Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 57 58 59 60 61 ... 764
(Read 1495235 times)
ajgor
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #870 - 21.02.2008 at 15:04:30

titud wrote on 21.02.2008 at 14:53:21:
Ajgor, če imaš potrebo po  potrditvi svojih  slutnej boš iskal zanamenja za njihovo potrditev ali ovržbo vsepovsod (in jih praviloma tudi našel, bolje povedano skreiral).

Se strinjam. Vendar je le slutnja.
Pri avtosugestiji sem mislil npr. na prakso, da se zjutraj prepričuješ kako lep dan je pred teboj, kako boš uspel vse postoriti z nasmehom na obrazu ipd
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #871 - 21.02.2008 at 15:24:08

Quote:
Pri avtosugestiji sem mislil npr. na prakso, da se zjutraj prepričuješ kako lep dan je pred teboj, kako boš uspel vse postoriti z nasmehom na obrazu ipd

Tudi prepričanje je lahko sprva le slutnja, ki se je utrdila v prepričanje z (avto)selekcijo zanamenj, ki bi jo lahko ovrge.  Undecided
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #872 - 21.02.2008 at 15:31:39

sašo wrote on 21.02.2008 at 14:43:58:
Quote:
Na pasti aktivnega boga v sebi seb opozoril v prejšnjem postu: zna bit v bog v nas le naš lasten glas, ki se nas je tako močno poalstil, da mu zato  dajemo status božjega glasu; in znjo tud bit od zunaj sugerirani glasovi razpoznani kot naši lastni glasovi, čeprav to niso...  

A je po tem vidiku obstoj boga v nas in zunaj nas, vprašljiv?

Pa še eno vprašanje imam: Ali lahko človek govori o nečem, česar še ni izkusil ali videl? (primer: ne morem govoriti o morju, če ga še nikoli nisem videl in če mi ni še noben povedal kako zgleda)

clovek ne more govorit o necem kar ne izkusi in živi.
vendar Boga ne mores videti niti slisati lahko ga pa cutis.
kako.
bolj ko je um cist bolj ga cutis.
in ko um dokončno transcendiras v ta filing (Srce-Bog) potem je samo še brezpogojna Ljubezen -Sila Življenja
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #873 - 21.02.2008 at 16:08:13

Boštyxz wrote on 20.02.2008 at 13:15:36:
Ja, Poet ; dobro si tole zadnje razložil Etrexu . Roll Eyes

Namreč, gre za to, da se sploh nebi smeli obremenjevati z spomini iz prejšnjih življenj, ravno zaradi tega, kar si napisal, da se ne obremenjujemo preveč, ker ;
1.) je že spomin tega življenja velikokrat preobremenjujoč
2.) ker še nimamo dovolj "razširjene zavesti" ( torej še nismo pripravljeni , in bi nam to vedenje/znanje bolj škodilo, kot pa koristilo , ravno zaradi preobremenitve prekomernih podatkov )
Torej, dobro si tudi zaključil ; da še te sedanjosti ne obvladujemo, bi pa radi "rinili" nevemkamnekam v preteklo preteklost  Cheesy Tongue Huh Cry Angry Sad Angry.

Tu , na tem planetu smo namreč ravno zato, da postanemo Novi Človek, ne pa da se "oziramo nazaj " v preteklost , na našo staro zgrešeno osebnost Tongue.
Gre za prihodnost Cool.
In, ta prihodnost prihaja Cheesy.
Če to hočemo ali ne Huh.
Dobro je le, da se pripravimo nanjo , karseda dobro  Roll Eyes.
Da ne bomo potem deležni raznih ogorčenj + "joka+stoka+škripanja z zobmi" , ko bo ta prihodnost , ki prihaja + je že pred vrati - tudi resnično prišla Shocked.
Pa lep + spoznan dober dan, še naprej  Cool
Boštjan Zupančič + #

Kopron dej ne me spravljat v smeh... ves nobeden tu mi res ni kaj dosti novega razlozil. Kot je rekel poet na zacetku te teme: Ze 10 let se ukvarjam z duhovnostjo pa nobenega napredka Grin... Nic hudega tudi sam sem stopil v to luknjo. Pa da ne bo pomote, moje razmisljanje je enako prejsnjemu (kot bi vi rekli duhovne narave), le vedno bolj mi je jasno kako, kaj in zakaj.

Kar se tice duse in telesa sta akumulirana+ realizirana vredmnost= jaz, enostavno kot voda in kopno je zemlja...Drugace ne gre. Vse je odvisno na kaksni stopnji zavedanja si, clovestvo pa je RAVNO zaradi izgube znanja reanimiranja (kar je za vas neumnost, ker bi se spominjali prejsnjih zivljenj in s tem prevec obremenjevali Grin) zelo nevedna. Ali za vas neveden biti, pomeni slabo? Jezusu se ni zdelo to ravno neumno Smiley

Drugace pa ste zelo smesni zato, ker nekaj tako podzavestno iscete, nekaj vas sili naprej, ampak ne veste kaj je to. Rekli boste vemo: Duhovni smisel zivljenja... Ampak kaj stoji za tem? Kam spadate? To vas zene naprej Smiley pa to itak veste.

