Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 530 531 532 533 534 ... 764
(Read 1505583 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #7965 - 07.02.2010 at 12:37:54

Quote:
Katera lažna avtoriteta se ne bo branila pred lastnim neizbežnim padcem? Jo ni!!

Katera pa je prava avtoriteta ?

Jaz sam sebi ? Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7966 - 07.02.2010 at 12:44:32

Robi wrote on 07.02.2010 at 12:37:54:
Quote:
Katera lažna avtoriteta se ne bo branila pred lastnim neizbežnim padcem? Jo ni!!

Katera pa je prava avtoriteta ?

Jaz sam sebi ? Smiley

PRAVILNO-VREDNO OBČUDOVANJA IN ODOBRAVANJA! PROBLEM JE V DRUGIH,KI TI HOČJO VSILT SEBE! TO JE TUDI RES!

ZATO SO TISTI;KI PRIDEJO DO SAMOSPOZNANJA ---HECNO ŽRTVOVANI,DA NE PRIDE DO PONOVNIH IZRAB!!!

VESOLJE NI BEDASTO VEČNO SEDAJ JE SAMOZADOSTNO IN SAMODELUJOČE-NE POZNA JOKA STOKA-JE SAMO in samoRESNICA njegovega večno-sedanjega samoobstoja!!!  Mi to resnico lahko samo samospoznamo! In potem se svobodno odločamo -kuda koji- mili moji. Grin Oprost-za srbsko poslovico. Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7967 - 07.02.2010 at 12:48:24

Quote:
VESOLJE NI BEDASTO VEČNO SEDAJ JE SAMOZADOSTNO IN SAMODELUJOČE-NE POZNA JOKA STOKA-JE SAMO in samoRESNICA njegovega večno-sedanjega samoobstoja!!!

A ne velja isto za človeka, če veljajo isti zakoni vsepovsod ?
Kako je lahko človek bedast, če pa je to, kar pač je in ne more biti drugačen ?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7968 - 07.02.2010 at 12:58:05

Robi wrote on 07.02.2010 at 12:48:24:
Quote:
VESOLJE NI BEDASTO VEČNO SEDAJ JE SAMOZADOSTNO IN SAMODELUJOČE-NE POZNA JOKA STOKA-JE SAMO in samoRESNICA njegovega večno-sedanjega samoobstoja!!!

A ne velja isto za človeka, če veljajo isti zakoni vsepovsod ?
Kako je lahko človek bedast, če pa je to, kar pač je in ne more biti drugačen ?

VElja ----(samo razumeti moraš kar napišem-vzemi cel kontekst-ne fragment iz njega.)saj je živi individualni (ciklični) samozavedni del te večno-sedaj iste samodelujoče  celote.CIKLIČNI -NE VEČNo SAMOZAVEDEN! Razumeš razliko?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7969 - 07.02.2010 at 13:15:02

Quote:
VElja ----(samo razumeti moraš kar napišem-vzemi cel kontekst-ne fragment iz njega.)saj je živi individualni (ciklični) samozavedni del te večno-sedaj iste samodelujoče  celote.CIKLIČNI -NE VEČNo SAMOZAVEDEN! Razumeš razliko?

Torej je v enem delu ciklusa samozaveden, v drugem pa ne ?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7970 - 07.02.2010 at 14:09:23

Robi wrote on 07.02.2010 at 13:15:02:
Quote:

Torej je v enem delu ciklusa samozaveden, v drugem pa ne ?

Robi

A si ti kakšen sin od rablja? Živiš samozaveden od 3-----do smrti. Potem te samozavedanje zapusti-umreš-Postaneš elementarna vesoljna samopojavnost. Mučitelj si. A je to v vaši družini? Grin hec
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7971 - 07.02.2010 at 14:25:14

Samo vprašal sem, da vidim če sem razumel to, kar si napisal... Smiley

Samo ne gre mi skup, kako lahko posameznika obtožiš za bedastega, če pa je ravno tako del te večne samomenifestacije, kot vesolje, ki pa ni bedasto... Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7972 - 07.02.2010 at 14:30:51

Robi wrote on 07.02.2010 at 14:25:14:
Samo vprašal sem, da vidim če sem razumel to, kar si napisal... Smiley

