Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 452 453 454 455 456 ... 764
(Read 1499923 times)
satis
5

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6795 - 05.01.2010 at 09:10:46

Robi wrote on 04.01.2010 at 21:10:56:
Quote:
Pozabiš nase,ker že poznaš lastno drobovje..

Povej, kje najdem človeka, ki pozna lastno drobovje in je samospoznan ?

Quote:
Praktično to zgleda takole.

Sicer sem vprašal Nahatee in mislil sem dobesedno praktično, brez prispodob. Smiley

Mimogrede, ne pomaga na takšne super kvalitetne poste forumskih vseznalcev uporabljati kulturo najvišjega ranga. Ker dejansko je to zguba časa. Ignoranca po mojem bolj zaleže, ko se pa nate kdo obrne kot človek k sočloveku, pa mu nameniš nekaj virtualnega časa.

Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Etrex
5

Reply #6796 - 05.01.2010 at 20:28:00

@Satis

Kultura najvisjega ranga? Mi lahko pokazes kje ti to vidis? Ker slucajno tega nisem opazil v tej temi.
Ce kdo igra kulturo, je to navadno prilizovanje, ce pa je iz srca pa ne rabi besede.
Alojza poznam in je zelo dobra oseba, tukaj pise direktno- ostro in to z razlogom za katerim se skriva samo dobro. In potem ko se nekdo trudi zate bi za namecek se ignorirala? Si pa pokvarjena da ves!

L.P.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #6797 - 05.01.2010 at 23:54:44

Robi wrote on 05.01.2010 at 05:19:19:
Pa tudi, če se sam vrtim v krogu, se vsi, ki komuniciramo vrtimo v krogu, saj drugače komunikacije ne bi bilo.

Stopi dol z vrtiljaka potem se ti bo nehal rolat.  Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #6798 - 06.01.2010 at 01:09:54

Robi wrote on 05.01.2010 at 05:14:07:
Na podlagi tega, sem sklepal, da nimaš izkušnje in zato ne moreš praktično razložiti kako to zgleda.
Ker kako mi lahko hkrati očitaš, da se stvari lotevam na napačen način a hkrati trdiš, da smo vsi eno, da smo povezani in kar je meni je tudi v drugih....ali kar je v drugih je tudi v meni.
Torej, če ni meje, potem je vseeno s katere strani se ga lotim. Kajne ?
Smiley

Praktično boš moral spoznati sam  Exclaim  razložim ti pa lahko.

Ni vseeno ti si se lotil komplicirano, izbral si  pot kjer boš preučeval človeško psiho drugih jo analiziral podrobno in potem ugotavljal kaj je v tebi in kaj ni, kaj ti je všeč in kaj ni, na ta način ločuješ in se ubadaš ves čas z drugimi in iščeš podobnosti v sebi, kar je mnogo težje in zaenkrat dosegaš samo vrtenje v krogu, kar ti je očitno postalo tudi všeč.

Če greš vase in spoznaš sebe hkrati spoznaš tudi druge, ker si nismo tako različni in smo povezani. Je lažje in bolj enostavno in bolj uspešno.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6799 - 06.01.2010 at 08:20:36

Quote:
Boštyxz wrote on 03.01.2010 at 11:20:48:
Moj sosed ne ve, da je duša, ker meni da je premikajoče se meso ki hodi (beri blodi) naokrog in neve kaj bi sam z sabo .

Niti neve, da je na svojem duševnem ( + duhovnem) popotovanju po Stvarstvu , in da se bo nekoč vrnil tja, od koder je izšel .

Izšli pa smo vsi iz Stvarnika , in se bomo tudi vrnili k Njemu , seveda v bolj poduhovljeni ( energijski ) obliki , ki je pač naša Izvorna (vsesplošna) oblika bivanja/stanja .

Niti približno tega pa moj sosed ne ve, in zato bo njegovo življenje pač neuspešno, če ne bo prestal kakih hujših/večjih preizkušenj, in se ob njih zavedel svojih zmot7zablod .

Pa dober pozdrav iz duhovnih nižav, nekoč višav, čav ,

Bošte + #

Če ti veš, da si duša v telesu , bo tudi on enkrat vedel, vse ob svojem času.
Če sam ne veš, potem te moti tudi to, da sosed ne ve in se ima samo za telo ter živi za to, kar vidi, okuša in otipa.

Stvarnik in stvarstvo je tudi tu, smo že del tega.

Res je , da bo tudi zanj nekoč prišel čas spoznanja.
Če pa jaz nebi vedel tega kar sem tu razložil o njem + na splošno, potem pa jaz tega tudi nebi zapisal tukaj .

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6800 - 06.01.2010 at 08:29:07

Alojz in Sandib wrote on 03.01.2010 at 14:58:29:
Robi wrote on 03.01.2010 at 14:56:14:
Če ne odrejamo sami, potem se mi spet postavlja vprašanje, čemu trud ?
A misliš, da naše misli in dejanja in svobodna volja ne vplivata na to in da s tem ne odrejamo "kdaj" ?

