Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 52 53 54 55 56 ... 764
(Read 1495891 times)
Bardo_Thodol
5

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #795 - 17.02.2008 at 20:04:07

Alojz,

če že omenjaš številke, bodimo nekoliko natančnejši.

Vode je v človeškem telesu med 45% - 75%  (povprečje je blizu 60%)
Povprečje odraslega moškega je 60% vode v masi celega telesa, pri ženskah pa nekaj manj, okoli 55%

Tudi nebesna telesa imajo zelo različne vsebnosti elementov in nekega posebnega pravila ni, razen očitne prevlade vodika, ki ga je po številu vseh atomov v Vesolju kar 90%.
Sledijo helijevi atomi, ki v Vesolju štejejo okoli 10% atomov.
Vseh ostalih atomov, ki so nastali kasneje in še vedno nastajajo (v zvezdnih pečeh), je zanemarljivo malo.

Razmerja (glede na maso) elementov v našem osončju so taka:

Sonce   (vodik 73%, helij 25%, kisik 0,8%)

in še največji planeti:

Jupiter (vodik 90%, helij  9,9%)
Saturn  (vodik 96%, helij  3%)
Uran    (vodik 83%, helij 15% )
Neptun  (vodik 80%, helij 19% )

Masa Sonca predstavlja 99,85% mase celotnega sončnega sistema.
Vsi planeti skupaj predstavljajo 0,135% mase sončnega sistema.
Masa Jupitra je dvakrat večja od skupne mase vseh ostalih planetov.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #796 - 18.02.2008 at 12:18:53

Poet wrote on 17.02.2008 at 13:51:41:
No, vidiš, kopron, o tem bi se dalo pa kaj več reči. Že res, da "Love exists and is the Primary force of creation" samo po mojem je titud želel tudi reči, da ljudem/nam sploh ni jasno kaj je to "ljubezen" in večina človeštva misli, da je to trubadurska viteška "emocionalna blodnja in potvorba".

Hočem povedat, da ravno ko nek način   izražanja  ljubezni  postane ljudem splošno razumljiv/sprejemljiv, v bistvu ta ne označeuje več tega, kar naj bi  imel namen izrazit.  Trubaduraka/viteška ljubezen je bila  družbenmu položaju in intimnemu občutju  določenega sloja 'odvečnega' plemstva povsem ustrezna inovacija, neustrezna  emocionalna blodnja in potvorba je postala šele, ko je postala romantični ideal tudi  kasnejšim meščanskim slojem. Ideliziranje ljubezni, ki  jo je vzoru platonističnega pojmovnja ljubezni obnovili v določeni vplivni sloji v srednjem veku, se je  tako obdržlalo kot sinonim za (neizpolnjeno) ljubezen tudi v vseh obdobjih, ki niso uspela utrezno inovirat pojma ljubezni.      
Back to top
« Last Edit: 18.02.2008 at 13:48:45 by titud »  

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #797 - 18.02.2008 at 13:42:59

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2008 at 20:12:51:
Titud!

Ti imaš moč misli. Meni ni potrebno niti govoriti, ti razumeš!
Ravno za to gre, ko postaneš energetsko neodvisen, postaneš tudi na vseh drugih nivojih neodvisen itd.

Samovšečni misleci tega ne želijo spoznati!

Pozdrav,
prjatu sosed

Nimam se ravno za posvečenca v skrivnost tvoje kozmologije in etike, vendar me ta na nek meni ne povsem poznan način spodbjajta, da nizam neka bolj kot ne vzporedna lastna spoznanja, za katere me samo veseli, če jih imaš za kompatibilna.

