Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 53 54 55 56 57 ... 764
(Read 1495731 times)
bp
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #810 - 19.02.2008 at 13:27:11

Alojz in Sandib wrote on 18.02.2008 at 19:39:17:
...kakšna bi bila vaša reakcija, če bi vam nekdo zagotovil in ponudil večno življenje?

Hvala, ampak ne hvala. Jest sem bolj slabo opremljen za spoprijemanje z neskončnostmi, pa se mi zdi, da se zna ta neskončnost tam nekje bolj proti koncu že hudo vlečt.  Cheesy

Čeprav po drugi strani pa, mi lenarjenje po principu, kar lahko danes storiš, odloži na jutri, ni čisto tuje, pa bi mi tale neskončnost morda malo ublažila slabo vest.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #811 - 19.02.2008 at 13:49:13

Alojz in Sandib wrote on 18.02.2008 at 19:35:25:
Prikaz mojega poenotenega telesa krogle-kocke.

Iz tega lahko sklepamo da dobro ne more na daljši rok, premagati zlo in obratno-zlo ne more dokončno pokoriti dobrega. Upanje ostaja in tisto upanje je nekaj več. Realnost pa je takšna, kot je zgoraj opisano!

Pozdrav,
prjatu sosed

Po že omenjenem  kuzanskem  je enotnost sveta v njegovem mnoštvu utemljena v bogu kot neskončnem, v katerem so ukinjena vsa nasprotja končnih svari. Tudi nikolaj je poskušal sovpadanje nasprotij  napraviti bolj jasno s pomočjo matematičnega primera:
Čim večji je obseg kroga, tem bolj se lok približuje ravni črti, dokler v neskončnosti oba ne sovpadeta, nasprotja pa so ukinjena...
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #812 - 19.02.2008 at 14:25:36

Vse sprašujem, ki sodelujete na tem topicu...

...kakšna bi bila vaša reakcija, če bi vam nekdo zagotovil in ponudil večno življenje?

L.P.

Nekak se nagibam k izkušnji vinka ošlaka, ki je po dolgih in vijugastih cerkvenih in teološko/filozfoskih poteh odreševanja prišel na podlagi lastne izkušnje  do spoznanja, da odrešenje prihaja neposredno do odrešenika kot žive osebe in ne od ikone, simbola, mita ali nauka. Zgotovilo za večno življenje  ni niti verjetje niti prepričanje,  potrebna je samo iskrena ljubezen do odrešenika.  
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #813 - 19.02.2008 at 16:21:36

Quote:
Sašo, mogoče bi še enkrat prebral, kar je napisala Nahate. Nisi razumel sporočila.  Wink

Seveda imamo vsi večno življenje...pomembno pa je kako boš v tej večnosti živel-kot odrešena duša ali kot nevednež, ki bo še naprej tipal v temi...
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #814 - 19.02.2008 at 16:32:12

sašo wrote on 19.02.2008 at 16:21:36:

Seveda imamo vsi večno življenje...pomembno pa je kako boš v tej večnosti živel-kot odrešena duša ali kot nevednež, ki bo še naprej tipal v temi...

O svojem odnosu do večnosti in umrljivosti se odloča vsak sam. Vsak zase je odgovoren za svoje življenje. Vsiljevanje odrešitve, razsvetljevanje ljudi, ki si jih ti samovoljno določil za nevedne, itd. je poseg v avtonomijo drugega. In kot sem rekla: zgodovina krščanskih odrešenjskih teženj (in motivov, ki se skrivajo za njimi) je dovolj zgovorna.
Back to top

IP Logged

Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Reply #815 - 19.02.2008 at 18:54:43

Vzdržite se komentarjev: Nemogoče, blodnje itd.

Omejite se zgolj na to ponujeno opcijo.

Zahvaljujem se vam za sodelovanje!

L.P.

A
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #816 - 19.02.2008 at 19:00:07

Poet wrote on 17.02.2008 at 17:16:34:
Etrex wrote on 16.02.2008 at 00:32:10:
Temo sem odpru tu, ker sem mislil da ce kje prevladuje osebnostno zrelih, duhovno ozavescenih in razumljivih ljudi, je to tu. Zaenkrat sem zelo razocaran, saj cesa tako prostaskega (ne velja za vse, saj so nekateri cisto ok) nisem zasledil se na nobenem drugemu forumu.

