Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 571 572 573 574 575 ... 764
(Read 1500227 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #8580 - 24.02.2010 at 19:46:58

Alojz in Sandib wrote on 24.02.2010 at 19:03:50:
Fotonsko telo je tvoje EM življenjsko valovanje-tvoja avra navzven.
Vse je v genomu samemu.ne rabiš t.i. dušne posode,ker tvoj DNA genom sam v sebi nosi spomin.To sva s Poetom rešila par strani nazaj.Fotonsko telo Lahko shranmo pol ure po smrti v zlati posodi -to je bila praksa v starem Egiptu.Dve kaplje krvi na bombažu shraniš  na zračni vlagi in normalni temperaturi  in je vse narejeno,v osnovi za življenjsko reanimacijo-Tu dobi realen pomen t,i, krvavi Kristusov prt. Več ko se srečava!!

Tule želim poudariti,da traja ta vesoljni samoproces našega samospoznanja že skoraj 17oo0 let in jev svoji dokončni fazi,ko se bomo mi vesoljno samospoznali.

Ker pa je vesoljni samoproces (nenehno spreminjajoč),ker se naše življenjske metafizične sposobnost samospreminjajo-se normalno veča tudi naš vpogled v to vesoljno samozakonitost.

Zase lahko povem brez leporečja,da mi je tale moja udeležba na tem forumu veliko pomagala v tem pogledu. Namerno pa sem bolj piker,ker lahko tako več stvari spodbudim v sogovorcu.

Hkrati pa se učim lastne življenjske strpnosti in načina kako jo znati pravilno dozirati,ko bom začutil,da jo že lahko.. Wink

no, vse lepo in prav. meni ze od zacetka dusna posodica ni stimala, ker to bi impliciralo nek delcek duso napram vsej vesoljni samobitnosti. tak da jaz razumem samo telo + vesoljni duh. telo je sinova posoda, ki nosi Ocetovega Duha, vec jaz ne rabim razumeti. mogoce sem se prej napacno izrazal al sem pa po malem vseeno hotel zanikat telo. sedaj pa vem da je telo posoda v katero se naseli duh, ki lahko si pogleda v svoj lasten vseobsezen obraz. in je samo orodje tega duha in nima od njega locene eksistence, zaradi cesar ga ni treba prav nic zanikat.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8581 - 24.02.2010 at 19:52:33

El Pesnik wrote on 24.02.2010 at 19:46:58:
Vse je v genomu samemu.ne rabiš t.i. dušne posode,ker tvoj DNA genom sam v sebi nosi spomin.To sva s Poetom rešila par strani nazaj.Fotonsko telo Lahko shranmo pol ure po smrti v zlati posodi -to je bila praksa v starem Egiptu.Dve kaplje krvi na bombažu shraniš  na zračni vlagi in normalni temperaturi  in je vse narejeno,v osnovi za življenjsko reanimacijo-Tu dobi realen pomen t,i, krvavi Kristusov prt. Več ko se srečava!!

Tule želim poudariti,da traja ta vesoljni samoproces našega samospoznanja že skoraj 17oo0 let in jev svoji dokončni fazi,ko se bomo mi vesoljno samospoznali.

Ker pa je vesoljni samoproces (nenehno spreminjajoč),ker se naše življenjske metafizične sposobnost samospreminjajo-se normalno veča tudi naš vpogled v to vesoljno samozakonitost.

Zase lahko povem brez leporečja,da mi je tale moja udeležba na tem forumu veliko pomagala v tem pogledu. Namerno pa sem bolj piker,ker lahko tako več stvari spodbudim v sogovorcu.

