Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 450 451 452 453 454 ... 764
(Read 1495962 times)
Nahatee
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6765 - 03.01.2010 at 22:15:01

Robi wrote on 03.01.2010 at 21:18:02:
To ni zame obremenjevanje.
To je tako, kot če grem zdaj razmontirat računalnik, da vidim iz česa je sestavljen. In ne zato, ker bi bil obremenjen, ampak zato , ker me zanima in ker mi poznavanje večkrat pride prav.
Prav tako mi poznavanje človeške psihe pride prav pri svetovanju. In ne vem, kaj je v tem slabega, če poznam podrobnosti.

Na ta način se izogibaš spoznanju samega sebe, proučuješ podrobnosti človeške psihe drugih, namesto da bi šel vase in spoznal da je vse kar je v tebi je v drugih in vse kar je v drugih je v tebi.
To ti ni blizu, ker  ne razumeš da smo vsi ljudje povezani, zavedno in nezavedno.
Lotevaš se na napačen način od zunaj navznoter, namesto od znotraj navzven.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6766 - 03.01.2010 at 22:23:24

Quote:
Na ta način se izogibaš spoznanju samega sebe, proučuješ podrobnosti človeške psihe drugih, namesto da bi šel vase in spoznal da je vse kar je v tebi je v drugih in vse kar je v drugih je v tebi.
To ti ni blizu, ker  ne razumeš da smo vsi ljudje povezani, zavedno in nezavedno.

Si me narobe razumela.
Vse odgovore iščem v sebi. Smiley
Se dobro zavedam, da je moj zunanji svet le odraz mojega notranjega.
In večkrat sem že omenil, da ljudje nismo tako različni kot zgleda na prvi pogled.
Vsi imamo v glavnem iste potrebe, le uresničujemo jih na različne načine.
Prav tako izhajam iz dejstva, da človeka spoznaš po njegovih delih. Torej tudi računalnik pove marsikaj o tem, kdo je njegov "stvarnik". Smiley
Na kratko povedano niti ni neke meje med zunanjim in notranjim svetom.
Prav tako sem že večkrat z analiziranjem drugih, spoznal, da je tisto tudi v meni.
Zato, če se le zavedam, ne očitam drugemu nečesa, kar sam počnem.
Včasih pa me na to opozori žena, če slučajno pozabim. Grin
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #6767 - 03.01.2010 at 22:40:58

Robi wrote on 03.01.2010 at 22:23:24:
Si me narobe razumela.
Vse odgovore iščem v sebi. Smiley
Se dobro zavedam, da je moj zunanji svet le odraz mojega notranjega.
In večkrat sem že omenil, da ljudje nismo tako različni kot zgleda na prvi pogled.
Vsi imamo v glavnem iste potrebe, le uresničujemo jih na različne načine.
Prav tako izhajam iz dejstva, da človeka spoznaš po njegovih delih. Torej tudi računalnik pove marsikaj o tem, kdo je njegov "stvarnik". Smiley
Na kratko povedano niti ni neke meje med zunanjim in notranjim svetom.
Prav tako sem že večkrat z analiziranjem drugih, spoznal, da je tisto tudi v meni.
Zato, če se le zavedam, ne očitam drugemu nečesa, kar sam počnem.
Včasih pa me na to opozori žena, če slučajno pozabim. Grin

Nisem te narobe razumela, ponavljam zadnji stavek;

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6768 - 03.01.2010 at 22:50:23

Jaz pa sem napisal, da se lotevam z obeh strani.
Ko sem v odnosu in komunikaciji z neko drugo osebo, preko tega odnosa doživljam sebe in se tako spoznavam.
Na podlagi lastnih analiz, potem postavljam vprašanja in trditve, druga oseba pa seveda postavlja svoje trditve.....torej medsebojna interakcija in je težko določiti mejo.
In velikokrat, predvsem zvečer pred spanjem, analiziram sebe in svoje misli in občutke in doživljanja....Ne vidim pa smisla, da bi se izoliral in ostal le pri sebi.

