Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 457 458 459 460 461 ... 764
(Read 1508937 times)
xyz
1
*

I Love YaBB 2!

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6870 - 06.01.2010 at 15:48:31

ne vem si že kdaj pogledal v nebo in videl energijo. Tud duheve vidiš al pa boga pa ge ne moreš otipat to pomeni da je brez mase?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6871 - 06.01.2010 at 15:58:00

xyz wrote on 06.01.2010 at 15:48:31:
ne vem si že kdaj pogledal v nebo in videl energijo. Tud duheve vidiš al pa boga pa ge ne moreš otipat to pomeni da je brez mase?

Bolj ga pa nisi mogla pihnit in mim brcnt!!!! Nebesne energije so posledica nebesne masne pojavnosti. Ni Zemlje, njenih voda in kopnega ni neba!!! Ni ostalih teles ni zvezd!! Vremenski tokovi so posledica sočasnih zlivanj kopnega in zemeljskih vod. Nebesni vidni 'energetski premiki so v bistvu izmenično me zlivanje kot izmenična interakcija med nebesnimi telesi.Vetra ne vidiš,ga pa čutiš in opaziš na okolici. Veter v bistvu masno-energetsko zlivanje IN mase energije -RI mase energije. Naj bo dovolj-razmisli!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #6872 - 06.01.2010 at 16:18:15

Ce vzamemo za primer popolnoma prazen prostor, recimo temu model stvarstva. Ljudje ne razumeste da v temu nicu ni zavesti, ceprav nekateri duhovnezi trdijo tocno to.

ZAVEST? Kje zakaj in kaj je to? Zna kdo to povedati? Nobeden nima pojma, nikjer nisem zasledil da bi se komu sploh sanjalo, vsi pa samo nakladajo kako je samo zavest ki slika iluzijo, to pa samo zaradi zelje da enkrat ne bo vec treba telesa. Spoznali bomo pa kmalu da nismo vec kot kamen in da smo vpeti tako kot kamen v naravno zakonitost, ki jo ne moremo spreminjati. Samo (samo)izrazi so na razlicnih nivojih zato je stvarstvo pesro kot je.

Nato nastopi razlaga P.D. dobimo razumevanje ki lepo razlozi zadeve in seveda tudi kaj, zakaj je zavest. Ker prostor- stvarstvo ni prazno imamo realizirano in akumulirano vrednost vsega! To je za nekatere iluzija kot telo (pa se vese ostalo), resnicnost pa se seveda ne ukloni temu, pa ce celoten svet tako zabluzeno misli, misel ne bo spremenila zakonitosti.

Govora je torej o temeljni zakonitosti ki pojasni vse, zacne se v neskoncno majhnih delcih in drzi skupaj to kar vidite, dojemate, cutite in v koncni fazi tudi ste... To je enostavno samodelujoce stvarstvo. Se vec celo srz tukajsnjih "sporov" se nahaja tocno v tem ker imamo materijalno in duhovno. Kaksna ogromna napaka je zdaj del realnosti zavreci in mirno trditi da nismo telo, ce vemo globoko modrost ki pravi da je harmonija tisto pravo- ravnovesje... In v ravnovesju- harmoniji sele lahko obravnavamo ENOST ki je cilj, ampak dojemite da ta ENOST je med dvema zlitima vrednostima, ni samostojna vrednost

Naj mi nekdo razlozi kako je lahko harmonija iz ene tocke ali celo nica? Potrebni sta vsaj dve.

Ce tako gledas na naravno zakonitost jo hitro dojames, saj nosi posledicno vse odgovore, sanjarije pa prinasajo samo nove sanjarije in meglo ki je tukaj res gosta.

Predlagam pogovore na osnovi dejstev iz realnosti ne neko bluzenje na pamet.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #6873 - 06.01.2010 at 16:25:05

Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 15:44:43:
xyz wrote on 06.01.2010 at 15:31:24:
To kar si si tisto kar si bil na začetku Nič, oz. čista energija in nič drugega. Vse nas pa nas povezuje samo prenos misli in zato smo vsi samo neka celota.
Ob neki žalostni osebi se počutiš tudi ti slabo, kaj si potem ti žalosten vesel v samem bistvu zopet nič, ker brez tiste osebe ne bi nič čutil.

Ljudje božji dajte dojeti,da ni energije brez mase in mase brez energije. vsaka pojavnost mase energije ima znotraj sebe sočasno akumuliran in realiziran izraz,to pa ne pomeni ,,,nič !!! Bog je absolutno vse in absolutno nič, je samo napačna 'kabalistična interpretacija'teh dveh pojmov.Nič nima obstoja. Dojemite!! Ničla je desetiška št.vrednost. Nič je neobstoj.

