Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 528 529 530 531 532 ... 764
(Read 1504371 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #7935 - 04.02.2010 at 13:46:16

Alojz in Sandib wrote on 04.02.2010 at 13:08:57:
Bošty-slamnato ptičje strašilo!!!  Grin Grin Grin

Grin Wink Grin

Naši vrabci so tudi menili, da je to le navadno strašilo, ... vendar ko je počilo, ... so spoznali, da je stvar precej bolj drugačna kot so si to predstavljali, ... : razbežati so se morali na vse strani, ...  Smiley Wink Cheesy Grin

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #7936 - 04.02.2010 at 13:48:14

[quote author=Sandib link=1199276871/7933#7933 date=1265284364]Boštyxz wrote on 04.02.2010 at 12:47:12:
Alojz in Sandib wrote on 04.02.2010 at 10:24:53:
Alojz in Sandib wrote on 03.02.2010 at 19:41:30:
Vsem! Smiley

Vsepbsežna vesoljna  samomanifestacija (bog Oče) je večno in sedaj vseobsežni samozadosten,samoohranitven in večno in sedaj ''isti''' samodelujoč (in perpetuo)vse vesoljno samomanifestiran sistem.

Sedaj pa resnica------Edino v človeškem genomu ima ta vesoljni večno sedanji samositem zakodiran lastni vesoljni spomin.

Ta spomin pa vesoljni samodelujoč sistem(OČE)ciklično samoprebudi-rodi tako shranjen  samospomin zaradi lastne EM sile (teološko duha) v X človeku (sinu-Očeta) na Zemlji.

Tole je vesoljna samoigra EL Poeta jo sedaj razumeš Aja, ti več ne bereš mojih postov. Drugi se pa lahko sedaj neovirano učijo razumeti moje ''Elohimske'' pripovedke. Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Kaj ga serje tale Alojz, a ne! Cheesy Cheesy Cheesy

Da ne bom popisal več kot je nujno. Sedaj mi naj tole nekdo obrazloži v kontekstu logičnega paradoksa, ki se teološko imenuje dogma !!! Kaj pa če je tole samo in edina vesoljna samoresnica?? Ej- heroji na plano!!!  El Poeta Bambino- si pojedu Čokolino? Bi ga še malo?  Grin Grin Grin Grin

Tole se preberta oba Titud in EL Poeta. Ne ocenjuj zadev Poet ki so nad tvojimi lestvami(Jakobove) lestve.

Jakobove lestve predstavljajo (šifro naše vse vesoljne vpetosti v njeno (življenjsko in elementarno)samomanifestacijo preko našega (genoma DNK).

Tako,da vama prepuščam pametarjenje.Ko se bosta naučila brati teološko zapuščino se pa javljajta. Grin Grin Grin Grin Grin

Teološka "Sedanjost" se da brati zelo z Lahkoto, ker ni več v starih "zapuščinah" - "šifrah" .

Daj, Alojzij, mal' pazi da te ne povozi kak vlak časovnega stroja , ...  Wink Wink Wink

BOŠTY Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Bošty a ti si to že vedel pred menoj? Drugače pa tole ni nikakršen odgovor.Zgleda mi kot tožba ujetega ptiča!!! Pa še malo grožnje dodaš,da se poveličaš kolko slame imaš v glavi. Si ti ptičje strašilo,ki je ves v slami?

Jah, glej, saj , če ti tegale odgovora ne zmoreš razumeti, ga bo pa kdo drug namesto tebe, ... saj jih je še dovolj , a ne ... četudi ti v svoji kratkovidnosti meniš da si "edini" , heh  Cheesy Roll Eyes Smiley

Morm pa it' delat' zdaj, za pufe + davke, ...

Lp do tedaj, čaw  Smiley

Bošte + #
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #7937 - 04.02.2010 at 15:53:45

Zdaj pa vsi na ignore list  Grin

Kaksen velik strah za to? Ce se meni neka zadeva zdi nesmiselna, se ne bojim da bom nesmisel prevzel nase, ker to je nesmiselno Grin

To je kot noj ko da glavo v pesek, saj tako iznici moznost, da bi se "zavedal situacije" iluzija je bolj sladka.

