Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 516 517 518 519 520 ... 764
(Read 1500096 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #7755 - 29.01.2010 at 14:18:59

titud wrote on 29.01.2010 at 14:09:47:
O  oblikah/ravneh/stopnjah  (elementarne, galaktične...)  zavesti lahko zgolj špekuliram ...

Pojdi v meditacijo in ne boš več zgolj špekuliral.

Vse kar storiš in izkušaš v življenju je 100% zaradi tega, ker tisto želiš izkušati, drugače ne more biti. Torej karkoli je v tvojem življenju JE v tvojem življenju, ni druge realnosti. Je del tvoje eksistence, in če ne bi smelo biti tako potem tudi ne bi bilo tako kot je.

Torej na koncu v življenju izkušiš samo tisto kar si želel izkusiti. Če si želel izkusiti omejitve in samopozabo sebe, potem boš to izkušal do dneva smrti. Če pa se ti zdi, da so vse te omejitve samo made-believe, potem boš pa že našel način kako se jih znebiti.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7756 - 29.01.2010 at 14:24:25

El Pesnik wrote on 29.01.2010 at 14:13:17:
Alojz in Sandib wrote on 29.01.2010 at 10:29:03:

Edino kar nam je storiti je sebi priznati,da smo egoistična brezperspektivna civilizacija,katere se bodo morali drugi iz galaksije usmilit,da bi sploh lahko tu še preživeli.
Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed
To je tragika,ki so jo naši predniki zavestno in prostovoljno sprejeli in nas naredili to kar smo-večina življenjskih obupancev.

Hja, jaz se pa s tem ne strinjam. In kdo je govoril o zanikanju? Jaz govorim o razumevanju tega našega stanja in potem kdor hoče gre lahko ven iz tega, ne pa da smo mi na milost prepuščeni temu, da nas bo nekdo iz vesolja rešil, lepo te prosim. To pa nikakor ne more biti res, ker je v popolnem nasprotju z veličastnostjo vesolja in življenja, ki ga ti po eni strani vse preveč poveličuješ in mu pripisuješ prevelik pomen (materialno) po drugi strani pa komaj priznavaš obstoj večdimenzionalnosti onkraj telesnega v vsakem človeku. Tak da to je to. Vsakemu svoje. In kot sem že večkrat povedal danes: izkušaš točno tisto kar želiš izkušati v vsakem trenutku, nič drugega.

Paz, muchachos!  Wink

Vidiš enkrat se priznavaš za nevedno ovco-drugič iz sebe narediš vrhovnega sodnika. Jaz priznavam vseobsežno vesoljno vsedimenzionalnost kot vesoljno vseobsežno elementarno in življenjsko samopojavnost.

Vprašanje,ki se ga moraš tule postaviti je enostavno?

Je življenje iz življenja ?  Ali izključno iz elementarne vesoljne samopojavnosti ?

Je snov nosilec življenja,ali je snov podpora življenju,da je življenje lahko iz življenja? To mi ti odgovori?
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7757 - 29.01.2010 at 14:31:59

Alojz in Sandib wrote on 29.01.2010 at 14:24:25:
El Pesnik wrote on 29.01.2010 at 14:13:17:
Alojz in Sandib wrote on 29.01.2010 at 10:29:03:

Edino kar nam je storiti je sebi priznati,da smo egoistična brezperspektivna civilizacija,katere se bodo morali drugi iz galaksije usmilit,da bi sploh lahko tu še preživeli.
Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed
To je tragika,ki so jo naši predniki zavestno in prostovoljno sprejeli in nas naredili to kar smo-večina življenjskih obupancev.

Hja, jaz se pa s tem ne strinjam. In kdo je govoril o zanikanju? Jaz govorim o razumevanju tega našega stanja in potem kdor hoče gre lahko ven iz tega, ne pa da smo mi na milost prepuščeni temu, da nas bo nekdo iz vesolja rešil, lepo te prosim. To pa nikakor ne more biti res, ker je v popolnem nasprotju z veličastnostjo vesolja in življenja, ki ga ti po eni strani vse preveč poveličuješ in mu pripisuješ prevelik pomen (materialno) po drugi strani pa komaj priznavaš obstoj večdimenzionalnosti onkraj telesnega v vsakem človeku. Tak da to je to. Vsakemu svoje. In kot sem že večkrat povedal danes: izkušaš točno tisto kar želiš izkušati v vsakem trenutku, nič drugega.

Paz, muchachos!  Wink

Vidiš enkrat se priznavaš za nevedno ovco-drugič iz sebe narediš vrhovnega sodnika. Jaz priznavam vseobsežno vesoljno vsedimenzionalnost kot vesoljno vseobsežno elementarno in življenjsko samopojavnost.

Vprašanje,ki se ga moraš tule postaviti je enostavno?

Je življenje iz življenja ?  Ali izključno iz elementarne vesoljne samopojavnosti ?

Je snov nosilec življenja,ali je snov podpora življenju,da je življenje lahko iz življenja? To mi ti odgovori?