Tako mi tvoje manifestiranje  akumulirane in realizirane  (INmept/RImept)vrednosti skozi točko zlitja  močno asocira na plotinovo emanocijo enosti (biti/dobrega) v mnogoterost (pomanjkanje) oz.  sestop enega skozi duha, svetovno dušo in posamezne duše v materialno ne-bit (in obratno- več http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1038564401/108#108)

Še bolj precizno (našemu post/modernemu razumevanju bliže)  je podoben proces opisal neoplatonik in misitik pozne sholastike nikolaj kuzanski, ki se svojim mišljenjem umešča v prehod iz starega v novi vek. Zanj je v bogu vsa bit zložena v eno (complicatio), mnoštvo sveta pa je njegovo razvitje (expikcatio):
"Vse, karkoli je ali more biti, je zloženo v samem izvoru (bog/complicatio/inmept) in vse kar je ustvarjeno ali bo ustvarjeno, je razvito (expikcatio/rimpet)  iz tega, v čemer je zavito. Vse stavritve so na zložen način bog v bogu, prav kakor so svet kot razvite v stvarstvu sveta."
Kuzanski v bistvu ni bil panteist, kajti stvari v bogu in svetu nimajo enekega načina biti. V svetu se je neskončnost skrčila (contractio/ realizirana vrednost?) v različne posamezne svari. Bog se označuje tudi kot 'posest' (moči-biti / akumulirana vrednost?) kar je vse kar  more biti in nič ne obstaja kot gola možnost, medtem ko pa v svetu bit in možnost razpadeta, tako da vse svari zaostajo za svojo možnostjo....  

Zanimivo je kako se neskončno (bog/enotnost/complicatio) zliva podobno lijakasto  kot pri alojzu skozi točko zlitja (duha) v svet mnoštva (exlicatio). Zanimiva je tudi da kuzanski tako alojz  oporabljata krog in mnogokotnik v njem kot primer/prispodobo, pri čemer gre pri kuzanskem za to,  da nič kar je poznano, ne bi moglo biti še bolj poznano: mnogoktnik, ki se se z naraščajočim številom stranic približije krogu, toda kroga nikoli ne doseže. Na tak način pa pridemo do spoznanja o našem končnem nevedenju, do t.i. spoznanja  'učene nevednosti'...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #798 - 18.02.2008 at 19:35:25

...

...

...

Titud!

Prikaz mojega poenotenega telesa krogle-kocke.

Iz tega lahko sklepamo da dobro ne more na daljši rok, premagati zlo in obratno-zlo ne more dokončno pokoriti dobrega. Upanje ostaja in tisto upanje je nekaj več. Realnost pa je takšna, kot je zgoraj opisano!

Pozdrav,
prjatu sosed
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #799 - 18.02.2008 at 19:37:07

Bardo!

Vse je zopet ok, kar navajaš. Vodik je ključ. Celice se delijo na osnovi vodikovih vezi. Naše osončje zaradi vodika ima 15 milijardne cikle in tako večno sedaj!

L.P.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #800 - 18.02.2008 at 19:39:17

Vse sprašujem, ki sodelujete na tem topicu...

...kakšna bi bila vaša reakcija, če bi vam nekdo zagotovil in ponudil večno življenje?

Vzdržite se komentarjev: Nemogoče, blodnje itd.

Omejite se zgolj na to ponujeno opcijo.

Zahvaljujem se vam za sodelovanje!

L.P.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #801 - 18.02.2008 at 22:55:55

Alojz in Sandib wrote on 18.02.2008 at 19:39:17:
...kakšna bi bila vaša reakcija, če bi vam nekdo zagotovil in ponudil večno življenje?

Dolgčas, zeeeh ... nič novega, to že ponujajo in zagotavljajo vse religije.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #802 - 19.02.2008 at 00:40:31

Nihče ti ga ne more ponuditi, ga že živimo, samo naša zavest se tega ne zaveda.
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #803 - 19.02.2008 at 03:54:26

L.P.

Sory, ponujaš neki, kar že imam.   Smiley  

To kar ponujaš je čist običajna stvar.

Sploh ne vem zakaj,  jaz to mam   Exclaim

pa vi to nimate  Questioning a ne veste da mate.

Pozdrav iz večnosti  v relativnost in minljivost.    Wink

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #804 - 19.02.2008 at 07:21:06

Poet wrote on 17.02.2008 at 13:51:41:
No, vidiš, kopron, o tem bi se dalo pa kaj več reči. Že res, da "Love exists and is the Primary force of creation" samo po mojem je titud želel tudi reči, da ljudem/nam sploh ni jasno kaj je to "ljubezen" in večina človeštva misli, da je to trubadurska viteška "emocionalna blodnja in potvorba".

