Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 525 526 527 528 529 ... 764
(Read 1500036 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #7890 - 01.02.2010 at 18:12:32

Robi wrote on 01.02.2010 at 17:30:23:
Quote:
Poglej kolk te žre ego, maščevalnost ,da si komaj čakal,da me spomniš na to,da sem te žalil. Ker te to tako žre si mi moral še pripisat da sem drogeraš,pijanc,vse najslabše!!!
Se mogoče motim- lažem?  

Jaz vsakemu tule vse oprostim in znam.Ti si boš rit pojedu od tega ker te jebe ego-razumeš.

Se motiš.
Veš, ko ti mene žališ, se jaz smejim. Sploh me ne prizadene. Smiley
Saj koliko toliko vem kdo sem in me žaljivke ne prizadenejo.
Če bi me žrlo, potem več ne bi komuniciral s tabo.

Robi
OK .Vem,da se čutva! Zmenjeno! Razumem! Pristajam- ohlajam juho! Grin Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #7891 - 01.02.2010 at 19:44:42

Ha tiso o modrecu in stanju kjer nastopi zlitje individualno - kolektivno, razpade jaz.

Ne vem kaj se tako lepis za to Poet?

Tu je samo eden detajl drugacen od vsakdanjega cloveka, ki se ne more "otrest misli"

Razlika je samo ta, da njegova misel nima vsebine in ker ni prepreke pride zavedanje enosti.

To je vse se vedno funkcijonira ta clovek z zavestjo, za katero so potrebni telo mozgani.

Tako imenovani okolju prijazen prosti tek, vprasaj se ce ni motorja, ce ni nicesar tudi prostega teka ni  Wink
L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7892 - 01.02.2010 at 20:32:21

Tomaž

Ugotovil sem,da je tule večina  (čast nekaterim redkim) ?samooklicanih angelčkov' ki so duhovno in splošno razgledan,ko kakšna '''muca maca'' iz sosedovega vrta.Večina je trdih ko beton. Ne morem si oprostit,da sem toliko časa rabu,da sem jih spregledal.

Ženski družbi kapo dol. Smiley   Nahatee,Satis,Plesnamesecu,Petra,Devi.Eva ,so vse razumne in res prave,jih je kr škoda za tele bebčke.

Večina moških tule je omejena do 100 žal! Mi je pa dobra šola tale forum. Sem imel priliko vsaj bedake srečat. Opazil sem,da niti eden od moških nima lastne teme.Jo ne znajo začet. Bamby je izjema,Titud tudi ,ostalo je omejeno  še od glave naprej. Pozdrav Alojz Wink
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #7893 - 01.02.2010 at 20:53:48

Alojz, se nisem motil, ko od vedno pravim, da bojo najbolj kriticne tele tocke.

- Da je potreben clovek za samozavedanje (ali druga zivljenska oblika za zavedanje)

- Da je clovek kakorkoli odgovoren za zivljenske oblike ki jih ima "pod sabo" vkljucno s sabo.

- Da je materijalno vecno zdaj.

- Da je meterijalno vecno zdaj in ne samo zdaj trenutno, potrebno za obstoj zivljenskih oblik.

- Da so zivljenske oblike odvisne od materijalnega, da ne more biti zivljenske oblike brez materijalnega.

- Etericne entitete so za v pravljice  Cool

Tko, to se tu ne more dojet in sem ze iz samega zacetka trdil, da to noce razumeti nekdo ki je v danasnji new age duhovnosti.

