Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 453 454 455 456 457 ... 764
(Read 1499983 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6810 - 06.01.2010 at 11:24:10

Alojz in Sandib wrote on 04.01.2010 at 13:56:08:
Robi wrote on 03.01.2010 at 22:50:23:
Jaz pa sem napisal, da se lotevam z obeh strani.
Ko sem v odnosu in komunikaciji z neko drugo osebo, preko tega odnosa doživljam sebe in se tako spoznavam.
Na podlagi lastnih analiz, potem postavljam vprašanja in trditve, druga oseba pa seveda postavlja svoje trditve.....torej medsebojna interakcija in je težko določiti mejo.
In velikokrat, predvsem zvečer pred spanjem, analiziram sebe in svoje misli in občutke in doživljanja....Ne vidim pa smisla, da bi se izoliral in ostal le pri sebi.

Me pa zanima, na podlagi česa sklepaš, da se lotene leti vse vam z napačne strani ?
In kako praktično zgleda, ko se nekdo loteva s prave strani ?

ROBI

Praktično to zgleda takole.Najprej prežvečiš lastno drobovje!Ko ga prežvečiš (drobovje)ga ne izpljuneš na soljudi in ostalo kar živega mrgoli okoli tebe. Pozabiš nase,ker že poznaš lastno drobovje..Potem postaneš manj obremenjen sam s seboj,ker že veš,da ti lastno drobovje smrdi.

Robi

Niti prispodobe ne zmoreš razumeti. Kje boš razumel kaj več?

Lp Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6811 - 06.01.2010 at 11:30:12

Boštyxz wrote on 05.01.2010 at 08:04:07:
Alojz in Sandib wrote on 03.01.2010 at 11:55:01:
Boštyxz wrote on 03.01.2010 at 11:20:48:
Moj sosed ne ve, da je duša, ker meni da je premikajoče se meso ki hodi (beri blodi) naokrog in neve kaj bi sam z sabo .

Niti neve, da je na svojem duševnem ( + duhovnem) popotovanju po Stvarstvu , in da se bo nekoč vrnil tja, od koder je izšel .

Izšli pa smo vsi iz Stvarnika , in se bomo tudi vrnili k Njemu , seveda v bolj poduhovljeni ( energijski ) obliki , ki je pač naša Izvorna (vsesplošna) oblika bivanja/stanja .

Niti približno tega pa moj sosed ne ve, in zato bo njegovo življenje pač neuspešno, če ne bo prestal kakih hujših/večjih preizkušenj, in se ob njih zavedel svojih zmot7zablod .

Pa dober pozdrav iz duhovnih nižav, nekoč višav, čav ,

Bošte + #

Bošty- se ti bojiš božje kazni?Potem nisi vesoljno samospoznan,kot trdiš! Si enak sosedu-kup mesa,ki misli,da vse ve!!!  Živiš samo enkrat!!!! Iz praha si-Atomi IN-RI AO-v prah greš!!!!!
Duše se selijo-vzdržujejo  samo preko naše 'reprodukcijske verige' genoma IN-RI AO. Bošty, ohladi se! Nič ne veš,tako kot večina tu!!!

Lp Alojz

No, tudi ti tisto kar misliš da prav veš žal narobe veš - tako kot večina tu.

Živel sem Že večkrat .

In v prah resda grem, VeeeeendaR pa to Samo Telesno, Nikakor pa Duhovno .

Duhovno pa na srečo živim lepo naprej . In ker je moja duša pač duhovnega izvora, se bom svojega življenja lepo zavedal še naprej v onem , duhovnem svetu .

Tudi ti se lahko malo ohladiš v svoji namišljeni "vsevednosti" , heh  Smiley.

Pa dober pozdrav iz duhovnih nižav, nekoč višav, čav , ...

Boštyxz + #

Bošty ni telesa brez energije in ni energije brez telesa. Boš razumel če ti obrazložim takole po kmečko. Reinkarnira se naš genom v sami reprodukcijski verigi naše in vsake življenjske vrste. Sanje o duhovih zlih in dobrih se skrivajo kot energija v TELESIH. Brez mase ni energije (duhcev ) in brez duhcev ni mase -je vzajemno eno!!! Ti si zblojen duhec,ki vije iz tvojga telesa -razumeš?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6812 - 06.01.2010 at 11:34:33

satis wrote on 05.01.2010 at 09:10:46:
Robi wrote on 04.01.2010 at 21:10:56:
Quote:
Pozabiš nase,ker že poznaš lastno drobovje..

