Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 56 57 58 59 60 ... 764
(Read 1495749 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #855 - 20.02.2008 at 22:47:43

Bardo

Priznati moraš, nekaj dela zame!
MMC RTV SLO str. 366 dne 19.02.2008  naslov objave: Galaksija polna novih svetov

Povzetek:

Po novih podatkih naj bi v naši galaksiji več kot polovica 50% Soncu podobnih zvezd imela tudi nam podobne sisteme planetov. (Moja trditev; osončja so organi in celice galaktičnega telesa!)
Astronomi verjamejo, da naj bi bilo še na stotine takšnih še neodkritih svetov izven našega osončja. (Moja trditev; vsa so takšna večno-sedaj. Velja za celotno vesoljno konstanto mept* (pojavnosti))!
Potem znanstveniki še nekaj nakladajo o nekih planetih itd. Ti astronomi ne vedo, da ima naše satelitsko osončje tudi lasten planet satelit, ki izven našega osončja še neodkrit po moji trditvi je večji od Jupitra. Ko bodo odkrili ta planet satelit našega osončja predlagam, da ga imenujejo - Slon.    
Po raziskavah arizonske univerze pa naj bi tudi med 20 in 60% (neskladje s prvim odstavkom povzetka) Soncu podobnih zvezd imelo dokaze o takšnem nastanku planetov, ki ni podoben nastanku Zemlje. (Te trditve so zame iz trte zvite. Sistem je enoten v vse obsežni  X vesoljni pojavnosti mept*)

Tudi če odmislimo to zadnjo trditev arizonskih znanstvenikov. Osebno smatram to njihovo sporočilo za dovolj velik dokaz v kakšni temi se nahaja sodobna (astronomija) znanost. Nekateri  jo branite. Pa ste sigurni, da upravičeno? Po moje vas bo krepko razočarala, ker sama odkriva znova in znova vedno večjo luknjo v svoji uradni razlagi  razumevanja sveta.

LP Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #856 - 21.02.2008 at 00:18:51

Alojz,

v obstoj sončnih sistemov podobnih našemu že doslej ni nihče dvomil, zato ta novica ne pove nič novega in tudi ničesar ne dokazuje.

Še vedno ostaja odprto vprašanje, koliko je v naši Rimski cesti, ki šteje več kot 200 milijard zvezd, podobnih našemu sončnem sistemu. Nihče tega ne ve.  

Pa tudi, če taki sistemi obstajajo, to še ni garancija, da se je tam tudi razvilo oziroma ohranilo življenje. Mars ima naprimer takorekoč idealne pogoje za življenje, ali jih je v preteklosti imel, vendar je kljub temu danes mrtev planet (razen nekaj robotskih postaj, ki vozijo po njegovi površini)

Planeti velikosti Jupitra so plinasti velikani, večinoma iz vodika.
Poleg svoje ogromne gravitacije in "netrdnosti" so tudi iz drugih razlogov ti velikani skrajno negostoljubni do življenja. Jupiter je smrtonosen planet, ki bi že s svojim sevanjem pobil vse živo na vesoljski ladji, ki bi se mu preveč približala.

Zelo verjetno obstaja življenje še kje v vesolju, vendar predvsem zaradi ogromnih razdalj, do zdaj še ni bilo zaznanih nobenih znakov, kje naj bi to bilo.  Gre zgolj za ugibanja.

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #857 - 21.02.2008 at 08:31:42

Vem, da JE na Saturnu življenje. In Vem še, da je življenje tudi povsod drugod po širnem prostranstvu osončij Enotnega Prostora . To garantiram z svojim življenjem.
Toliko za jutranjo prebujanje z razmišljanjem .

Pa lep , prebujen dan,...

Boštjan +#
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #858 - 21.02.2008 at 08:37:53

OMEN SAT wrote on 20.02.2008 at 20:19:57:
Alojz in Sandib wrote on 20.02.2008 at 20:03:11:
Ne moreš se rešit straha, ega,
L.P.

to se pa ne strinjam, to ti tako misles,
alojz si ze kdaj sploh cutil Ljubezen-Sebstvo v življenju.
ko bos jo resnicno zacutil bos vedel da ni straha in ne ega.

Hmm, a Alojz res tako misliš ?  Cry Kaj ne prepoznaš varnosti ki jo daje Stvaritelj ?
Okej, kakorkoli. Tongue
Kaj pa zate potemtakem je "Življenje" ?  Roll Eyes Prosim za zelo kratke + jedrnate odgovore  Roll Eyes.
Da še tole malo "osvetlimo"  Cool.

Lep + dober dan, vsemskupaj  Roll Eyes.