Srcno upam da se tist osebki popravijo in pokazejo vsaj malo spostovanja do osebe kot je Alojz. Samo ko pomislim, clovek razveljavla zakone v kvanti fiziki, fiziki, itd, itd,.. in potem se najdejo smrkavci ki pametujejo in se obnasajo kot...Boljse da ne recem kaj.
L.p. Smiley

Etrex, po mojem je zate še upanje, za te starejše gospode pa ne vem.

Etrex, spoznal boš, da je ravno v "duhovnosti" največ premetencev, ki pridejo od kdo ve kje. V duhovnosti iščejo uteho in varnost, but  make no mistake - prava duhovnost je psihološka smrt. Zato je "najmanj" iluzorne varnosti v pravi duhovnosti.

To temo si pa tu odprl zaradi enega samega razloga - da bi ti razbili iluzije o eksistenci. To točno počnemo. Nekoč boš to spoznal, za tiste starejše gospode je pa to malo težje. Mir s teboj.

lp, poet

Ljudje, predvsem poet... Duhovnost kaj je to? Mi lahko pokazes to cemur pravite duhovnost?

Alojz pa bo kmalu nekaj pokazal pa malo vec kot neotipljivo meglo ti. duhovnost. To bo hkrati dokaz da je materija in duhovnost le ena realnost, dokaz da je clovestvo danes v veliki zmoti na veliko podrocjih.

In ne rabite biti kvantni fiziki da bi razumeli delovanje EL-ELION-a (agregata) samo v nebo se ozrite pa se vprasajte... kako ta ljubi bogec deluje, kako to dela? Zakaj to dela in v cemu je  pomen vsega? V bistvu le vas sljepljeni ego brani da ne vidiste stvari kot so, zdaj tukaj in vecno tako, ne v neki kvazi prihodnosti ki je iluzija.

Duhovnost je samo beseda in ljudje dandanes t.i. kvazi ezoteriki so fino zabredli v to zmedo.

Vsi nekaj delijo na fizicni in duhovni nivo : Pa kaj vam ni jasno? Vse to je eno in isto obstaja samo ENA REALNOST KI DELUJE PO NEKIH VECNIH ZAKONIH.

Poznam te vase maya visja zavest teorije, ampak ne pozabite to so samo pogledi na nekaj kar ne razumete, ceprav lahko izkusite.

S temi teorijami bo svet stal na mestu kot stoji zdaj, samo akcija steje.
In vrsta (civilizacija) se mora razvijati, to vidis povsod in to je vesoljni zakon.

Ne pa cakati da pride neka nova doba, nabita z novimi energijami, ki bo postimala svet. LJUDJE TEGA NI, to so le posledice vesoljnih ciklov, kaj bo pa vrsta naredila zase pa je vse odvisno od vrste (civilizacije). Stvarstvo nudi vse samo zdaj. Iz neba pa ne bo nic padlo. To je bozja pomoc, ne v nekemu smislu bogeca pa podobnih otroskih bedarij.

Pa ne samo nabivati po svoje, povejte ko vas je Alojz vprasal o zitnih krogih izdelanih z popolno natancnostjo, no iz kje je to? V P.D. so kje ze resena ta vprasanja tako kot vse ostalo. Ga ni neresenega vprasanja, ker realnost je samo ena in v njej deluje vse po istih zakonih.

P.D. znanje dojemas na nekemu naravnemu nivoju, pocasi vidis da stvari stojijo tako ker drugace ne morejo. Drugace lahko samo v iluziji.

Tako da se zadrzite da je P.D. usiljevanje ker ni, tako kot ni recimo matematika... Ce hoces se navadi, dojemi ce pa noces uporabljati niti 2% zaribanih mozganov, pa pac pusti. Samo zadrzite se pametovanja in s tem delati sami sebe bedake, ce se vam ne da niti malo poglobiti.

sašo wrote on 19.02.2008 at 16:21:36:
Quote:
Sašo, mogoče bi še enkrat prebral, kar je napisala Nahate. Nisi razumel sporočila.  Wink

Tu pa nekateri ne razumete smisla tega.

Vecna je dusa, ampak ob reinkarnaciji dobis novo telo, ki se privaja 7let, spomin je izbrisan. Smisel vecnega zivljenja pa je, da obdrzis spomin. Da ne bo pomote, ti se isto staras in vse normalno le reanimiranje je narejeno umetno DNK,  dusa. To je darilo vecnega zivljenja in to je tisto kar smo zemljani izgubili... vsak posameznik na zemlji je krsil eticni kodeks- z drzgo besedo so to duhovne vrednote sluziti zivljenju, saj to pa vam je nekako poznano ane?
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #817 - 19.02.2008 at 21:22:20

Svobodnjak wrote on 19.02.2008 at 18:54:43:

Vzdržite se komentarjev: Nemogoče, blodnje itd.

