Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 455 456 457 458 459 ... 764
(Read 1500005 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6840 - 06.01.2010 at 13:10:21

El Pesnik wrote on 06.01.2010 at 12:53:37:
Robi wrote on 06.01.2010 at 12:50:53:
Quote:
Akumulirano se mogoče ne more zavedati sveta brez realiziranega (telesa) ne more pa nikoli, da se ne bi zavedalo samega sebe.

To tudi mene zanima, kako se lahko zaveda samega sebe...

Za zavedanje samo je potrebna neka omejitev...zavedati se nečesa. A je možno se zavedati večnosti..brezmejnosti ?

Odgovor na to imaš v stanju globokega spanja brez sanjanja: vprašaj se, ali je možno, da takrat nisi obstajal? Ne, si obstajal, seveda si obstajal v svojem izvornem stanju, samo ničesar ni bilo napleskanega pred tvojimi očmi. Potem se pa zjutraj "zbudiš" in hopa - telo se znajde pred tvojimi očmi, nikakor pa ne TI v telesu. In potem gledaš, gledaš, gledaš in opazuješ kako ima telo interakcije z drugimi telesi in predmeti v svetu. That is all.

Poet

Govoriš o neki primitivni komunikaciji.Zakaj pa uporabljaš moje primitivne izraze akumulirana in realizirana vrednost mase-energije?
Si jih mogoče že kje zasledil izven mojega dela?-NIKJER!!!! Poet ti si že pred rojstvom akumuliran v genomu svojih staršev,kar pomeni akumuliran si v realiziranem telesu genomu svojih staršev.Šele z aktom spočetja se začne tvoje življenje (prej te ni)štiri letno zlivanje IN me matere in RIme očeta ,da pride do točke človeškega samozavedanja. Zavest ti omogoča identifikacijo. Vsi naši morebitni potomci so že gensko akumulirani v nas. Z aktom 'spočetja' se začne naše življenje in konča s smrtjo.Ne prej ne potem naše zavesti ni!!!!
Tudi utvare,da se mi ponovno reinkarniramo, je stvar našega trenutnega samozavedanja,ki nam samimk omogoča te umske špekulacije.Naivni tej zgodbi !raznih gurujev( verjamejo.Ni nas ni naše zavesti pika-amen! Mi smo zgolj ciklični (v času in prostoru-sedaj) vesoljni individualni samozavedni živi samoizraz.Bog je toliko v nas kolikor smo mi sami v Bogu in nič več in nič manj-tako je večno-sedaj z nami. Kolikor se mi  samozavedamo Boga se on nas,ker smo (sedaj in samo sedaj)njegova živa samozavedna samomanifestacija. Kdor tole razume, ve kdo in kaj je!

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6841 - 06.01.2010 at 13:22:03

El Pesnik wrote on 06.01.2010 at 12:31:51:
Robi wrote on 06.01.2010 at 12:16:46:
Quote:
To je tvoja prava narava, ne pa telo, ne misli, ne nič. To je bistvo.

Potem pa te nekdo uščipne in vidiš kdo je tudi tvoja ali moja prava narava. Smiley
Če ne bi imel telesa, ne bi mogel tega občutiti in tudi povedati ne.
Človek je oboje, tu se strinjam s PD, je akumulirano in realizirano.

Sej to ti pravim: TI se zavedaš, da je nekdo uščipnil tvoje telo. Ne zaveda se telo, da ga je nekdo uščipnil. TI si tisti prostor, ki se zaveda, da je nekdo uščipnil telo, ki ga ti imenuješ za svojega.

No, človek je akumulirano in realizirano. Samo TI si pa samo akumulirano, ki se zaveda, da je direktno pred njegovimi očmi nekaj realiziranega (telo).

V tem je ves štos: TI (akumulirano) se zavedaš telesa pred sabo in ga "uporabljaš" za "delovanje" v svetu, samo TI nisi telo. Seveda pa TI lahko daš pozornost ali telesu in misliš, da si na nek način povezan s telesom, ali pa daš pozornost nazaj NASE in ugotoviš, da SI akumulirano, ki se zaveda telesa pred SABO.

Niti ALojz tega ne more ovreči. Ni mogoče.

Saj to tudi sam pravim ,da se zavedam svojega telesa in misli...ne morem pa se zavedati sebe oz. tistega prostora, ki bi naj bil celo prazen.
Zavedanje pomeni zavedanje. Zavedati se nečesa.
Zavedanje vedno obstaja v interakciji z nečim. Zato trditev, da sem jaz telo seveda odpade. Sem pa neločljivo povezan z njim. Ko ni telesa, tudi mojega zavedanja ni več.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6842 - 06.01.2010 at 13:24:56

Quote:
Šele z aktom spočetja se začne tvoje življenje (prej te ni)štiri letno zlivanje IN me matere in RIme očeta ,da pride do točke človeškega samozavedanja. Zavest ti omogoča identifikacijo.

