Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 59 60 61 62 63 ... 764
(Read 1495765 times)
OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #900 - 22.02.2008 at 21:50:48

sašo wrote on 22.02.2008 at 21:34:24:
OMEN SAT wrote on 22.02.2008 at 21:23:48:
sašo wrote on 22.02.2008 at 20:18:51:
KJE JE SEDAJ VSTAJA LJUDSTVA!!

Sašo

zdaj je vstaja Zavesti.
ni ti treba iti na ulice ker s tem ne bos dosegel nič.
Be still and know THAT I'M.

Ja, ja vstaja zavesti v kateri boš prebival ločen od svinjarije, ki se dogaja okoli tebe...prebival boš v tej zavesti medtem, ko te bojo še vedno zlorabljali. To pa že spominja na film Matrica, kjer ljudi uporabljajo v povsem druge namene, tej isti ljudje pa "živijo" v svojih sanjah...

Lahko se ti v glavi umakneš, ne moreš pa se fizično...

Be stil and know that I'm.
ko se bos tega zavedal bos videl kaj pomeni vstaja zavesti.
do takrat pa ti je le film Matrica.
Back to top

IP Logged

Historian
1
*

Stay as young as possible

Unknown
Reply #901 - 22.02.2008 at 21:58:18

Zgodovina nas uči, da revolucija ni rešitev, prinaša slabo, vodi v trpljenje. Kdo profitira? Zgolj in samo prej omenjeni, narod trpi, stoji v prvih bojnih vrstah, izgublja in so srečni, če dobijo kos kruha da preživijo. Reven narod pa vemo, da je najlažje vodljiv.

Vojna je in vedno bo največji biznis, vojne so bile in vojne bodo, skozi tisočletja se je spremenil le način vojskovanja.

Živimo v času globalizacije, svet je informacijsko povezan, internet je v vsaki vasi, načeloma vsak ima možnost komuniciranja, informacijska ozaveščenost je večja, nenehno poteka vojna za verodostojnost.

Globalna ekonomija se vrti z veliko hitrostjo, evropa se povezuje za doseganje večje konkurenčnosti proti ZDA, Rusiji, Kitajski in Japonski, nemiren balkan potrebuje dozo čiščenja nacionalističnih vrednot, katere so največja ovira in slepilo. Večina prebivalstva ne živi v realnosti in tega jih ni mogoče očistiti čez noč.

Za ekonomijo in razvoj države je bolje, če živijo in ustvarjajo brez ideologij. Države z multikulturnim sožitjem imajo visoko gospodarsko rast in stabilnost. Kapitala barve in nacionalna pripadnost ne zanimajo.

Včasih so razvoj merili z razvojem tehnologije, danes se meri z količino ustvarjenega znanja na časovno enoto. Internet je na tem področju naredil revolucijo in spremenil svet. Informacije in storitve preko spleta so v ospredju globalne ekonomije, prehajamo v dobo še bolj odprte družbe, spleta 2.0

Punt s social nacionalno osnovo duši in škodi razvoju. Z vlačenjem ljudi na ulice in hujskanjem za punt je potrebno biti previden. Povzroči se precejšna škoda, doseže malo. Če punt uspe, dobi npr. delavec, kateri zasluži 400 EUR dodatek k plači recimo 20 EUR. Ob povečevanju pritiskov, pa se začnejo drastično večati zaslužki pravnikov in ... suma sumarum?

Kaj lahko storiš kot posameznik, če nimaš izobrazbe in/ali dobro plačane službe? Vlagaš svoj čas v neko znanje, naučiš se delati še kaj drugega, se povežeš - greš se mini firmo, izmenjuješ mnenja, skušaš biti opazen, koristen. Lahko zaslužiš mnogo več, kot da od nekoga, ki ga niti ne poznaš, niti ga ne moreš sesut, zahtevaš denar.

Pritiski se izvajajo na več nivojih, višje je, več je denarja. Pritisk iz ulice ti prinese +20 EUR. Se splača?

lp
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #902 - 22.02.2008 at 22:06:00

Torej OMEN SAT, to pomeni, da je tebi čisto prav, da živiš življenje, kot je...da te izkorišča država, politika, podjetja, ljudje-ti pa si v ustaji zavesti..mogoče boš spet rekel, da je to samo videnje mojega ega...

...toda to ne pomeni, da se zgoraj našteto, nam ne dogaja...

...in to še ne pomeni, da bi se še dogajalo, če bi kaj storili...

Zakaj je človeku dana svobodna volja odločanja?

Do kje sežejo naše pravice odločanja?

Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #903 - 22.02.2008 at 22:10:52

Historian wrote on 22.02.2008 at 21:58:18:
Zgodovina nas uči, da revolucija ni rešitev, prinaša slabo, vodi v trpljenje. Kdo profitira? Zgolj in samo prej omenjeni, narod trpi, stoji v prvih bojnih vrstah, izgublja in so srečni, če dobijo kos kruha da preživijo. Reven narod pa vemo, da je najlažje vodljiv.

Vojna je in vedno bo največji biznis, vojne so bile in vojne bodo, skozi tisočletja se je spremenil le način vojskovanja.

Živimo v času globalizacije, svet je informacijsko povezan, internet je v vsaki vasi, načeloma vsak ima možnost komuniciranja, informacijska ozaveščenost je večja, nenehno poteka vojna za verodostojnost.

Globalna ekonomija se vrti z veliko hitrostjo, evropa se povezuje za doseganje večje konkurenčnosti proti ZDA, Rusiji, Kitajski in Japonski, nemiren balkan potrebuje dozo čiščenja nacionalističnih vrednot, katere so največja ovira in slepilo. Večina prebivalstva ne živi v realnosti in tega jih ni mogoče očistiti čez noč.

Za ekonomijo in razvoj države je bolje, če živijo in ustvarjajo brez ideologij. Države z multikulturnim sožitjem imajo visoko gospodarsko rast in stabilnost. Kapitala barve in nacionalna pripadnost ne zanimajo.

Včasih so razvoj merili z razvojem tehnologije, danes se meri z količino ustvarjenega znanja na časovno enoto. Internet je na tem področju naredil revolucijo in spremenil svet. Informacije in storitve preko spleta so v ospredju globalne ekonomije, prehajamo v dobo še bolj odprte družbe, spleta 2.0

Punt s social nacionalno osnovo duši in škodi razvoju. Z vlačenjem ljudi na ulice in hujskanjem za punt je potrebno biti previden. Povzroči se precejšna škoda, doseže malo. Če punt uspe, dobi npr. delavec, kateri zasluži 400 EUR dodatek k plači recimo 20 EUR. Ob povečevanju pritiskov, pa se začnejo drastično večati zaslužki pravnikov in ... suma sumarum?

Kaj lahko storiš kot posameznik, če nimaš izobrazbe in/ali dobro plačane službe? Vlagaš svoj čas v neko znanje, naučiš se delati še kaj drugega, se povežeš - greš se mini firmo, izmenjuješ mnenja, skušaš biti opazen, koristen. Lahko zaslužiš mnogo več, kot da od nekoga, ki ga niti ne poznaš, niti ga ne moreš sesut, zahtevaš denar.

Pritiski se izvajajo na več nivojih, višje je, več je denarja. Pritisk iz ulice ti prinese +20 EUR. Se splača?

lp

You're no fool!  Smiley
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #904 - 22.02.2008 at 22:11:16

Ne govorim o denarju Historian...govorim o svobodnem odločanju naroda, ne mene...ne zanima me denar, vem kako se ga zasluži...kakor vem denar ni vse, je le nekaj od mnogega-mi imamo le nekaj, pa še tega malo...

...vem da ne moreš iti na ulice z molotovkami in baseball kiji, geš pa lahko z znanjem, voljo in močjo!

Punt bi moral biti res organiziran-ali je to nemogoče in zakaj?
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #905 - 22.02.2008 at 22:19:57

Alojz in Sandib wrote on 21.02.2008 at 19:34:56:
Borba zla in dobrega je tudi večno-sedanja borba. Kakšno dušo nosiš ti, ki to bereš? Ali veš?

Questioning Questioning Questioning Cry

5. Sam znam materialno uresničiti katoliško opcijo vstajenja od mrtvih, ki hkrati premaga smrt in uresniči naše ponovno zveličanje nazaj v nesmrtnost. To opcijo bom ponudil vsem brez izjeme za letošnjo Velike noč.

Iz navedenega vzroka vam tudi sporočam, da večino časa raje porabim za svoje poslanstvo, kot da tu neplodno čenčam z vami. Dejstvo je da mi niste povedali ničesar, kar jaz še ne vem. Sodili ste me in se še napihujete zgolj v svoji nevedni samovšečnosti.

Kdo te je sodil? Mi smo ti samo nastavili ogledalo. Kaj nisi ti bil tisti, ki je na začetku grozil v smislu "kaj boš ti fičfirič, ko se zgodi ves. potop? Kaj boš ti brez mene?"

