Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 526 527 528 529 530 ... 764
(Read 1500045 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #7905 - 03.02.2010 at 12:22:58

El Pesnik wrote on 03.02.2010 at 11:59:50:
Ha ha, vem, da je PD pastir A.V. nekaj napisal samo mi ne pokaže njegovga posta, cel žur! Sem ga dal na "ignore listo", ker se mi ne da več ubadat z njim. Mogoče bi mogu dat en tak disclaimer kot ga je dal titud, ker ne vem, če mu bo jasno.

Da se razumemo, jest sem si onemogoču branje alojzovih postov zato, da sem samega sebe zavaroval pred skušnjavo, da se pustim izčrpavat  v njegovem hermetično zaprtem svetu, s katerim po moje ni nič narobe, mu prav lepo služi in ki mu ga zato nimam pravice oporekat,  ga kakorkoli poboljševat oz. ga prepričevat, da je zmoten in ga silit, da bi sprejel mojega ali kakšnega drugega, ki sem ga sam prisvojil od koga, ki je njemu tuj.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7906 - 03.02.2010 at 12:42:08

titud wrote on 03.02.2010 at 12:22:58:
Ha ha, vem, da je PD pastir A.V. nekaj napisal samo mi ne pokaže njegovga posta, cel žur! Sem ga dal na "ignore listo", ker se mi ne da več ubadat z njim. Mogoče bi mogu dat en tak disclaimer kot ga je dal titud, ker ne vem, če mu bo jasno.

Da se razumemo, jest sem si onemogoču branje alojzovih postov zato, da sem samega sebe zavaroval pred skušnjavo, da se pustim izčrpavat  v njegovem hermetično zaprtem svetu, s katerim po moje ni nič narobe, mu prav lepo služi in ki mu ga zato nimam pravice oporekat,  ga kakorkoli poboljševat oz. ga prepričevat, da je zmoten in ga silit, da bi sprejel mojega ali kakšnega drugega, ki sem ga sam prisvojil od koga, ki je njemu tuj.    

Titud

Vsa čast zadevo si dojel   GrinCelo zelo korektno si napisal.  SmileySam bi privoščil in privoščim vsakomur takšen svet v katerem jaz živim.

Ta svet je svet vesoljne življenjske enosti in ni A)asocialen in B ni kontaminiran s tujo zavestjo in umom, ampak je čist kot solza in vesoljno samorojen v meni. Mene življenja na Zemlji ni okužilo,ampak me je spodbudilo v sebi najti pravi svet.  

Ta svet želim odkriti vsakomur. Dejstvo je,da včasih na malo preveč grob način.Samo,če bi pogledali resnico (malokdaj)  Wink začnem žalit prvi.Večinoma( pa ta naučena-zame -neumnost me iritira) ne dobim ''spodbudno žalitev moje osebe''' od drugega.

Jaz sem vsak trenutek v stiku s svojo zavestjo in umom. Mene se tuje misli ne dotaknejo,ker jih poznam preko lastne samorojene biti.

Jaz nosim lastno vedenje,ki je neodvisno od katerega koli misleca,modreca filozofije,ideologije itd.

Moja opora je današnje ateistično  razumevanje sveta in teološka civilizacijska zapuščina,ki jo znam brati dešifrirat (vsebinsko-celotno) iz lastne biti.

Ni vere na svetu,ki je ne zmorem dešifrirat v njeno pravo sporočilo.To je moja življenjska danost,ki sem jo sam v sebi ozavestil. Tu ni mistike je realnejše od tistega,kar mi danes razumemo pod realno!!!

NEKAJ POSTOV NAZAJ SEM POVEDAL,DA BOM MORAL KORENITO SPREMENITI MNENJE O TEBI. jAZ NE POZNAM BLEFA,JAZ SEM RESNIČEN IN kot TAK tudi komuniciram z vsakomur.

Ne priznavam nikakršne avtoritete,ker vem in poznam vrhovno vesoljno avtoriteto samo in iz nje sem -nekontaminiran s čimer,ali s komer koli tu na Zemlji.

