Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 454 455 456 457 458 ... 764
(Read 1500019 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6825 - 06.01.2010 at 12:16:46

Quote:
To je tvoja prava narava, ne pa telo, ne misli, ne nič. To je bistvo.

Potem pa te nekdo uščipne in vidiš kdo je tudi tvoja ali moja prava narava. Smiley
Če ne bi imel telesa, ne bi mogel tega občutiti in tudi povedati ne.
Človek je oboje, tu se strinjam s PD, je akumulirano in realizirano.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6826 - 06.01.2010 at 12:21:50

Robi wrote on 06.01.2010 at 12:16:46:
Quote:

Potem pa te nekdo uščipne in vidiš kdo je tudi tvoja ali moja prava narava. Smiley

Robi PD je vesoljni zakon!!!Samo dojeti ga še moraš! Počasi,pa ti bo kliknilo.

Lp Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6827 - 06.01.2010 at 12:25:48

Že kar nekaj let to vem..samo zavedati se ga v vsej njegovi pojavnosti, pa je izziv. Smiley
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6828 - 06.01.2010 at 12:26:42

Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 12:13:31:
Poet piše; Če hočeš,je zavest energija Boga!!!!

Bog ,pa je večno sedaj ista masno energetska vseobsežna vesoljna konstanta,kjer je vsaka njegova individualna X me samopojavnost samomanifestacija celote. Einstein je že ugotovil,da je masa-energija in energija masa.Potem je zavest nekaj kar nima veze z Bogom,in z ničemer kar Boga identificira in opredeljuje,ali kako?Zavest opredeljuje samo življenje-jasno,ker je zavest pogojna,flora -nagonska favna in samozavedna -človeška. Človek opredeljuje Boga in Bog človeka! Žal samo človeška omejenost in prostovoljna samo všečnost, ne dojame tega neovrljivega vesoljnega dejstva.

Lp Alojz

Karkoli napišem, vedno  se trudim ,da nekaj vsebinskega in resničnega povem. Učite vi mene!!!!

Alojz, ne se preveč zapletat v materialne sfere. Ti obilo pišeš o tem in onem, ampak samo redko se pa dotakneš srčike svojega "nauka" - in to je, da je potrebno telo klonirati. Zakaj ne bi raje govoril o tem kot pa da stalno poskušaš naplesti neko zgodbo. Ti raje, če zmoreš, ljudem povej, zakaj naj oni upajo na odrešitev prek kloniranja in zakaj naj oni sploh dajejo tako pozornost telesu? Kdo je zavesten telesa? Zakaj je v tvojem nauku telo postalo tako pomembno, da je že celo gospodar vsega in ne samo kot orodje nečesa drugega?

Veliko preveč poudarka daješ telesu, in seevda tudi ni nikakor res, da imamo preveč realizirane energije. Ti sploh nisi telo, da bi sploh lahko imel ali preveč realizirane ali pa preveč akumulirane energije, ti si preprosto vesoljna zavest pred katero se naslika telo, basta. In več pozornosti kot ti daješ telesu bolj si prepričan, da si telo in vedno manj čutiš tisto, kar ti dejansko si.

Imaš samo dve opciji v življenju: pozornost lahko usmeriš navzven - to je v telo, v svet, v misli, emocije, občutke, itd.
Ali pa pozornost usmeriš navznoter in pogledaš iz katere točke ti sploh gledaš svet in če nemara ti sploh nisi v svetu ampak je cel svet v tebi?  Shocked  Preveč za zapopasti? Meni se ne zdi, ker je edino to nekaj vredno.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6829 - 06.01.2010 at 12:27:11

Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 12:13:31:
Poet piše; Če hočeš,je zavest energija Boga!!!!

Bog ,pa je večno sedaj ista masno energetska vseobsežna vesoljna konstanta,kjer je vsaka njegova individualna X me samopojavnost samomanifestacija celote. Einstein je že ugotovil,da je masa-energija in energija masa.Potem je zavest nekaj kar nima veze z Bogom,in z ničemer kar Boga identificira in opredeljuje,ali kako?Zavest opredeljuje samo življenje-jasno,ker je zavest pogojna,flora -nagonska favna in samozavedna -človeška. Človek opredeljuje Boga
in Bog človeka! Žal samo človeška omejenost in prostovoljna samo všečnost, ne dojame tega neovrljivega vesoljnega dejstva.

Lp Alojz

Karkoli napišem, vedno  se trudim ,da nekaj vsebinskega in resničnega povem. Učite vi mene!!!!

