Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 58 59 60 61 62 ... 764
(Read 1495676 times)
sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #885 - 21.02.2008 at 22:07:54

Kdor napada in obsoja je poln strahu, kdor je poln strahu, nosi v sebi veliko negativnosti...

Osebno se tega Alojza nič ne bojim, še manj pa P.D.

Moja duša je samo moja in nihče ne more prekupčevati z njo-niti jaz!

Torej kje je problem...ga ni...

Ni potrebe po pljuvanju Poet...kdor slabo dela se mu slabo vrača...
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #886 - 21.02.2008 at 22:24:54

Nima smisla. Sem umaknil prejšnji post, ker vseeno verjamem v ljudi, da bodo sami videli kaj je tisti zadnji post od Alojza v resnici pomenil.  Cry

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #887 - 22.02.2008 at 11:34:51

Alojz in Sandib wrote on 21.02.2008 at 19:34:56:
Tv -Intervju 20.02.08 v spomin na škofa Perka

V tem intervjuju škof Perko pove;
1. Doktrina RKC temelji na Jezusu (človeku-bogu) našemu odrešeniku !!!!!
2. RKC ne priznava reinkarnacije.
3. Naše tu zemeljsko življenje je naša predpriprava na večno življenje!!!!
4. Abortus je umor, je nasilje nad življenjem.    

Zame je v teh verskih dogmah RKC in škofa kup nedorečenih zadev zavitih v materialni interes RKC.
1.      Moje razumevanje  Emanuela je ; Bog z nami in v nas. Odrešenik je posledično lahko vsak X človek med nami. Če ga mi ne poznamo, ga dejansko tudi negirati ne moremo. Dejstvo je, da je naš Adamov rod Jezusov rod, sam sebi večno-sedaj sodnik in odrešenik hkrati.

2.      Škof  Perko in RKC se ni nikoli poglobila v bistvo sporočila IN AO  RI. Če bi škof Perko vedel, da vsaka naša smrt sočasno pomeni naše novo rojstvo, četudi v večnost k bogu. Potem je vsaka naša smrt sama po sebi naša reinkarnacija, tudi v doktrini RKC. Jezus je od mrtvih vstal-ne oziraje se na to kam je vstal, se je Re-animiral. Neskladje RKC in njene doktrine je v njej sami, ne izven nje. To neskladje pa verniki vsakodnevno opazijo. Po izgonu iz raja smo bili reinkarnirani na Zemlji v lastno naravno reprodukcijo. Vsekakor smo RE-animirana bitja.

3.      Naše tu zemeljsko življenje je naša predpriprava na večno življenje! To je resnica, ki je zopet po RKC nepravilno interpretirana. To pa zato, ker RKC pri tem ne upošteva dejstva lastne zapisane doktrine našega izgona iz raja. Pri tem pa zamolči, ali ne pozna vzroka našega izvirnega greha. Samo spoznanje ni izvirni greh. Spoznanje po doktrini RKC odrešuje, kajti Jezus sam človek-bog nosi spoznanje resnico in naše ponovno zveličanje. Kaj pa sporočilo iz Geneze:  In gospod Bog je rekel :Glej človek je postal, kakor eden izmed nas (množina) sedaj, ko pozna dobro in zlo (svobodna volja). Da sedaj ne stegne svoje roke po drevesu življenja, da bi jedel in živel vekomaj! Upravičen strah starešin življenja, ki so nas izgnali iz galaktičnega občestva služabnikov *.  

4.      Abortus ni umor! Je svobodna volja matere –očeta-družine! Mi smo v naravni reprodukcijski verigi realizirana RI (telesna) vrednost (plod nosečnice), ki je vezana v interakcijo z akumulirano vrednostjo (IN materjo). Torej smo zgolj telesna RI podlaga, brez lastne akumulirane IN vrednosti (duše cepiča). Ker smo kot plod (telesna podlaga), še vezani na mater. Šele z rojstvom lahko prejmemo s prvim vdihom lastno akumulirano vrednost INmept* Dušo. Dušo sprejemamo kot otroci toliko časa, da pridemo do samo spoznanja lastne biti. Dušo z zadnjim izdihljajem začnemo po smrti tudi izpuščati iz minljive telesne podlage. Ta proces traja približno pol ure. Pol ure po naši smrti se naše EM polje še lahko zazna (izmeri), kasneje ne več! Duša se naseli v drugo obličje. Duše se selijo! Pitagora! RKC ima argument, ki bi bil lahko (pogojno) opravičljiv s stališča odrešitve, drug drugemu smo življenje. Vse več nas je na Zemlji. Zakaj? Na Zemlji bo kmalu galaktično slavje naše odrešitve in mnogi naši bratje in sestre ga želijo ponovno doživeti. Njihove duše se množično selijo na Zemljo. Borba zla in dobrega je tudi večno-sedanja borba. Kakšno dušo nosiš ti, ki to bereš? Ali veš?