Ne!!!! Ali jabolko odreja samo,kdaj bo dozorelo????

Jabolko tega ne zmore , ker nima svobodne volje , za razliko od nas ki jo imamo , in smo lahko "sami svoje sreče kovači", ter zato ne prelagamo svoje odgovornosti ne neko slepo blodečo elektro magnetno valovanje .

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6801 - 06.01.2010 at 08:42:15

Robi wrote on 03.01.2010 at 15:46:47:
Quote:
Ne pomaga!! Vsi lahko vpijemo ljubezen.Bo zato svet boljši? Delo na sebi je zame čisti egoizem!!!! Nisem pomemben jaz ,pomembno je vesoljno življenja- Ta dar sprejmi in daruj naprej!!! Napisano je z besedo,ki je malo groba- zato ker je resnična!

Ne gre se za vpitje.
Gre se za čutenje in življenje.

Vprašam te, a jaz nisem del tega vesoljnega življenja ?

-------------------------------------------------------------------------------
Hja, po Alojzijevo pa res zgleda da mi žal pač nismo del tega "vesoljnega življenja" .

Ne razumem te, kako si predstavljaš, da bo svet lepši, če ne bo nihče nič naredil na sebi ?

------------------------------------------------------------------------------
Enostavno: to odgovornost preložiš na neke elektromagnetne valove tam nekje v Vesoljih.

A ni svet sestavljen iz posameznikov ?

Obstaja tudi drug način...pridem na oblast kot diktator in kdor se ne bo podredil mojemu sistemu, bo šel pred zid...

Kako zgleda in kako živi človek, ki mu je pomembno vesoljno življenje ?

Približno takole: Vesoljno življenje se mu zdi pomembnejše od človeškega, in zaradi pomanjkanja ljubezni v sebi mora preusmerjati pozornost drugih navzven - stran od sebe - v Vesolja .

Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6802 - 06.01.2010 at 09:45:52

Boštyxz wrote on 06.01.2010 at 08:29:07:
Alojz in Sandib wrote on 03.01.2010 at 14:58:29:
Robi wrote on 03.01.2010 at 14:56:14:
Če ne odrejamo sami, potem se mi spet postavlja vprašanje, čemu trud ?
A misliš, da naše misli in dejanja in svobodna volja ne vplivata na to in da s tem ne odrejamo "kdaj" ?

Ne!!!! Ali jabolko odreja samo,kdaj bo dozorelo????

Jabolko tega ne zmore , ker nima svobodne volje , za razliko od nas ki jo imamo , in smo lahko "sami svoje sreče kovači", ter zato ne prelagamo svoje odgovornosti ne neko slepo blodečo elektro magnetno valovanje .

Lp + #

Seveda Alojz VSE vidi samo materialno in se je sposoben celo primerjati z jabolkom. Oziroma on je jablana njegovi sledilci so pa njegova jabolka.  Grin

Blodeče magnetno delovanje je pa resnično zgolj to: blodeče magnetno delovanje, ki te pelje samo še bolj stran od sebe.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6803 - 06.01.2010 at 09:52:50

Boštyxz wrote on 06.01.2010 at 08:42:15:
Robi wrote on 03.01.2010 at 15:46:47:
Quote:
Ne pomaga!! Vsi lahko vpijemo ljubezen.Bo zato svet boljši? Delo na sebi je zame čisti egoizem!!!! Nisem pomemben jaz ,pomembno je vesoljno življenja- Ta dar sprejmi in daruj naprej!!! Napisano je z besedo,ki je malo groba- zato ker je resnična!

Ne gre se za vpitje.
Gre se za čutenje in življenje.

Vprašam te, a jaz nisem del tega vesoljnega življenja ?

Hja, po Alojzijevo pa res zgleda da mi žal pač nismo del tega "vesoljnega življenja" .

Ne razumem te, kako si predstavljaš, da bo svet lepši, če ne bo nihče nič naredil na sebi ?

Enostavno: to odgovornost preložiš na neke elektromagnetne valove tam nekje v Vesoljih.

A ni svet sestavljen iz posameznikov ?

Obstaja tudi drug način...pridem na oblast kot diktator in kdor se ne bo podredil mojemu sistemu, bo šel pred zid...

Kako zgleda in kako živi človek, ki mu je pomembno vesoljno življenje ?

Približno takole: Vesoljno življenje se mu zdi pomembnejše od človeškega, in zaradi pomanjkanja ljubezni v sebi mora preusmerjati pozornost drugih navzven - stran od sebe - v Vesolja .

