tem Alojzu. Mislim no, si kekec.

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Etrex
5

Reply #9604 - 26.05.2010 at 11:45:13

Kaj zdaj si zacel se ti sanjariti?

Kje se ustavljam pri Alojzu pokazi?

Kaj naj preberem, kaj je prvo kokos ali jajce? Kaj naj berem ce je to samoumevno in jasno.

L.p.
Back to top

IP Logged

Dreammer
4

I Love YaBB 2!

Reply #9605 - 26.05.2010 at 11:47:06

Etrex wrote on 26.05.2010 at 11:17:04:
Dreammer wrote on 25.05.2010 at 23:30:20:
Kozlarija. Dohovno smo dosti nižje kot takrat! (glede na vse možnosti ki jih imamo danes smo duhovno že skoraj čist zakrneli sam,o sebe poglejte kako vas lahko eden: v tem primeru jaz vrtim okoli prsta lol)

Sanjavi, nimas zastojn tasnega nicka a?

Si ti malo sanjav pa si domisljas da vrtis koga okrog prsta? Si veliko domisljas?

Joces cel prizadet in meces neke fore cez druge, ker spilas se vedno to svojo vlogo zrtve, ker ti niso vsi metali cvetja za dobrodoslico.

Si pa res sanjav, daj povej kaj si se privlekel iz svoje domislije sanjarije?

Vrtis ti edino svoj ego z bednimi forami, kje ti vidis da koga vrtis (razen v tvoji domisliji) daj pokazi?

Pa na moje vprasanje visokoverkvencni sanjac si pozabel odgovoriti?

P.S. Obvezno moram se argumentirat, lepo bi bilo ta tudi ti, ne da samo nabijas in mislis da si kaj povedal?

No da ti pojasnim, nasa zavest trenutno deluje na dosti visji verkvenci (zato sem rekel da smo duhovno visje), imamo pa en drugi problem se tu, ker imamo tudi dosti vecji tok misli kot vcasih, je to konkreten problem.

1000- 100 let nazj je res da smo bili 100X bolj pomirjeni na splosno znotraj sebe, saj je zelva tudi 10000X bolj pomirjena od cloveka, ali drevo tudi, pa je duhovno bolj napredno po tvojem sklepanju?

Po drugi strani se tudi strinjam s tabo, res nismo duhovno visoko, bolj imamo neprebujen potencijal v sebi, ker vedno je treba gladati zadevo navzven in ce jo pogledam je res duhovna plat prilicno katastrofalna.

Problem danes je da smo se izgubili ali v materijalni plati ali v kvazi duhovni plati, zato gre vse v k.... Ne spoznamo bistva, da je vse povezano ni brez materijalnega duhovnega in obratno.

No tukaj imas razlago.

L.p.

wahahahahh  Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #9606 - 26.05.2010 at 11:53:48

Dreammer ce nimas kaj za povedat, bi bilo bolje da gres srat kam drugam, da sem jaz admin bi te odfukal ze prvi dan, ker sem takoj zavohal da si debil, ki je tukaj da serje po forumu.

Kaj imas kaj za povedat, objasniti? Nimas!

Privlekel si kuscarje in ti se meni smejis, si pa res debil Grin
Back to top

IP Logged

Dreammer
4

I Love YaBB 2!

Reply #9607 - 26.05.2010 at 12:07:20

Etrex wrote on 26.05.2010 at 11:53:48:
Dreammer ce nimas kaj za povedat, bi bilo bolje da gres srat kam drugam, da sem jaz admin bi te odfukal ze prvi dan, ker sem takoj zavohal da si debil, ki je tukaj da serje po forumu.

Kaj imas kaj za povedat, objasniti? Nimas!

Privlekel si kuscarje in ti se meni smejis, si pa res debil Grin

ne pretvarjaj se da si strog! lol  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #9608 - 26.05.2010 at 12:14:02

Kdo pa pravi da sem strog?  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Tudi pretvarjam se ne, zakaj naj bi se ze?
Back to top

IP Logged

Dreammer
4

I Love YaBB 2!

Reply #9609 - 26.05.2010 at 12:28:05

Etrex wrote on 26.05.2010 at 12:14:02:
Kdo pa pravi da sem strog?  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Tudi pretvarjam se ne, zakaj naj bi se ze?

pretvarjaše se da rečeš ne v bistvu pa misliš ja!  Cheesy Cheesy
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #9610 - 26.05.2010 at 12:35:18

Mislis da si pametan a glup si ka supak Grin

Dej malo povej se o reptilih, saj si imel kontakte z njimi kot si pravil?

Pa povej malo o rematerijalu?

Malo se razpisi, da ne bos samo klati a Smiley Kaj pravis na to?

Dreammer zabavno se je pogovarjati z tabo, ampak moram it, se nadaljujemo kasneje.

L.p.
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #9611 - 26.05.2010 at 12:42:56

Etrex wrote on 26.05.2010 at 11:45:13:

Kaj naj preberem, kaj je prvo kokos ali jajce? Kaj naj berem ce je to samoumevno in jasno.

L.p.

Alojz ti pravi, da je samoumevno in jasno, zato verjameš in misliš, da veš. Na koncu boš tudi ti tako vseveden kot Alojz, te mam na sumu, jeli?
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9612 - 26.05.2010 at 13:52:26

El Pesnik wrote on 26.05.2010 at 12:42:56:

L.p.

Alojz ti pravi, da je samoumevno in jasno, zato verjameš in misliš, da veš. Na koncu boš tudi ti tako vseveden kot Alojz, te mam na sumu, jeli?

Smiley Smiley
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Etrex
5

Reply #9613 - 26.05.2010 at 16:35:15

El Pesnik wrote on 26.05.2010 at 12:42:56:

L.p.

E pa neznam bolan.

Na koncu cesa? Drugace vsi zivimo da se ucimo, razumevamo izkusamo, torej vec kot ves boljse je, ne vem pa koliko bom na koncu bil "vse(veden)", ceprev ne vem na koncu cesa?

Da ne mislis na koncu casa casov kot temu pravi M.L. mojster duhovne filozofije?

Aja ni vazno kaj kdo pravi, meni osebno je samoumevno, ce pa je tebi samoumevno da je bilo prvo eno- ki je padlo iz nic ali je vesolje sesralo, pa te razumem socustvujem s tabo v tej zmoti.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #9614 - 30.05.2010 at 19:35:10

Najprej je bilo jajce!!  Tongue
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Pages: 1 ... 639 640 641 642 643 ... 764