[quote author=comp link=1199276871/6853#6853 date=1262783731]
Quote:Tako pravijo o razsvetljenju.
Vendar misel ni stvar okrog mene.
Robi, recimo da v tem trenutku sprejmeš hipotezo, da je misel neka stvar okoli tebe. TI se je zavedaš, zavedaš se tudi telesa. Poglej in preveri v sebi, če temu ni nemara res tako.
Robi wrote on 06.01.2010 at 14:15:31:Ne vem..mogoče je stvar v samozavedanju tudi v tem, da lahko slišim svoje misli. Torej slišim sebe in to je bistvo samozavedanja.
Ker je samozavedanje nekaj drugega kot pa tisto ko se zavedanje zave samega sebe. Vidiš v tem je keč, ker kaj misliš s samozavedanjem? Ko nekdo reče, da je samozaveden, to pomeni samo to, da vidi "sebe" kot osebo s telesom in mislimi - to mislijo s samozavedanjem.
Sedaj pa poskusi sprejeti to, da se zavedanje lahko zave samega sebe ne kot oseba s telesom in mislimi, ampak kot ne-stvar. To je bistvo. Samozavedanje je kao jaz sem telo (stvar), zavedanje ki se zave samega sebe v celoti kot ne-stvar je pa nekaj drugega.
In to zavedanje se zaveda telesa (stvar), misli (stvar), emocij (stvar), trenutno pa se ne zaveda samega sebe. Ker zavedanje ni stvar ampak je onkraj stvari. To je bistvo.