Zato pa se samo-zavedanje pojavi šele okrog tretjega leta.
Ko se pojavi dovolj spomina in ko je možna samo-identifikacija.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6843 - 06.01.2010 at 13:27:22

Robi

Poet ne dojame,če je nekaj v interakcijo z nečim,da je to'' dve''in več.Kako lahko to dojameš,kar pišem sedaj? Robi bolj enostavne stvari pa znaš zakomplicirati do onemoglosti. Glej iz sebe in se vračaj v sebe,da ne izgubiš sebe.

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6844 - 06.01.2010 at 13:32:03

Quote:
Ja, ampak a to pomeni, da je to tisto kar rabimo? Po tem sklepanju lahko rečeš tudi, da bo slej ko prej prišlo do 100% rabe GSO-jev, pa a ti bo to kej pomagalo pri tem, da bi sebe videl v pravi luči? Z obračanjem pozornosti v smer stran od sebe se samo izgubiš v tem vesolju. Vse kar obstaja na relaciji telo-misli-občutki-emocije-zunanji svet obstaja zato, ker se nekdo vsega tega zaveda. Kdo se vsega tega zaveda je ključno vprašanje. In da bi lahko odgovoril na to vprašanje moraš po naslednji relaciji: zunanji svet-emocije-občutki-misli-telo-----

Ne mislim tega, da je to vse dobro, da je GSO dobro...Hočem povedati to, da človeškega napredka in razmišljanja in s tem ustvarjanja problemov in hkrati rešitev Smiley, ni mogoče ustaviti.
Človeštov bo šlo naprej, z mano ali brez mene.
Pomembno pa je v katero smer in kam bo šlo človeštvo...ali v smeri samouničenja ali v smeri lepšega življenja.Tu lahko nastopi vsak izmed nas.
Lahko se izoliram, več ne analiziram, več ne mislim, ampak kaj bom s tem pripomogel k temu, da bi človeštvo šlo v pravo smer ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6845 - 06.01.2010 at 13:37:15

Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 13:27:22:
Robi

Poet ne dojame,če je nekaj v interakcijo z nečim,da je to'' dve''in več.Kako lahko to dojameš,kar pišem sedaj? Robi bolj enostavne stvari pa znaš zakomplicirati do onemoglosti. Glej iz sebe in se vračaj v sebe,da ne izgubiš sebe.

Lp Alojz

Kompliciram takrat, ko ne razumem. Smiley
Ko razumem, ne rabim komplicirati, ker je vse preprosto.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6846 - 06.01.2010 at 13:39:34

Robi wrote on 06.01.2010 at 13:32:03:
Quote:
Ja, ampak a to pomeni, da je to tisto kar rabimo? Po tem sklepanju lahko rečeš tudi, da bo slej ko prej prišlo do 100% rabe GSO-jev, pa a ti bo to kej pomagalo pri tem, da bi sebe videl v pravi luči? Z obračanjem pozornosti v smer stran od sebe se samo izgubiš v tem vesolju. Vse kar obstaja na relaciji telo-misli-občutki-emocije-zunanji svet obstaja zato, ker se nekdo vsega tega zaveda. Kdo se vsega tega zaveda je ključno vprašanje. In da bi lahko odgovoril na to vprašanje moraš po naslednji relaciji: zunanji svet-emocije-občutki-misli-telo-----

Ne mislim tega, da je to vse dobro, da je GSO dobro...Hočem povedati to, da človeškega napredka in razmišljanja in s tem ustvarjanja problemov in hkrati rešitev Smiley, ni mogoče ustaviti.
Pomembno pa je v katero smer in kam bo šlo človeštvo...ali v smeri samouničenja ali v smeri lepšega življenja.Tu lahko nastopi vsak izmed nas.
Lahko se izoliram, več ne analiziram, več ne mislim, ampak kaj bom s tem pripomogel k temu, da bi človeštvo šlo v pravo smer ?

No Robi- si že v koloteku prave smeri.Ne samo človeštvo, brez rešitve ostalega življenja,tudi nas ljudi ne bo več!!! To je naša življenjska odgovornost-reševati,varovati,seliti,ohranjati celotno življenje,ker samo tako preživimo. Jezus reče :jaz sem življenje! To so besede  človeka vesoljno samospoznanega,zato jih lahko izreče,ker ve kaj je naše življenjsko poslantvo tu in sedaj in večno!

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6847 - 06.01.2010 at 13:47:08

Quote:
Kdo se vsega tega zaveda je ključno vprašanje. In da bi lahko odgovoril na to vprašanje moraš po naslednji relaciji: zunanji svet-emocije-občutki-misli-telo-----                      Kaj sledi za telesom? Mi lahko kdo odgovori?

A ni zunanji svet - telo - občutki - emocije -misli ?
Torej zunanji svet doživljamo preko telesa, telo ustvari preko čutil občutke, ki prebudijo razne emocije, potem pa se pojavijo misli, kot neko razmišljanje o tem doživljanju...
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6848 - 06.01.2010 at 13:48:48

Quote:
Ne samo človeštvo, brez rešitve ostalega življenja,tudi nas ljudi ne bo več!!!

