Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 569 570 571 572 573 ... 764
(Read 1504443 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #8550 - 18.02.2010 at 14:32:18

U Sirimad Bhagavatam sem prebral tole misel,ki verjamem,da jo mnogi sploh ne razumejo ker  ne znajo povezati soodvisnost materijalnega in duhovnega..

Rečeno je,da je Hari tako transcedentalno privlačen,da postanejo gospodove bhakte ----celo tisti,ki so s samospoznanjem postali samozadovoljni in so s tem dejanjsko osvobojeni materialnega suženjstva. Zelo pomenljivo!!!

AQli tole; Veliki bhakte so premagali vpliv čutov in popolnoma obladajo življenje.So ljudje s popolnoma '''očiščenim umom'''
Dodajam: Takrat vesoljna zavest upravlja z umom in ne um z zavestjo. To je treba tudi razumeti Grin Grin Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8551 - 18.02.2010 at 14:51:34

Zasledil sem še en pojem ki opisuje vesoljno cikličnost (bhuyah) znova in znova-kar pomeni večno-sedanji vesoljni samoobstoj.Lp Alojz Cheesy Cheesy
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8552 - 19.02.2010 at 12:31:31

Vse bolj mi je jasno,da smo mi tule na Zemlji neuki kljukci v smislu poznavanja enotne vsevesoljne elementarne in življenjske zakonitosti.
Vse bolj se mi zdi,da pišemo in razmišljamo o tej zadevi,kot življenjski palčki.Resnica pa je,da za to nismo sami nič krivi!!! Žalostno je to samospoznanje. Ko to veš,veš,da nimaš kogarkoli za karkoli obsojati.Tako je,ker drugače biti ne more. Lp Alojz Smiley
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #8553 - 19.02.2010 at 12:41:31

Alojz in Sandib wrote on 19.02.2010 at 12:31:31:
Vse bolj mi je jasno,da smo mi tule na Zemlji neuki kljukci v smislu poznavanja enotne vsevesoljne elementarne in življenjske zakonitosti.
Vse bolj se mi zdi,da pišemo in razmišljamo o tej zadevi,kot življenjski palčki.Resnica pa je,da za to nismo sami nič krivi!!! Žalostno je to samospoznanje. Ko to veš,veš,da nimaš kogarkoli za karkoli obsojati.Tako je,ker drugače biti ne more. Lp Alojz Smiley

ja...nihče ni kriv za nič, ker smo duh... pravi shri mataji devi.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8554 - 19.02.2010 at 12:50:32

Ja Petra

Vesoljni elementarni duh na nas ciklično nenehno samodeluje. To je tisto kar midva govoriva ne bo jim uspelo.  WinkHkrati pa smo nosilci materijalnega in življenjskega vesoljnega duha,ki nam dopušča svobodno voljo in samozavest kdo smokot ljudje. Problem je v tem,da nas ta vesoljna cikličnost EM valovanja dviguje ali spušča v samociklih.Sedaj smo v dobi ko se bomo zlili materialno in duhovno z vesoljno enostjo-kjer bo materijalno popolnoma poduhovljeno!!!!Vem,da razumeš,kaj govorim Smiley Smiley

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8555 - 19.02.2010 at 18:07:52

Mi vsi smo živa individualna in hkrati kolektivna večno-sedanja vesoljna samomanifesticija,ki je večno-sedaj živi del (božjega) samonačrta -samodelovanja,ki skozi celotno življenje posebno pa preko nas ljudi(bog) poduhovlja osmišlja lastno elementarno (elemente) vesoljno samopojavnost.
Tisti,ki govorite,da je bog zgolj duh ne razumete zakaj živite v (bogu)ste njegov življenjski samozavedni pojav preko katerega se (Bog) sam življenjsko samomanifestiran v nas ciklično bolj ali manj poduhovlja. Ti (božji) vesoljni Samocikli se odražajo-kot zemeljski cikli kjer smo kot bolj ali manj duhovni torej preko nas samih Mi pa smo vsi kakor vse večno-sedaj- ciklično živa (božja) vesoljna-samopodoba.