Da, in tu je največji problem: ALojz stalno preusmerja pozornost stran od človeka samega navzven v materialno kreacijo. Ni več pomembna zavest kot zavedanja in pravo duhovno spoznanje, ne, pomembno se je ČUTITI ODGOVORNEGA za celotno vesoljno življenje, potrebno je domala panično iti v svet in svetu za božjo voljo pomagati, z drugimi besedami treba je še bolj in bolj zabresti v materialnost in probleme reševati na nivoju materialnosti, ker ko bomo enkrat rešili vse naše materialne probleme šele tedaj bomo "sposobni" uzreti našo pravo duhovno naravo, nič prej. Alojza in njegove je lahko samo pošteno sram, ker s tem ko se ukvarjajo z materijo samo še bolj bredejo v materialnost in gredo s tem samo še bolj in bolj stran od samih sebe - čisto nič pa se ne bo rešilo na ta način, samo še bolj daleč od samih sebe bodo, vse bo pa vedno ostalo isti šmorn. Tako.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

satis
5

Reply #6804 - 06.01.2010 at 09:58:57

Etrex wrote on 05.01.2010 at 20:28:00:
@Satis

Kultura najvisjega ranga? Mi lahko pokazes kje ti to vidis? Ker slucajno tega nisem opazil v tej temi.
Ce kdo igra kulturo, je to navadno prilizovanje, ce pa je iz srca pa ne rabi besede.
Alojza poznam in je zelo dobra oseba, tukaj pise direktno- ostro in to z razlogom za katerim se skriva samo dobro. In potem ko se nekdo trudi zate bi za namecek se ignorirala? Si pa pokvarjena da ves!

L.P.

Se mi zdi, da se večina ljudi želi normalno pogovarjat, brez zmerljivk in zbadljivk. Ker če postane ta trend gonilo foruma, zmerni nimajo kaj več tule iskat. Tale prometejevska filozofija denimo je meni nezanimiva. Ampak če komu paše, naj jo kar fora, samo nima pa pravice druge poniževat ali zmerjat, tole hočem povedat in nič drugega.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6805 - 06.01.2010 at 10:07:07

Quote:
Alojza in njegove je lahko samo pošteno sram, ker s tem ko se ukvarjajo z materijo samo še bolj bredejo v materialnost in gredo s tem samo še bolj in bolj stran od samih sebe - čisto nič pa se ne bo rešilo na ta način, samo še bolj daleč od samih sebe bodo, vse bo pa vedno ostalo isti šmorn. Tako

To me spominja tudi na Igorja, ker je za vse kriv psihološki čas...ko se bo enkrat človek osvobodil te ujetosti, bo rešil težave. Potem pa sem jaz tisti, ki se vrtim v krogu..
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6806 - 06.01.2010 at 10:11:47

Quote:
Se mi zdi, da se večina ljudi želi normalno pogovarjat, brez zmerljivk in zbadljivk. Ker če postane ta trend gonilo foruma, zmerni nimajo kaj več tule iskat. Tale prometejevska filozofija denimo je meni nezanimiva. Ampak če komu paše, naj jo kar fora, samo nima pa pravice druge poniževat ali zmerjat, tole hočem povedat in nič drugega

To je tudi neke vrste religija. Vsako nestrinjanje ali dvom, v človeku ustvari strah in s tem nestrpnost so drugače mislečih.
Sicer pa ima vsak pravico verjeti kar hoče.....
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6807 - 06.01.2010 at 10:27:00

Robi wrote on 06.01.2010 at 10:07:07:
Quote:
Alojza in njegove je lahko samo pošteno sram, ker s tem ko se ukvarjajo z materijo samo še bolj bredejo v materialnost in gredo s tem samo še bolj in bolj stran od samih sebe - čisto nič pa se ne bo rešilo na ta način, samo še bolj daleč od samih sebe bodo, vse bo pa vedno ostalo isti šmorn. Tako

To me spominja tudi na Igorja, ker je za vse kriv psihološki čas...ko se bo enkrat človek osvobodil te ujetosti, bo rešil težave. Potem pa sem jaz tisti, ki se vrtim v krogu..

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin, he, he, he pa še res je, in si kar dobro tole sprevidu, Robi   Cheesy Smiley Roll Eyes

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6808 - 06.01.2010 at 10:28:37

Ti, Robi, ... ti ki si bolj na jasnem z tile prometejevci, daj ti meni povej, kdo je ta "prometej" ??

Lp + #
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6809 - 06.01.2010 at 10:35:40

Quote:
   Prometej, ki je bil božanskega rodu, je žalostno blodil po svetu in zaman iskal živo bitje, ki bi mu bilo podobno. Videl je, da dajeta voda in zemlja življenje, zato je zamesil ilovico in iz nje izoblikoval kip, ki je bil podoben bogovom. Atena, boginja razuma in modrosti, pa je mrtvemu kipu vdihnila duha. Tako je Prometej z Atenino pomočjo napravil prve ljudi. Toda ljudje niso znali uporabljati razuma, zato se je Prometej podal mednje in jih učil brati, pisati, uporabljati orodje in obdelovati zemljo.

Tale zapis me zelo spomina na dejanja, ki jih počnejo prometejci.
Oni so bog, mi pa ne znamo uporabljati razuma oziroma ne poznamo resnice, zato nas morajo učiti.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 452 453 454 455 456 ... 764