Tole bi bolj sodilo na topik odprava religije
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1137491435/0
ali magari na topologijo onostranstva http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1120807152

Quote:
5. Sam znam materialno uresničiti katoliško opcijo vstajenja od mrtvih, ki hkrati premaga smrt in uresniči naše ponovno zveličanje nazaj v nesmrtnost. To opcijo bom ponudil vsem brez izjeme za letošnjo Velike noč. Mogoče tudi preko svetovnega spleta.  Ta opcija zahteva od bogatih, da se odrečejo (v imenu izvorne enakosti in pravice vstajenja  nas vseh) del svojega materialnega bogastva in s tem omogočijo vsem, ki to želijo (svobodna volja) uresničiti lastno fizično večnost v isti fizični podobi, kot jo živijo danes. To opcijo so želeli uresničiti že stari Egipčani (Tot-ank-amon), ki so še poznali in verjeli v moč razuma in človeško milost. Jezus jo je uresničil in jo še bo! Mi smo Totankamonu vzeli to željo in jo uničili, tisti trenutek, ko smo (v  svojem egoističnem pohlepu) odprli njegovo zlato dušno posodo.

... za tole zgoraj pa odpret nekje nov topik...

Quote:
Iz navedenega vzroka vam tudi sporočam, da večino časa raje porabim za svoje poslanstvo, kot da tu neplodno čenčam z vami. Dejstvo je da mi niste povedali ničesar, kar jaz še ne vem. Sodili ste me in se še napihujete zgolj v svoji nevedni samovšečnosti. Na tem forumu se bom  verjetno občasno še oglašal do konca februarja. Okoli velike noči bom verjetno (moja volja je volja odvisna od vesoljnega svetega duha EL-EM sile) na svetovnem spletu podal opcijo našega ponovnega vstajenja!
Tisoč vas dam spat (po vaši naravni smrti) v 2x po 3 kubične metre izdolbenega in nato pokritega kamna. Jezus uči ;Oni niso mrtvi! Oni samo spijo, oni bodo vstali in njih bo božje kraljestvo!

...  za tole bo treba še iznajt način, kako debatirat na temo, ki ni diskutabilna... Undecided

Back to top
« Last Edit: 22.02.2008 at 13:42:00 by titud »  

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #888 - 22.02.2008 at 14:30:27

gape wrote on 21.02.2008 at 10:08:33:
Boštyxz wrote on 21.02.2008 at 08:31:42:
Vem, da JE na Saturnu življenje. In Vem še, da je življenje tudi povsod drugod po širnem prostranstvu osončij Enotnega Prostora . To garantiram z svojim življenjem.

pa dej usaj definiri življenje no ... a diha zrak, pije vodo, jo drži u seb ... a umre?

po tvojem besedišču - use kar obstaja tudi živi?

Ne, ampak na Saturnu živijo zelo podobni Ljudje kot mi tukaj, na tem Planetu  Cool. Le, da so nekako sorazmerno velikosti njihove zemlje večji kot mi tukaj  Roll Eyes( in precej lepši ).
In, tudi prav " fino " se imajo  Roll Eyes.
Mislim, da tudi Alojzij tega ni vedel, ( nikjer tega ni omenil ), čeprav naj bi bil menda vseveden.
No, pa kaj bi to .
VSA Vesolja so ŽIVA, + prepolna življenja, le , da nam to uradno prikrivajo  Angry.
Sicer pa: kakšen nesposoben "Stvarnik" bi to bil, če bi izmed vseh neskončnoneštetih planetov poselil samo tega ubogega našega , heh Cheesy  Grin  Cheesy.
To bi bila nesposobnost prve klase , katero si tudi Bog nebi mogel privoščiti Grin.
In, res je, kot pravi Alojzij o selitvah duš, na našo Zemljo Roll Eyes.
Vendar se tudi meni zdi, da, kot on sam govori o drugih , isto tako tudi on sam napačno interpretira resnice/podatke ( katere pač ima ).
Sedaj pa si lahko mislimo, kaj bo še z temi potvorjenimi resnicami , če ji bodo začele slediti večje množice ljudi  Huh.
No, bomo še malo počakali, potem pa , ... Lips Sealed ...