Alojz  dobri ste Smiley Kaksnemu bi se ze zmesalo, to si jaz predstavljam kot bi ucil otroka 5+5 jabolk je enostavno 10 jabolk, otrok bi se pa trudil na vse nacine zabluziti in dokazovati z meglo da je 9 jabolk, sploh ce imas super "izgovor" moderen pri modernih "duhovnezih" ki gre preko vseh dejstev: Ja to je le iluzija  Grin hahaha

No tako nekako to je resnica da se tu dogaja ista stvar, vztrajnost v mesanju megle pa taka Cheesy
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6874 - 06.01.2010 at 16:33:37

Etrex wrote on 06.01.2010 at 16:25:05:
Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 15:44:43:
xyz wrote on 06.01.2010 at 15:31:24:
To kar si si tisto kar si bil na začetku Nič, oz. čista energija in nič drugega. Vse nas pa nas povezuje samo prenos misli in zato smo vsi samo neka celota.
Ob neki žalostni osebi se počutiš tudi ti slabo, kaj si potem ti žalosten vesel v samem bistvu zopet nič, ker brez tiste osebe ne bi nič čutil.

Ljudje božji dajte dojeti,da ni energije brez mase in mase brez energije. vsaka pojavnost mase energije ima znotraj sebe sočasno akumuliran in realiziran izraz,to pa ne pomeni ,,,nič !!! Bog je absolutno vse in absolutno nič, je samo napačna 'kabalistična interpretacija'teh dveh pojmov.Nič nima obstoja. Dojemite!! Ničla je desetiška št.vrednost. Nič je neobstoj.

Alojz  dobri ste Smiley Kaksnemu bi se ze zmesalo, to si jaz predstavljam kot bi ucil otroka 5+5 jabolk je enostavno 10 jabolk, otrok bi se pa trudil na vse nacine zabluziti in dokazovati z meglo da je 9 jabolk, sploh ce imas super "izgovor" moderen pri modernih "duhovnezih" ki gre preko vseh dejstev: Ja to je le iluzija  Grin hahaha

No tako nekako to je resnica da se tu dogaja ista stvar, vztrajnost v mesanju megle pa taka Cheesy

Vesoljno življenje je vredno vsakega truda in žrtve.Tudi te moje. Vesolje mi je dalo ''debelo kožo'' in dovolj samozavesti, da vem,da hodim pravo pot..
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6875 - 06.01.2010 at 16:46:21

Quote:
Predlagam pogovore na osnovi dejstev iz realnosti ne neko bluzenje na pamet

Jaz tudi.
In moj namen je, da vsako trditev iščem v realnosti.
Resnica se odraža na večih nivojih, problem je le, da se tega ne zavedamo.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #6876 - 06.01.2010 at 16:47:06

Alojz vas cisto razumem, samo vecina misli in jih celo odbija misel, da je clovek ze v osnovi vrhovni in edini vzdrzevalec vsega zivljenja, mnogim je lepsa misel da ne rabimo biti za nic odgovorni, da nam ne rabi za nic skrbeti- bo ze nekaj kar je "nad nami" skrbelo za vse.

Iluzija je mehka in topla, realnost je ostra in mrzla tako pac je na zacetku, dokler se ne otresemo vseh iluzornih vzorcev v sebi in vidimo zadeve v pravi luci.

Jaz pravim vedno pride cas, ko mora samozavedno bitje- clovek prevzeti odgovornost, takrat si rece- nekdo mora, ce ne mi kdo?.

L.p. Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6877 - 06.01.2010 at 16:53:13

Robi wrote on 06.01.2010 at 16:46:21:
Quote:
Predlagam pogovore na osnovi dejstev iz realnosti ne neko bluzenje na pamet

Jaz tudi.
In moj namen je, da vsako trditev iščem v realnosti.
Resnica se odraža na večih nivojih, problem je le, da se tega ne zavedamo.

Ti se tega mogoče ne zavedaš. Resnica se odraža na vsakem individulnem vesoljnem samoizrazu elementarnem in živem.Problem je da so vsi ti individualni vesoljni samoizrazi eden in isti vseobsežni vesoljni samoizraz.Koliko je resnic v isti resnici? Dojemaš?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6878 - 07.01.2010 at 11:50:32

Quote:
res je naš osnovni problem, da želimo z razmišljanjem nekaj razrešiti. In potem bolj ko o neki stvari razmišljaš, slabše je, ker misel že sama po sebi ustvari problem in ga potem želi razrešiti. Štekaš zdaj?

To štekam. Vendar to velja le v redkih primerih.
Recimo pri praktičnih primerih, mi to nič ne koristi, če o problemu ne bom razmišljal. Problem se ne bo rešil sam od sebe. Ker naše življenje in naši odnosi še vedno temeljijo na mislih in so v času.
Pa tudi v glavnem večina tega, kdo sem in način razmišljanja, se je oblikovalo v prvih letih. Pa čeprav več ne bi nič razmišljal in s tem ustvarjal novih težav, se ne morem kar izolirati, da se ne bi v meni prebujali občutki in misli.