Omejite se zgolj na to ponujeno opcijo.

Zahvaljujem se vam za sodelovanje!

L.P.

A

Zanimiv odgovor, ki ima v sebi toliko odgovorov, kolikor je ljudi, ki berejo tvoj odgovor...
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #818 - 19.02.2008 at 21:56:27

kako lahko ponudiš nekaj, kar že imamo?
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #819 - 20.02.2008 at 00:47:39

Etrex wrote on 19.02.2008 at 19:00:07:
Vecna je dusa, ampak ob reinkarnaciji dobis novo telo, ki se privaja 7let, spomin je izbrisan. Smisel vecnega zivljenja pa je, da obdrzis spomin. Da ne bo pomote, ti se isto staras in vse normalno le reanimiranje je narejeno umetno DNK,  dusa. To je darilo vecnega zivljenja in to je tisto kar smo zemljani izgubili... vsak posameznik na zemlji je krsil eticni kodeks- z drzgo besedo so to duhovne vrednote sluziti zivljenju, saj to pa vam je nekako poznano ane?

Malo razloži, kaj si hotel s tem povedati. Kot te je razumeti, si ti  pod večno življenje predstavljaš večno razdvojenost, si ti in je tvoja duša.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #820 - 20.02.2008 at 07:29:26

Etrex wrote :
Vsi nekaj delijo na fizicni in duhovni nivo : Pa kaj vam ni jasno? Vse to je eno in isto obstaja samo ENA REALNOST KI DELUJE PO NEKIH VECNIH ZAKONIH.

Ha, seveda, da je to eno + isto  Cheesy . Vendar pa je to v RAZLIČNIH oblikah . Cheesy In, to se da tudi različno pogledati  Cool.( čeprav nekateri sploh ne vedo, kaj je bilo prej  Tongue)
Da, da, kot vidim, je "Prometejstvo" precej seznanjeno z temi zakoni delovanja. ( kot tudi ostali "znanstveniki" ) Roll Eyes
Vendar pa je nastal večji problem, in sicer ; da ( še ) niste seznanjeni z DAJALCEM teh zakonov , torej z Zakonodajalcem  Huh Cry.
In, tako, ko v P.D. zasledimo izvirno/temeljno napako, kot prvinski greh, potem lahko na iste zgreške računamo tudi na preostalem delu poti v Prometejstvo  Cry.
Toliko za jutranji šah-mat  Lips Sealed.
Pa lep + dober dan, z Zakonodajalcem, še naprej  Cool

Boštjan +#
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #821 - 20.02.2008 at 11:41:31

Quote:

Nihče ti ga ne more ponuditi, ga že živimo, samo naša zavest se tega ne zaveda.

Quote:
kako lahko ponudiš nekaj, kar že imamo?

Razmerje med smo večni in imamo večnost  je razmerje med našo predindividualno (kolektivno) naravo/kulturo (genstsko/biloško + jezikovno + produkcijko 'vrojenostjo') in stopnjo naše indviduacije, ki izvira v v občem/generičnem/predindividualnem.

Predindidividualna je biološka podlaga vrste, se pravi organi čutenja, gibalni aparat, zaznavne sposobnosti: nič bolj se ne zavedam, da sem resnični resničen subjekt svojega občutka, kot se zavedam, da sem resnični subjekt svojega rojstva ali smrti. Vid sluh tip, so s svojimi predhodnimojemu osebnemu življenju in mi ostjajo tuji . Zazanava se ne pusti opisati v prvi osebi ednine. Ta, ki sliši, vidi in otipa ni nikolim individulani jaz, amapk vrsta ko taka. Očutku bolje pristaja neosebni zaimek 'se': vidi 'se', otipa 'se', sliši 'se'. Predindividulano, vsebovano v občutku, je generična biološka oprema, ki je ni mogoče oposamezniti.