Vse tocke se zdruzijo v temu umskemu vzorcu:
Je le prelepa ideja da nekoc ne bos potreboval tako tezkega in pokvarljivega telesa za obstoj, da nikakor nisi kakorkoli vezan na telo, da telo ni nuja za obstoj ampak ga imamo samo zaradi nasega razmisljanja, ker je vse privid, telo vesolje samo, nic edino obstaja in ker je nic neobstoj, je vse skupaj le privid!  Cheesy Wink

Tako Alojz to hocejo tu slisati, resnica je prevec "robata"Roll Eyes Huh Cry

P.S. Alojz povejte jim kaj pomeni ko Jezus rece: Spoznajte resnico in resnica vas bo osvobodila!  Wink

L.p. Cool
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7894 - 01.02.2010 at 21:07:19

Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 20:32:21:
Tomaž

Ugotovil sem,da je tule večina  (čast nekaterim redkim) ?samooklicanih angelčkov' ki so duhovno in splošno razgledan,ko kakšna '''muca maca'' iz sosedovega vrta.Večina je trdih ko beton. Ne morem si oprostit,da sem toliko časa rabu,da sem jih spregledal.

Ženski družbi kapo dol. Smiley   Nahatee,Satis,Plesnamesecu,Petra,Devi.Eva ,so vse razumne in res prave,jih je kr škoda za tele bebčke.

Večina moških tule je omejena do 100 žal! Mi je pa dobra šola tale forum. Sem imel priliko vsaj bedake srečat. Opazil sem,da niti eden od moških nima lastne teme.Jo ne znajo začet. Bamby je izjema,Titud tudi ,ostalo je omejeno  še od glave naprej. Pozdrav Alojz Wink

daj bo vsaj mir, ko se spokas. civ buc bac. ha ha ha, ves zakaj sam zenske 'razumejo' tvojo teorijo? ker one so kreatorke zivlja, saveda jim bo vsec tvoje pravljice o skrbi za vesoljni zivelj. Ti mas v bistvu zensko mentaliteto, ker pravi moski je unicevalec, bolj ga zanima nic. heh, zato te pa zanimajo pozensceni Elohimi, ki so kot vesoljne mamice in vesoljne skrbnice, namesto da bi pustil da se zivlj sam rihta. Kot sem rekel obicne pedercine tile Elohimi, ti pa njihova bodoca pestunja, ki se je hotla it eno mamico na tem forumu - predpriprava lojzek, da se bos lahko su vesoljno mamico.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7895 - 01.02.2010 at 21:11:05

Etrex wrote on 01.02.2010 at 20:53:48:
Alojz, se nisem motil, ko od vedno pravim, da bojo najbolj kriticne tele tocke.

- Da je potreben clovek za samozavedanje (ali druga zivljenska oblika za zavedanje)

- Da je clovek kakorkoli odgovoren za zivljenske oblike ki jih ima "pod sabo" vkljucno s sabo.

- Da je materijalno vecno zdaj.

- Da je meterijalno vecno zdaj in ne samo zdaj trenutno, potrebno za obstoj zivljenskih oblik.

- Da so zivljenske oblike odvisne od materijalnega, da ne more biti zivljenske oblike brez materijalnega.

- Etericne entitete so za v pravljice  Cool

Tko, to se tu ne more dojet in sem ze iz samega zacetka trdil, da to noce razumeti nekdo ki je v danasnji new age duhovnosti.

Vse tocke se zdruzijo v temu umskemu vzorcu:
Je le prelepa ideja da nekoc ne bos potreboval tako tezkega in pokvarljivega telesa za obstoj, da nikakor nisi kakorkoli vezan na telo, da telo ni nuja za obstoj ampak ga imamo samo zaradi nasega razmisljanja, ker je vse privid, telo vesolje samo, nic edino obstaja in ker je nic neobstoj, je vse skupaj le privid!  Cheesy Wink

Tako Alojz to hocejo tu slisati, resnica je prevec "robata"Roll Eyes Huh Cry

L.p. Cool

ajde pol, pridruste se vesoljnim mamicam Elohimom da boste skupaj skrbeli za vesoljni zivelj, ker po vasem se sam ne more! kaksna pederajsasta aroganca!
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Etrex
5

Reply #7896 - 01.02.2010 at 21:13:39

Poet pokazi mi modreca brez telesa?

