Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 527 528 529 530 531 ... 764
(Read 1505652 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #7920 - 04.02.2010 at 10:21:12

titud wrote on 04.02.2010 at 09:43:33:
Filozofi to stanje primerjajo z analogijo na končanje  (jakobove) lestve, ki sega do nebes, od tam naprej pa je  treba iznajt orodje, ki nima modela v naši resničnosti, čeprav tud tam veljaja neka 'logika' in neka pravila, ki jih  ni mogoče začet osvajat, preden ne splezamo na vrhnji klin omenjne lestve...  

Točno, samo da tega orodja ne more iznajt um, ker vse kar bi um lahko iznašel (četudi se zdi še tako novo), bo zmeraj del starega in tako del lestve.

Tako da kot pravim: um mora na neki točki resnično spoznati svoje inherentne omejitve in se ... umakniti s poti. Tega pa seveda ne more storiti, ker ni prepričan, da bi neka druga sila v tistem trenutku prevzela njegovo mesto. Vprašanje "Biti ali ne biti" je tako vprašanje, ki si ga um verjetno zastavlja v vsakem trenutku svoje eksistence, in verjetno sam ni zmožen iti čez to ograjo sam od sebe, nekaj ga mora poriniti čez.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7921 - 04.02.2010 at 10:24:53

Alojz in Sandib wrote on 03.02.2010 at 19:41:30:
Vsem! Smiley

Vsepbsežna vesoljna  samomanifestacija (bog Oče) je večno in sedaj vseobsežni samozadosten,samoohranitven in večno in sedaj ''isti''' samodelujoč (in perpetuo)vse vesoljno samomanifestiran sistem.

Sedaj pa resnica------Edino v človeškem genomu ima ta vesoljni večno sedanji samositem zakodiran lastni vesoljni spomin.

Ta spomin pa vesoljni samodelujoč sistem(OČE)ciklično samoprebudi-rodi tako shranjen  samospomin zaradi lastne EM sile (teološko duha) v X človeku (sinu-Očeta) na Zemlji.

Tole je vesoljna samoigra EL Poeta jo sedaj razumeš Aja, ti več ne bereš mojih postov. Drugi se pa lahko sedaj neovirano učijo razumeti moje ''Elohimske'' pripovedke. Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Kaj ga serje tale Alojz, a ne! Cheesy Cheesy Cheesy

Da ne bom popisal več kot je nujno. Sedaj mi naj tole nekdo obrazloži v kontekstu logičnega paradoksa, ki se teološko imenuje dogma !!! Kaj pa če je tole samo in edina vesoljna samoresnica?? Ej- heroji na plano!!!  El Poeta Bambino- si pojedu Čokolino? Bi ga še malo?  Grin Grin Grin Grin

Tole se preberta oba Titud in EL Poeta. Ne ocenjuj zadev Poet ki so nad tvojimi lestvami(Jakobove) lestve.

Jakobove lestve predstavljajo (šifro naše vse vesoljne vpetosti v njeno (življenjsko in elementarno)samomanifestacijo preko našega (genoma DNK).

Tako,da vama prepuščam pametarjenje.Ko se bosta naučila brati teološko zapuščino se pa javljajta. Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7922 - 04.02.2010 at 10:48:16

ELpoeta-Titud

Kje sta pametnakoviča? Se vama je kaj zataknilo v grlu? Aja vidva ne bereta mojih postov-vedno znova in znova pozabim hiiiihiii Grin Grin

Ko bi vidva poznala svojo resnično omejenost ob hkratnem spoznanju možnosti,ki vama ju ponuja lastno življenje,bi oba jokala nad tem kar v resnici mislita,da sta. To je resnica,ki jo vidva še nista spoznala.Jo pa bosta-neizbežno!!!! Grin Grin Grin Grin Jaz se lahko samo smejim,ker sem to že spoznal v sebi. Cheesy Cheesy Cheesy Grin Wink
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #7923 - 04.02.2010 at 11:06:35

El Pesnik wrote on 04.02.2010 at 10:21:12:
Vprašanje "Biti ali ne biti" je tako vprašanje, ki si ga um verjetno zastavlja v vsakem trenutku svoje eksistence, in verjetno sam ni zmožen iti čez to ograjo sam od sebe, nekaj ga mora poriniti čez.

