Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 60 61 62 63 64 ... 764
(Read 1495784 times)
Poet
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #915 - 22.02.2008 at 22:58:29

Joj ne! Jojmene! Sedaj je škripnila pa še binca! Ježešmarička saj vsi pomirajo? Kaj bomo pa sedaj, ko nas je le še klavrnih 8???????
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #916 - 22.02.2008 at 23:01:03

Joj ne! Komaj sem objavil žalostno vest, da je škripnila binca, že je njena klavrna usoda doletela še dharmo! Bežite ljudje, člani nam pomirajo!!! Rekorda ni več! Rekorda ni več! Izpuhtel je v noč, ostalo nas je le še ubogih 7!!!  Cry Cry Cry Smiley
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #917 - 22.02.2008 at 23:05:44

Ej poet, ti k si tak borc, kako bi se pa ti uprl, ter dal sebi in ljudem nekaj dobrega?
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #918 - 22.02.2008 at 23:10:07

sašo wrote on 22.02.2008 at 23:05:44:
Ej poet, ti k si tak borc, kako bi se pa ti uprl, ter dal sebi in ljudem nekaj dobrega?

Humor, in stalno Budovo trobljenje, da so želje izvor vsega trplenja. Na tem lahko potem vsak človek dela kadarkoli in kjerkoli v milijonih in milijonih. Samo to, da ljudem približaš spoznanje, da tisto kar si želijo jih ne bo osrečilo (ker jih ne more). Potem pa naj po postopoma spuščajo iz rok in vse bi padlo na svoje naravno mesto. Tako da potem ko bi najbolj trpeli v pehanju za željo - takrat bi jaz spet stopil na sceno in rekel moj slogan - oni bi pa potem v bolečinskem krču prvič začutili, da se počutijo izredno dobro takoj ko malo popustijo gnanje za željo. Tako bi postopoma vedno bolj in bolj videli, kaj jih dela nesrečne.

To bi bil moj pristop.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #919 - 22.02.2008 at 23:16:43

Quote:
To bi bil moj pristop.  

Se pravi to še ni tvoj pristop...
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #920 - 22.02.2008 at 23:23:54

sašo wrote on 22.02.2008 at 23:16:43:
Quote:
To bi bil moj pristop.  

Pristop sploh ne obstaja. Obstaja ravolucija, ki samo premeša karte na površini. Ključ do vsega je v dvigu ravni razumevanja človeštva, kar pa po mojem skromnem mišljenju P.D. ne počne. To je bolj novo zavajanje, samo nova "duhovna" revolucija, ki je tako aktualna kot new age - takoj ko se bodo ljudje naveličali new agea, kaj bo potem? Nič, saj že zdaj ni nič.

Nihče se noče odpovedat lastnim željam, ker je to podobno smrti - želje ti dajo "energijo" za življenje, ampak so trpljenje že samo po sebi. Zato se nič ne premakne, ker ljudje nočejo, da bi se premaknilo. Premakne se samo pri tistih, ki to želijo.

Sploh pa - veš kako boš najbolj in najhitreje pomagal ljudem? Če se boš razsvetlil. To bo duhovna atomska eksplozija in sprožil boš val, ki pa bo DEJANSKO lahko vplival na ljudi bolj kot karkoli drugega.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #921 - 22.02.2008 at 23:28:13

Quote:
Poet wrote on 22.02.2008 at 22:53:14:
Dragi prijatelji, z žalostjo v srcu vam sporočam, da se je naš zmagoslavni niz končal. Pred nekaj trenutki nas je zapustil eden od uporabnikov, tako da nas je sedaj znova le 9 in smo spet stran od rekorda. Jaz sem tako žalosten!!!!!!  Cry Cry Cry

Ali sodelujoči dobimo nagrado  Wink

Draga nahate, seveda dobimo nagrado in ta ni nič kaj skromna!!!! Še zdaleč ne!!!! Gre se za nesmrtno imortalizacijo na forumu "Svet pogovorov!!!!!"

Sedaj bo vsak, ki ga bo pot zanesla v naš skromni hram, videl in sprevidel, da si bila ti, in jaz, in vsi ostali, na današnji dan - 22 februar 2008 ob 22:40 na tem forumu in si so-kreirala ta vele dogodek stoletja!!!!

To je ta ogromna nagrada, ki si jo sedaj lasti vsak od nas!  Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #922 - 22.02.2008 at 23:30:14

Quote:
Ja točno tako ali si predstavljaš nekoga, ki v pozni starosti umre v že ostarelem bolnem telesu,  zakaj bi Duša želela nazaj v to telo in kaj če nekdo izgubi življenje v nesreči in ima telo zmalinčeno, kaj boste potem Questioning

Ta vaša  teorija  že z čist logičnega materialnega vidika ne klapa

Lep pozdrav  Smiley

Kakor razumem Alojza, bi se ti ponovno rodil in rastel, vendar bi imel isto telo kot sedaj ter ostal bi ti spomin. Nisem pa čisto prepričan.