Pokazi mi kakrsnokoli obliko zavedanja brez telesa?

Zivljenje se lahko samoohranjuje v nekem okvirju, kaj pa ko je planet brez zivljenja? Kako bo potem zivljenje na temu planetu skrbelo samo zase?

L.p.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7897 - 01.02.2010 at 22:10:51

Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 15:21:42:
El Pesnik wrote on 01.02.2010 at 15:16:16:
Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 15:14:59:
El Pesnik wrote on 01.02.2010 at 14:47:30:
Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 12:37:42:
Odgovori mi samo tole::: Kdo na svetu v vesolju lahko živi brez- da bi potrdil sam sebi svoje lastno življenje bit???Kako se lahko kamen samopotrdi če je kamen samoobstoj,ki si ga ti potrdil? S čim si ga potrdil?

Ja, vsak modrec, ki je še bil in bo, se najprej rodi in živi kot oseba, ki je očitno ločena od sveta, ki ga obdaja. Potem se pa pravi modrec začne spraševati, kako to, da je toliko trpljenja in kato to, da se jaz čutim ločenega od sveta, ki me obdaja. In gre do izvora in ugotovi, da je vir te ločenosti EGO, ta JAZ. In potem se vpraša kaj je ta jaz in naenkrat potem odpade. Takrat pa tak modrec nima več občutka "jaz sem ločen od sveta, ki me obdaja", misel seveda še pride samo tega občutka, da sem jaz neka oseba, ki mora delati to pa to pa to, tega ni več, iluzija o osebni svobodi in avtonomni osebni identiteti se razblini v prah. To je to, življenje pa seveda gre naprej, in to še veliko bolje.

Da, oni takrat obstajajo na nivoju neoplojenega jajca, to pa verjetno lahko počnejo zato, ker so dobili programiranje iz stanja oplojenega jajca, in to potem deluje avtomatično naprej. Ker pa že sprašuješ ti povem, da kamen nima teh problemov kot jih ima človek z egom in občutkom ločenosti, potem je pa isti klinc al si ti v iluziji, da si avtonomno bitje stran od vesolja al si pa kamen, ki te iluzije nima.

Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 12:37:42:
 Kako lahko neoplojeno jajce živi (ono samo je snovno stanje nebiti)- postane življenje? A tako,da pihneš v njega? Ali boš jajce nategnu,kot petelin kuro?  

No vidiš, saj sem povedal zgoraj. Modrec se rodi in živi kot oseba na ravni oplojenega jajca in uporablja misel ter se čuti ločen od sveta, ki ga obdaja. Enkrat pa ta iluzija pade in vsi elementi oplojenega jajca vključno s spomini in programiranjem ostanejo, samo te osebe, ki se je čutila ločeno od sveta okoli, te osebe ni več. In potem je spet samo delovanje vesolje, ne več osebe, ampak življenje gre naprej v tistem telesu, ker je bilo tako naprogramirano. In zato lahko tak človek od tistega trenutka naprej živi na nivoju neoplojenega jajca in ve - Jaz sem življenje oz. jaz sem vesolje, jaz nisem neka ločena avtonomna oseba. Tako.

Kako pa modrec ve da se je rodil modrec zazna,da je modrec, bil in bo?
Zakaj pa potem modrec komunicira s svetom,če je ločen od njega v neoplojenem jajcu in kako on tam ve da je to on?

Kako pa modrec gre naprej v neoplojenem jajcu,če sploh ne gre naprej,ker ni življenje?Modrec ve da gre v mrtvem jajcu naprej,kaj ga prepričuje v to?   mrtvo jajce?

Kako pa kurje neoplojeno jajce zavestno in umsko VE,da je vesolje?

Kaj pa če drugi modrec vidi to neoplojeno kurje jajce pravilno in drugače kot se vidi   Grin oni vesoljni modrec Grin v neoplojenem jajcu?  