Da pa se nekaksna lestev gor konca in pride nekaj drugega nam nerazumljivega misticnega, to je neumnost, kakor je v nebesih tako na zemlji, vse je eno in edino Grin

Vprasajte kje so nivoji? Nivoji so v nasi glavi v nas, navzven je vse kot je, ni nivojev, ni razlicnih vesolij, razlicnih locenih nivojev bivanja, vsa skrivnost je tako v dlani ali v enem samem atomu, odgovori niso nekje dalec nad nami v namisljenih nebesih.
L.p. Cool
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7938 - 05.02.2010 at 08:10:05

Quote:
Kaksen velik strah za to? Ce se meni neka zadeva zdi nesmiselna, se ne bojim da bom nesmisel prevzel nase, ker to je nesmiselno Grin

Ne gre se za zadevo ali teorijo, ampak za način izražanja.
Etrex, vprašaj se, kako dolgo in na kakšnem nivoju bi ti komuniciral z mano, če bi ti v vsakem postu omenil, da si glupa pederčina ? Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #7939 - 05.02.2010 at 08:15:40

Robi wrote on 05.02.2010 at 08:10:05:
Quote:

Etrex, vprašaj se, kako dolgo in na kakšnem nivoju bi ti komuniciral z mano, če bi ti v vsakem postu omenil, da si glupa pederčina ? Smiley

Podpis .

Starting here !

LpB .

(p.s.; good view, bro)
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #7940 - 05.02.2010 at 09:45:24

Etrex wrote on 04.02.2010 at 15:53:45:

To je kot noj ko da glavo v pesek, saj tako iznici moznost, da bi se "zavedal situacije" iluzija je bolj sladka.

Jest nimam strahu pred nesmislom, sem v enem smislu celo njegov zagovornik, ker spoznanje nesmisla ima lahko v sebi velik humansitični naboj in je lahko osnova solidarnosti (glej camusovo interpretacijo mita o sizifu, ki sem jo podal na tem topiku). Mene bolj ogroža prometejevska preobilica smisla, ki mi meji na nehumanost in v katero se ne morem niti prisilit, da bi se solidaliziral...  

Quote:
Da pa se nekaksna lestev gor konca in pride nekaj drugega nam nerazumljivega misticnega, to je neumnost, kakor je v nebesih tako na zemlji, vse je eno in edino Grin

Vprasajte kje so nivoji? Nivoji so v nasi glavi v nas, navzven je vse kot je, ni nivojev, ni razlicnih vesolij, razlicnih locenih nivojev bivanja, vsa skrivnost je tako v dlani ali v enem samem atomu, odgovori niso nekje dalec nad nami v namisljenih nebesih.
L.p. Cool

Topolgijo nebes lahko odkrivamo samo z zemeljsko (vizualno in jezikovno) izkušnjo, zato  tud ne more bit dost drugačna od naše, se strinjam ( je k večjemu nekako čudaško popačena  zemlejska- tud o njej sem pisal na forumu). Amapk tko kot majo kvantni delci svojo 'mehaniko', s kaktero si ne moremo nič pomagat pri delcih večjih od atoma, tko majo tud nebesa svojo 'mehaniko', ki je ni mogoče neposredno aplicirat na zemljo.  
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7941 - 05.02.2010 at 11:49:18

titud wrote on 05.02.2010 at 09:45:24:
Etrex wrote on 04.02.2010 at 15:53:45:

Jest nimam strahu pred nesmislom, sem v enem smislu celo njegov zagovornik, ker spoznanje nesmisla ima lahko v sebi velik humansitični naboj in je lahko osnova solidarnosti (glej camusovo interpretacijo mita o sizifu, ki sem jo podal na tem topiku). Mene bolj ogroža prometejevska preobilica smisla, ki mi meji na nehumanost in v katero se ne morem niti prisilit, da bi se solidaliziral...  

Quote:

L.p. Cool

Topolgijo nebes lahko odkrivamo samo z zemeljsko (vizualno in jezikovno) izkušnjo, zato  tud ne more bit dost drugačna od naše, se strinjam ( je k večjemu nekako čudaško popačena  zemlejska- tud o njej sem pisal na forumu). Amapk tko kot majo kvantni delci svojo 'mehaniko', s kaktero si ne moremo nič pomagat pri delcih večjih od atoma, tko majo tud nebesa svojo 'mehaniko', ki je ni mogoče neposredno aplicirat na zemljo.  

Dobr si reku. Mene tud v bistvu na bruhanje sili ta PDjeva pretveza, da se da vse razložiti, in potem glavni pastri hoče vse popredalčkat in razložit, itd.

Tudi sam sem bolj zagovornik nesmisla, oz. mogoče ne toliko nesmisla kot sem nasprotnik teorije "tiranije smisla". Ker ta "tiranija smisla" kot jo zganja PD želi na vsak način pokriti vse delčke eksistence z orodjem, ki se imenuje um. Kot da je to sploh mogoče, namreč da bi neko orodje, nek del, lahko zapopadlo celoto. In ravno v tem se skriva neizmerna aroganca uma/ega, da želi zapopasti celotno eksistenco, jo razložiti razumeti, se v bistvu skriti pred nevarnostjo znotraj varnih zidov razumevanja.