Me pa zanima, na podlagi česa sklepaš, da se lotevam z napačne strani ?
In kako praktično zgleda, ko se nekdo loteva s prave strani ?
Back to top
« Last Edit: 04.01.2010 at 10:42:20 by Robi »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6769 - 04.01.2010 at 13:56:08

Robi wrote on 03.01.2010 at 22:50:23:
Jaz pa sem napisal, da se lotevam z obeh strani.
Ko sem v odnosu in komunikaciji z neko drugo osebo, preko tega odnosa doživljam sebe in se tako spoznavam.
Na podlagi lastnih analiz, potem postavljam vprašanja in trditve, druga oseba pa seveda postavlja svoje trditve.....torej medsebojna interakcija in je težko določiti mejo.
In velikokrat, predvsem zvečer pred spanjem, analiziram sebe in svoje misli in občutke in doživljanja....Ne vidim pa smisla, da bi se izoliral in ostal le pri sebi.

Me pa zanima, na podlagi česa sklepaš, da se lotene leti vse vam z napačne strani ?

ROBI

Praktično to zgleda takole.Najprej prežvečiš lastno drobovje!Ko ga prežvečiš (drobovje)ga ne izpljuneš na soljudi in ostalo kar živega mrgoli okoli tebe. Pozabiš nase,ker že poznaš lastno drobovje..Potem postaneš manj obremenjen sam s seboj,ker že veš,da ti lastno drobovje smrdi.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6770 - 04.01.2010 at 21:10:56

Quote:
Pozabiš nase,ker že poznaš lastno drobovje..

Povej, kje najdem človeka, ki pozna lastno drobovje in je samospoznan ?

Quote:
Praktično to zgleda takole.

Sicer sem vprašal Nahatee in mislil sem dobesedno praktično, brez prispodob. Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6771 - 04.01.2010 at 22:28:16

Quote:
Sem lepo napisal-tvoja zavest sprejme te lastne težave zapustijo. Ne obremenjuješ se več s seboj,tako kot se ti nenehno analiziraš-Sprejmeš dejstva svoje biti-pika amen

Ko bi le stvari bile tako enostavne.... Smiley
To kar omenjaš, je sama teorija...Bom dal primer, da te na primer boli zob..in tvoja  ali moja zavest to sprejme, pač to dejstvo in težava je rešena ? Pika, amen...ne obremenjuješ se več z zobobolom ? Smiley

In če bi vse samo sprejeli neka dejstva ali težave in ne bi nihče analiziral sebe in ostalih zadev, potem bi še vedno bili v kameni dobi.
Kako bi vedeli pisat ali računat, če ne bi nihče nič analiziral..kako bi imeli zdravila za bolezni, če ne bi nikoli analizirali....Od kod tebi ideje, ki si jih pisal na PD ? A ni to vse posledica analiziranja...tako sebe, kot drugih...Od kod tvoja mnenja o družbi ? A niso to analiziranja ?

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6772 - 04.01.2010 at 22:47:12

Quote:
O  pravi vesoljni življenjski samodgovornosti lahko govorimo šele takrat, ko se res samospoznani svobodno odločamo, čemu bomo služili, sebi, ali vesoljnemu življenju. Naši zemeljski predniki so se odločili,da bodo služili zgolj sebi in samo sebi na Zemlji.Rezultate vidimo, okusimo in živimo. Lepo ne? Robi oprosti,daleč daleč je še tvoja bit od teh  vesoljnih resnic našega zemeljskega egoističnega in ošabnega, vesoljno izoliranega in neodgoornega neetičnega rodu,katerega potomci in nosilci smo mi vsi.!!!!

Lp Alojz

Ko se človek samospoznava in širi svojo zavest, potem se več ne odloča o tem komu bo služil.
Pravzaprav o tem ne moremo odločati. O tem odloča naša zavest.
Ne moremo delati proti sebi. Človek s širšim zavedanjem v svoje zavedanje zaobjame širši krog stvarstva. Tisti, ki bi bil samospoznan, zato čuti, kot da je eno z vsem.
Na primer, če se zavedam, da je moje življenje odvisno od službe, potem bom težko delal proti tej službi..če se bom zavedal, da je moje življenje odvisno od dreves, potem bom težko posekal neko drevo......
Zato bi bilo dobro delati na tem , da se človek osvobodi lastnih težav, da ni zaprt v svoji kletki, katera mu popolnoma zaposli zavest, da ni sposoben videti dlje.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #6773 - 04.01.2010 at 22:49:04

Robi wrote on 03.01.2010 at 22:50:23:
Me pa zanima, na podlagi česa sklepaš, da se lotevam z napačne strani ?

Lahko ti razložim teoretično, praktično moraš pa sprobati sam, če še nisi ugotovil tega.