Seveda.
Brez narave, hrane in zraka, človek seveda ne bo mogel preživeti.
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6849 - 06.01.2010 at 13:59:09

Robi wrote on 06.01.2010 at 13:22:03:
Saj to tudi sam pravim ,da se zavedam svojega telesa in misli...ne morem pa se zavedati sebe oz. tistega prostora, ki bi naj bil celo prazen.
Zavedanje pomeni zavedanje. Zavedati se nečesa.Zavedanje vedno obstaja v interakciji z nečim. Zato trditev, da sem jaz telo seveda odpade. Sem pa neločljivo povezan z njim. Ko ni telesa, tudi mojega zavedanja ni več.

E, vidiš, to pa je srž problema. Ker zavedanje se lahko nenadoma zave samega sebe! In to je tisto duhovno prebujenje, ko se zavedanje zave samega sebe, ne pa stvari okoli sebe. Razumeš sedaj?

Praviš, da se prazen prostor ne more zavedati samega sebe. Seveda da ne, ker se ne zaveda samega sebe kot predmet ampak kot onkraj predmetov. Vidiš, zavest takrat samo je in to je več kot dovolj, ne rabi se zavedati sebe kot predmet. Lahko pa se zaveda predmetov okoli sebe, a šele ko se zave samega sebe je to tisto pravo spoznanje in spoznaš, da nisi telo, da nikoli nisi bil telo, da si se telesa samo zavedal in nikoli nisi bil ti sam.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6850 - 06.01.2010 at 14:03:02

Quote:
E, vidiš, to pa je srž problema. Ker zavedanje se lahko nenadoma zave samega sebe! In to je tisto duhovno prebujenje, ko se zavedanje zave samega sebe, ne pa stvari okoli sebe. Razumeš sedaj?

Ne razumem, kako si izpeljal iz tega, da se zavedanje zave samega sebe ?
Misliš, da se poistoveti..ali kako..?
Ali ko se osvobodi telesa ?
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6851 - 06.01.2010 at 14:08:54

Robi wrote on 06.01.2010 at 14:03:02:
Quote:

Ne razumem, kako si izpeljal iz tega, da se zavedanje zave samega sebe ?
Misliš, da se poistoveti..ali kako..?
Ali ko se osvobodi telesa ?

No vidiš to je bistvo razsvetljenja, o tem se govori. NE o tem da se zavedamo materialnih predmetov, ampak da se v meditaciji zaveš, da se je zavedanje zavedlo samega sebe, oz. vstopilo v samega sebe. In potem šele lahko rečeš, a si telo al nisi telo, al rabiš telo al ga ne rabiš. Ker sedaj ko daješ pozornost zavedanju predmetov, telesa, misli, občutkov, daješ energijo zavedanja stvarem okoli sebe. Sedaj pa daj to isto energijo zavedanja nazaj v smer zavedanja in bomo videli kaj najdemo.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #6852 - 06.01.2010 at 14:09:01

Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 13:39:34:
Robi wrote on 06.01.2010 at 13:32:03:
Quote:

No Robi- si že v koloteku prave smeri.Ne samo človeštvo, brez rešitve ostalega življenja,tudi nas ljudi ne bo več!!! To je naša življenjska odgovornost-reševati,varovati,seliti,ohranjati celotno življenje,ker samo tako preživimo. Jezus reče :jaz sem življenje! To so besede  človeka vesoljno samospoznanega,zato jih lahko izreče,ker ve kaj je naše življenjsko poslantvo tu in sedaj in večno!

Lp Alojz

si prepričan da razumeš kaj je hotel s tem povedati.
če je življenje kaj je potem tu potrebno reševati.

Jaz sem Življenje.
Jaz je ego oziroma materija
Življenje je kozmična zavest.

sem -stanje biti -ko preprosto Si brez misli izgine občutek ločenosti med materijo in kozmično zavestjo

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6853 - 06.01.2010 at 14:15:31

Quote:
No vidiš to je bistvo razsvetljenja, o tem se govori. NE o tem da se zavedamo materialnih predmetov, ampak da se v meditaciji zaveš, da se je zavedanje zavedlo samega sebe, oz. vstopilo v samega sebe. In potem šele lahko rečeš, a si telo al nisi telo, al rabiš telo al ga ne rabiš. Ker sedaj ko daješ pozornost zavedanju predmetov, telesa, misli, občutkov, daješ energijo zavedanja stvarem okoli sebe. Sedaj pa daj to isto energijo zavedanja nazaj v smer zavedanja in bomo videli kaj najdemo.

Tako pravijo o razsvetljenju.
Vendar misel ni stvar okrog mene.
Ne vem..mogoče je stvar v samozavedanju tudi v tem, da lahko slišim svoje misli. Torej slišim sebe in to je bistvo samozavedanja.
Ko odklopim zunanje dražljaje, potem ostane le misel in zavest, ki opazuje te misli.
Mogoče.... Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6854 - 06.01.2010 at 14:18:52

Quote:
sem -stanje biti -ko preprosto Si brez misli izgine občutek ločenosti med materijo in kozmično zavestjo

Seveda izgine, ker misli so ločenost. Če ni ločenosti, ni misli in obratno.
Ampak je to le na nivoju misli. Jaz še vedno sem, pa čeprav ni misli. Na primer v globokem spanju.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 455 456 457 458 459 ... 764