Tak da zame je svoboda od tiranije smisla tista prava, ne toliko nesmisel za katerega vemo lahko nekdo sedaj izreče stavek kot je: Hijena sedi na sončni polici medtem ko pada dež iz borovnice!"  Grin  V tem stavku se skriva nek nesmisel, ki pa je še vedno v službi "smisla", v oziru da ravno "smisel" omogoča razumeti tisti stavek kot "nesmiselen". Tako da nesmisel že mogoče je, samo mi z očali smisla sploh ne moremo dojeti nesmisla, ker bo ta nesmisel vedno "kaotičen neorganiziran smisel", naš običajni smisel pa "organiziran nesmisel".

Tako da tiranija PD se verjamem mnogim ljudem kaže kot "nekaj dobrega", samo ne vedo sami, da je to še nadaljni zapor in inflacija ega skoraj do neskončnosti. Jaz verjamem, da se Etrexu zdi zelo fajn in ekstatično, ko mu njegov pastir razloži vse "v nulo". Jaz verjamem, da je prevzet in se počuti osmišljenega in v Alojzu vidi nekega odrešitelja, neko svetlo točko, nemara celo očetovsko figuro, samo ne ve, koliko pravzaprav "doktrina smisla" košta vsakega človeka vsak dan. V bistvu se gre pa za resnično veliko žrtvovanje eksistence na oltar "doktrine smisla".

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7942 - 05.02.2010 at 11:54:00

Robi wrote on 05.02.2010 at 08:10:05:
Quote:

Robi, za hec sem jaz take zadeve že večkrat izrekel presvitlemu PD Pastirju Alojzu, in veš kaj je bil njegov odgovor? Rekel je: "ne pogovarjam se več, dokler se ne opravičiš!" Ali pa: "lahko se pogovarjamo samo brez žaljenja moje osebe!"  Grin   Tale "moja oseba" je pa itak tolk patetična fraza, da je joj.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7943 - 05.02.2010 at 12:22:53

Ja..njegova božanska oseba, ki lahko počne kar želi, za težave pa smo krivi drugi... Smiley
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #7944 - 05.02.2010 at 13:06:49

El Pesnik wrote on 05.02.2010 at 11:49:18:
Tudi sam sem bolj zagovornik nesmisla, oz. mogoče ne toliko nesmisla kot sem nasprotnik teorije "tiranije smisla". Ker ta "tiranija smisla" kot jo zganja PD želi na vsak način pokriti vse delčke eksistence z orodjem, ki se imenuje um. Kot da je to sploh mogoče, namreč da bi neko orodje, nek del, lahko zapopadlo celoto. In ravno v tem se skriva neizmerna aroganca uma/ega, da želi zapopasti celotno eksistenco, jo razložiti razumeti, se v bistvu skriti pred nevarnostjo znotraj varnih zidov razumevanja.

V pd-jevem  konceptu umskega zapopadnja ekistence kot celote jest vidim predvsem paralelo v t.i. historičnem materializmu (predstavnik je marx), cepljenem s historičnim idealizmom (predstavnik je hegel). Gre za koncept samouresničevanja zgodovine z veliko začetnico (ker je celostna/absolutna), pri čemer je naša naloga le spoznat to nujnost/zakonitost z znanstveno natančnostjo. Kdor  tega ne zmore, ga  bo pač odplaknilo kot nevedneža/naivneža ali  ignoranta v slepi rokav zgodovine. Naša subjektivna odgovornost je torej le v tem, da pravilno zaznamo  smer tega glavnega toka (zemljivid je zakodiran v teoloških šifrah galaktičnega pomena in  materialnih  atropoloških/geoloških/planetranih zamnenjih/dokazih), ki se bo odvil v bistvu neodvisno od nas. V tej neizogibljivi (historični) determiniranosti je torej zajeta  tista avoritarnost/totalitarnost/celovitost/absoutnost, ki naju iritira in ogroža in na katero nočeva pristat. Seveda nama alojz priznava  svobodno voljo, da  se tej  absolutni zakonitosti  ne podrediva, ampak tega alojz ne zmore dojet drugače kot obliko  upora proti (samo)spoznani nujnosti, zaradi česar se nama obeta morda celo pogubljenje in s čemer je v svoji blagohotni človečnosti sposoben čisto iskreno in po očetovsko sočustvovat...      
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7945 - 05.02.2010 at 13:59:26

Quote:
Seveda nama alojz priznava  svobodno voljo, da  se tej  absolutni zakonitosti  ne podrediva, ampak tega alojz ne zmore dojet drugače kot obliko  upora proti (samo)spoznani nujnosti, zaradi česar se nama obeta morda celo pogubljenje in s čemer je v svoji blagohotni človečnosti sposoben čisto iskreno in po očetovsko sočustvovat..