No hvala ti,da si prvi dojel,da mi moj svet lepo služi!!! Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7907 - 03.02.2010 at 13:08:55

Za tole ti bo še celo zaplosku in pohvalil, kako demokratično razmišljaš, če pa bi še vedno bral njegove poste bi ti pa kaj hitro spet uturil svoj sistem videnja sveta po svojih bratih pastirjih Elohimskih.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7908 - 03.02.2010 at 13:23:54

El Pesnik wrote on 03.02.2010 at 13:08:55:

Za tole ti bo še celo zaplosku in pohvalil, kako demokratično razmišljaš, če pa bi še vedno bral njegove poste bi ti pa kaj hitro spet uturil svoj sistem videnja sveta po svojih bratih pastirjih Elohimskih.

Ja EL Poeta,kdo in kaj te zadržuje,da ne ploskaš'? TI preprečuje tvoja zavest um? Si ja negacija lastne biti.Ne moreš razumet,da vidiš vesolje tako,da avtoritativno trdiš,da ga gledaš brez misli,čutov zavesti in uma.A ne razumeš,da delaš norca sam iz sebe! Neoplojeno jajce misli in razume svet.Pa dej povej kdo si ,če si neoplojeno jajce! Lahko poveš zato,ker si-ti zanikaš lastno življenje,a se ti ne more posvetiti!!! Vse je vesoljna samoigra zato ker je vesolje samodejavno ampak ti si živi-samozavedni del te vesoljne samomanifestacije.Nisi nič,ker si-obstajaš samozaveden!!!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7909 - 03.02.2010 at 13:37:43

El Poeta

Ti in vsak lahko da mene na ignorir listo. Jaz še vedno vem,da boš vsak moj post prebral.Veš kaj si si s tem naredu:MEDVEDJO USLUGO,da ne boš mogel več  svojega ozaloščenega ega bruhat name hihihi Grin Grin
Grin Otročje igrice!!  Cheesy Ne pali sinko! Grin Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #7910 - 03.02.2010 at 13:43:22

Njegova kozmološka enačba pač vpeljuje faktor x (elohime), da se mu lepo in brez ostanka izide. Tud midva imava vsak svoje neznanke, ki jih vnašava v svoje kozmične enačbe, da nama pomagajo premostit logične pardokse in nama osmislujejo življenje kot celoto, le da jih morda drugače poimenujeva. No, temu sredstvu za premagovanje logičnih paradoksov se v teološko reče dogma in deluje samo v določenem (religioznem) kontekstu. Če ti je nek koncept tuj tud njegova dogma ne more  delovat, kar   pomeni, da  ne more  ogrožat tvojega koncepta ne glede na to, kako močna je skušnjava, da bi si z njo pomagal (ker si je z njo pomagal drugi in je na tak način dokazano učinkovita zanj)...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7911 - 03.02.2010 at 13:57:04

Titud

Tu te bom malo popravil!!! Zame neznank ni ne na znanstvenem čisto ateističnem razumevanju sveta-celo več nadgrajujem ga- v absolutno spoznanje. Ki ni dogma ampak individualno samospoznanje.

Drugič razumevanje teološke zapuščine vesoljne civilizacije ne izhaja iz njenih dogm,ker teološka civilizacijska zapuščina na Zemlji (osnova vseh tradicionalnih verstev)ni dogma ampak šifrirana(znanstvena) razlaga sveta(ki ga mi ne znamo brati,(znanje smo izgubili v zadnjem civilizacijskem valu zaradi vesoljne samozakonitosti)kar pomeni,da ne more biti (dogma),ker to ni.

Mi razlagamo verovanje kot sledenje verski dogmi,ker verskega
temelja(teološke zapuščine) ne znamo brati.

Ostaja zgolj še praktična(obelodanjena) prezentacija in implikacija v naše vsakdanje življenje. No pa kaj sploh pišem saj ti in Poet tko ne bereta mojih postov. Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7912 - 03.02.2010 at 19:41:30

Vsem! Smiley

Vsepbsežna vesoljna  samomanifestacija (bog Oče) je večno in sedaj vseobsežni samozadosten,samoohranitven in večno in sedaj ''isti''' samodelujoč (in perpetuo)vse vesoljno samomanifestiran sistem.

Sedaj pa resnica------Edino v človeškem genomu ima ta vesoljni večno sedanji samositem zakodiran lastni vesoljni spomin.

Ta spomin pa vesoljni samodelujoč sistem(OČE)ciklično samoprebudi-rodi tako shranjen  samospomin zaradi lastne EM sile (teološko duha) v X človeku (sinu-Očeta) na Zemlji.