Boštjan Z. #
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #859 - 21.02.2008 at 10:08:33

Boštyxz wrote on 21.02.2008 at 08:31:42:
Vem, da JE na Saturnu življenje. In Vem še, da je življenje tudi povsod drugod po širnem prostranstvu osončij Enotnega Prostora . To garantiram z svojim življenjem.

pa dej usaj definiri življenje no ... a diha zrak, pije vodo, jo drži u seb ... a umre?

po tvojem besedišču - use kar obstaja tudi živi?
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #860 - 21.02.2008 at 10:29:12

Življenje = kozmična zavest - ne diha,ne papca,ne misli,ne umre,se ne rodi

samo Je  Smiley
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #861 - 21.02.2008 at 12:19:26

Alojz in Sandib wrote on 20.02.2008 at 20:03:11:
Vsem!

Vse kar govorite lahko sprejmemo. Predindividualno je akumulirano, individualno je realzirano. Njuna interakcija je tvoja bit! In kaj je treba tu filozofirat! Kolektivna zavest vsebuje vse akumulirane in realizirane vrednosti, zopet interakcija, ki jo vsak dan srečujete. Kaj lahko odstraniš in kaj lahko dodaš?! Vse je tako, kot je, ker drugače ne more biti.

Ne moreš se rešit straha, ega, ničesar odmislit in ničesar dodat...vse je v tebi in sočasno v vseh. Sama filozofija, vi bistva ne priznate in si ga ne zmorete priznati.

L.P.

Enačba predindindividualno je akumulirano in individualno je realizirano vzdrži  na ravni življneja le,  če  se individaulno svoje individialnosti  zaveda.

Skoraj vse vrste živih bitij imajo svojo lastno kulturo, ki jih individiduira na tudi znotraj lastne vrste, vendar ne nezaveden način. Samo človek si  je s pomočjo jezika kot orodja sprva  nezvedne kulture odprl možnost, da se svoje individidualnosti tudi zaveda: najprej nasproti drugim vrstam, potem do drugih jezikovnih kultur in slednjič na ravni posmeznega govorca. Zanimvo, da je npr. notranji dialog govorec še vedno pogosto dojema  kot glas, ki prihaja 'od predindividualnega', kot nagovor kolektivno nezavednega, ki lahko dobi družbeno relevanten status mističnega razodetja (če ga tudi drugi prepoznajo kot 'božji narek'), metafizične modrosti/uvida ali znastvenega razkritja (če ga je mogoče razumno utemljiti) ali pa tudi ne, če govorca okolica zavrne kot lažnega preroka, nagovor pa kot  skušnjavo zlih  demonov ali individualno blodjo/halucinacijo. Meja med patološkim stanjem (tako posameznika kot okolice, ki tak nagovor sprejme za verodostojen) je še vedno zelo tanka, zato je bilo  nekdaj nejevreneže zelo hvaležno prepričevati s čudeži/magijo ali z religiozno/ideološko  prisilo,  danes pa je bolj razširjeno utemljevanje z 'dejstvi', do katerih  se  v današnji inforamizirani družbi lahko  z malo spretnostnoti in ob blagohotnih namigih hitro dokoplje/poveže/ razloži v  množici vsem dostopnih (kvazi)znastvenih informacij kar vsak sam. Opozarjal sem že na t.i. liberalno sužnjstvo, po katerem  ravno tista spoznanja, do katerih se dokoplje vsak posmeznik individulano, najbolj anagažirajo posmeznika v realizacijo teh spozanj. Za kreiranjem takšnih spoznanj stoji seveda liberalna ideologija s personolastično psihologijo, takšne vrste individuacija pa je postala glavna gonilna sila posfordističnega načina kapitalistične produkcije. Zvedanje, da gre v tem primeru za 'individuacijo', ki ostaja znotraj predindividualne produkcije (ki se samo 'dela' da je ozavestila samo sebe in ne tako kot je to resnično zmogla naša jezikovna kompetentnost na ravni osebne izjave), bi bilo po moje vsaj za začetek indivividucije v sferi proizvodnih odnosov) po moje nujno potrebno (oz. za realizaziracijo akumliranega v življenje, če se izrazim po tvoje).  Al kaj?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #862 - 21.02.2008 at 12:49:55

Alojz in Sandib wrote on 20.02.2008 at 22:44:31:
Nisem tu, da bi kogarkoli sodil. Večno sedaj nas sodi življenje samo. Kljub vsemu si bom dovolil komentirati (ne soditi) vaše odgovore. Komentiram iz lastnega videnja in spoznanja, brez slabega namena.

