El Pesnik wrote on 01.02.2010 at 13:03:41:Alojz in Sandib wrote on 01.02.2010 at 12:54:51:El Poeta si preštudiral? Pa sam še mimogrede-Realjanci so bili pred parimi leti v Ljubljani in sem jim direktono povedu,da lažejo bolj kot pes teče. Da je sedaj vse jasno!
Podoben šmorn Raelijanci gonijo s tistim svojim kloniranjem.
Daj si še enkrat preberi tisto kar sem napisal o centru: kdo vidi, kdo sliši, kdo, vonja, čuti, okuša, kdo misli? To so neodvisni čuti vesolja, kje je tu kakšen center, kje je tu ego/jaz, razen če tega centra možgani sami ne ustvarjajo kot del vesoljne igre. In ta center se je ustvaril preko misli - jaz vidim, jaz slišim, jaz vonjam, jaz čutim, jaz okušam, jaz mislim. In misel je vsa ta leta bildala to imaginarno identiteto, ki je sedaj kondenzirana v nek center, kateremu naj bi se vsi ti čuti dogajali. Pa se ne - vsi ti čuti delujejo neodvisno, kje je tu kak center? Edino kar deluje prek teh čutov mora biti vesolje samo, možgani pa igrajo igro, da "človek" deluje prek teh čutov, tako da ne mi govorit, da ni možno "živet" brez misli, ker misel s to imaginarno kreacijo centrom igra iluzijo in organizem/sistem lahko živi rez centra, še več, veliko bolje živi potem in veliko bolj usklajeno.
Tak da ne mi govorit o tem, kako ravno misel osmišlja življenje, sploh ni res, z mislijo se ustvarja imaginarna avtonomna struktura, za katero se potlej zdi, da deluje neodvisno od vesolja. Sedaj mi pa ti povej zaboga, če je to sploh smiselno ali pa je to že ogromna energetska potrata in izguba energije že sama po sebi, da se vzdržuje podoba tega imaginarnega centra? Pa ne mi neke buče prodajat, res, kaj bi morali mi početi z življenjem ne pa recimo življenje z nami.
Zaradi olike bom prvi odgovoril-mogoče si zaseden?
Sliši,čuti,vonja,vidi,kašlja,bruha,raste,se razmnožuje,umira,rojeva,klefta bedarije,samo življenje!!!!!!

EGo je skupek zavesti-uma in samopoveličevanja lastne življenjske biti,ki jo naš življenjski duh projicira ali ne (če je ozaveščen)v svet preko naše misli in našega celotnega stanja -občutkov ecc naše biti-sebstva!!!!
Misel nič ne ustvarja-ustvarjata zavest in um- misel je vsebina življenjskega duha.Našega življenja in vsakega.
MIsel ni samodejavna
JE VSEBINA em tokokroga (tvojega uma in zavesti).
Če NI Čutov - ni življenja!!!!!!!!!!!!

Z življenjem,ki nima misli ni kaj počet-to ni življenje -to je elementarni kamen!!!!
Kako bi karkoli počel brez življenja in brez njegove''' vsebine'' misli?
To mi razloži? Evo vidiš da gre brez opask in etiket!!!!!