Hočem povedati, da ni praktično..a naj ljudem kar rečem , da naj nič ne mislijo, če se želijo rešiti težav ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6879 - 07.01.2010 at 12:14:09

Quote:
In če bomo stalno dajali pozornost samo na telo, ki je proicirano pred očmi akumuliranega, ne bomo nikoli spoznali svoje prave duhovne narave.

Ja, ampak, če je telo projekcija, ni to le enosmerna projekcija.
Pravzaprav je za večino ljudi največji izziv, kako spoštovati svoje telo, ga imeti rad, ga ohraniti pri zdravju.....Torej vzpostaviti neko zdravo ravnovesje. Da nisi v oblakih in zanemarjaš telo in da nisi preveč prizemljen, da zanemarjaš duhovne vrline, zaradi katerih prav tako trpi telo.
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6880 - 07.01.2010 at 12:19:02

Robi wrote on 07.01.2010 at 11:50:32:
Hočem povedati, da ni praktično..a naj ljudem kar rečem , da naj nič ne mislijo, če se želijo rešiti težav ?

Preveč se ukvarjaš s svetom. Svetu se je treba upreti, da bi sploh kaj spoznali. Večina ljudi je suženj misli. Oni ne želijo biti razsvetljeni, oni bodo mislili in mislili še naprej. KAr je praktično je del sistema.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6881 - 07.01.2010 at 12:30:39

Robi wrote on 07.01.2010 at 12:14:09:
Quote:
In če bomo stalno dajali pozornost samo na telo, ki je proicirano pred očmi akumuliranega, ne bomo nikoli spoznali svoje prave duhovne narave.

Ja, ampak, če je telo projekcija, ni to le enosmerna projekcija.
Pravzaprav je za večino ljudi največji izziv, kako spoštovati svoje telo, ga imeti rad, ga ohraniti pri zdravju.....Torej vzpostaviti neko zdravo ravnovesje. Da nisi v oblakih in zanemarjaš telo in da nisi preveč prizemljen, da zanemarjaš duhovne vrline, zaradi katerih prav tako trpi telo.

No ja, hudi asketi/jogiji sploh ne iščejo razsvetljenja ampak posebne moči (siddhije), zato so irelevantni. Skrb za telo pa pride čist naravno, ker potem več ne obsesiraš in pa še pomembneje ne vnašaš več strupov vanj - kot recimo procesirana hrana, toksična zelenjava in sadje, neprefiltrirana voda, razne pijače, mila, da o toksičnosti mesa in kaj delajo z njim sploh ne govorim.

Šele takrat je tudi telo lahko zdravo, ko se upreš skorumpiranemu sistemu in več ne nakupuješ v merkatorju, ne ješ big macov, ne piješ alkohola, ne kadiš, itd. Drugače pa kako sploh lahko kdo reče, da skrbi za telo? Jaz bi ti lahko veliko povedal o sintetičnih vitaminih, pa o farmacevtskih zdravilih, pa o tem kaj vse ljudje absorbiramo skozi kožo, pa o epidemiji pomanjkanja vitamina D (ki vpliva na delovanje 2000 genov!), itd. Kdo sploh skrbi za telo če verjame vsem lažem sistema? Nihče, ker je sistem zastavljen genocidno in probitabilno, pa še mišljenjsko lahko dodam temu (da bi ljudje stalno morali o nečem premišljevati, npr. o vseh naših t.i. skrbeh, in prihodnosti, in o tem da bi morali biti boljši, hitrejši, močnejši, ...). Vse skupaj je bolano in resnično se je treba temu na celi črti upreti, če ne ti nekoč zboliš zaradi vseh kemikalij, ki jih dobiš prek hrane in pijače, zdravstveni sistem naredi nekaj testov in postavi "diagnozo", potem pa pride farmacevtska industrija, ki ti proda še več strupa, ki nato lahko proizvede novo bolezensko stanje! In ti potem sistemu služiš kot vir zaslužka, nadomestek za odlagališče nevarnih odpadkov, ker če proizvajamo toliko kemičnih substanc in če želimo kaj zaslužiti in jih proizvajati še več in več in več, potem to nekdo mora goltati. Goltati mora pa na tak način, da ne umre glih (ker s tem se vir zaslužka zmanjša), ne sme biti pa tudi preveč zdrav in vitalen, ker potem lahko sprevidi sprevrženost sistema.