Tole je vesoljna samoigra EL Poeta jo sedaj razumeš Aja, ti več ne bereš mojih postov. Drugi se pa lahko sedaj neovirano učijo razumeti moje ''Elohimske'' pripovedke. Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Kaj ga serje tale Alojz, a ne! Cheesy Cheesy Cheesy

Da ne bom popisal več kot je nujno. Sedaj mi naj tole nekdo obrazloži v kontekstu logičnega paradoksa, ki se teološko imenuje dogma !!! Kaj pa če je tole samo in edina vesoljna samoresnica?? Ej- heroji na plano!!!  El Poeta Bambino- si pojedu Čokolino? Bi ga še malo?  Grin Grin Grin Grin
Back to top
« Last Edit: 03.02.2010 at 21:18:50 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7913 - 03.02.2010 at 21:28:15

[quote author=Sandib link=1199276871/7888#7888 date=1265037864]ja in wrote on 14.01.2010 at 22:40:46:
TS Grofovi- Laku noć svirači

http://www.youtube.com/watch?v=C699Fx9t3HA

Najboljše zame je,da jaz malo poslušam prave svirače, potem pa ohlajen- še  foooorumske svirače.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #7914 - 03.02.2010 at 21:34:47

[quote author=Sandib link=1199276871/7913#7913 date=1265228895]Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 16:24:24:
ja in wrote on 14.01.2010 at 22:40:46:

Najboljše zame je,da jaz malo poslušam prave svirače, potem pa ohlajen- še  foooorumske svirače.

Alojz še ena pesem zate  Smiley

http://www.youtube.com/watch?v=r2Jat38oai0&feature=PlayList&p=95887E70136B816B&p...

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7915 - 03.02.2010 at 21:39:10

[quote author=nahate.d link=1199276871/7914#7914 date=1265229287][quote author=Sandib link=1199276871/7913#7913 date=1265228895]Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 16:24:24:

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7916 - 03.02.2010 at 21:45:17

[quote author=nahate.d link=1199276871/7914#7914 date=1265229287]Alojz in Sandib wrote on 03.02.2010 at 21:28:15:
Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 16:24:24:

Alojz še ena pesem zate  Smiley

http://www.youtube.com/watch?v=r2Jat38oai0&feature=PlayList&p=95887E70136B816B&p...

Lep pozdrav  Smiley

Nahatee hvala.! To je moja pesem,če bo kakšno solzno spustu me tko nihče ne bo vidu. Še enkrat hvala  Nahatee,da si se spomnila !!! Smiley Kiss
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #7917 - 03.02.2010 at 22:00:12

Alojz in Sandib wrote on 03.02.2010 at 21:45:17:
Nahatee hvala.! To je moja pesem,če bo kakšno solzno spustu me tko nihče ne bo vidu. Še enkrat hvala  Nahatee,da si se spomnila !!! Smiley Kiss

Lepa pesem je to , všeč tudi meni  Smiley
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7918 - 04.02.2010 at 08:21:39

titud wrote on 03.02.2010 at 13:43:22:

Njegova kozmološka enačba pač vpeljuje faktor x (elohime), da se mu lepo in brez ostanka izide. Tud midva imava vsak svoje neznanke, ki jih vnašava v svoje kozmične enačbe, da nama pomagajo premostit logične pardokse in nama osmislujejo življenje kot celoto, le da jih morda drugače poimenujeva. No, temu sredstvu za premagovanje logičnih paradoksov se v teološko reče dogma in deluje samo v določenem (religioznem) kontekstu. Če ti je nek koncept tuj tud njegova dogma ne more  delovat, kar   pomeni, da  ne more  ogrožat tvojega koncepta ne glede na to, kako močna je skušnjava, da bi si z njo pomagal (ker si je z njo pomagal drugi in je na tak način dokazano učinkovita zanj)...  

Ja seveda, in ta faktor X je postavljen izven okvira človeštva, kot da je nekdo nekaj zapustil zapisano onkraj našega razumevanja, in s tem seveda negira kakršnokoli možnost, da bi tisti na drugi strani lahko dejansko razumel tak šmorn. Tisti, ki pravi, da razume to teorijo jo razume samo zato, ker mu je nekdo povedal kako jo razumeti.

Seveda bo pa znal biti šok, ko recimo nekih galaktičnih ladij ne bo od nikoder, potem se pa celotna teorija sesuje v prah, s tem je pa tudi ogrožena eksistenca zagovornika takega sistema.