Po moje le zaupanje, vzpostvljeno na (samo)spoznanju, da je svojo nalogo brezhibno in brez ostanka opravu in da mu ni treba več opravljat lastnih korekcij. Seveda je tudi tako zaupanje lahko lažno, oblika (samo)prevare, trik, zarad katerega bo zdrknu z nebes  nazaj v globine. Pravo (samo)spoznanje mora zato vzet nase tudi to tveganje...  

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7924 - 04.02.2010 at 11:06:39

In potem ko je božji duh zaplaval nad Zemljo- vse tiho je bilo!!!!

Jebek je,če ni protiargumentov!!!!Se nimaš s kom soočit!!!hihihihihi Grin

Korenček dam, s palco ga pa branim Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7925 - 04.02.2010 at 11:10:01

titud wrote on 04.02.2010 at 11:06:35:
Vprašanje "Biti ali ne biti" je tako vprašanje, ki si ga um verjetno zastavlja v vsakem trenutku svoje eksistence, in verjetno sam ni zmožen iti čez to ograjo sam od sebe, nekaj ga mora poriniti čez.

Po moje le zaupanje, vzpostvljeno na (samo)spoznanju, da je svojo nalogo brezhibno in brez ostanka opravu in da mu ni treba več opravljat lastnih korekcij. Seveda je tudi tako zaupanje lahko lažno, oblika (samo)prevare, trik, zarad katerega bo zdrknu z nebes  nazaj v globine. Pravo (samo)spoznanje mora zato vzet nase tudi to tveganje...  

Ja TITUD pozabil si,da je strah plod nerazumevanja vesoljne zakonitosti,tako elementarne kot življenjske. Jebek je da so neandertalci mislili ko je grmelo,da se Bog jezi. Tko malo za primerjavo. Tveganja ni več ,ker vse veš!!!! To si ti nedomislil.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7926 - 04.02.2010 at 11:10:36

Alojz in Sandib wrote on 04.02.2010 at 10:48:16:
ELpoeta-Titud

Kje sta pametnakoviča? Se vama je kaj zataknilo v grlu? Aja vidva ne bereta mojih postov-vedno znova in znova pozabim hiiiihiii Grin Grin

Ko bi vidva poznala svojo resnično omejenost ob hkratnem spoznanju možnosti,ki vama ju ponuja lastno življenje,bi oba jokala nad tem kar v resnici mislita,da sta. To je resnica,ki jo vidva še nista spoznala.Jo pa bosta-neizbežno!!!! Grin Grin Grin Grin Jaz se lahko samo smejim,ker sem to že spoznal v sebi. Cheesy Cheesy Cheesy Grin Wink

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7927 - 04.02.2010 at 11:12:06

Alojz in Sandib wrote on 04.02.2010 at 10:24:53:
Vsem! Smiley

Vsepbsežna vesoljna  samomanifestacija (bog Oče) je večno in sedaj vseobsežni samozadosten,samoohranitven in večno in sedaj ''isti''' samodelujoč (in perpetuo)vse vesoljno samomanifestiran sistem.

Sedaj pa resnica------Edino v človeškem genomu ima ta vesoljni večno sedanji samositem zakodiran lastni vesoljni spomin.

Ta spomin pa vesoljni samodelujoč sistem(OČE)ciklično samoprebudi-rodi tako shranjen  samospomin zaradi lastne EM sile (teološko duha) v X človeku (sinu-Očeta) na Zemlji.

Tole je vesoljna samoigra EL Poeta jo sedaj razumeš Aja, ti več ne bereš mojih postov. Drugi se pa lahko sedaj neovirano učijo razumeti moje ''Elohimske'' pripovedke. Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Da ne bom popisal več kot je nujno. Sedaj mi naj tole nekdo obrazloži v kontekstu logičnega paradoksa, ki se teološko imenuje dogma !!! Kaj pa če je tole samo in edina vesoljna samoresnica?? Ej- heroji na plano!!!  El Poeta Bambino- si pojedu Čokolino? Bi ga še malo?  Grin Grin Grin Grin

Tole se preberta oba Titud in EL Poeta. Ne ocenjuj zadev Poet ki so nad tvojimi lestvami(Jakobove) lestve.

Jakobove lestve predstavljajo (šifro naše vse vesoljne vpetosti v njeno (življenjsko in elementarno)samomanifestacijo preko našega (genoma DNK).