Kdo skrbi za telo? Če veliko razmišljaš in še posebej če si nagnjen h "kolektivnemu razmišljanju" si že tako in tako podvržen dogmam kapitalizma in zastrupljaš svoje telo, kasneje ko neizogibno zboliš boš pa še naprej financiral zdravsteni in farmacevtski sistem.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6882 - 07.01.2010 at 12:40:21

Quote:
Šele takrat je tudi telo lahko zdravo, ko se upreš skorumpiranemu sistemu in več ne nakupuješ v merkatorju, ne ješ big macov, ne piješ alkohola, ne kadiš, itd. Drugače pa kako sploh lahko kdo reče, da skrbi za telo? Jaz bi ti lahko veliko povedal o sintetičnih vitaminih, pa o farmacevtskih zdravilih, pa o tem kaj vse ljudje absorbiramo skozi kožo, pa o epidemiji pomanjkanja vitamina D (ki vpliva na delovanje 2000 genov!), itd. Kdo sploh skrbi za telo če verjame vsem lažem sistema? Nihče, ker je sistem zastavljen genocidno in probitabilno, pa še mišljenjsko lahko dodam temu (da bi ljudje stalno morali o nečem premišljevati, npr. o vseh naših t.i. skrbeh, in prihodnosti, in o tem da bi morali biti boljši, hitrejši, močnejši, ...). Vse skupaj je bolano in resnično se je treba temu na celi črti upreti, če ne ti nekoč zboliš zaradi vseh kemikalij, ki jih dobiš prek hrane in pijače, zdravstveni sistem naredi nekaj testov in postavi "diagnozo", potem pa pride farmacevtska industrija, ki ti proda še več strupa, ki nato lahko proizvede novo bolezensko stanje! In ti potem sistemu služiš kot vir zaslužka, nadomestek za odlagališče nevarnih odpadkov, ker če proizvajamo toliko kemičnih substanc in če želimo kaj zaslužiti in jih proizvajati še več in več in več, potem to nekdo mora goltati. Goltati mora pa na tak način, da ne umre glih (ker s tem se vir zaslužka zmanjša), ne sme biti pa tudi preveč zdrav in vitalen, ker potem lahko sprevidi sprevrženost sistema.

Se absolutno strinjam s tem.
Saj sem sam tudi proti vsej kemiji, mesu in podobnim zadevam, ki telesu jemlje energijo in povzroča le požrešnosti in s tem odvisnoti.

Vendar, da se lahko upreš sistemu in živiš avtentično življenje, rabiš tudi znanje.
Če so nas na primer učili, da moramo jesti meso, je potrebno znanje, da spoznaš kaje je resnica in kaj v resnici rabi telo.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6883 - 07.01.2010 at 12:45:32

El Pesnik wrote on 07.01.2010 at 12:19:02:
Robi wrote on 07.01.2010 at 11:50:32:

Preveč se ukvarjaš s svetom. Svetu se je treba upreti, da bi sploh kaj spoznali. Večina ljudi je suženj misli. Oni ne želijo biti razsvetljeni, oni bodo mislili in mislili še naprej. KAr je praktično je del sistema.  
Ampak tragika je tudi v tem, da sem tudi jaz del sistema.
Če bo sisitem in človeštvo zastrupilo zrak, bom potem tudi sam dihal zastrupljen zrak.
Pasivnost in s tem tudi neodgovornost, mi ne bo koristila ali mi omogočila boljšega življenja.

Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6884 - 07.01.2010 at 13:23:46

Robi wrote on 07.01.2010 at 12:40:21:
Vendar, da se lahko upreš sistemu in živiš avtentično življenje, rabiš tudi znanje.
Če so nas na primer učili, da moramo jesti meso, je potrebno znanje, da spoznaš kaje je resnica in kaj v resnici rabi telo.

Ja, v tem primeru misli uporabljaš kot orodje, potem ko si dojel, da so ti pred tem nabili dogmatične misli v percepcijo in jih nevtraliziraš. Še vedno je pa ogromno misli, ki so tudi zelo dogmatične pa še sploh ne vemo, kako zelo. Recimo misel: jaz sem telo.

Robi wrote on 07.01.2010 at 12:45:32:
Ampak tragika je tudi v tem, da sem tudi jaz del sistema.
Če bo sisitem in človeštvo zastrupilo zrak, bom potem tudi sam dihal zastrupljen zrak.
Pasivnost in s tem tudi neodgovornost, mi ne bo koristila ali mi omogočila boljšega življenja.

Ni važno kaj je, ti imaš samo dolžnost, da ravnaš po svoji vesti in ljudi opozarjaš na korupcijo na vseh koncih. Najdeš si tako delo, ki ne podpira res najbolj pokvarjene organizacije (če pa že pa zbiraš dokaze o korupciji in vsem zlu in na koncu objaviš), in potem deluješ od tam. Osveščaš, razkrinkavaš, govoriš resnico.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 ... 457 458 459 460 461 ... 764