Pa vidim da gotovo 80% zelo slabo bere kaj napise A., potem pa se naprej mecejo neumnosti, za katere sem mislil da so ze resene. Ne se samo slepo opirat na znanost, ki je z vesoljnim znanjem itak na psu.

Razmislite malo o stvareh, v bisvu je vse skupaj v p.d. tako zahtevno samo zato ker je vse tako logicno direktno in vezano eno z drugim.

Tako da brez pomena skusate razjasniti nekaj kar je ze razjasneno, samo da nekaterim se ni jasno. Kopron je skrajni primer tega, sam s sabo se igra sah in daje sah mat z domisljiskimi potezami in ne tapravimi pravili (zakoni). Ljudje zivijo na (oziroma v) soncu a?...SAH MAT Grin in potem se ti smejis popolnoma dokazljivi realnosti P.D. ki jo imas pred sabo? Roll Eyes

Soncen dan se naprej.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #874 - 21.02.2008 at 16:37:19

Pa še eno vprašanje imam: Ali lahko človek govori o nečem, česar še ni izkusil ali videl? (primer: ne morem govoriti o morju, če ga še nikoli nisem videl in če mi ni še noben povedal kako zgleda)

Seveda lahko, le zdravo pamet mora uporabiti. Zato jo tudi ima. Npr. pri zlomu noge je prisotna huda bolečina in ni ti potrebno tega izkusiti, da bi to vedel.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #875 - 21.02.2008 at 16:45:18

titud wrote on 21.02.2008 at 15:24:08:
Quote:

Tudi prepričanje je lahko sprva le slutnja, ki se je utrdila v prepričanje z (avto)selekcijo zanamenj, ki bi jo lahko ovrge.  Undecided

Saj avtosugestija pomeni vpliv lastnih, večinoma lažnih predstav na mišlenje.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #876 - 21.02.2008 at 16:52:57

Quote:

Seveda lahko, le zdravo pamet mora uporabiti. Zato jo tudi ima. Npr. pri zlomu noge je prisotna huda bolečina in ni ti potrebno tega izkusiti, da bi to vedel.

kdo pa je tebi povedal da imas zdravo pamet.starsi?
vsaka izkustvo je drugacno nikoli ne moreta biti dve izkustvi popolnoma enaki.
ajgor v tvojem primeru je lahko bolečina prisotna ni pa nujno so tudi taki zlomi kjer ne cutis bolečine sem izkusil na svoji roki.
zato ne mores le uporabljati kmecko zdravo pamet in o nečem pametovati če ne veš kako stvar sestoji.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #877 - 21.02.2008 at 16:55:16

Quote:

Ne govorim o tem, da ne bi vedel...gre zato, kako bi ti to bolečino opisal...(vednost in izkušnja)
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #878 - 21.02.2008 at 17:01:44

Izkušnja je vedno nekaj starega, kar je bilo. Vedenje je pa resnica, ki ve da npr. bolečina je in da nikdar ni enaka.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #879 - 21.02.2008 at 17:06:15

Kaj pa je recimo bolj pomembno, izkušnja ali vedenje?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #880 - 21.02.2008 at 17:12:35

sašo wrote on 21.02.2008 at 17:06:15:

Kot sem rekel, izkušnja je vedno nekaj starega, kar je že bilo. Ko rečeš, da si imel izkušnjo to pomeni, da je bila v preteklosti. Sedanjost pa je vedno drugačna, lahko jo samo primerjaš s starim. Če delaš primerjavo, potem ni nikdar novo, saj venomer projeciraš na staro, kar je že bilo.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #881 - 21.02.2008 at 17:13:28

Torej brez izkušnje ni vednosti...
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #882 - 21.02.2008 at 18:26:07

Kaj pa je zate vedenje? Nekaj starega, kar se lahko primerja, primerjava?
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #883 - 21.02.2008 at 19:32:58

sašo wrote on 21.02.2008 at 17:06:15:

izkusnja je iluzija,ker je minljiva
ti pa si Zavest, ki se zaveda te izkusnje in Si večen.
Zavest je sama po sebi vedenje, da izkusnje so le produkt uma,ki gre skozi izkustva.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #884 - 21.02.2008 at 19:34:56

Tv -Intervju 20.02.08 v spomin na škofa Perka

V tem intervjuju škof Perko pove;
1. Doktrina RKC temelji na Jezusu (človeku-bogu) našemu odrešeniku !!!!!
2. RKC ne priznava reinkarnacije.
3. Naše tu zemeljsko življenje je naša predpriprava na večno življenje!!!!
4. Abortus je umor, je nasilje nad življenjem.    

Zame je v teh verskih dogmah RKC in škofa kup nedorečenih zadev zavitih v materialni interes RKC.
1.      Moje razumevanje  Emanuela je ; Bog z nami in v nas. Odrešenik je posledično lahko vsak X človek med nami. Če ga mi ne poznamo, ga dejansko tudi negirati ne moremo. Dejstvo je, da je naš Adamov rod Jezusov rod, sam sebi večno-sedaj sodnik in odrešenik hkrati.