Kaj če si ja ta zunanji modrec kaj vpraša unega modreca v jajcu,kako mu bo ta modrec v jajcu ,če ne živi brez misli, povedal,da se je pač prostovoljno (ČE)skril v neoplojeno kurje jajce?

Elohim te jebe v dvanajsternik!  Grin Cheesy

Ne u debelo črevo!!!!! Grin Grin

Kako lahko jebeš- ko si neoplojeno kurje jace EL Poeta?  Grin

Si ti modrec od  jajca ali je jajc tvoj modrec?
Te ni nič sram,ko se skrivaš v lastnem neoplojenem jajcu?

To tudi v risankah ne najdeš takšnega'' jajčastga'' modreca kot si ti!!!

Praviš,da si u neoplojenem kurjem jajcu '''vesoljni modrec''? Sem se sedaj spomnil,da sem imel enga prjatelja, ki smo ga klical '''Jajčko'' Pri tebi bi bilo''' Modrec Jajčko'''!!!!  Ali pa''' Svirač od jajeta'''?

Si bova zavrtela ene svirače?

MODREC OD NEOPLOJENGA JAJCA ALI NEOPLOJENO JAJCE KI JE MODREC? POETEK BOSOPETEK-ELOHIM SO LJUDJE KI IMAJO VESOLJNO SAMOSPOZNANEGA DUHA NISO ****MODRECI JAJČK**ALI IZ NEPLOJENEGA KURJEGA JAJCA.KAKO LAHKO TAK MODREC IZ JAJCA SPLOH NOSI JAJCA? Grin Grin Grin Grin ČAU BAMBINO MAMI PROSI- DA TI SKUHA ĆOKOLINO!!!
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #7898 - 01.02.2010 at 23:25:06

Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 15:42:27:
ik.kanu.na wrote on 01.02.2010 at 15:37:15:
Aja, kaj si pa ti potem  Questioning Mogoče človeški Nezemljan s takšno nenavadno vesoljsko pametjo Questioning

A si ti sigurn da so človeški nezemljani? Nenavadne pamet a si jo pr sebi začutu.  Omejena pamet mi res diši na daljavo pr nekaterih!!!Neumnost običajno kar zavoham.Pazi voham te Grin Grin Grin pametnjakovič!!!

Alojz si zavohal omejeno pamet in novo ime starega znanca. Pod novim imenom se oglaša, a stil pisanja spraševanja ostaja isti, ne moreš falit, pa lahko stokrat ime zamenja.  Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7899 - 02.02.2010 at 15:43:55

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 15:42:27:
ik.kanu.na wrote on 01.02.2010 at 15:37:15:
Aja, kaj si pa ti potem  Questioning Mogoče človeški Nezemljan s takšno nenavadno vesoljsko pametjo Questioning

A si ti sigurn da so človeški nezemljani? Nenavadne pamet a si jo pr sebi začutu.  Omejena pamet mi res diši na daljavo pr nekaterih!!!Neumnost običajno kar zavoham.Pazi voham te Grin Grin Grin pametnjakovič!!!

Alojz si zavohal omejeno pamet in novo ime starega znanca. Pod novim imenom se oglaša, a stil pisanja spraševanja ostaja isti, ne moreš falit, pa lahko stokrat ime zamenja.  Grin Grin Grin

Resnica-delno Nahatee sem, nisem bil pa sigurn! Sedaj ko si ga ti- je isto kot če- bi ga jaz.Dober nosek imaš Grin Grin Grin Kiss
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7900 - 02.02.2010 at 20:22:24

. Cool [/quote]
ajde pol, pridruste se vesoljnim mamicam Elohimom da boste skupaj skrbeli za vesoljni zivelj, ker po vasem se sam ne more! kaksna pederajsasta aroganca! [/quote]

EL POETA

Jaz sam bi najraje videl,da bi ti imel prav-žal nimaš!

