Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 12:37:42: Odgovori mi samo tole::: Kdo na svetu v vesolju lahko živi brez- da bi potrdil sam sebi svoje lastno življenje bit???Kako se lahko kamen samopotrdi če je kamen samoobstoj,ki si ga ti potrdil? S čim si ga potrdil?
Ja, vsak modrec, ki je še bil in bo, se najprej rodi in živi kot oseba, ki je očitno ločena od sveta, ki ga obdaja. Potem se pa pravi modrec začne spraševati, kako to, da je toliko trpljenja in kato to, da se jaz čutim ločenega od sveta, ki me obdaja. In gre do izvora in ugotovi, da je vir te ločenosti EGO, ta JAZ. In potem se vpraša kaj je ta jaz in naenkrat potem odpade. Takrat pa tak modrec nima več občutka "jaz sem ločen od sveta, ki me obdaja", misel seveda še pride samo tega občutka, da sem jaz neka oseba, ki mora delati to pa to pa to, tega ni več, iluzija o osebni svobodi in avtonomni osebni identiteti se razblini v prah. To je to, življenje pa seveda gre naprej, in to še veliko bolje.
Da, oni takrat obstajajo na nivoju neoplojenega jajca, to pa verjetno lahko počnejo zato, ker so dobili programiranje iz stanja oplojenega jajca, in to potem deluje avtomatično naprej. Ker pa že sprašuješ ti povem, da kamen nima teh problemov kot jih ima človek z egom in občutkom ločenosti, potem je pa isti klinc al si ti v iluziji, da si avtonomno bitje stran od vesolja al si pa kamen, ki te iluzije nima.
Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 12:37:42: Kako lahko neoplojeno jajce živi (ono samo je snovno stanje nebiti)- postane življenje? A tako,da pihneš v njega? Ali boš jajce nategnu,kot petelin kuro?
No vidiš, saj sem povedal zgoraj. Modrec se rodi in živi kot oseba na ravni oplojenega jajca in uporablja misel ter se čuti ločen od sveta, ki ga obdaja. Enkrat pa ta iluzija pade in vsi elementi oplojenega jajca vključno s spomini in programiranjem ostanejo, samo te osebe, ki se je čutila ločeno od sveta okoli, te osebe ni več. In potem je spet samo delovanje vesolje, ne več osebe, ampak življenje gre naprej v tistem telesu, ker je bilo tako naprogramirano. In zato lahko tak človek od tistega trenutka naprej živi na nivoju neoplojenega jajca in ve - Jaz sem življenje oz. jaz sem vesolje, jaz nisem neka ločena avtonomna oseba. Tako.
Zakaj pa potem modrec komunicira s svetom,če je ločen od njega v neoplojenem jajcu in kako on tam ve da je to on?
Kako pa modrec gre naprej v neoplojenem jajcu,če sploh ne gre naprej,ker ni življenje?Modrec ve da gre v mrtvem jajcu naprej,kaj ga prepričuje v to? mrtvo jajce?
Kaj pa če drugi modrec vidi to neoplojeno kurje jajce pravilno in drugače kot se vidi
Kaj če si ja ta zunanji modrec kaj vpraša unega modreca v jajcu,kako mu bo ta modrec v jajcu ,če ne živi brez misli, povedal,da se je pač prostovoljno (ČE)skril v neoplojeno kurje jajce?