Do tedaj ; lep pozdrav iz Slovenskih dobrav, čaw,

Boštjan + #
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #889 - 22.02.2008 at 14:42:43

Kopron, kdo in iz kakšnega vzroka bi nam prikrivali obstoj ljudi, ki naj bi po tvoje bivali na ostalih (sosednjih) planetih?

In kdo bi potem prikrival, naš obstoj tem drugim ljudem?
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #890 - 22.02.2008 at 14:54:45

Torej Alojz, kot sem lahko razbral, nam bo ponudil spravilo telesnega in dušnega materiala...ta material bo počakal na ugoden čas, ko se bo lahko človek umetno reproduciral...

Zaradi takšnega vzroka naj bi bili spravljeni tudi posmrtni ostanki Totankamona...

Z veseljem bi se dal na takšen način spraviti po moji smrti-saj nič ne izgubim...

...kaj mislite ostali-ali je kaj za izgubiti ali riskirati?
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #891 - 22.02.2008 at 15:00:22

OMEN SAT wrote on 21.02.2008 at 19:32:58:
sašo wrote on 21.02.2008 at 17:06:15:
Kaj pa je recimo bolj pomembno, izkušnja ali vedenje?

izkusnja je iluzija,ker je minljiva
ti pa si Zavest, ki se zaveda te izkusnje in Si večen.
Zavest je sama po sebi vedenje, da izkusnje so le produkt uma,ki gre skozi izkustva.

Po tvojih trditvah se potem ne gre zanašati na izkušnje?
Potem nam namreč izkušnje ne povejo nič, če so le iluzija...iz česa pa se potem učimo, če ne iz izkušenj?
...bi prosil za razlago...
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #892 - 22.02.2008 at 15:37:40

Če bi tole "inovativno" spravilo posmrtnih ostankov obremenilo družinski proračun bistveno več od tistega, ki ga ponujajo na Žalah, potem raje ne bi  Roll Eyes

Nevarnost takega razkošnega pogreba, kot ga je imel Tutankamon, je tudi v tem, da se bodo prej kot slej našli tatovi, ki bodo zlato trugo izkopali in izropali, tvoje kosti pa ven stresli. V najboljšem primeru lahko upaš, da bodo tvoje že dokaj posušene ostanke čez nekaj tisoč let razkazovali nadebudnim šolarčkom v kakšnem muzeju ...

@Kopron:
s čim se pa grejejo tisti "ljudje" na Saturnu?
Tam so temperature precej nizke, okoli -180°C
In kako kaj živijo, kako se hranijo, jim ni nič dolgčas, saj je Saturn ena sama velkanska gmota vodika.

Back to top

IP Logged

Historian
1
*

Stay as young as possible

Unknown
Reply #893 - 22.02.2008 at 19:42:24

Zadevo sem preletel in se ze njo v nekaj delih precej strinjam, vsega pa ne morem podpreti. Pripombo bi mogoče dal k risbi, katera prikazuje stik zemlje in lune. Točka je gibljiva, struktura se spreminja, trikotnik oz. karkoli bi že pač to bilo, nenehno spreminja obliko - krog, kvadrat, ...

Obstaja teorija o večjem sistemu, vendar o tem samo misliti je več kot bogokletno, nerazumljivo, paranoidno. Verjamem v obstoj naprednejšega sistema.

Pridržujem se ugotovitvam enega od komentatorjev: tvoje pisanje je za večino ljudi nerazumljivo. Politiko oz. aktualna svetovna ureditev se tega dejstva zaveda, medijski aparat, večplastne kontrole in "demokratični" politični sistem "made by USA" omogoča strašljiv nadzor nad informacijami.Tudi zato ustvarjanjo notranje in zunanje sovražnike s ciljem kruha in iger in skrivanja recesije v ameriškem gospodarstvu, namišljenih igricah in težavah globalne ekonomije, katero je na glavo obrnil pretok znanja skozi internet.