Ajgor in Nahate vajina odgovora in vajino mišljenje me navdajata z optimizmom.
Bp je podal neobremenjeno in hkrati opredeljeno mnenje, ki mi veliko pove.

Plesnamesecu je po mojem podala pravilno definicijo. Mogoče zamenjuje krščanstvo, kot vero s težnjami in delovanjem krščanskih cerkva. Vera in cerkev kot organizacija vernih - nikoli in nikdar ni bilo in ne bo isto.

Bardo se s temi zadevami ne obremenjuje in so pač dolgčas za njega. Njegova pravica!

Kopron je po meni nekje med oblaki, hkrati pa sem ga že toliko spoznal z njegovega pisanja, da se mi zdi, da je njegova slika malo preveč rožnato idealistična. Kopron noče dojeti, da ni nič izven nas, ker je večno-sedaj že vse v nas. Vsa vprašanja in rešitve so po mojem spoznanju v nas in z nami ! Njegova slika je njegov svet in njegova  življenjska pravica. Življenja samo bo pokazalo kdo se moti in kdo ne!

Sašo je podal svoje mnenje, s katerim želi verjetno pokazati na neko splošno nevednost -temo-mračnjaštvo. V kolikor to nevednost razumeš veš, da drugače sploh ne more biti kot je. Če vzamemo dejstvo, da so vsa vprašanja in odgovori večno-sedaj v nas in z nami potem obstaja tudi vzrok za to posledičnost. Po mojih spoznanjih smo vzrok mi sami!

Titud  vprašanja ni komentiral. Titud je podal mnenje, da se kriva in ravna črta v neskončnosti poenotita. Neskončnost je ujeta, se izraža v točki večno-sedaj. V tej točki se zlivata preteklost in prihodnost. Ta točka predstavlja troedino vrednost (poenoteno telo) kocke krogle,ki se enotno izražata v točki medsebojnega prehoda-zlitja,večno-sedaj, kot konstantna vrednost obeh v vse smeri neskončnosti. Glej skice!
Titud navaja nekoga češ, da je spoznal da zgolj zaupanje v odrešenika - odrešuje. Takšna filozofija po meni naredi sočasno neaktivnega odrešenika samega in hkrati  tudi osebo, ki tako spoznanje ima. Emanuel pove: Bog z nami in v nas!
Aktivno iskanje Boga v sebi in spoznanje, da je on v tebi te po meni edino lahko naredi božanskega, če to iščeš in želiš.

Mnogi med nami tega ne želijo, pa kljub vsemu imajo ohranjeno milost izražanja lastne svobodne volje. To je po meni prva in največja milost aktivnega boga v nas. Svobodna volja je božja milost nam vsem večno-sedaj pravično podeljena od njega. Vse ostalo moramo najti in spoznati sami. Tako zadevo razumem sam!

LP Alojz

Me predvsem veseli, da se dialog nadaljuje in da se na tak način vsaj skušamo vzajemno bogatit.

Na pasti aktivnega boga v sebi seb opozoril v prejšnjem postu: zna bit v bog v nas le naš lasten glas, ki se nas je tako močno poalstil, da mu zato  dajemo status božjega glasu; in znjo tud bit od zunaj sugerirani glasovi razpoznani kot naši lastni glasovi, čeprav to niso...  
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #863 - 21.02.2008 at 13:06:39

Poet wrote on 20.02.2008 at 16:55:59:
Daj no daj, ti titud pa VELIKO preveč filozofiraš. Boš rekel, da tvoje filozofiranje ne ustreza tvojemu egu? Tvoje "razumevanje ega/jaza kot enotnosti nasprotnosti ..." lepo paše in sede tvojemu egu. Ne da ga zanikaš, ne gre se za to, gre se za to, da ga ne "glorificiraš". Ti pa kar naprej nekaj razglabljaš in kdaj pa kdaj še celo kaj približno zadaneš. Takrat pač pokomentiram, tebi pa jasno spet nekaj ni všeč, ker je premalo "filozofiranja" v mojih komentarjih ampak samo kruta resnica - kill your ego/ be still and know that I am God = ista stvar.

Zato pa tudi: be still (oz. ne filozofiraj/odvzami umsko hrano svojemu egu) and know that I am God. Pika. Basta.  

Pejmo nad 'kruto resnico' še mal s filozofijo: po wittgensteinu naj bi filozofija bila boj proti temu, da bi naš jezik začarla naš razum njen cilj pa naj bi bil pokazati izhod iz korzaca za lovljenje muh. Rezultat je opisal kot odkritje čistega nesmisla, pri čemer razum pri naskokoku na meje jezika stakne buške.  Tongue Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #864 - 21.02.2008 at 13:10:29

titud wrote on 21.02.2008 at 12:49:55:
[
Me predvsem veseli, da se dialog nadaljuje in da se na tak način vsaj skušamo vzajemno bogatit.