Hkrati pa se učim lastne življenjske strpnosti in načina kako jo znati pravilno dozirati,ko bom začutil,da jo že lahko.. Wink

no, vse lepo in prav. meni ze od zacetka dusna posodica ni stimala, ker to bi impliciralo nek delcek duso napram vsej vesoljni samobitnosti. tak da jaz razumem samo telo + vesoljni duh. telo je sinova posoda, ki nosi Ocetovega Duha, vec jaz ne rabim razumeti. mogoce sem se prej napacno izrazal al sem pa po malem vseeno hotel zanikat telo. sedaj pa vem da je telo posoda v katero se naseli duh, ki lahko si pogleda v svoj lasten vseobsezen obraz. in je samo orodje tega duha in nima od njega locene eksistence, zaradi cesar ga ni treba prav nic zanikat.

Rešena stvar-smo jo dodelali in upicanili vsi skupaj! Sedaj pa;;kje so že ti Elohimi-mi smo pripravljen za vnebovhod. Grin Grinhec Grin  Poet imaš kašno dobro muzko?
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #8582 - 24.02.2010 at 20:01:22

Alojz in Sandib wrote on 24.02.2010 at 19:43:18:
Etrex wrote on 24.02.2010 at 19:35:20:

Zdaj razumem zadevo.
Zdaj pa imam res zadnje vprasanje, kaj cem ce mi odgovor odpre drugo vprasanje ampak to je res zadnje okoli tega.

Kar se zdaj sprasujem je to, da ce je res vse v krvi za ponovno reanimacijo imamo, dva kosa blaga svoje krvi, v obeh je tako vse potrebno za izdelavo telesa in s tem ponovnega zavedanja- samega sebe, kaj ce bi nas tako reanimirali na dveh tockah, saj imajo na obeh kosih blaga vse kar potrebujejo? Ampak normalno je da je nasa zavest samo v enem telesu naenkrat, tako da to mi ne znese v racun. Verjetno zdaj veste tocno kaj mislim? 1. reanimacija ok, 2. z isto krvjo, kot da bi nek element izgubili ki je ze v 1. socasno pa ima 2. vse elemente potrebne za uspesno reanimacijo.

Ok saj ne rabiste takoj odgovorit, smo ze dost razpisali  Wink

L.p.

Reanimacija-dve kaplje krvi na enem bombažnem prtu, ali pa tri-deset vseeno. Kako bi se počutil če bi pet Tomažev skakal po nebu?Saj bi se sam sebe bali- nezanimivo individualnost bi imeli vsi razcepljeno ,ker bi bila avtentična Grin Grin Grin Grinhec Grin

Ok da bi bila ena oseba razcepljena na pet oseb v enotni poenoteni zavesti. Grin Grin Grin

Mogoce pa je to nas izvirni greh, eni so delali minotavre, eni pa smo (potomci) tistih ki so iz enega DNK reanimirali pet oseb, da vidmo ta eksperiment Grin Grin hehe ni cudno da se mi zbujajo taksne misli iz samega lastnega DNK. Cool Ok zdaj ko to vem, res... kje so Elohimi, ponavadi ne zamujajo? Grin

L.p. Cool
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8583 - 24.02.2010 at 20:09:49

Ja res bi bilo smešen kamor bi se obrnil bi samga sebe videl.Čez en čas bi vsi (ti) znoreli in bi se potokli med seboj.Bi se boril sam s sabo-VSI tI- ti  BI ENAKO MISLILI-BORBA PROPADE- ZA VSE ti-JE U HIPU.Nemogoče-neizvedljivo s psihičnega stališča. Grin Grin
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #8584 - 24.02.2010 at 20:24:21

Neizvedljivo res  Grin Ko pomislis, kako das shraniti svoj DNK da se ponovno zavedas v svojem telesu, potem ti pa norci to naredijo v 5 komadih in pol ko pomislis kateri sem jaz sam, ce se socasno lahko zavedas enega telesa in ne  vec. Sam res to je tako neizvedljivo s psihicnega predvsem zavestnega stalisca da ne bi slo v nobenem primeru. Grin

