Alojz in Sandib
|
Nisem tu, da bi kogarkoli sodil. Večno sedaj nas sodi življenje samo. Kljub vsemu si bom dovolil komentirati (ne soditi) vaše odgovore. Komentiram iz lastnega videnja in spoznanja, brez slabega namena.
Ajgor in Nahate vajina odgovora in vajino mišljenje me navdajata z optimizmom. Bp je podal neobremenjeno in hkrati opredeljeno mnenje, ki mi veliko pove.
Plesnamesecu je po mojem podala pravilno definicijo. Mogoče zamenjuje krščanstvo, kot vero s težnjami in delovanjem krščanskih cerkva. Vera in cerkev kot organizacija vernih - nikoli in nikdar ni bilo in ne bo isto.
Bardo se s temi zadevami ne obremenjuje in so pač dolgčas za njega. Njegova pravica!
Kopron je po meni nekje med oblaki, hkrati pa sem ga že toliko spoznal z njegovega pisanja, da se mi zdi, da je njegova slika malo preveč rožnato idealistična. Kopron noče dojeti, da ni nič izven nas, ker je večno-sedaj že vse v nas. Vsa vprašanja in rešitve so po mojem spoznanju v nas in z nami ! Njegova slika je njegov svet in njegova življenjska pravica. Življenja samo bo pokazalo kdo se moti in kdo ne!
Sašo je podal svoje mnenje, s katerim želi verjetno pokazati na neko splošno nevednost -temo-mračnjaštvo. V kolikor to nevednost razumeš veš, da drugače sploh ne more biti kot je. Če vzamemo dejstvo, da so vsa vprašanja in odgovori večno-sedaj v nas in z nami potem obstaja tudi vzrok za to posledičnost. Po mojih spoznanjih smo vzrok mi sami!
Titud vprašanja ni komentiral. Titud je podal mnenje, da se kriva in ravna črta v neskončnosti poenotita. Neskončnost je ujeta, se izraža v točki večno-sedaj. V tej točki se zlivata preteklost in prihodnost. Ta točka predstavlja troedino vrednost (poenoteno telo) kocke krogle,ki se enotno izražata v točki medsebojnega prehoda-zlitja,večno-sedaj, kot konstantna vrednost obeh v vse smeri neskončnosti. Glej skice! Titud navaja nekoga češ, da je spoznal da zgolj zaupanje v odrešenika - odrešuje. Takšna filozofija po meni naredi sočasno neaktivnega odrešenika samega in hkrati tudi osebo, ki tako spoznanje ima. Emanuel pove: Bog z nami in v nas! Aktivno iskanje Boga v sebi in spoznanje, da je on v tebi te po meni edino lahko naredi božanskega, če to iščeš in želiš.
Mnogi med nami tega ne želijo, pa kljub vsemu imajo ohranjeno milost izražanja lastne svobodne volje. To je po meni prva in največja milost aktivnega boga v nas. Svobodna volja je božja milost nam vsem večno-sedaj pravično podeljena od njega. Vse ostalo moramo najti in spoznati sami. Tako zadevo razumem sam! LP Alojz
|