Tisoč vas dam spat (po vaši naravni smrti) v 2x po 3 kubične metre izdolbenega in nato pokritega kamna. Jezus uči ;Oni niso mrtvi! Oni samo spijo, oni bodo vstali in njih bo božje kraljestvo!
LP Alojz

Alojz, sklenil sem, da sem te že dovolj pokritiziral, zato bom sedaj ubral drugačen pristop, ki bo predvsem vključeval kontra-vprašanja.

Torej: fizična re-animacija in večno življenje v isti fizični podobi. Alojz, omenjaš Jezusovo vstajenje, toda ali je tu res mišljeno fizično vstajenje? Jezus (ego/um) je križan in pribit na križ kjer umre, nato pa znova vstane kot čista zavest, kot kozmična/božja zavest? Ali ni tu mišljeno duhovno vstajenje, ki presega tako fizično kot umsko? Ali ni to tisto pravo razsvetljenje?

Poleg tega pa, kot tudi že sam govoriš o reinkarnaciji, kakšno prednost pa ima tisti, ki ga ti "re-animiraš" pred tistim, ki se rodi v novem telesu in živi naprej? Kako je tvoja "opcija" preteklega spomina + isto fizično telo boljša od novega telesa in novega, svežega cikla?
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #906 - 22.02.2008 at 22:37:22

Quote:
Alojz, sklenil sem, da sem te že dovolj pokritiziral, zato bom sedaj ubral drugačen pristop, ki bo predvsem vključeval kontra-vprašanja.

Hej, ukradel si moj sistem pogovora Wink Grin
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #907 - 22.02.2008 at 22:41:18

Historian wrote on 22.02.2008 at 21:58:18:

lp

Lepo si to povedal, Historian.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #908 - 22.02.2008 at 22:43:19

Hej, hej, hej! REKORD po številu članov naenkrat ZDAJLE = 10! Juhej! Juhej! Juhej!

Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #909 - 22.02.2008 at 22:45:27

In ti srečni člani SO ... ... tan tara tan tan tan!!!!!

Here are the lucky winners: ajgor, plesnamesecu, Poet, dharma, sašo, Nahate.d, U., binca, Johnny B. Goode, hpl!

Congrats to us all for making historyyyyyyyy!!!!!!!
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #910 - 22.02.2008 at 22:48:01

Poet wrote on 22.02.2008 at 22:19:57:
Poleg tega pa, kot tudi že sam govoriš o reinkarnaciji, kakšno prednost pa ima tisti, ki ga ti "re-animiraš" pred tistim, ki se rodi v novem telesu in živi naprej? Kako je tvoja "opcija" preteklega spomina + isto fizično telo boljša od novega telesa in novega, svežega cikla?

Ja točno tako ali si predstavljaš nekoga, ki v pozni starosti umre v že ostarelem bolnem telesu,  zakaj bi Duša želela nazaj v to telo in kaj če nekdo izgubi življenje v nesreči in ima telo zmalinčeno, kaj boste potem Questioning

Ta vaša  teorija  že z čist logičnega materialnega vidika ne klapa

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #911 - 22.02.2008 at 22:53:14

Dragi prijatelji, z žalostjo v srcu vam sporočam, da se je naš zmagoslavni niz končal. Pred nekaj trenutki nas je zapustil eden od uporabnikov, tako da nas je sedaj znova le 9 in smo spet stran od rekorda. Jaz sem tako žalosten!!!!!!  Cry Cry Cry
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #912 - 22.02.2008 at 22:54:14

Je pa 9 lepa številka...
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #913 - 22.02.2008 at 22:55:27

Poet wrote on 22.02.2008 at 22:53:14:
Dragi prijatelji, z žalostjo v srcu vam sporočam, da se je naš zmagoslavni niz končal. Pred nekaj trenutki nas je zapustil eden od uporabnikov, tako da nas je sedaj znova le 9 in smo spet stran od rekorda. Jaz sem tako žalosten!!!!!!  Cry Cry Cry

Ali sodelujoči dobimo nagrado  Wink
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #914 - 22.02.2008 at 22:56:09

Sedaj sem dobil tudi uradno potrdilo: torej uradna vest se glasi, da nas je pred nekaj trenutki žalostno zapustila naša predraga "plesnamesecu". Ostala nam bo v lepem spominu kot član, ki je bil vitalen del našega uspeha pri osnovanju tega zgodovinskega uspeha.

Zaželimo dragi "plesnamesecu" vso srečo na novem forumu in upajmo da bo srečna. Več si ne moremo želeti (le 9 ubogih nas, ki nocoj še bedimo, smrk  Cry).
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 59 60 61 62 63 ... 764