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6830 - 06.01.2010 at 12:31:36

Poet

Preberi si zgornji post!!!! Jaz ne govorim o kloniranju ,jaz govorim o možnosti ponovne življenjske Re-animaciji-vsake oblike življenja po umetni poti. Težko dojeti? Ti si pametnejši od Einsteina .Veš več kot vsi.Ti veš,da masa ni energija in energija ni masa EM sila je vzrok in posledica obeh vrednosti hkrat,ki sta večno-sedaj v medsebojni interakciji.-razloži mi tole svojo pesnitev?
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6831 - 06.01.2010 at 12:31:51

Quote:

Sej to ti pravim: TI se zavedaš, da je nekdo uščipnil tvoje telo. Ne zaveda se telo, da ga je nekdo uščipnil. TI si tisti prostor, ki se zaveda, da je nekdo uščipnil telo, ki ga ti imenuješ za svojega.

No, človek je akumulirano in realizirano. Samo TI si pa samo akumulirano, ki se zaveda, da je direktno pred njegovimi očmi nekaj realiziranega (telo).

V tem je ves štos: TI (akumulirano) se zavedaš telesa pred sabo in ga "uporabljaš" za "delovanje" v svetu, samo TI nisi telo. Seveda pa TI lahko daš pozornost ali telesu in misliš, da si na nek način povezan s telesom, ali pa daš pozornost nazaj NASE in ugotoviš, da SI akumulirano, ki se zaveda telesa pred SABO.

Niti ALojz tega ne more ovreči. Ni mogoče.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6832 - 06.01.2010 at 12:34:11

El Pesnik wrote on 06.01.2010 at 12:31:51:
Quote:

Sej to ti pravim: TI se zavedaš, da je nekdo uščipnil tvoje telo. Ne zaveda se telo, da ga je nekdo uščipnil. TI si tisti prostor, ki se zaveda, da je nekdo uščipnil telo, ki ga ti imenuješ za svojega.

No, človek je akumulirano in realizirano. Samo TI si pa samo akumulirano, ki se zaveda, da je direktno pred njegovimi očmi nekaj realiziranega (telo).

V tem je ves štos: TI (akumulirano) se zavedaš telesa pred sabo in ga "uporabljaš" za "delovanje" v svetu, samo TI nisi telo. Seveda pa TI lahko daš pozornost ali telesu in misliš, da si na nek način povezan s telesom, ali pa daš pozornost nazaj NASE in ugotoviš, da SI akumulirano, ki se zaveda telesa pred SABO.

Niti ALojz tega ne more ovreči. Ni mogoče.

NEUMNOST-VSE IN VSAK JE NEDELJIVA CELOTA IN me AO RIme.Sedaj pa tuhtaj pesnik,brez pesmi!!!
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6833 - 06.01.2010 at 12:38:53

Quote:
in to je, da je potrebno telo klonirati.
Do kloniranja bo prej ali slej prišlo. Najprej se bodo ali pa se že klonirajo posamezni organi, čez čas se bo celo telo...

Če pogledam na stvar z druge plati....Trditev, da je zavest večna in da smo mi zavest, da je to tisto pravo bistvo in da je telo le projekcija zavesti...kaj potem sledi iz tega ?
Sledi to , kar se dogaja . Človek ali zavest teži k večnosti. Smiley
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6834 - 06.01.2010 at 12:39:26

Morda bo sedaj Alojz prišel na plano z naslednjim proti-argumentom: akumulirano se ne more zavedati brez realiziranega. To ne drži povsem. Akumulirano se mogoče ne more zavedati sveta brez realiziranega (telesa) ne more pa nikoli, da se ne bi zavedalo samega sebe.

In moj argument ni v tem, da je potrebno ne vem kaj odmisliti od telesa. Jaz samo pravim, da se je potrebno rešiti obsesije, ki sedaj pravi, da smo mi telo oz. da smo na nek način zvezani s telesom. To ni res. Mi smo v vsakem trenutku akumulirano, ki se zaveda, da pred njim (če hočete tudi v njem) obstaja telo, samo mi nismo to telo in pika. In če bomo stalno dajali pozornost samo na telo, ki je proicirano pred očmi akumuliranega, ne bomo nikoli spoznali svoje prave duhovne narave. Samo za to se gre, ker Alojz stalno pozornost vleče na realizirano, to je na telesno/vesoljno raven. To pa nikomur ne bo pomagalo, da bi se zavedel, da ta oseba sploh ni v telesu, ampak da je telo v tej osebi (akumuliranem).
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6835 - 06.01.2010 at 12:46:23

Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 12:34:11:
NEUMNOST-VSE IN VSAK JE NEDELJIVA CELOTA IN me AO RIme.Sedaj pa tuhtaj pesnik,brez pesmi!!!

No, še dobro da sem v enem letu prerasel nivo primitivne komunikacije in da več ne čutim nobene potrebe, da bi se še nadalje bodel s tabo.