Vidi se po tvojih postih, vrtiš se v krogih. Stalno nekaj analiziraš, preko drugih bi rad spoznaval sebe, od tega se ti lahko zmeša ali pa boš bluzil cel life.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6774 - 04.01.2010 at 23:13:25

Quote:
Lahko ti razložim teoretično, praktično moraš pa sprobati sam, če še nisi ugotovil tega

Teoretično lahko vsak bedak razlaga in kopira iz neta ali knjig. Smiley

Ker če meni praviš, da to ni prav, kar počnem, sem mislil, da ti počneš tako ,kot je prav.
Ker pa ne veš praktično, pomeni, da nimaš lastne izkušnje, ampak le neko teoretično znanje, ki se lahko vsak čas podre.

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6775 - 04.01.2010 at 23:17:13

Quote:
Vidi se po tvojih postih, vrtiš se v krogih. Stalno nekaj analiziraš, preko drugih bi rad spoznaval sebe, od tega se ti lahko zmeša ali pa boš bluzil cel life.

Zato pa bolje ostani tam , kjer si, da se ti ne bo zmešalo. Smiley

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6776 - 04.01.2010 at 23:23:19

Robi wrote on 04.01.2010 at 22:28:16:
Kako bi vedeli pisat ali računat, če ne bi nihče nič analiziral..kako bi imeli zdravila za bolezni, če ne bi nikoli analizirali....Od kod tebi ideje, ki si jih pisal na PD ? A ni to vse posledica analiziranja...tako sebe, kot drugih...Od kod tvoja mnenja o družbi ? A niso to analiziranja ?

Prav to je ta postopnost. Želiš nadgrajevati. Zadeve o katerih govoriš so se samo nadgrajevale. Večina pa tako še sedaj ne pozna pravilnega pomena besed s teboj vred.
Inteligentne zadeve so vedno nove in pridejo v trenutku. Postopnost je preko analize. Do bistva prihajaš, počasi z odkrivanjem tančic in nato, ko si v jedru je to prazno, že izgubljeno. Udari direktno v jedro in videl boš njegovo pravo vsebino. Iz jedra pa se potem ozri navzven. Pokaže se ti vsa zunanjost.
To preko zunanjosti v notranjost je čas, ki ga z analizo ustvarjaš. Prave zadeve, intuicija, je trenutna. Če jo analiziraš jo v trenutku pokvariš, ni več pristna, se izgubi, ostane samo podoba.

Nahatee in Alojz imata povsem prav! Ne čudi se svoji slepoti in je ne opravičuj. Stopaš po poti in čas je da stopiš iz nje. Pot je čas.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6777 - 04.01.2010 at 23:32:46

Quote:
Prav to je ta postopnost. Želiš nadgrajevati. Zadeve o katerih govoriš so se samo nadgrajevale.

Vse se nadgrajuje...vsi smo v času, življenje je v času...

To, da nekaj pride naenkrat, je le navidezno. Umski trik.

Če bi bilo izven časa in ne bi bilo nadgrajevanje, potem bi lahko vsak vedel vse.
Vsak znanstvenik ali kdorkoli, je najprej moral imeti neko znanje, je moral delati na nekem projektu ne vem koliko let, da je potem "intuitivno" prišel do spoznanja in nove rešitve.
Človek je moral na splošno prehoditi ne vem koliko tisočletij, da je ustvaril to, kar je.
Tudi vsi modreci so veliko let analizirali, da so lahko napisali neka spoznanja.
Ali misliš, da ti resnice le padajo z neba ? Oziroma iz intuicije ?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6778 - 04.01.2010 at 23:39:08

Robi wrote on 04.01.2010 at 23:32:46:
Quote:
Prav to je ta postopnost. Želiš nadgrajevati. Zadeve o katerih govoriš so se samo nadgrajevale.

Ali misliš, da ti resnice le padajo z neba ? Oziroma iz intuicije ?

Razmisli o tem. Analiza te že pošteno utruja, ker je pot. Bo treba s poti stopit in si jo ogledat.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6779 - 04.01.2010 at 23:40:17

Nekateri ste tako prepričani v neke teorije, ki so jih zapisali drugi, da ste prepričani, da je to resnica.
Vendar pa lahko le eno preprosto  vprašanje postavi pod vprašaj vso znanje in s tem tudi um, ki temelji na tem.
Na primer, ko je Omen sat postavil tisti dve preprosti vprašanji Alojzu...in vso njegovo prepričanje postavil na glavo..potem pa užaljenost..obsojanje....umik....
Zakaj le, če je človek samospoznan ?

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 450 451 452 453 454 ... 764