Robi wrote on 06.01.2010 at 12:16:46: Quote:To je tvoja prava narava, ne pa telo, ne misli, ne nič. To je bistvo.
Potem pa te nekdo uščipne in vidiš kdo je tudi tvoja ali moja prava narava.

Če ne bi imel telesa, ne bi mogel tega občutiti in tudi povedati ne.
Človek je oboje, tu se strinjam s PD, je akumulirano in realizirano.
Sej to ti pravim: TI se zavedaš, da je nekdo uščipnil tvoje telo. Ne zaveda se telo, da ga je nekdo uščipnil. TI si tisti prostor, ki se zaveda, da je nekdo uščipnil telo, ki ga ti imenuješ za svojega.
No, človek je akumulirano in realizirano. Samo TI si pa samo akumulirano, ki se zaveda, da je direktno pred njegovimi očmi nekaj realiziranega (telo).
V tem je ves štos: TI (akumulirano) se zavedaš telesa pred sabo in ga "uporabljaš" za "delovanje" v svetu, samo TI nisi telo. Seveda pa TI lahko daš pozornost ali telesu in misliš, da si na nek način povezan s telesom, ali pa daš pozornost nazaj NASE in ugotoviš, da SI akumulirano, ki se zaveda telesa pred SABO.
Niti ALojz tega ne more ovreči. Ni mogoče.
Saj to tudi sam pravim ,da se zavedam svojega telesa in misli...ne morem pa se zavedati sebe oz. tistega prostora, ki bi naj bil celo prazen.
Zavedanje pomeni zavedanje. Zavedati se nečesa.
Zavedanje vedno obstaja v interakciji z nečim. Zato trditev, da sem jaz telo seveda odpade. Sem pa neločljivo povezan z njim. Ko ni telesa, tudi mojega zavedanja ni več.