Hmm, moj faktor X? Verjetno imaš tule prav, da se vsak od nas pripopa (umsko) na nek faktor X, ki ponuja, da v enem sunku razreši vse zagate življenja in s tem tudi vesolja. Po drugi strani pa vsi modreci pravijo, da je ravno ta faktor X tisti moment, ki nam preprečuje, da bi videli realnost tako kot je. Da četudi nekdo 100% opiše, kolikor se pač da z besedami, pravo naravo resničnosti, poslušalcev um, ki ni na istem nivoju, tega ne more zapopasti v eksistencialnem izkustvenem smislu, in take besede potem naredi za svoj faktor X, katerega pa seveda še ni potrdil v sebi. Tako da verjamem, da se da opisati resničnost točno tako kot je vselej, samo um to naredi za teorijo in za svoj faktor X, katerega zasleduje, v resnici bi pa moral sam utihniti, da bi se resničnost razkrila.

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #7919 - 04.02.2010 at 09:43:33

El Pesnik wrote on 04.02.2010 at 08:21:39:
Ja seveda, in ta faktor X je postavljen izven okvira človeštva, kot da je nekdo nekaj zapustil zapisano onkraj našega razumevanja, in s tem seveda negira kakršnokoli možnost, da bi tisti na drugi strani lahko dejansko razumel tak šmorn. Tisti, ki pravi, da razume to teorijo jo razume samo zato, ker mu je nekdo povedal kako jo razumeti.

Seveda bo pa znal biti šok, ko recimo nekih galaktičnih ladij ne bo od nikoder, potem se pa celotna teorija sesuje v prah, s tem je pa tudi ogrožena eksistenca zagovornika takega sistema.

Hmm, moj faktor X? Verjetno imaš tule prav, da se vsak od nas pripopa (umsko) na nek faktor X, ki ponuja, da v enem sunku razreši vse zagate življenja in s tem tudi vesolja. Po drugi strani pa vsi modreci pravijo, da je ravno ta faktor X tisti moment, ki nam preprečuje, da bi videli realnost tako kot je. Da četudi nekdo 100% opiše, kolikor se pač da z besedami, pravo naravo resničnosti, poslušalcev um, ki ni na istem nivoju, tega ne more zapopasti v eksistencialnem izkustvenem smislu, in take besede potem naredi za svoj faktor X, katerega pa seveda še ni potrdil v sebi. Tako da verjamem, da se da opisati resničnost točno tako kot je vselej, samo um to naredi za teorijo in za svoj faktor X, katerega zasleduje, v resnici bi pa moral sam utihniti, da bi se resničnost razkrila.

Lp

Ko si zastavljaš temeljena eksistenčna vprašanja, nanja ne moreš zadovoljivo in brez ostanka (celostno) odgovorit racionalno, ker racionalno predpostvlja analitično procesiranje  tja proti neskončnosti. Razum ni ustvarjen za dajanje dokončnih odgovorov na tako kompleksno/vseobsegajoče vprašanje , kot npr, kaj je življenje, zato je po drugi strani zanimivo, da jih sploh postavlja. Po moje si jih ne bi, če ne bi imel na voljo orodij, s katerimi jih če že ne razrešuje, pa vsaj pomaga živet z zavedanjem, da jih z njim ni mogoče razrešit. To je že tista višja stopnja zavedanja, ko razum prizna svoje omejitve. Filozofi to stanje primerjajo z analogijo na končanje  (jakobove) lestve, ki sega do nebes, od tam naprej pa je  treba iznajt orodje, ki nima modela v naši resničnosti, čeprav tud tam veljaja neka 'logika' in neka pravila, ki jih  ni mogoče začet osvajat, preden ne splezamo na vrhnji klin omenjne lestve...  Seveda razum uporablja tudi trike, npr. da si temeljnih eksistnečnih vprašanj iz pragmatičnih razlogov  sploh ne zastavi, da  paradokse razrešuje z vero dogme, da se  resnigirano sprijazni  z nerazložjivostjo zastavljega vprašanja ali da celo uživa v čudenju  nad nerazložljivo/neizrekljivo  mistično/skrivnostnostjo življenja ... Nič od tega po moje ni za vrednostno ocenjevat kot več ali manj vredno,  važno je, da vsak najde svoj način osmislitve življenja,  zlasti  takrat, ko (če) spozna, da gre za magari za (mentalni)  trik ...    
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 526 527 528 529 530 ... 764