Vem, Alojz, okol tega se že cel čas vrtiva in prerekava. Po mojem, da bova težko rešila to zagato, tako da bo nemara najbolje, da to pustiva na miru. Ker poglej kaj se je zgodilo v enem kliničnem primeru: žensko so morali operirati na možganih, in ker je bila anevrizma na samem dnu možganov so jo morali napraviti klinično mrtvo, da ne bi bilo popolnoma nobene aktivnosti v telesu.

Torej ona je bila že 1 uro klinično mrtva, torej popolnoma odrezana od zaznav. Torej še preden so jo odpeljali v OR je bila klinično mrtva. In kaj se je zgodilo potem? Na neki točki med operacijo je šla ven iz telesa, "svoje" telo je gledala od zgoraj in lahko je razločno zaznala kaj vse so se zdravniki pogovarjali med sabo. Nato je videla krasne večdimenzionalne entitete, na tistem mestu se je počutila najbolj kot one sama, ni sploh hotela nazaj v telo, itd.

Potem ko so jo obudili iz smrti je zdravniku povedala točno kakšne inštrumente je uporabil med operacijo in kaj so se pogovarjali. Zdravnik je bil zaprepaden!!!

No, in kako se je po tvojem vse to lahko dogajalo, če pa je bilo telo klinično mrtvo in seveda popolnoma odrezano od vesolja???  Shocked

Hja, pa se mi nekak zdi, da boš vseeno prišel na plano z neko razlago. No pa da jo slišmo.

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7758 - 29.01.2010 at 14:40:36

OK, Alojz, recimo da te hočem v tvojem odgovoru prehiteti (ko pišem tale odgovor tvoj post še ni objavljen, believe me).

Torej: ona je bila klinično mrtva že nekaj časa. Celotna aktivnost telesa je bila ustavljena. Na ušesih je imela čepke. Čutne zaznave niso delovale.

Boš zdaj v naslednjem postu napisal naslednje: njena "akumulirana" vrednost je čez nekaj časa šla iz telesa (v obliki duha, al pa vonja, recimo, eterični vonj). In potem je ta "akumulirana" vrednost prevzela vrednost realiziranega telesa in čas imela čutne zaznave, lahko je tudi videla druge večdimenzionalne entitete in se je na sploh počutila izredno lahko in fino in vse. Potem ko je pa "prišla" nazaj v telo pa se je počutila spet "težko" in vse kar je.

In pa seveda še to: ona je lahko prišla "nazaj" v telo, ker se je šlo za klinično smrt, za katero se je vedelo, da bo telo znova obujeno v življenje in v bistvu sploh ne gre za pravo smrt, oz. za dokončno prekinitev stika. Gre samo za začasen odklop od realiziranega telesa.

No pa da vidmo sedaj če si Alojz napisal kaj podobnega.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7759 - 29.01.2010 at 14:45:36

El Poeta

Cel forum ve,da je moja žena bila natanko pred 15 meseci operirana zaradi nevrizme. Vsi tule vedo samo ti si pozabil. Ko je ležala  v komi s kozarcem krvi pripetim na glavo sem ji  jaz na uho prišepnil neke besede-ona še danes ve- kaj sem ji povedal. In je popolnoma zdrava,še celo bolj kot je bila pred tem.

To kar ti želiš meni povedat jaz vem in tudi vem zakaj je tako!!!

Zamisli si Zemljo ki je RI me in Luno ki je IN me Zemlje- kot eno telo!!! Lahko?
Ko si ti v vegetativnem stanju tvoja življenjska akumulirana vrednost  INme(snov brez mase in brez gravitacije)prevzame preko tvojega EM valovanja (vezi ) začasno življenjsko  funkcijo tvoje realizirane mase-energije in tako preko te EM vezi (zemlja telo-luna vez) opravlja tvojo realizirano telesno vrednost .Če se ta vez pretrga umreš,če se vrne v telo ostaneš. Simpl in resnično!

Lp Alojz Cheesy Roll Eyes Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7760 - 29.01.2010 at 14:51:22

No vidiš,da razumeš! Zakaj potem vse to? Grin Wink Razloži,če razumeš,zakaj se vračaš v temo?
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7761 - 29.01.2010 at 14:51:38

El Pesnik wrote on 29.01.2010 at 14:40:36:
OK, Alojz, recimo da te hočem v tvojem odgovoru prehiteti (ko pišem tale odgovor tvoj post še ni objavljen, believe me).

Torej: ona je bila klinično mrtva že nekaj časa. Celotna aktivnost telesa je bila ustavljena. Na ušesih je imela čepke. Čutne zaznave niso delovale.

Boš zdaj v naslednjem postu napisal naslednje: njena "akumulirana" vrednost je čez nekaj časa šla iz telesa (v obliki duha, al pa vonja, recimo, eterični vonj). In potem je ta "akumulirana" vrednost prevzela vrednost realiziranega telesa in čas imela čutne zaznave, lahko je tudi videla druge večdimenzionalne entitete in se je na sploh počutila izredno lahko in fino in vse. Potem ko je pa "prišla" nazaj v telo pa se je počutila spet "težko" in vse kar je.