2.      Škof  Perko in RKC se ni nikoli poglobila v bistvo sporočila IN AO  RI. Če bi škof Perko vedel, da vsaka naša smrt sočasno pomeni naše novo rojstvo, četudi v večnost k bogu. Potem je vsaka naša smrt sama po sebi naša reinkarnacija, tudi v doktrini RKC. Jezus je od mrtvih vstal-ne oziraje se na to kam je vstal, se je Re-animiral. Neskladje RKC in njene doktrine je v njej sami, ne izven nje. To neskladje pa verniki vsakodnevno opazijo. Po izgonu iz raja smo bili reinkarnirani na Zemlji v lastno naravno reprodukcijo. Vsekakor smo RE-animirana bitja.

3.      Naše tu zemeljsko življenje je naša predpriprava na večno življenje! To je resnica, ki je zopet po RKC nepravilno interpretirana. To pa zato, ker RKC pri tem ne upošteva dejstva lastne zapisane doktrine našega izgona iz raja. Pri tem pa zamolči, ali ne pozna vzroka našega izvirnega greha. Samo spoznanje ni izvirni greh. Spoznanje po doktrini RKC odrešuje, kajti Jezus sam človek-bog nosi spoznanje resnico in naše ponovno zveličanje. Kaj pa sporočilo iz Geneze:  In gospod Bog je rekel :Glej človek je postal, kakor eden izmed nas (množina) sedaj, ko pozna dobro in zlo (svobodna volja). Da sedaj ne stegne svoje roke po drevesu življenja, da bi jedel in živel vekomaj! Upravičen strah starešin življenja, ki so nas izgnali iz galaktičnega občestva služabnikov *.  

4.      Abortus ni umor! Je svobodna volja matere –očeta-družine! Mi smo v naravni reprodukcijski verigi realizirana RI (telesna) vrednost (plod nosečnice), ki je vezana v interakcijo z akumulirano vrednostjo (IN materjo). Torej smo zgolj telesna RI podlaga, brez lastne akumulirane IN vrednosti (duše cepiča). Ker smo kot plod (telesna podlaga), še vezani na mater. Šele z rojstvom lahko prejmemo s prvim vdihom lastno akumulirano vrednost INmept* Dušo. Dušo sprejemamo kot otroci toliko časa, da pridemo do samo spoznanja lastne biti. Dušo z zadnjim izdihljajem začnemo po smrti tudi izpuščati iz minljive telesne podlage. Ta proces traja približno pol ure. Pol ure po naši smrti se naše EM polje še lahko zazna (izmeri), kasneje ne več! Duša se naseli v drugo obličje. Duše se selijo! Pitagora! RKC ima argument, ki bi bil lahko (pogojno) opravičljiv s stališča odrešitve, drug drugemu smo življenje. Vse več nas je na Zemlji. Zakaj? Na Zemlji bo kmalu galaktično slavje naše odrešitve in mnogi naši bratje in sestre ga želijo ponovno doživeti. Njihove duše se množično selijo na Zemljo. Borba zla in dobrega je tudi večno-sedanja borba. Kakšno dušo nosiš ti, ki to bereš? Ali veš?

5. Sam znam materialno uresničiti katoliško opcijo vstajenja od mrtvih, ki hkrati premaga smrt in uresniči naše ponovno zveličanje nazaj v nesmrtnost. To opcijo bom ponudil vsem brez izjeme za letošnjo Velike noč. Mogoče tudi preko svetovnega spleta.  Ta opcija zahteva od bogatih, da se odrečejo (v imenu izvorne enakosti in pravice vstajenja  nas vseh) del svojega materialnega bogastva in s tem omogočijo vsem, ki to želijo (svobodna volja) uresničiti lastno fizično večnost v isti fizični podobi, kot jo živijo danes. To opcijo so želeli uresničiti že stari Egipčani (Tot-ank-amon), ki so še poznali in verjeli v moč razuma in človeško milost. Jezus jo je uresničil in jo še bo! Mi smo Totankamonu vzeli to željo in jo uničili, tisti trenutek, ko smo (v  svojem egoističnem pohlepu) odprli njegovo zlato dušno posodo.
Iz navedenega vzroka vam tudi sporočam, da večino časa raje porabim za svoje poslanstvo, kot da tu neplodno čenčam z vami. Dejstvo je da mi niste povedali ničesar, kar jaz še ne vem. Sodili ste me in se še napihujete zgolj v svoji nevedni samovšečnosti. Na tem forumu se bom  verjetno občasno še oglašal do konca februarja. Okoli velike noči bom verjetno (moja volja je volja odvisna od vesoljnega svetega duha EL-EM sile) na svetovnem spletu podal opcijo našega ponovnega vstajenja!
Tisoč vas dam spat (po vaši naravni smrti) v 2x po 3 kubične metre izdolbenega in nato pokritega kamna. Jezus uči ;Oni niso mrtvi! Oni samo spijo, oni bodo vstali in njih bo božje kraljestvo!

LP Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Pages: 1 ... 57 58 59 60 61 ... 764