Predindividualen je jezik, zgodovinsko-naravni jezik, ki druži vse govorice določene skupnosti. Tudi v njem ni nekega individulanega 'jaz', ampak neki 'se', govori 'se'. Raba jezika je naprej interpishična/družbena/javna. Nikjer ni 'zasebnega jezika', še najmnanj, ko gre za novorojenca. Vendar je jezik, drugače kot čutna zaznava, predindividualno področje, v katerem korenini proces individuacije. Razvojne faze posmeznega živega bitja (ontogeneza) je prav prehod od govorice kot javne (interpsihične) k oposameznitveni (intrapsihični). Ta proces se zaključi, ko se otrok zave, da nejgovo izrekanje ni več odvisno samo od njegove govorice (ki je v več pogledih podobna plodovnici ali brezimnemu zoološkemu okolju), ampak je povezano tudi z generično sposobnostjo govora, z nedoločeno možnostjo izrekanja, ki je ni mogoče nikoli zvesti na ta ali oni zgodovinsko-naravni jezik. Preseganje predindividulne narave zgodovinsko-naravnega jezika in začetek individuacije govorca omogoča izostritev razmerja med sposobnostjo/zmožnostjo govora in posebnim dejanjem izrekanja. Čeprav je jezik od vseh in od nikogar, prehod od golega in enostavnega 'moči reči' k posebni izjavi določi prostor 'meni lastnega'.

Predindividualni so tudi vladajoči produkcijski odnosi. Opraviti imamo torej tudi s predindividulano realnostjo, ku je zgodovinska. Predindividualno je družbeno sodelovanje koit družbeno delovanje, predindividualni so vsi poltični, spoznavni in čustveni odnosi. Predindividualen je 'general intellect', obči, objektivni/zunanji intelekt. Sodobno mnoštvo sestavljajo individuirani individui, ki imajo to predindividulano realnost  poleg brezime čutne zaznave in jezilka že za seboj.

Individuacija ni ninikoli dokončana, predindividulano se nikoli ne prevede povsem v posamezno. V subjketu se nenehno prepletajo predindividulne prvine in individualni vidiki; subjekt sam ni prazprav nič drugega kot ta preplet. Subjekta ne moremo povsem izenačiti z njegovim delom, z oposameznjenim delom. Če je res, da individuirani 'jaz' živi v sožitju z biološko podlago vrste (čutna zaznanava...) in z javnimi ali medpsihičnimi lastnostmi materinega jezika  ter z proizvodno kooperacijo, potem to sožitje ni vedno mirno. Nasprotno, povzroča raznovrstne krize. Subjekt je bojno polje. Ni redko, da predindividulani vidiki postavijo pod vprašaj individuacijo: ta se kaže kot omahljiv, reverzibilni izid. In obratno, da hoče točkovni 'jaz'v izbruhu požrešnosti nase zvesti vse predindividualne oblike naše izkušnje (biloško podlago vrste, jezik in družbeno kooperacijo). V obeh primerih se sprožijo pojavi paničnega strahu, tesnobe, najrazličnejše patologije. Ali jaz, ki nima več sveta, ali svet, ki nima več jaza: to sta skrajna robova nihanja, ki v bolj zadržanih oblikah ni nikoli odsotno. O tem nihanju pričajo afekti in strasti, ki posredujejo med predindividualnim in individualnim.

Preplet predindividualne realnosti in posameznosti je mogoče zajeti v koneptu družbenga individuuma. Družbeni individuum je oksimoron, enotnost nasprotij. 'Družbeni' je treba prevajati kot preindividualen, 'individuum' pa kot poslednji rezultat procesa individuacije. Ker moramo z izrazom 'predindividualno' razumeti čutno zaznavo, jezik in produktivne sile, lahko rečemo da je 'družbeni individuum' individuum, ki odkrito kaže svojo ontogenezo, svojo formacijo v vseh njenih različnih plasteh in konstutivnih prvinah.

Tako da 'večnost'  je  tako hkarti  tisto,  kar je v nas in tisto, kar  'imamo' v sebi in se lahko odraža le kot oksimoron, enotnost nasprotij, to je niti  kot eno niti kot drugo.  Tongue Cool  
Back to top
« Last Edit: 20.02.2008 at 12:54:45 by titud »  

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #822 - 20.02.2008 at 11:48:02

sašo wrote on 19.02.2008 at 10:51:02:
Zanimivo Nahate, tvoje nerazumevanje tega vprašanja, kaže kako vedno vsi trobite v svoj rog...

..."jaz to imam, vi pa ne" si napisala, kar je izraz čistega egoizma, pa oprosti, če sem preveč direkten.

Še enkrat si preberi vprašanje!