Medtem ko pa pol clovek pol zival, to pa je izvedljivo, ker bi bilo pol zavesti od cloveka polovica pa od kaksnega majmuna Grin
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #8585 - 24.02.2010 at 20:27:25

sploh ni problem, ce se 5 istih posod sreca. ce telo lahko nosi celotno inteligenco, potem Duh v vsaki posodi sebe prepozna kot sebe. ce so pa posode manj odprte za Duha, potem pa posamezna posoda ne razume kako je to mozno in lahko napade druge iste posode.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Etrex
5

Reply #8586 - 24.02.2010 at 20:35:03

El Pesnik wrote on 24.02.2010 at 20:27:25:
sploh ni problem, ce se 5 istih posod sreca. ce telo lahko nosi celotno inteligenco, potem Duh v vsaki posodi sebe prepozna kot sebe. ce so pa posode manj odprte za Duha, potem pa posamezna posoda ne razume kako je to mozno in lahko napade druge iste posode.

Ok Poet ti si za kaksne taksne pogovore, nekaj podobnega je ze bilo...

V glavnem bi te po smrti reanimirali v tri osebe TEBE, ena oseba bi se zbudila v rdeci sobi, druga v zeleni in tretja v plavi, vse izolirane. Kaj bi bilo ko bi prisel TI k zavesti???

S tega vidika se mi zdi nemogoce nevem no povej kaj mislis?
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #8587 - 24.02.2010 at 21:05:55

Etrex wrote on 24.02.2010 at 20:35:03:
El Pesnik wrote on 24.02.2010 at 20:27:25:

Ok Poet ti si za kaksne taksne pogovore, nekaj podobnega je ze bilo...

V glavnem bi te po smrti reanimirali v tri osebe TEBE, ena oseba bi se zbudila v rdeci sobi, druga v zeleni in tretja v plavi, vse izolirane. Kaj bi bilo ko bi prisel TI k zavesti???

S tega vidika se mi zdi nemogoce nevem no povej kaj mislis?

po mojem bi blo tko: vsaka posoda, telo, ima svojo clovesko, telesno zavest. kar pomeni, da se vsako telo zaveda sveta v 'svojem koticku'. torej ogrodje je isto. ce pa te posode odrascajo v razlicnih okoljih pa svako okolje malo po svoje obarva percepjijo. tomaz, sploh se ne gre za to, da imas TI neko zavest al pa da si samosvoj. vse kar ti mislis da imas v bistvu sploh nimas, ima vesolje. in tako je sedaj eno vesolje izrazeno prek milijard razlicnih posod, tako bi tudi lahko bilo izrazeno prek 10 istih posod, brez problema. posoda v bistvu sploh ni lastna entiteta, ki naj bi bila enkratno neponovljiva. mi smo vseeno prevec osredotoceni na samo posodo in premalo na nosilca posode, ki pa je ena sila. ego je misljenje da je Duh prevzel identiteto posode, zato se ego cuti, kot da je 'nekdo unikaten'.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8588 - 24.02.2010 at 21:14:32

Quote:
, ki naj bi bila enkratno neponovljiva. mi smo vseeno prevec osredotoceni na samo posodo in premalo na nosilca posode, ki pa je ena sila. ego je misljenje da je Duh prevzel identiteto posode, zato se ego cuti, kot da je 'nekdo unikaten'.

Seveda je, saj drugače niti biti ne more.
Unikatnost je pogoj za obstoj..ali pa obstoj pomeni unikatnost... Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #8589 - 24.02.2010 at 21:25:57

Ne me nisi razumel, meni se ne gre za to na kaj jaz zelim biti osredotocen.

Kar mene zanima je prakticen primer, kako laufa stvar, kaj je res in kaj ne- vesoljna resnica

Pri reanimaciji je receno da se zavedas prejsnjega telesa, zato je receno vecno zivljenje.

Torej se ti zavedas in ce bi te reanimirali kot sem ti dal primer me zanima tvoje mnenje, pomisli gres spat se zbudis tako je pri reanimaciji.