Na pasti aktivnega boga v sebi seb opozoril v prejšnjem postu: zna bit v bog v nas le naš lasten glas, ki se nas je tako močno poalstil, da mu zato  dajemo status božjega glasu; in znjo tud bit od zunaj sugerirani glasovi razpoznani kot naši lastni glasovi, čeprav to niso...  

V večini primerov je žal tako, da je to lasten glas. V današnjih dneh k temu pripomore avtosugestija, ki jo popularizira new age in podobne prakse.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #865 - 21.02.2008 at 14:11:39

Quote:
V večini primerov je žal tako, da je to lasten glas. V današnjih dneh k temu pripomore avtosugestija, ki jo popularizira new age in podobne prakse.

No, jest tovrstne (avto)sugestivne/halucinatorne lastne izkušnje v budnih stanjih zavesti nimam. Se mi pa dogaja v sanjah, da tovrstni notranji glasovi dobijo neosebni/nadosebni,  močno sugestiven in prevladujoč/totalen staus, zato sem malo pobrskal po znanstveni literaturi, za kaj naj bi pri tem šlo. Dobil sem dokaj zadovoljil odgovor. Funkcija sanj v REM fazi naj bi bila učenje, to je selekcioniranje/usklajevanje novih (preko dneva pridobljenih)informacij  s tistimi uskladiščenimi v tistem  v delu možganov, zadolženim za  trajen/dologoročen spomin in ki ga imamo že za del nas, za svojega. Ta proces naj bi se dogajal v času 'izklopljenosti' zunajih čutov in v nezavednem stanju, vendar se prav v REM satnju dogaja, da zvest ni posvem 'izklopljena' in zato se dogja, da 'osvetli' fragmente informacij, ki še niso uskladiščene (še niso del nas), tako da nam  delujujejo kot od nas tuje/zunanje, zato nanje reagiramo bolj intenzivno (se jih tudi bolje spominjamo v budnem stanju...)      
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #866 - 21.02.2008 at 14:38:31

Kot si napisal so sanje v miselno-spominskem delu zavesti. Zato takšne sanje ne pomenijo nič. Lahko jih sprejmeš, opazuješ in sčasoma spoznaš, da so kup bedarij, ki jih proizvajajo tvoje misli in hočejo spraviti v idejo. Ponavadi so prisotna tudi čustva, ki lahko vplivajo na občutke in tako jih misel zazna kot nekaj mističnega. Vse skupaj pa ti le krati spanec in te energetsko siromaši.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #867 - 21.02.2008 at 14:43:58

Quote:

A je po tem vidiku obstoj boga v nas in zunaj nas, vprašljiv?

Pa še eno vprašanje imam: Ali lahko človek govori o nečem, česar še ni izkusil ali videl? (primer: ne morem govoriti o morju, če ga še nikoli nisem videl in če mi ni še noben povedal kako zgleda)
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #868 - 21.02.2008 at 14:53:21

Quote:
Kot si napisal so sanje v miselno-spominskem delu zavesti. Zato takšne sanje ne pomenijo nič. Lahko jih sprejmeš, opazuješ in sčasoma spoznaš, da so kup bedarij, ki jih proizvajajo tvoje misli in hočejo spraviti v idejo. Ponavadi so prisotna tudi čustva, ki lahko vplivajo na občutke in tako jih misel zazna kot nekaj mističnega. Vse skupaj pa ti le krati spanec in te energetsko siromaši.

Ajgor, če imaš potrebo po  potrditvi svojih  slutnej boš iskal zanamenja za njihovo potrditev ali ovržbo vsepovsod (in jih praviloma tudi našel, bolje povedano skreiral).

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #869 - 21.02.2008 at 15:02:22

sašo wrote on 21.02.2008 at 14:43:58:
Quote:

A je po tem vidiku obstoj boga v nas in zunaj nas, vprašljiv?

Pa še eno vprašanje imam: Ali lahko človek govori o nečem, česar še ni izkusil ali videl? (primer: ne morem govoriti o morju, če ga še nikoli nisem videl in če mi ni še noben povedal kako zgleda)

O bogu pa tako: če ga nisem izkusil, še ne morem trdit, da ne obstaja, niti zunaj niti znotraj, niti zunaj/znotraj hkrati. Kot agnostik sklepam, da je nespoznaten, zato ne iščem znamenj  niti za njegov obstoj niti za njegov neobstoj.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 56 57 58 59 60 ... 764