Ne vem kaj ti razumeš pod pojmom "nedeljiva celota". To zate najbrž pomeni, da si na veke vekov zvezan z materialnim telesom in moraš vedno slediti diktatom telesa, ko ti reče, da imaš prazen želodec. Si pač še vedno preveč suženj telesa in seveda se tebi zdi, da je telo ne vem kako pomembno, zato boš seveda naredil vse, da čimveč ljudi prepričaš v možnost neke osvoboditve prek ponovnega vstajenja (kloniranja). Samo s tem boš tem ljudem samo zagotovil, da bodo do zadnjega, torej do trenutka smrti, gledali v materialno smer in bodo vedno znova zgrešili preprosto stvarnost tega, kdo sploh gleda kaj. Ne pa kdo je podležen komu.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6836 - 06.01.2010 at 12:50:16

Robi wrote on 06.01.2010 at 12:38:53:
Quote:
in to je, da je potrebno telo klonirati.
Do kloniranja bo prej ali slej prišlo. Najprej se bodo ali pa se že klonirajo posamezni organi, čez čas se bo celo telo...

Če pogledam na stvar z druge plati....Trditev, da je zavest večna in da smo mi zavest, da je to tisto pravo bistvo in da je telo le projekcija zavesti...kaj potem sledi iz tega ?
Sledi to , kar se dogaja . Človek ali zavest teži k večnosti. Smiley

Ja, ampak a to pomeni, da je to tisto kar rabimo? Po tem sklepanju lahko rečeš tudi, da bo slej ko prej prišlo do 100% rabe GSO-jev, pa a ti bo to kej pomagalo pri tem, da bi sebe videl v pravi luči? Z obračanjem pozornosti v smer stran od sebe se samo izgubiš v tem vesolju. Vse kar obstaja na relaciji telo-misli-občutki-emocije-zunanji svet obstaja zato, ker se nekdo vsega tega zaveda. Kdo se vsega tega zaveda je ključno vprašanje. In da bi lahko odgovoril na to vprašanje moraš po naslednji relaciji: zunanji svet-emocije-občutki-misli-telo-----                      Kaj sledi za telesom? Mi lahko kdo odgovori?            
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6837 - 06.01.2010 at 12:50:53

Quote:
Akumulirano se mogoče ne more zavedati sveta brez realiziranega (telesa) ne more pa nikoli, da se ne bi zavedalo samega sebe.

To tudi mene zanima, kako se lahko zaveda samega sebe...

Za zavedanje samo je potrebna neka omejitev...zavedati se nečesa. A je možno se zavedati večnosti..brezmejnosti ?
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6838 - 06.01.2010 at 12:53:37

Robi wrote on 06.01.2010 at 12:50:53:
Quote:
Akumulirano se mogoče ne more zavedati sveta brez realiziranega (telesa) ne more pa nikoli, da se ne bi zavedalo samega sebe.

To tudi mene zanima, kako se lahko zaveda samega sebe...

Za zavedanje samo je potrebna neka omejitev...zavedati se nečesa. A je možno se zavedati večnosti..brezmejnosti ?

Odgovor na to imaš v stanju globokega spanja brez sanjanja: vprašaj se, ali je možno, da takrat nisi obstajal? Ne, si obstajal, seveda si obstajal v svojem izvornem stanju, samo ničesar ni bilo napleskanega pred tvojimi očmi. Potem se pa zjutraj "zbudiš" in hopa - telo se znajde pred tvojimi očmi, nikakor pa ne TI v telesu. In potem gledaš, gledaš, gledaš in opazuješ kako ima telo interakcije z drugimi telesi in predmeti v svetu. That is all.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6839 - 06.01.2010 at 12:55:58

Quote:
Ja, ampak a to pomeni, da je to tisto kar rabimo? Po tem sklepanju lahko rečeš tudi, da bo slej ko prej prišlo do 100% rabe GSO-jev, pa a ti bo to kej pomagalo pri tem, da bi sebe videl v pravi luči? Z obračanjem pozornosti v smer stran od sebe se samo izgubiš v tem vesolju. Vse kar obstaja na relaciji telo-misli-občutki-emocije-zunanji svet obstaja zato, ker se nekdo vsega tega zaveda. Kdo se vsega tega zaveda je ključno vprašanje. In da bi lahko odgovoril na to vprašanje moraš po naslednji relaciji: zunanji svet-emocije-občutki-misli-telo-----  

Zavedamo se preko telesa.
Saj se ne zavedamo sebe, ampak svojega telesa.
Kako pa se lahko zavedam tistega, česar se ne zavedam..Mislim na tisti primer, ko vprašaš od kod ali kje je center zavedanja....
Po drugi strani pa trditev, da je telo le projekcija...mogoče je res, vendar ravno ta projekcija omogoča zavedanje.
A bi se ti zavedal kakšen si, če se ne bi nikdar videl v ogledalu ?

Samo sprašujem se..kaj je res pa ne vem...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 454 455 456 457 458 ... 764