Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 456 457 458 459 460 ... 764
(Read 1504281 times)
OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6855 - 06.01.2010 at 14:21:57

Robi wrote on 06.01.2010 at 14:18:52:
Quote:
sem -stanje biti -ko preprosto Si brez misli izgine občutek ločenosti med materijo in kozmično zavestjo

Seveda izgine, ker misli so ločenost. Če ni ločenosti, ni misli in obratno.
Ampak je to le na nivoju misli. Jaz še vedno sem, pa čeprav ni misli. Na primer v globokem spanju.

seveda SI kdo pa lahko zanika življenje
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6856 - 06.01.2010 at 14:23:49

[quote author=comp link=1199276871/6853#6853 date=1262783731] Quote:
Tako pravijo o razsvetljenju.
Vendar misel ni stvar okrog mene.

Robi, recimo da v tem trenutku sprejmeš hipotezo, da je misel neka stvar okoli tebe. TI se je zavedaš, zavedaš se tudi telesa. Poglej in preveri v sebi, če temu ni nemara res tako.  

Robi wrote on 06.01.2010 at 14:15:31:
Ne vem..mogoče je stvar v samozavedanju tudi v tem, da lahko slišim svoje misli. Torej slišim sebe in to je bistvo samozavedanja.

Ker je samozavedanje nekaj drugega kot pa tisto ko se zavedanje zave samega sebe. Vidiš v tem je keč, ker kaj misliš s samozavedanjem? Ko nekdo reče, da je samozaveden, to pomeni samo to, da vidi "sebe" kot osebo s telesom in mislimi - to mislijo s samozavedanjem.

Sedaj pa poskusi sprejeti to, da se zavedanje lahko zave samega sebe ne kot oseba s telesom in mislimi, ampak kot ne-stvar. To je bistvo. Samozavedanje je kao jaz sem telo (stvar), zavedanje ki se zave samega sebe v celoti kot ne-stvar je pa nekaj drugega.

In to zavedanje se zaveda telesa (stvar), misli (stvar), emocij (stvar), trenutno pa se ne zaveda samega sebe. Ker zavedanje ni stvar ampak je onkraj stvari. To je bistvo.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #6857 - 06.01.2010 at 14:24:50

OMEN SAT wrote on 06.01.2010 at 14:21:57:
Robi wrote on 06.01.2010 at 14:18:52:
Quote:
sem -stanje biti -ko preprosto Si brez misli izgine občutek ločenosti med materijo in kozmično zavestjo

Seveda izgine, ker misli so ločenost. Če ni ločenosti, ni misli in obratno.
Ampak je to le na nivoju misli. Jaz še vedno sem, pa čeprav ni misli. Na primer v globokem spanju.

seveda SI kdo pa lahko zanika življenje

robi to kar iščeš SI
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6858 - 06.01.2010 at 14:30:38

Quote:
Sedaj pa poskusi sprejeti to, da se zavedanje lahko zave samega sebe ne kot oseba s telesom in mislimi, ampak kot ne-stvar. To je bistvo. Samozavedanje je kao jaz sem telo (stvar), zavedanje ki se zave samega sebe v celoti kot ne-stvar je pa nekaj drugega.

In to zavedanje se zaveda telesa (stvar), misli (stvar), emocij (stvar), trenutno pa se ne zaveda samega sebe. Ker zavedanje ni stvar ampak je onkraj stvari. To je bistvo.

Zdaj razumem, kaj misliš. Smiley
Omenjaš dve vrsti zavedanja.
Zavedanje telesa in samozavedanje zavesti.

Seveda je vsako zavedanje onkraj stvari, ker drugače ne bi bilo zavedanja.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6859 - 06.01.2010 at 14:31:30

Quote:
robi to kar iščeš SI

Imaš prav. Smiley
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6860 - 06.01.2010 at 14:34:27

Robi wrote on 06.01.2010 at 14:30:38:
Quote:

Ja, in ravno v tem je vsa naša tragika, da namreč ko se "globoko spustimo" v zavedanje stvari, se nam kar zdi in nekako čutimo, da smo postali tista stvar!!!! In tako kot se večina ljudi sedaj zaveda telesa, ima občutek, da je ta stvar katere se zaveda!!!!   Ker je ta energija tako močna in ker je ta iluzija tako slepeča, vse nas zavede!