Samo ne gre mi skup, kako lahko posameznika obtožiš za bedastega, če pa je ravno tako del te večne samomenifestacije, kot vesolje, ki pa ni bedasto... Smiley

V človeku se vesolje samospozna-jebek a ne! Jaz bi tale vesolje kr u rit poslal,da tolko zahteva sam od sebe in se tako butasto igra sam s sabo preko ljudi v katerih biva samomanifestiran večno in sedaj. Ja ja to je vesoljna samoigra- kot pravi pravilno EL Poeta. Jo dojameš, ali pa ne ,tako je, ker drugače biti ne more!! Grin Cheesy Kiss
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #7973 - 07.02.2010 at 14:31:44

Robi, realnost je pač, da je veliko bedastih ljudi. Realnost, pa še ni obtožba. Lahko se spremeni, vendar je trenutno taka, da si v tej skupini, ki kvaka in je v svojem akvariju srečna.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7974 - 07.02.2010 at 14:33:50

Quote:
Robi, realnost je pač, da je veliko bedastih ljudi. Realnost, pa še ni obtožba. Lahko se spremeni, vendar je trenutno taka, da si v tej skupini, ki kvaka in je v svojem akvariju srečna.

Quote:
Prava ljubezen je, ko si lahko sam.

Brez namišljenega Boga, ki je nekje v t.i. "absolutu".

Lp,Igor
Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7975 - 07.02.2010 at 14:38:02

Robi wrote on 07.02.2010 at 14:33:50:
Quote:

Quote:
Prava ljubezen je, ko si lahko sam.

Brez namišljenega Boga, ki je nekje v t.i. "absolutu".

Lp,Igor
Wink

ROBI

To kar je Igor napisal,je treba razumet!!! To je najvišja stopnja  vesoljne lastne samopotrditve na individualnem področju- sebstvo..
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #7976 - 07.02.2010 at 14:40:51

Kaj maš postano vodo?
Si jo boš moral kar sam zamenjati, Robi. To priučeno znanje iz raznih življenskih priročnikov ti ne bo pomagalo. Še bolje je pa, če samostojno skočiš iz akvarija in zaplavaš v sveži vodi. Kroženje in kvakanje za avtoriteto, te bo le še bolj osamilo in te oddaljilo od samote.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7977 - 07.02.2010 at 14:44:55

Quote:
Kaj maš postano vodo?
Si jo boš moral kar sam zamenjati, Robi. To priučeno znanje iz raznih življenskih priročnikov ti ne bo pomagalo. Še bolje je pa, če samostojno skočiš iz akvarija in zaplavaš v sveži vodi. Kroženje in kvakanje za avtoriteto, te bo le še bolj osamilo in te oddaljilo od samote.

Lp,Igor

Igor

Saj Robi ni slab v srcu.Sam včasih,bi mu najraj glavo zamenjal.Tko naivnega se zna nardit,da že kr meji na kakšnega sina od rablja.Zatežit zna,da nobeden tako. Grin Grin
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7978 - 07.02.2010 at 14:51:01

Quote:
ROBI

To kar je Igor napisal,je treba razumet!!! To je najvišja stopnja  vesoljne lastne samopotrditve na individualnem področju- sebstvo..

Saj razumem, zato pa sem združil. Smiley

Nekateri, v tem primeru Igor, želijo na vsak način iz drugega narediti bedaka, da tako poveličujejo samega sebe.
Kar pomeni, da odnos spravijo na nivo bedaka, saj se le tam lahko primerjajo in komunicirajo.

Najvišje samospoznanje je to, ko spoznam, da sem hkrati vzrok in posledica. Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7979 - 07.02.2010 at 14:52:20

Quote:
Saj Robi ni slab v srcu.Sam včasih,bi mu najraj glavo zamenjal.Tko naivnega se zna nardit,da že kr meji na kakšnega sina od rablja.Zatežit zna,da nobeden tako. Grin Grin

Samo preizkušam trdnost  Smiley

Neomajen in samospoznan človek se ne bo sesul v nobenem izzivu. Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 530 531 532 533 534 ... 764