In pa seveda še to: ona je lahko prišla "nazaj" v telo, ker se je šlo za klinično smrt, za katero se je vedelo, da bo telo znova obujeno v življenje in v bistvu sploh ne gre za pravo smrt, oz. za dokončno prekinitev stika. Gre samo za začasen odklop od realiziranega telesa.

No pa da vidmo sedaj če si Alojz napisal kaj podobnega.

No vidiš, da sem te prehitel. Isti odgovor sem objavil pred tabo.

Po mojem je pri nama težava v tem, da ti tako akumulirano in realizirano smatraš za enako pomembno. Posveten človek smatra realizirano za bolj pomembno, samo duhoven človek pa ve, da je on sam 100% akumulirana vrednost, ki lahko prevzame katero koli realizirano vrednost - o tem jaz govorim. Pa ne zdaj prosim reči, da je akumulirana vrednost odvisna od DNK - ker DNK jaz razumem pod materializirano/realizirano vrednost.

Alojz, ti o svoji ženi nisi veliko povedal. Povedal si samo, da je bila nekaj dni v komi, nič drugega. Pišuka, to da sem jaz omenil bolnico z anevrizmo (in ti nisi nikjer omenil, da je to imela tudi tvoja žena, katero sem sam tudi spoznal, fajn ženska), pa že mora imeti neki globlji pomen, kajne? Al je čisto naključje?  Wink

Ajd, mej se
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #7762 - 29.01.2010 at 14:55:43

El Pesnik wrote on 29.01.2010 at 14:18:59:
O  oblikah/ravneh/stopnjah  (elementarne, galaktične...)  zavesti lahko zgolj špekuliram ...

Špekulacija je tud to, da je meditacija tehnika za preseganje špekulacije. Če se lotim meditacije s tem namenom,  potem meditacija itak samo sredstvo za  utrjevanje v veri, da z njo 'izkušaš samo tisto kar si želel izkusiti', torej 'made-belive' tehnika.
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7763 - 29.01.2010 at 14:58:30

titud wrote on 29.01.2010 at 14:55:43:

Špekulacija je tud to, da je meditacija tehnika za preseganje špekulacije. Če se lotim meditacije s tem namenom,  potem meditacija itak samo sredstvo za  utrjevanje v veri, da z njo 'izkušaš samo tisto kar si želel izkusiti', torej 'made-belive' tehnika.

Ti sam pejd pa nehi špekulirat in analizirat!!!  Cheesy Grin Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7764 - 29.01.2010 at 14:59:59

El Poeta

Izkušnja zame bolj kot za ženo! Tako,da midva to veva in tudi veva zakaj ta izkušnja.

ElPoeta razumi eno ni obeh vrednosti ni samodelovanja sistema. Jing -Jang enostavno premisli. Jing se lahko loči od Jang vendar sam ne zmore samodelovanja in obratno-še enkrat resnica!Premisli?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #7765 - 29.01.2010 at 15:09:42

El Pesnik wrote on 29.01.2010 at 14:58:30:

No, to špekuliranje in anliziranje o mediciji je namenjne teb, moje medicije nimajo nobenga cilja/namena, zato ti z njmi ne morem nč pomagat.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7766 - 29.01.2010 at 15:13:33

EL Poeta

To je čista resnica,kar ti je sedaj Titud povedal. Čista brez kančka česarkoli.Meditacija je osebna odločitev!
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7767 - 29.01.2010 at 15:22:51

Alojz in Sandib wrote on 29.01.2010 at 15:13:33:
EL Poeta

To je čista resnica,kar ti je sedaj Titud povedal. Čista brez kančka česarkoli.Meditacija je osebna odločitev!

Se strinjam, samo mogoče pa človeki ne razumemo vseh prednosti meditacije. Predstavimo nam jih pa uhka, mar ne?
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7768 - 29.01.2010 at 15:27:40

titud wrote on 29.01.2010 at 15:09:42:
El Pesnik wrote on 29.01.2010 at 14:58:30:

No, to špekuliranje in anliziranje o mediciji je namenjne teb, moje medicije nimajo nobenga cilja/namena, zato ti z njmi ne morem nč pomagat.  

Zanimivo kako lahko obrneš. A s tem ko bi ti šel v meditacijo bi pomagal meni, al kako? Sploh pa kako lahko pristopiš v tišino svoje biti z nekim ciljem? Saj cilj meditacije je ravno v tem, da ti 100% čisto dojameš svoje bivanje, ne pa da svoje bivanje narediš za nekaj drugega. Naš osnovni problem pa je seveda v tem, da ne poznamo svoje eksistence. In meditacija ni nič drugega kot poglabljanje v bistvo svoje eksistence. Kako lahko napišeš, da boš s poglabljenjem v svoje bistvo pomagal meni? Ne gre.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7769 - 29.01.2010 at 16:56:58

El Poeta

Titud ti ni napisal,da ti bo pomagal,ampak,da ti ne more pomagat. Ravno obratno kot to trdiš ti. To ne pišem zato,da bi bil komur koli všeč ,ampak za resnico. Nauči se,da ne spreobračaš besed. Nič ne zamerim -sam ni pa glih prijeten za onega,ki to ni napisal. Cool Cool
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 516 517 518 519 520 ... 764