Upam,da bom sedaj bral bolj razumne in poduhovljene poste! Grin Grin Grinhec Grin
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8556 - 21.02.2010 at 00:06:58

Jutri bomo kakšno rekli o zemeljskih barabah,ki nas vodijo in z nami manipulirajo. Lahko noč Wink Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8557 - 21.02.2010 at 10:12:03

Zemeljskim barabam moramo najprej dokazati,da poznamo vesoljno samoskrivnost vseh skrivnosti.Povedati in dokazati jim moramo (praktično)da je njihovo početje nehumano do nas izkoriščanih in hkrati nehumano do ostalega življenja in tudi do same elementarne vesoljne samopojavnosti planeta Zemlje.
Praktično jim moramo to svoje vesoljno samospoznanje razkriti in jim ga tudi dokazati s svojim vedenjem. To moramo početi poduhovljeno ne agresivno.Malo smo tule že vadili in se naučili strpnosti(velja tudi zame)drug do drugega.
V svoje početje moramo biti prepričani in ga znati tudi predočiti
barabam,ki manipulirajo z nami v imenu lastnega egozma,ošabnosti in lažne večvrednosti od nas,ki nas imajo za manjvredne. Zmoremo to vas vprašam -Vse?

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8558 - 21.02.2010 at 13:49:46

Danes vam bom razložil 28 ajeto ll Sure-krava iz KUR'ANa, ki pravi;

Kako to,da ne verjamete v Alaha(Boga)vi,ki ste bili nič,pa vam je ON življenje podaril.On bo zatem naredil,da pomrete in potem vas bo ON nazaj oživljal, in nato se boste Njemu vrnili .

Samovšečno, ali edini samospoznan(vi odločite) v Bogu trdim,da ga ni na Zemlji,ki zmore tolo ajeto 100% nezmotljivo obrazložiti tako,da jo lahko vsak razume.  Wink Poskušajte sami! Smiley To vas prosim zato,da bi spoznali sami,da sodite po svoji nevednosti druge in drugačne od vas. Wink Cheesy Cheesy Smiley.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8559 - 21.02.2010 at 14:42:59

Quote:
Kako to,da ne verjamete v Alaha(Boga)vi,ki ste bili nič,pa vam je ON življenje podaril.On bo zatem naredil,da pomrete in potem vas bo ON nazaj oživljal, in nato se boste Njemu vrnili .

Saj ni njega kot ločene entitete.
To pravijo tisti, ki si želijo lastiti "njega" in s tem moč nad nami. Ker se potem lahko pojavijo tisti, ki pravijo, da delujejo v "njegovem" imenu.
Vsa moč in odgovornost je v nas.
Ne prodajte svojega življenja.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8560 - 21.02.2010 at 14:53:32

Robi wrote on 21.02.2010 at 14:42:59:
Quote:

Saj ni njega kot ločene entitete.
To pravijo tisti, ki si želijo lastiti "njega" in s tem moč nad nami. Ker se potem lahko pojavijo tisti, ki pravijo, da delujejo v "njegovem" imenu.
Vsa moč in odgovornost je v nas.
Ne prodajte svojega življenja.

Robi

Bog  predstavlja (teološko) transcedentalno-univerzalno vesoljnovečno-sedanjo  samopojavnost,ki pa je mi ne poznamo nismo samospoznani v njemu.

Zato Boga dejanjsko razumemo kot nekaj nad nami,ki nas kot božja previdnost pazi.

Ti Robi praviš pravilno vsa moč in odgovornost je v nas samih___Pa ti verjameš temu,ali verjameš,da smo vsevesoljno  upeti in soodvisni od ( božje večno-sedanje samomanifestacije)njegovega elementarnega EM samodelovanja.

Mi te zakonitosti ne poznamo!!! Tako,da se to izključuje v stanju našega vesoljnega ''nesamospoznanja' v katerem smo in iz katerega sedaj  šele prehajamo v lastno vesoljno in zemeljsko samospoznanje,kije hkrati tudi božje samospoznanje. Ravno zaradi vesoljnega EM (duha)samovalovanja.Preberi dobro,kaj pišem,če ne razumeš vprašaj! Wink Zavedam se niti tega,da samo nismo v svoji vesoljni nevednost nič krivi.To je tisto ko Jezus reče:Oče odousti jim saj ne vedo kaj delajo! To je največje možno duhovno etično vsevesoljno človekovo samospoznanje,ki se se samospozna zaradi vesoljne večno-sedanje(EM sile duha),da je eno z bogom in hkrati ve,da je podvržen njegovemu elementarnemu  duhu,(em sili)da bi postal duhovno samorojen in vesoljno samospoznan. Wink Wink Je dovolj jasno?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8561 - 21.02.2010 at 15:10:14

Quote:
Mi te zakonitosti ne poznamo!!!

