titud wrote on 07.01.2010 at 13:30:07:Robi wrote on 07.01.2010 at 12:45:32:El Pesnik wrote on 07.01.2010 at 12:19:02:Robi wrote on 07.01.2010 at 11:50:32:Hočem povedati, da ni praktično..a naj ljudem kar rečem , da naj nič ne mislijo, če se želijo rešiti težav ?
Preveč se ukvarjaš s svetom. Svetu se je treba upreti, da bi sploh kaj spoznali. Večina ljudi je suženj misli. Oni ne želijo biti razsvetljeni, oni bodo mislili in mislili še naprej. KAr je praktično je del sistema.
Ampak tragika je tudi v tem, da sem tudi jaz del sistema.
Če bo sisitem in človeštvo zastrupilo zrak, bom potem tudi sam dihal zastrupljen zrak.
Pasivnost in s tem tudi neodgovornost, mi ne bo koristila ali mi omogočila boljšega življenja.
Odgorno je po moje edino lahko le zavedanje, da smo vzjemno povezani in soodvisni v 'sistemu', ki je posamezniku kot celota nespoznaven, zato je po moje edino odgovorno odrečt se še tako dobremu namenu/ambiciji, da obstajata bodisi zanje ali bodisi vera, po kateri bi ga bilo mogoče vodit/nadzorovat ali celo obvladovat.
Stanje naravnega in kulturno preoblikovanega okolja je tako kot je v veliki meri zgolj posledica naših zmotnih predstav o naši vsemogočnosti in ga zato ni mogoče 'sanirat' brez vnaprješnjega priznanja dejstva, da ga ni človeka ne boga, na katerega bi lahko prenesli odgovornost kljub temu, da po njem v trenutni razvojni fazi kolektivne zavesti še vedno prav po otroško hrepenimo in se nam zato kaže kot realna psihološko potreba, ki sistemsko ustvarja prazno mesto, ki kliče po zapolnitvi.
Moj protiargument temu tvojemu pisanju je je ravno vprašanje! Nekaj je narobe,da se lahko ustvarja sistemsko, ali (sistematično)? prazno psihološko mesto,ki kliče k izpolnitvi!!!!!
a.Če se sistemsko potem je z našim družbenim sistemom vse narobe,ker ne zadovoljuje vseh enako!!!!!
b. Če se sistematično (načrtno)ustvarja prazen prostor je pa z našo družbo spet vse narobe,ker to možnost omogoča.
Dejstvo je samo tole;naša civilizacija mora nujno in čimprej izpostaviti
globalno ravnovesje vseh naših medsebojnih odnosov in razmerij.To pa je 'utopija' v primeru,če kot civilizacija ne pridobimo znanja,ki bi bilo sposobno ponovno izpostaviti globalno družbeneno ravnovesja med nami.
To je ta prazen prostor,ki ga ti nisi sposoben opredeliti.Filozofija tu ne pomaga,samo naša dejanja v to smer so lahko produktivna.