Tako,da vama prepuščam pametarjenje.Ko se bosta naučila brati teološko zapuščino se pa javljajta. Grin Grin Grin Grin Grin

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7928 - 04.02.2010 at 11:19:34

Vsi sateliti za vesoljno komunikacijo Tituda in ELPoeta so mrknili.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7929 - 04.02.2010 at 11:47:46

Kaj uživam ko ne zmoreta odgovarjat,ker sta sama sebi naredila medvedjo uslugo in hkrati vsem nam.No Titud je dosti bolj razumen od ELPoeta-Bambina. Kar je res- je res!!! Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7930 - 04.02.2010 at 11:51:17

MI gremo pa naprej!

Telo''' duh''' duša!!!! Kaj je kaj -vezano na nas? Mi kdo zna odgovoriti??
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7931 - 04.02.2010 at 12:29:31

titud wrote on 04.02.2010 at 09:43:33:
Filozofi to stanje primerjajo z analogijo na končanje  (jakobove) lestve, ki sega do nebes, od tam naprej pa je  treba iznajt orodje, ki nima modela v naši resničnosti, čeprav tud tam veljaja neka 'logika' in neka pravila, ki jih  ni mogoče začet osvajat, preden ne splezamo na vrhnji klin omenjne lestve...  

Točno, samo da tega orodja ne more iznajt um, ker vse kar bi um lahko iznašel (četudi se zdi še tako novo), bo zmeraj del starega in tako del lestve.

Tako da kot pravim: um mora na neki točki resnično spoznati svoje inherentne omejitve in se ... umakniti s poti. Tega pa seveda ne more storiti, ker ni prepričan, da bi neka druga sila v tistem trenutku prevzela njegovo mesto. Vprašanje "Biti ali ne biti" je tako vprašanje, ki si ga um verjetno zastavlja v vsakem trenutku svoje eksistence, in verjetno sam ni zmožen iti čez to ograjo sam od sebe, nekaj ga mora poriniti čez.

Kar se tiče Jakobovih lestev ,ki so večno sedanja teološka šifra za naš DNK-genom .

UM-u in človeku vidva ne pripisujeta prave vrednosti,sta v bistvu čista vesoljna živa samo sramota. Predves Bambino-ELPoeta.Um nima kam iti on je naše življenjsko dejstvo-Si predstavljaš lastne možgane,ki hodjo po lestvi? Um nima omejitev-Naša omejitev je naravna in celostna. Ne moreš ločevati lastne misli od uma in zavesti.Zavest brez uma nima kam kaj sporočat preko našega miselnega tokokroga umu, ravno tako um ne zavesti. Glejta celoto!!! Celota je naravno omejena,ker o ne poznamo vesoljne samozakonitosti in lastnega mesta v njej. Ko pride čas bo to samoumevno!!! Vesoljni Cikli nas omejujejo-vesoljna zakonitost e elementarne in življenjske samopojavnosti.. Mi smo vedno  takšni kot je v določeni dobi znotraj cikla vesoljna samomanifestacija sama živa- v določenem ali na določenem prostoru-pri nas Zemlja.

Vesolje svoj večno-sedanji akumuliran spomin hrani-ohranja v našem genomu torej v nebeških lestvah DNK-molekule. Mi se ciklično vesoljno samprebujamo,ali vesoljno samopozabljamo(gora-jama)gor dol- na Zemljici. Cheesy
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #7932 - 04.02.2010 at 12:47:12

Alojz in Sandib wrote on 04.02.2010 at 10:24:53:
Vsem! Smiley

Teološka "Sedanjost" se da brati zelo z Lahkoto, ker ni več v starih "zapuščinah" - "šifrah" .

Daj, Alojzij, mal' pazi da te ne povozi kak vlak časovnega stroja , ...  Wink Wink Wink

Ajde, Lp + #
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7933 - 04.02.2010 at 12:52:44

[quote author=kopron link=1199276871/7932#7932 date=1265284032]Alojz in Sandib wrote on 04.02.2010 at 10:24:53:
Vsem! Smiley

Teološka "Sedanjost" se da brati zelo z Lahkoto, ker ni več v starih "zapuščinah" - "šifrah" .

Daj, Alojzij, mal' pazi da te ne povozi kak vlak časovnega stroja , ...  Wink Wink Wink

BOŠTY Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Bošty a ti si to že vedel pred menoj? Drugače pa tole ni nikakršen odgovor.Zgleda mi kot tožba ujetega ptiča!!! Pa še malo grožnje dodaš,da se poveličaš kolko slame imaš v glavi. Si ti ptičje strašilo,ki je ves v slami?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7934 - 04.02.2010 at 13:08:57

Bošty-slamnato ptičje strašilo!!!  Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 527 528 529 530 531 ... 764