Mi šele spoznavamo te zakonitosti..oziroma poznamo le delčke.
Quote:
Ti Robi praviš pravilno vsa moč in odgovornost je v nas samih___Pa ti verjameš temu,ali verjameš,da smo vsevesoljno  upeti in soodvisni od ( božje večno-sedanje samomanifestacije)njegovega elementarnega EM samodelovanja.

Seveda smo soodvisni..od vsega smo soodvisni..od svojega telesa, od vremena, od vesolja...Vendar je naša odgovornost veliko večja, kot pa si mislimo in to ravno zaradi nepoznavanja soodvisnosti in samega vesoljnega delovanja.
Quote:
Zato Boga dejanjsko razumemo kot nekaj nad nami,ki nas kot božja previdnost pazi.

Vsak ga razume po svoje, kot ljubezen.... Smiley
Odvisno od tega, kako človek doživlja življenje in samega sebe.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8562 - 21.02.2010 at 15:13:31

Robi wrote on 21.02.2010 at 15:10:14:
Quote:
Mi te zakonitosti ne poznamo!!!

Mi šele spoznavamo te zakonitosti..oziroma poznamo le delčke.
Quote:

Seveda smo soodvisni..od vsega smo soodvisni..od svojega telesa, od vremena, od vesolja...Vendar je naša odgovornost veliko večja, kot pa si mislimo in to ravno zaradi nepoznavanja soodvisnosti in samega vesoljnega delovanja.
Quote:

Vsak ga razume po svoje, kot ljubezen.... Smiley
Odvisno od tega, kako človek doživlja življenje in samega sebe.

Z vsem se lahko strinjam v osnovi. Vsak Boga razume po sebi----Nihče ga dejanjsko ne pozna in samorazume,da bi se Bog  lahko sam vesoljno samospoznal samomanifestiran v človeku. Razumeš razliko-Predstav o njemu nič ne pomeni!!SPoznati ga moraš,da bi se on sam samospoznal v tebi!! WinkVzajemna vesoljna enost-blažena vesoljna samovizija je tako ponovno dovršena na Zemlji v lastni cikličnosti.Prihod-odhod-upanje-ponovni prihod.Malo sem zavil, boš že razumel. Wink  Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8563 - 21.02.2010 at 15:18:25

Alojz in Sandib wrote on 21.02.2010 at 13:49:46:
Danes vam bom razložil 28 ajeto ll Sure-krava iz KUR'ANa, ki pravi;

Samovšečno, ali edini samospoznan(vi odločite) v Bogu trdim,da ga ni na Zemlji,ki zmore tolo ajeto 100% nezmotljivo obrazložiti tako,da jo lahko vsak razume.  Wink Poskušajte sami! Smiley To vas prosim zato,da bi spoznali sami,da sodite po svoji nevednosti druge in drugačne od vas. Wink Cheesy Cheesy Smiley.

Danes delamo na temu!
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8564 - 21.02.2010 at 15:23:51

Quote:
Zavedam se niti tega,da samo nismo v svoji vesoljni nevednost nič krivi.To je tisto ko Jezus reče:Oče odousti jim saj ne vedo kaj delajo!

Vsak izmed nas živi tako, kot misli, da je prav in enostavno zato, ker drugače ne zna živeti. Vsak od nas je individualna oseba, zato ni možno, da bi bili vsevedni, ker tega vesolje ne omogoča. Če bi bili vsevedni, bi vsi živeli enako in vsi isto mislili, kar je pa absurd.

Če v svoji nevednosti nismo nič krivi, potem ne razumem, kaj bi nam naj "oče" odpustil ? Saj, če "oče" ve, da smo nevedni, potem nam tudi ne zameri in če nam ne zameri, nima kaj odpustiti...
To pomeni, da se Jezus ni zavedal tega, da je božji sin, kot je (ali bi naj) govoril.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 569 570 571 572 573 ... 764