Za američane pravijo, da so glup narod. Zakaj? Ker imajo najboljšo pralnico možganov in ta sistem skuša dominirati svetu. Za tem sistemom stoji množica newage čarovnikov, vojakov, birokratov, korporacij, prostozidarjev, ... in tehnologija. Se zavedamo moči globalnih monopolistov Googla, Microsofta, Myspace-a?

95% prebivalstva se tega ne zaveda:

ni potrebno,ne želijo vedeti,nimajo možnosti zvedeti,imajo premajhen intelekt,vzgojeni so s prepričanjem da gre pri takšnem vedenju in teorijah zarote za polpismene idiote, ostalih nekaj % je zasužnjenih ali pa vedo, vendar je njihova beseda oz. ime kot blagovna znamka vredna nič.

Vesoljci se težko izražajo v zemlji prijaznem jeziku. Zaradi nenehnega trpinčenja, ker jim je dano videti več, so polni besa in sovraštva. Znanje in vedenje brez informacijske kontrole nima nobene teže in vrednosti. V tem kontekstu podprem in razumem jezo in bes v besedilu.

Prijazni ljudje so ponavadi največje barabe Wink in če se tukaj samo dotaknem slovenske politike. Vsa čast jim, da se tako uspešno lažejo, vendar za vsem skupaj stoji zelo malo slovenskih interesov, saj ves denar obvladujejo največ štiri osebe, katere trgujejo z evropo, ameriko ali rusi, politiki pa so zgolj uslužbenci v poslovnem kompleksu Slovenija d.d., kjer ima prebivalstvo majhen delež in malo možnosti za nadzor nad pretokom denarja.

Na svetu živi 6 milijard ljudi, kateri smo popredalčkani v okoli 200 držav, prave demokracije so menda največ tri. Svet kontrolirajo korporacije oz. najbogatejši prebivalci sveta, prostozidarji, kateri imajo razpreden lovke po vseh organizacijah in nivojih širom sveta.

Gradbeniki, katere vlačijo po medijih, obtožujejo jih dajanja daril  Cheesy, kar je naravnost smešno. Ni je ekonomije in ni življenja brez daril ... vladati je mogoče zgolj in samo s podkupovanjem ljudi, čustvenim ali materijalnim. Učiteljice še dandanes na kmetih dobijo kakšno klobaso od kmeta, gradbinci ne vem kakšna darila si dajejo, vlada pa podkupuje v obliki dela. Kdor je "priden" dobi posel, kdor pa ne, pa palico in zgodbica "škandalozno", "šokantno", hrana in pranje možganov za polpismene ljudi, željne krvi Wink

lp
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #894 - 22.02.2008 at 20:18:51

Ja Historian, vse lepo in prav...se v večini strinjam s teboj, in verjetno nisem edini...velikokrat pa se vprašam, koliko smo pripravljeni storiti, da bi vsaj malo obvladali ta režim, mi sami-majhna živina!

Osebno garantiram z življenjem, da se udeležim vsakega PUNTA!!

Kje je sedaj, nekdaj slovanski narod, ki se je tako močno in dolgo boril za svoj obstoj oz. svobodo!!

Ali so pozabljene vrline naših prapraočetov in dedov, ki so se bili sposobni boriti!

KJE JE SEDAJ VSTAJA LJUDSTVA!!

Kot nekoč se ZDRUŽIMO in se UPRIMO!!

Naj ljudstvo prevzame vlogo sodnika in naj ljudstvo postavi voditelja in vodenje, po svojih željah!

Vedno ostane samo pri željah in upanju, toda brez akcije ni reakcije!!

Pokažimo bratje, da smo vredni več kot le številke!!

Kdor je za akcijo naj se mi oglasi preko osebnega sporočila na svetu pogovorov.

P.S.
Ne bom vaš voditelj, vsekakor bom pa na čelu bitke...voditelja boste izbrali sami...

Pozdrav hrabrim,
Sašo
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #895 - 22.02.2008 at 21:13:08

sašo wrote on 22.02.2008 at 15:00:22:
OMEN SAT wrote on 21.02.2008 at 19:32:58:
sašo wrote on 21.02.2008 at 17:06:15:
Kaj pa je recimo bolj pomembno, izkušnja ali vedenje?

izkusnja je iluzija,ker je minljiva
ti pa si Zavest, ki se zaveda te izkusnje in Si večen.
Zavest je sama po sebi vedenje, da izkusnje so le produkt uma,ki gre skozi izkustva.