Uff, sem moral kar malo vzklikniti, premikam svoje đžule energije iz zavedanja stvari k zavedanju navznoter.  Smiley
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6861 - 06.01.2010 at 14:34:58

Robi wrote on 06.01.2010 at 14:31:30:
Quote:
robi to kar iščeš SI

Imaš prav. Smiley

Če veš,da SI potem je iskanje'brezpredmetno in nepotrebno' Je pa že malo bolj kompleksnejša ta zadeva: Tudi kar najdeš spoznaš,veš,razumeš,ozavestiš SI-
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #6862 - 06.01.2010 at 14:39:50

HUMAN BEING

Happy
Univerzal
man

Being HUman
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6863 - 06.01.2010 at 14:40:34

El Pesnik wrote on 06.01.2010 at 14:34:27:
Robi wrote on 06.01.2010 at 14:30:38:
Quote:

Ja, in ravno v tem je vsa naša tragika, da namreč ko se "globoko spustimo" v zavedanje stvari, se nam kar zdi in nekako čutimo, da smo postali tista stvar!!!! In tako kot se večina ljudi sedaj zaveda telesa, ima občutek, da je ta stvar katere se zaveda!!!!   Ker je ta energija tako močna in ker je ta iluzija tako slepeča, vse nas zavede!

Uff, sem moral kar malo vzklikniti, premikam svoje đžule energije iz zavedanja stvari navznoter. Cool

Zavedanje je vedno izraz življenja in samo izraz življenja ! Tudi rastline imajo zavest in tudi živali-človek edini ima samozavedno sebstvo. Dajte nehati filozofirat brez argumentov za in proti. Kar nekaj sanjate,a ne dojamete,da vaš um deluje sto na uro v vaši lastni megli vašega sebstva.

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6864 - 06.01.2010 at 14:44:07

OMEN SAT wrote on 06.01.2010 at 14:39:50:
HUMAN BEING

Happy
Univerzal
man

Being HUman

OMEN SAT

Sanjaš,da SI,ali čutiš in razumeš,da SI? Nič ne misliš in nič ne razpravljaš ,samo SI!!! Zakaj se potem zapletaš okoli samega sebe,če si svoje statično dejstvo samemu sebi- SI?!!!
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #6865 - 06.01.2010 at 14:47:18

Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 14:44:07:
HUMAN BEING

Happy
Univerzal
man

Being HUman

OMEN SAT

Sanjaš,da SI,ali čutiš in razumeš,da SI? Nič ne misliš in nič ne razpravljaš ,samo SI!!! Zakaj se potem zapletaš okoli samega sebe,če si svoje statično dejstvo samemu sebi- SI?!!!

čutim razumem in delujem
zdaj veš
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6866 - 06.01.2010 at 14:58:41

OMEN SAT wrote on 06.01.2010 at 14:47:18:
Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 14:44:07:
HUMAN BEING

Happy
Univerzal
man

Being HUman

OMEN SAT

čutim razumem in delujem
zdaj veš

V svojem sebstvu, ali brez njega ? Tvoje sebstvo vključuje tvojo Akumulirano in realizirano gensko strukturo (telo) česar vzrok in posledica sočasno obrnjeno je EM (življenjski duh),ki ti omogoča izmenična komunikacija znotraj in zunaj tvojega sebstva. Ti si ja in jaz sem,kako se identificirava opredeljujeva?Preko zavesti,drugače naju ni!
Back to top

IP Logged

xyz
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #6867 - 06.01.2010 at 15:31:24

To kar si si tisto kar si bil na začetku Nič, oz. čista energija in nič drugega. Vse nas pa nas povezuje samo prenos misli in zato smo vsi samo neka celota.
Ob neki žalostni osebi se počutiš tudi ti slabo, kaj si potem ti žalosten vesel v samem bistvu zopet nič, ker brez tiste osebe ne bi nič čutil.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6868 - 06.01.2010 at 15:44:43

xyz wrote on 06.01.2010 at 15:31:24:
To kar si si tisto kar si bil na začetku Nič, oz. čista energija in nič drugega. Vse nas pa nas povezuje samo prenos misli in zato smo vsi samo neka celota.
Ob neki žalostni osebi se počutiš tudi ti slabo, kaj si potem ti žalosten vesel v samem bistvu zopet nič, ker brez tiste osebe ne bi nič čutil.

Ljudje božji dajte dojeti,da ni energije brez mase in mase brez energije. vsaka pojavnost mase energije ima znotraj sebe sočasno akumuliran in realiziran izraz,to pa ne pomeni ,,,nič !!! Bog je absolutno vse in absolutno nič, je samo napačna 'kabalistična interpretacija'teh dveh pojmov.Nič nima obstoja. Dojemite!! Ničla je desetiška št.vrednost. Nič je neobstoj.
Back to top

IP Logged

xyz
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #6869 - 06.01.2010 at 15:45:54

ja sej sm napisala oziroma Cheesy
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 456 457 458 459 460 ... 764