Povej, kje najdem človeka, ki pozna lastno drobovje in je samospoznan ?

Quote:
Praktično to zgleda takole.

Sicer sem vprašal Nahatee in mislil sem dobesedno praktično, brez prispodob. Smiley

Mimogrede, ne pomaga na takšne super kvalitetne poste forumskih vseznalcev uporabljati kulturo najvišjega ranga. Ker dejansko je to zguba časa. Ignoranca po mojem bolj zaleže, ko se pa nate kdo obrne kot človek k sočloveku, pa mu nameniš nekaj virtualnega časa.

Wink

Satis- Ignoriraj nas! Ne pa se vleči ven ko že vse popljuvaš in potem misliš,da si pa ti edina kulturna!!!! Bolno-sprevidi?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6813 - 06.01.2010 at 11:37:35

Quote:
Robi

Lp Alojz

Seveda razumem prispodobo.
Ampak mene zanima praktično , realno...
Kako zgleda, ko analiziraš sebe in kako zgleda, ko analiziraš drugega ?
Kje je meja ?
Kaj je moje, kaj je tvoje ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6814 - 06.01.2010 at 11:41:50

Ker jaz ne razumem tega, kako lahko sploh analiziram drugega... Smiley
Če bi analiziral drugega, bi moral imeti telepatske sposobnosti ali pa svojo zavest preseliti v um sočloveka.
Karkoli rečem ali mislim ,so to moje misli, ki so odsev mojega zaznavanja in mojega čutenja. Zato analiziram vedno le to, kar je  v meni.
Kako jaz naj vem, kaj je v tebi in kaj ti čutiš ?

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6815 - 06.01.2010 at 11:42:54

Quote:
Praktično boš moral spoznati sam  Exclaim  razložim ti pa lahko.

Pa mi razloži. kako ti počneš to praktično.
Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6816 - 06.01.2010 at 11:47:55

Robi wrote on 06.01.2010 at 11:37:35:
Quote:
Robi

Lp Alojz

Kje je meja ?

Meja je v nas samih!!!! Mi sami sebi postavljamo 1000 nepotrebnih mej. Ko veš, da si sam (tako nek kamen in vse)samo ciklična individualna živa samozavedna (v človeški obliki)vesoljna samomanifestacija si zlit in poenoten z vso to večno-sedanjo vesoljno
samomanifestacijo. V tem stanju se samospoznaš in veš kdo si in kaj je tvoje individualno življenjsko poslanstvo. Bistvo je s tem povedano!!! NIč ni naključno, tudi naše življenje ne!!!!
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6817 - 06.01.2010 at 11:48:24

Robi wrote on 06.01.2010 at 11:42:54:
Quote:

Pa mi razloži. Smiley

Stokrat imaš že razloženo. Pa še vedno ne razumeš in se držiš svojega znanja kot ribica akvarija. Ne zmoreš in potem iščeš krivca. Za mene ni nič kriv psihološki čas, on je in jaz ga uporabljam. Ti pa še tega ne dojameš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6818 - 06.01.2010 at 12:01:50

In še stokrat le eno in isto prazno teorijo...

Quote:
Smiley

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6819 - 06.01.2010 at 12:03:20

Quote:

Smiley

Si takoj spremenil vprašanje?
Sedaj bi rad praktično obrazložitev. Robi, glede na tvoje stanje, ti predlagam opiate, saj te beseda v treznem stanju ne doseže. Mogoče ti bo kaj pomagalo. Kako se jih jemlje v praksi, pa pobrskaj po internetu in izberi sebi ljub način.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6820 - 06.01.2010 at 12:06:37

Alojz in Sandib wrote on 06.01.2010 at 11:47:55:
Robi wrote on 06.01.2010 at 11:37:35:
Quote:
Robi

Lp Alojz

Kje je meja ?

Meja je v nas samih!!!! Mi sami sebi postavljamo 1000 nepotrebnih mej. Ko veš, da si sam (tako nek kamen in vse)samo ciklična individualna živa samozavedna (v človeški obliki)vesoljna samomanifestacija si zlit in poenoten z vso to večno-sedanjo vesoljno
samomanifestacijo. V tem stanju se samospoznaš in veš kdo si in kaj je tvoje individualno življenjsko poslanstvo. Bistvo je s tem povedano!!! NIč ni naključno, tudi naše življenje ne!!!!