Svobodna volja, da sem pogubljen ?
Torej lahko izbiram med svobodno voljo (pogubljenostjo) ali med podrejanjem(večnim življenjem).....Mislim, da se v ozadju skriva obsojanje lastne svobodne volje, kot vir trpljenja in smrti.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #7946 - 05.02.2010 at 14:35:13

[quote author=comp link=1199276871/7945#7945 date=1265374766] Quote:
Svobodna volja, da sem pogubljen ?
Torej lahko izbiram med svobodno voljo (pogubljenostjo) ali med podrejanjem(večnim življenjem).....Mislim, da se v ozadju skriva obsojanje lastne svobodne volje, kot vir trpljenja in smrti.

Pogubljenost je mal premočna beseda, ne morem je položit v njegova usta. Je bolj moja percepcija njegove izkljućljivosti, boljš bi jo zamenjat  z izobčenostjo od tisitih, ki so se razpoznali za aktivne subjete toka zgovodine...

Kaj se skriva ozadju, je težko rečt. Če potegnem paralelo z marxom, ki je z znastveno natančanostjo določil subjeta zgodovine (delavski razred) in glede na to, da se je ta, ko je  v skladu s tem poslanstvom dejasnsko prišel na oblast,  'utrašil' posledic lastne svobodne  volje in se ji brez vidnega odpora odrekel s predajo partiji (z veliko začetnico) kot edinemu pravemu/poosebljenmu subjektu zgodovine, potem je svodna volja v zadnji instanci res vir trpljenja in smrti, ki se ga je za bat...
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7947 - 05.02.2010 at 15:55:46

Ta svobodna volja ... je vedno v domeni ega, ego pa je ločen od celote. V tem smislu karkoli ego naredi s svobodno voljo je razcepljeno, kontradiktorno v sebi in zato vir trpljenja.

Mogoče je delavski razred spoznal, da tudi, ko je končno le dobil svobodno voljo, ni bil zategadelj nič kaj bolj "kompleten". In je spet začel iskati nekaj drugega, ker to "ni bilo to", saj sem jaz v sebi "še vedno razcepljen". In gremo spet iskati nekaj, kar bo zacelilo to inherentno razscepljenost v egu med 'jaz sem' ter 'svetom tam onkraj', ki seveda nujno vključuje tudi druge 'jaz sem-e'.

Tako da svobodna volja ni nič drugega kot samo podaljšek ega, prek katerega naj bi si ego v svetu okoli sebe ustvaril take pogoje, oz. si prizadeval za popolno razumevanje sveta, v katerem bo končno lahko "nerazcepljen". Hmm ...  Shocked Embarrassed
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #7948 - 05.02.2010 at 17:59:58

Spet ta Ego Smiley
Ali nismo že zdavnaj razčistili, da ni nič ločenega, tudi Ego ne??
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #7949 - 05.02.2010 at 18:54:25

titud wrote on 05.02.2010 at 13:06:49:
El Pesnik wrote on 05.02.2010 at 11:49:18:

V pd-jevem  konceptu umskega zapopadnja ekistence kot celote jest vidim predvsem paralelo v t.i. historičnem materializmu (predstavnik je marx), cepljenem s historičnim idealizmom (predstavnik je hegel). Gre za koncept samouresničevanja zgodovine z veliko začetnico (ker je celostna/absolutna), pri čemer je naša naloga le spoznat to nujnost/zakonitost z znanstveno natančnostjo. Kdor  tega ne zmore, ga  bo pač odplaknilo kot nevedneža/naivneža ali  ignoranta v slepi rokav zgodovine. Naša subjektivna odgovornost je torej le v tem, da pravilno zaznamo  smer tega glavnega toka (zemljivid je zakodiran v teoloških šifrah galaktičnega pomena in  materialnih  atropoloških/geoloških/planetranih zamnenjih/dokazih), ki se bo odvil v bistvu neodvisno od nas. V tej neizogibljivi (historični) determiniranosti je torej zajeta  tista avoritarnost/totalitarnost/celovitost/absoutnost, ki naju iritira in ogroža in na katero nočeva pristat. Seveda nama alojz priznava  svobodno voljo, da  se tej  absolutni zakonitosti  ne podrediva, ampak tega alojz ne zmore dojet drugače kot obliko  upora proti (samo)spoznani nujnosti, zaradi česar se nama obeta morda celo pogubljenje in s čemer je v svoji blagohotni človečnosti sposoben čisto iskreno in po očetovsko sočustvovat...      

Oba govorita o smislu. Smisla življenja pravzaprav ni, če že je, je to kar delaš, narediš. Tvoja dejanja.
Misliš si lahko kar hočeš in govoriš tudi, vendar pomembno je kaj delaš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 528 529 530 531 532 ... 764