Po tvojih trditvah se potem ne gre zanašati na izkušnje?
Potem nam namreč izkušnje ne povejo nič, če so le iluzija...iz česa pa se potem učimo, če ne iz izkušenj?
...bi prosil za razlago...

seveda ne, izkusnja te le prieplje do tja kjer si zmeraj tudi ta trenutek.
izkusnja pride in gre ne mores je obdrzati vecno v tem trenutku ker je iluzija.Samo Ti kot Resnica si Večno nespreminjajoče Bitje TU in ZDAJ.
povejo ti ravno to, da so iluzija in nic drugega.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #896 - 22.02.2008 at 21:23:48

sašo wrote on 22.02.2008 at 20:18:51:

Sašo

zdaj je vstaja Zavesti.
ni ti treba iti na ulice ker s tem ne bos dosegel nič.
Be still and know THAT I'M.

Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #897 - 22.02.2008 at 21:28:44

Quote:
izkusnja pride in gre ne mores je obdrzati vecno v tem trenutku ker je iluzija.Samo Ti kot Resnica si Večno nespreminjajoče Bitje TU in ZDAJ.

Če sedaj po kmečko predstavim teorijo:

1.  Če te zaprejo, takoj ob otroštvu, ko se začneš sam hraniti, v sobo brez oken, hrano ti dostavljajo in te čistijo tako, da te uspavajo z nevidnim plinom...imaš luč, prižgano vedno ob istem času in ravno tako ugasnjeno...si brez stika z zunanjim svetom...dokler ne umreš...

2.  Ali pa živiš, kot živiš sedaj od rojstva...

Torej po tvojem bi Ti, v prvem primeru bil na povsem enakem, kot v drugem primeru...

...če ne, razloži...

Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #898 - 22.02.2008 at 21:34:24

OMEN SAT wrote on 22.02.2008 at 21:23:48:
sašo wrote on 22.02.2008 at 20:18:51:

Sašo

zdaj je vstaja Zavesti.
ni ti treba iti na ulice ker s tem ne bos dosegel nič.
Be still and know THAT I'M.

Ja, ja vstaja zavesti v kateri boš prebival ločen od svinjarije, ki se dogaja okoli tebe...prebival boš v tej zavesti medtem, ko te bojo še vedno zlorabljali. To pa že spominja na film Matrica, kjer ljudi uporabljajo v povsem druge namene, tej isti ljudje pa "živijo" v svojih sanjah...

Lahko se ti v glavi umakneš, ne moreš pa se fizično...
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #899 - 22.02.2008 at 21:45:34

sašo wrote on 22.02.2008 at 21:28:44:
Quote:

Če sedaj po kmečko predstavim teorijo:

1.  Če te zaprejo, takoj ob otroštvu, ko se začneš sam hraniti, v sobo brez oken, hrano ti dostavljajo in te čistijo tako, da te uspavajo z nevidnim plinom...imaš luč, prižgano vedno ob istem času in ravno tako ugasnjeno...si brez stika z zunanjim svetom...dokler ne umreš...

2.  Ali pa živiš, kot živiš sedaj od rojstva...

Torej po tvojem bi Ti, v prvem primeru bil na povsem enakem, kot v drugem primeru...

...če ne, razloži...

seveda kaj pa misles da je svet.
svet ni nic drugega kot Življenje popolne igre Boga.
tako kot v prvem kot v drugem primeru bi slej ko prej spoznal Kdo SI.
In ko ves kdo SI, ves da so izkustva iluzija.
dozivljas jih veliko bolj pristno ker ni strahu in ega.
ker ego in strah je vzrok ,da si rad izbiras dobre izkusnje pa ceprav pride tudi slabo izkustvo.
ko pa Se Zavedas Kdo SI potem ni vec dobro,slabo ampak samo so, se vedno gres potem skozi izkustva samo se te ne morejo dotaknit ker ves Kdo SI.
Spoznaj se, pa bos videl,da ravno ta izkustva v tem zivljenju so te pripeljala tja kjer si od vekomaj in vekomaj bos.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 58 59 60 61 62 ... 764