Zamisli si vrste ki so že in še izganjajo.Jih lahko nadomestimo? S kom? Z lesenimi kolci!!!
Žal tudi, če še tako želim peti pesmico 'Ko sva šla na Bled'me resnica o izumrtju vrst kr resno skrbi. In,če ne bomo to dirko za denar ustavili, bo hudo in še bolj hudo! Kdo bo rešil ta svet Modrec iz Jajca,ali Jajce Modrece? Če slepota udari na možgane je hudo in res je hudo z nami tu na Zemljici. El Poeta še vprašanje-Bambino si pojedu Čokolino?  Cheesy Grin  Ko sem šel na BLed- sem videl spet en jajc zadet! Cheesy Pa še enga Elohima kje mel sam en 'jajc' na hrbt prpet.
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7901 - 03.02.2010 at 11:47:55

Etrex wrote on 01.02.2010 at 19:44:42:
Ha tiso o modrecu in stanju kjer nastopi zlitje individualno - kolektivno, razpade jaz.

Ne vem kaj se tako lepis za to Poet?

Tu je samo eden detajl drugacen od vsakdanjega cloveka, ki se ne more "otrest misli"

Razlika je samo ta, da njegova misel nima vsebine in ker ni prepreke pride zavedanje enosti.

To je vse se vedno funkcijonira ta clovek z zavestjo, za katero so potrebni telo mozgani.

Tako imenovani okolju prijazen prosti tek, vprasaj se ce ni motorja, ce ni nicesar tudi prostega teka ni  Wink
L.p.

Ti razumeš tole, kar je rekel Jezus? Verjamem da ne, in da tvoj pastir A.V. tudi ne, so here it is:

Jesus said:
I will give you what no eye has seen,
and what no ear has heard,
and what no hand has touched,
and what has not arisen in the heart of man.
[Gospel of Thomas, 17]
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7902 - 03.02.2010 at 11:54:46

El Poeta

AV-e to razume.Problem je ker ti ne razumeš bistva teh Thomasovih besed! To ni nič in ni nemisel,to je misel,ki jo ti zanikaš! ElPoeta nič te ne žalim,sam res si še otrok!
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7903 - 03.02.2010 at 11:59:50

Ha ha, vem, da je PD pastir A.V. nekaj napisal samo mi ne pokaže njegovga posta, cel žur! Sem ga dal na "ignore listo", ker se mi ne da več ubadat z njim. Mogoče bi mogu dat en tak disclaimer kot ga je dal titud, ker ne vem, če mu bo jasno.

Itak pa vem, da ni v stanju razumet, kaj je Jezus mislil s tistim zgoraj, ker za razumevanje tega moraš meti svojo zaznavo zelo prefinjeno, ne pa tako grobo materialistično in egoistično in samozaverovano.

Tak, da še enkrat:

Jesus said:
I will give you what no eye has seen,
and what no ear has heard,
and what no hand has touched,
and what has not arisen in the heart of man.
[Gospel of Thomas, 17]
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7904 - 03.02.2010 at 12:06:58

Ja Poet kaj pa ti misliš,da to pomeni-Novo vedenje (resnico),ki jo ti ne zmoreš,videti,se je dotakniti in ravno zato ker jo ne nosiš v sebi ne zmoreš-mo jo ozavestiti. Nekaj nedoseglivega za običajne picopeke in Bambinote tvojga kova To zmore izreči samo vesoljno samospoznani in samorojen po svetem duhu EM sili.Daj Poet ne mi več sanjat s svojimi otročjimi forami in bedarijami) Pojma o pojmu nimaš!!! Priznej si da si Modrec neoplojenga jajčka.Ti boš mene ignoriri,ti ignoriraš sam sebe dete milo -dete glupo. Grin Grin Shocked
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 525 526 527 528 529 ... 764