Etrex
|
Alojz Mene zanima bolj detajlno, kaj predstavlja tale svetopisemska razlaga. Nakaj (bolj na grobo) mi je jasno, ampak me zanima kaj je v praksi- realna razlaga, predvsem vsa simbolika, ne le na grobo. Ce ste pri volji bi bilo zelo fajn Knjiga s sedmerimi pečati Tisti, ki je sedel na prestolu je imel v roki knjigo. Knjiga je bila zapečatena s sedmimi pečati. Tam je bil tudi angel, ki je klical tistega, ki je vreden, da jo bere. Pa ga ni bilo. Na vsej zemlji, v vseh nebesih, ni bilo vrednega bitja. Tedaj je prišlo jagnje, ki je izgledalo kot žrtveno jagnje. Vzelo jo knjigo, vsi prisotni pa so začeli jagnje častiti in mu vzklikati.
Jagnje odpre sedem pečatov Jagnje je odprlo enega od pečatov, tedaj ga je eno od štirih bitij, bil je bel konj, na katerem je bil jezdec. Jezdec je bil zmagovalec in šel je da bi zmagal. Ko je odprl drugi pečat, ga je k sebi poklical drugi, rdeč, jezdec. Temu jezdecu je bilo dano, da vzame mir z zemlje, imel je velik meč. Ko je odprl tretji pečat, ga je k sebi poklical jezdec na črnem konju. Ta jezdec je imel tehtnico v roki. Dano mu je bilo, da meri. Naslednji je bil bledo rumen konj, na njem je bil jezdec smrti. Dana mu je bila oblast nad četrtino Zemlje, da je moril živo. Ko je odprl peti peča,t je zagledal duše ljudi, ki so bili umorjeni zaradi pričevanja za Boga. In ko je odprlo šesti pečat; in nastal je velik potres, sonce je postalo črno kakor žimnata vrečevina, mesec je ves postal kakor kri in zvezde neba so padale na zemljo, kakor odmeta smokva svoje nezrelo sadje, kadar jo stresa velik vihar; in nebo se je odmaknilo kakor knjiga, ki se zvije, in vse gore in vsi otoki so se premaknili s svojih mest Ko je odprl sedmi pečat, je nastal velik potres, sonce je postalo temno, zvezde pa so padale na Zemljo. Vsi na Zemlji so se skrili pred božjo jezo.
L.p.
|