Sašo, še enkrat si preberi moj odgovor.

Napisala sem da jaz to imam in potem sprašujem, sem dodala vprašaj, pa vi to nimate in a ne veste da imate.

Sory, ponujaš neki, kar že imam.   Smiley

To kar ponujaš je čist običajna stvar.

Sploh ne vem zakaj,  jaz to mam    Exclaim

pa vi to nimate   Questioning a ne veste da mate.

Pozdrav iz večnosti  v relativnost in minljivost.     Wink

Nikjer v Al. vprašanju nisem zasledil, da bi to on osebno ponujal Wink

Jaz sem napisala, odgovor na vprašanje, ki je bilo,

..kakšna bi bila vaša reakcija, če bi vam nekdo zagotovil in ponudil večno življenje?

Če bi večno življenje meni kdo ponudil bi ga z veseljem sprejel...
...ni pa to mišljeno, kot da ti nekdo da predmet v roke!

Večno življenje že imaš samo da se ga še ne zavedaš.  Ti si tisti ki mora to spoznati nihče drug ne bo to spoznal namesto tebe.

Lep pozdrav   Smiley

Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #823 - 20.02.2008 at 11:58:50

Quote:
Zanimivo Nahate, tvoje nerazumevanje tega vprašanja, kaže kako vedno vsi trobite v svoj rog...

..."jaz to imam, vi pa ne" si napisala, kar je izraz čistega egoizma, pa oprosti, če sem preveč direkten.

Še enkrat si preberi vprašanje!

Sašo, še enkrat si preberi moj odgovor.

Napisala sem da jaz to imam in potem sprašujem, sem dodala vprašaj, pa vi to nimate in a ne veste da imate.

Sory, ponujaš neki, kar že imam.   Smiley

To kar ponujaš je čist običajna stvar.

Sploh ne vem zakaj,  jaz to mam    Exclaim

pa vi to nimate   Questioning a ne veste da mate.

Pozdrav iz večnosti  v relativnost in minljivost.     Wink

Nikjer v Al. vprašanju nisem zasledil, da bi to on osebno ponujal Wink

Jaz sem napisala, odgovor na vprašanje, ki je bilo,

..kakšna bi bila vaša reakcija, če bi vam nekdo zagotovil in ponudil večno življenje?

Če bi večno življenje meni kdo ponudil bi ga z veseljem sprejel...
...ni pa to mišljeno, kot da ti nekdo da predmet v roke!

Večno življenje že imaš samo da se ga še ne zavedaš.  Ti si tisti ki mora to spoznati nihče drug ne bo to spoznal namesto tebe.

Lep pozdrav   Smiley

To sem že napisal plesnamesecu in se sklada s tvojo trditvijo:

Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #824 - 20.02.2008 at 12:13:57

Etrex wrote on 19.02.2008 at 19:00:07:

Čist zdravorazumska pripomba: zakaj bi se kdo želel spominjati vse za nazaj, če pa ljudi še "spomini" iz tega življenja prehudo obremenjujejo in potem podležejo raznim odvisnostim? Še nisi nikdar slišal nobenega popolnega mojstra reči, da zakaj bi želel se spominjati prejšnjih življenj če pa še tega ne obvladuješ?

Na tem mestu bi te znova lahko tako huronsko "pokritiziral" in "nazjal"  za tele nespamentne trditve, ki jih ponuja P.D. a sem se odločil, da naj še drugi raje malo pokomentirajo vaše izjave.  

sašo wrote on 20.02.2008 at 11:58:50:

To sem že napisal plesnamesecu in se sklada s tvojo trditvijo:

Glej zgoraj: ti samo iščeš izgovor, da bi se lahko spominjal "prejšnjih življenj", ker sedaj hočeš verjeti, da si že kdaj prej obstajal in da imaš prihodnost, ker hočeš verjeti, da imaš preteklost - to je znova le igra preživetvenega mehanizma oz. ega/uma.

Pa še to vprašanje: recimo da si v tem življenju Sašo, moški. A bi se res videl kot "jaz sem", ko bi recimo 3 življenja nazaj bil ženska v kaki zakotni vasici s popolnoma drugim osebnostnim gestaltom? Malo razmisli in se vprašaj, kaj sploh "jaz sem" - programiran biološki računalnik, ki znotraj božanskega oceana povzdiguje glas egoizma in ločenosti od preostale eksistence.

lp, poet
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 53 54 55 56 57 ... 764