Vse je drugace pomembno in posoda in nosilec, brez enega ni drugega to je to, pozornost moramo posvecat se manjsemu detajlu, ker lahko predstavlja odlocilen koscek sestavljanke, vse moramo ozavestiti- osvetliti brez najmanjsega temnega koticka, ker mogoce je ravno tam bistvo, temelj.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8590 - 24.02.2010 at 21:41:58

Quote:
Pri reanimaciji je receno da se zavedas prejsnjega telesa, zato je receno vecno zivljenje.

Ne moreš se zavedati prejšnjega telesa, ker prejšnjega telesa več nimaš.
S čim boš pa povezal svoje občutke ?
Zgledal boš kot nek shizofrenik, ki nekaj blodi..Tvoje zavedanje bo ena sama zmeda....
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #8591 - 24.02.2010 at 21:46:23

Robi wrote on 24.02.2010 at 21:41:58:
Quote:

Zgledal boš kot nek shizofrenik, ki nekaj blodi..Tvoje zavedanje bo ena sama zmeda....

Vecno zivljenje je mogoce na ta nacin, samo rece se da se zavedas prejsnjega telesa, zavedas se sicer novega telesa iz iste DNK, saj na 7let menjas celice, torej ze v enem zivljenju prakticno menjas postopoma veckrat celotno telo (pa se se vedno rece da imas isto telo ceprav ne v praksi), razlika pri reanimaciji je samo ta da je od susa zamenjano, kapis?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8592 - 24.02.2010 at 21:50:42

Quote:

Si predstavljaš da bi se enkrat reanimiral tako kot si sedaj v ciklu neandertalcev ? Tam bi bil gazda!Drugače ima Poet prav samo če bi se reanimiral v pet lastnih osebkov istočasno v istem času prostoru bi ponorel v lastni petkratni biti.Ego tu ne bi igral nič-psihično ne bi vzdražal v petih lastnih sočasnih življenjskih reanimacijah da bi bile vse hkrati in ves čas soprisotne. DEjstvo,je da smo ljudje unikatne telesne (materialne( posode.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8593 - 24.02.2010 at 22:00:55

Quote:
razlika pri reanimaciji je samo ta da je od susa zamenjano, kapis?

To kapiram, kaj želiš povedati..samo je razlika, če pri hiši vsak dan zamenjam en cigel ali pa celo hišo podrem..V prvem primeru še vedno imam hišo in se je zavedam, v drugem pa je ni več....vsaj nekaj časa, zato tudi zavedanja o hiši ni, če hiše pač ni...
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #8594 - 24.02.2010 at 22:01:53

Etrex wrote on 24.02.2010 at 21:46:23:
Quote:

Vecno zivljenje je mogoce na ta nacin, samo rece se da se zavedas prejsnjega telesa, zavedas se sicer novega telesa iz iste DNK, saj na 7let menjas celice, torej ze v enem zivljenju prakticno menjas postopoma veckrat celotno telo (pa se se vedno rece da imas isto telo ceprav ne v praksi), razlika pri reanimaciji je samo ta da je od susa zamenjano, kapis?

tomaz, povedal sem kako jaz razumem. edin Elohimi bi lah naredil 5 kopij istocasno in poten ena inteligenca deluje skozi vse. na zemlji pa ni mogoce, zato tud nimamo tega.

da ti se odgovorim na prejsnje: torej kako se lahko ti zavedas. ti samo ves, da je ista oblika obstajala pred to in da je umrla in je bla sveza znova vzpostavljena. to ja samo spomin, ti zivis naprej. in ce ustvaris 2 isti obliki istocasno, se vsaka od teh zaveda iste preteklosti in zivi naprej. ti kot posoda se zavedas lajfa, druga posoda isto, vsaka zase isto. in potem cez lajf zbirata razlicne spomine in ce jih po koncu vsako posebej zanimiras se bosta spominjali skupne preteklosti, ne pa spominov ki sta jih v zadnjem lajfu ustvarli posebej.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 ... 571 572 573 574 575 ... 764