Po drugi strani, pa pomeni smrt življenje. Umreš za vse staro. Ko živiš za zdajšni trenutek, vsa preteklost umre, jo opustiš. Torej vsak trenutek smrt-rojstvo. Spomin bi ti tako služil lahko le za etičnost. Sicer je etika osnova, ampak le premalo za svobodo, resnico.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #923 - 22.02.2008 at 23:33:32

Poet wrote on 22.02.2008 at 23:23:54:
sašo wrote on 22.02.2008 at 23:16:43:
Quote:
To bi bil moj pristop.  

Pristop sploh ne obstaja. Obstaja ravolucija, ki samo premeša karte na površini. Ključ do vsega je v dvigu ravni razumevanja človeštva, kar pa po mojem skromnem mišljenju P.D. ne počne. To je bolj novo zavajanje, samo nova "duhovna" revolucija, ki je tako aktualna kot new age - takoj ko se bodo ljudje naveličali new agea, kaj bo potem? Nič, saj že zdaj ni nič.

Nihče se noče odpovedat lastnim željam, ker je to podobno smrti - želje ti dajo "energijo" za življenje, ampak so trpljenje že samo po sebi. Zato se nič ne premakne, ker ljudje nočejo, da bi se premaknilo. Premakne se samo pri tistih, ki to želijo.

Sploh pa - veš kako boš najbolj in najhitreje pomagal ljudem? Če se boš razsvetlil. To bo duhovna atomska eksplozija in sprožil boš val, ki pa bo DEJANSKO lahko vplival na ljudi bolj kot karkoli drugega.

OK, te čist razumem...sam se pa ne strinjam glede P.D., ker lahko človek iz čisto vsega pobere nekaj zase, tudi iz P.D....ali pa iz česa drugega ali drugih...

Pa znaš opisat razsvetljenje na kratko, ker jaz ga namreč ne znam, ker ga nisem še doživel, niti ne stremim k temu iz razloga, ki si ga omenil (želje).
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #924 - 22.02.2008 at 23:36:03

sašo wrote on 22.02.2008 at 23:33:32:
OK,

Pa znaš opisat razsvetljenje na kratko, ker jaz ga namreč ne znam, ker ga nisem še doživel, niti ne stremim k temu iz razloga, ki si ga omenil (želje).

Za mene ga je najbolje opisal Buda; to je stanje brez trpljenja.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #925 - 22.02.2008 at 23:38:12

Ja OK, Ajgor, kako pa veš da je to prava razlaga, če npr. še nisi razsvetljen...kako lahko veš, da je to resnica...
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #926 - 22.02.2008 at 23:38:24

OK, te čist razumem...sam se pa ne strinjam glede P.D., ker lahko človek iz čisto vsega pobere nekaj zase, tudi iz P.D....ali pa iz česa drugega ali drugih...

Razsvetlil se boš, ko boš spoznal, da lahko živiš brez posebnih želj. Ko te niti želja po življenju ne bo več ovirala. Ker to je eden od hujših problemov - želja po življenju namreč. Zaradi le-te se ljudje grebejo za denar, hodijo preko trupel, se borijo za ozemlja (Kosovo), se bojijo žalitev, neuspeha, vsega. Zato je pri P.D. to malo hecno, ker je tam izražena ogromna želja po ohranitvi življenja, kar pa dela človeka samo bolj napetega in živčnega glede statusa in "životarjenja".

Toliko na kratek horuk, zdaj pa se poslavljam.

lp, in lahko noč
poet
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #927 - 22.02.2008 at 23:41:07

sašo wrote on 22.02.2008 at 23:38:12:
Ja OK, Ajgor, kako pa veš da je to prava razlaga, če npr. še nisi razsvetljen...kako lahko veš, da je to resnica...

Ni ti potrebno vedeti, sprejmi ali zavrzi.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #928 - 22.02.2008 at 23:44:21

Quote:
OK,

Za mene ga je najbolje opisal Buda; to je stanje brez trpljenja.

Ja, ajgor, to je že res. Naslednje vprašanje pa je potem: kaj pa ja tisto kar povzroča trpljenje in kako se lahko odpravi?
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #929 - 22.02.2008 at 23:46:51

Kaj pa če mi je trpljenje všeč?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 60 61 62 63 64 ... 764