Zato ima titud prav, ko to pravi, prav imaš pa tudi ti. Samo, kopron, ne vem, če mi zdajle poznamo to primarno silo - Ljubezen. Po mojem je to tista sila, ki jo ego/um duši. Zato bo znova nastopila šele s smrtjo ega/uma, čemur pa se Prometejci tako upirajo in nočejo sprejeti mojih dobronamernih "brutalno resničnih neolepšanih kritik".

Quite close, brotha' , quite closer you + we are , to the truth  Cool  Wink Cheesy Roll Eyes.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #805 - 19.02.2008 at 07:23:52

Sandib in Al. wrote :
Titud!

Prikaz mojega poenotenega telesa krogle-kocke.

Iz tega lahko sklepamo da dobro ne more na daljši rok, premagati zlo in obratno-zlo ne more dokončno pokoriti dobrega. Upanje ostaja in tisto upanje je nekaj več. Realnost pa je takšna, kot je zgoraj opisano!

Pozdrav,
prjatu sosed

Eee, vidim sedaj, ... sedaj mi je jasno, Alojzij, kje si se pri svoji računici uštel  Cry.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #806 - 19.02.2008 at 07:32:31

L.P.

Takrat, ( kakih 15 let nazaj ), ko sem to ponudbo od Nekoga drugega že dobil , je bila moja reakcija presenečenje in morda malo nejevere  Undecided.
Vendar, ko pa sem malo kasneje začutil Resnico + Kdo mi to govori, sem sprevidel, da drugače sploh ne more biti + so vse ostalo le približki  Shocked Cheesy.
Namreč , edino "Dobro" lahko tudi večno ostane ( obstane )  Cool Cheesy. Nič drugega tega ne zmore  Huh . Torej vse ostalo je " ničevo", ker nima prave življenjske trdnosti ( pomembnosti/teže ) Cool skozi/v večnosti  Roll Eyes.
Sedaj se bom vzdržal tudi primerjave z Prometejevimi forami,  ki žal pač ne vzdržijo preizkusa trajnosti ( večnosti ) + resničnosti  Cry.  

Toliko na kratko.

Pa lep + resničen dan, z Bogom obsijan, še naprej, ... "skozi večnost", ... Cool

Boštjan +#
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #807 - 19.02.2008 at 09:07:31

...kakšna bi bila vaša reakcija, če bi vam nekdo zagotovil in ponudil večno življenje? Vzdržite se komentarjev: Nemogoče, blodnje itd.

"When we force all people to answer to a single language that excludes their experience of themselves in the world, we not only increase their pain and marginalisation, we make them accomplices in their own erasure."

~ Riki Wilchins

Zgodovina krščanstva je dovolj zgovorna.

Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #808 - 19.02.2008 at 10:51:02

Quote:

L.P.

Sory, ponujaš neki, kar že imam.   Smiley  

To kar ponujaš je čist običajna stvar.

Sploh ne vem zakaj,  jaz to mam   Exclaim

pa vi to nimate  Questioning a ne veste da mate.

Pozdrav iz večnosti  v relativnost in minljivost.    Wink

Zanimivo Nahate, tvoje nerazumevanje tega vprašanja, kaže kako vedno vsi trobite v svoj rog...

..."jaz to imam, vi pa ne" si napisala, kar je izraz čistega egoizma, pa oprosti, če sem preveč direkten.

Še enkrat si preberi vprašanje!

Nikjer v Al. vprašanju nisem zasledil, da bi to on osebno ponujal Wink

Če bi večno življenje meni kdo ponudil bi ga z veseljem sprejel...
...ni pa to mišljeno, kot da ti nekdo da predmet v roke!

To je znanje, posredovano nevednim, ki čakajo odrešitve...
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #809 - 19.02.2008 at 11:00:35

Sašo, mogoče bi še enkrat prebral, kar je napisala Nahate. Nisi razumel sporočila.  Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 52 53 54 55 56 ... 764