In kdo je tisti, ki postavlja meje ?
Igor..Nahate...ki me hočeta prepričati, da le analiziram druge....
Jaz pa se zavedam tega, da ni mej, ko analiziram sebe, analiziram drugega, ko analiziram drugega, analiziram sebe...

Ni dovolj le prebrati neko misel, ki jo je zapisal nek modrec in v njo verjeti, ker je pač to kul ali moderno...
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6821 - 06.01.2010 at 12:07:51

Robi wrote on 06.01.2010 at 10:07:07:
Quote:
Alojza in njegove je lahko samo pošteno sram, ker s tem ko se ukvarjajo z materijo samo še bolj bredejo v materialnost in gredo s tem samo še bolj in bolj stran od samih sebe - čisto nič pa se ne bo rešilo na ta način, samo še bolj daleč od samih sebe bodo, vse bo pa vedno ostalo isti šmorn. Tako

To me spominja tudi na Igorja, ker je za vse kriv psihološki čas...ko se bo enkrat človek osvobodil te ujetosti, bo rešil težave. Potem pa sem jaz tisti, ki se vrtim v krogu..

Robi, Igor ima tu prav, res je naš osnovni problem, da želimo z razmišljanjem nekaj razrešiti. In potem bolj ko o neki stvari razmišljaš, slabše je, ker misel že sama po sebi ustvari problem in ga potem želi razrešiti. Štekaš zdaj? Brez misli - ni problema. Pride misel in ustvari problem. In potem z analiziranjem problema potencira samo sebe. In se vrti v krogu. Naš problem je sedaj samo v tem, ker mislimo, da je edino orodje, ki ga sploh imamo, mišljenje. In celo tako daleč gremo, da mišljenje zamenjamo za našo identiteto.

Naredi tale preizkus: usedi se na stol, uleži se, whatever, in bodi lepo pri miru. Ne poskušaj misliti. Sedaj pa poskusi občutiti točko iz katere se zavedaš. Morda boš nekoč opazil, da ti sploh ne gledaš kao ven iz telesa v svet, ampak da je v ozadju kot neko platno na katerega je proicirano tudi telo in vse tvoje misli in vse tvoje emocije in vsi tvoji telesni občutki. Ko enkrat začutiš to "platno", ostajaj dlje in dlje s tem platnom. To je tvoja prava narava, ne pa telo, ne misli, ne nič. To je bistvo.

Peace
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6822 - 06.01.2010 at 12:08:46

Quote:
Quote:

Smiley

Si takoj spremenil vprašanje?
Sedaj bi rad praktično obrazložitev. Robi, glede na tvoje stanje, ti predlagam opiate, saj te beseda v treznem stanju ne doseže. Mogoče ti bo kaj pomagalo. Kako se jih jemlje v praksi, pa pobrskaj po internetu in izberi sebi ljub način.

Lp,Igor

Spremenil sem ga že pred tvojim odgovorom, ker sem vedel, da se bo spet eden v to obregnil.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6823 - 06.01.2010 at 12:13:31

Poet piše; Če hočeš,je zavest energija Boga!!!!

Bog ,pa je večno sedaj ista masno energetska vseobsežna vesoljna konstanta,kjer je vsaka njegova individualna X me samopojavnost samomanifestacija celote. Einstein je že ugotovil,da je masa-energija in energija masa.Potem je zavest nekaj kar nima veze z Bogom,in z ničemer kar Boga identificira in opredeljuje,ali kako?Zavest opredeljuje samo življenje-jasno,ker je zavest pogojna,flora -nagonska favna in samozavedna -človeška. Človek opredeljuje Boga in Bog človeka! Žal samo človeška omejenost in prostovoljna samo všečnost, ne dojame tega neovrljivega vesoljnega dejstva.

Lp Alojz

Karkoli napišem, vedno  se trudim ,da nekaj vsebinskega in resničnega povem. Učite vi mene!!!!
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6824 - 06.01.2010 at 12:13:38

Robi, pa to vedno počneš, začneš razmišljati šele potem, ko nekaj narediš?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 453 454 455 456 457 ... 764