Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 449 450 451 452 453 ... 764
(Read 1496061 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6750 - 03.01.2010 at 20:57:40

Quote:
Težav sploh ni!!!.Vse je tako kot je,ker drugače biti ne more!!!!! Ko to sprejme tvoja zavest,te težave zapustijo!!!

Lp Alojz

Lahko tudi tako rečeš, da je tako, kot mora biti in drugače ne more biti, vendar so to le misli in igre uma.
Ker, če bi res zavestno to sprejel, da je takšno stanje, kakršno pač je, potem ne vem, zakaj take izjave:
Quote:
Problem večine na tem forumu je,da nase ne gledate kot na vesoljo samopojavnost.Zato ne zmorete ponižnosti in ne razumete lastnega vesoljnega daru življenja. Sebe vidite,kot nekaj kar je več od ostalega.Niste pa hvaležni in ponižni pred lastno veličino življenja. Iz sebe delate cepce in majmune,ker ne spoštujete sami sebe in vse kar vas obkroža. Mi v bistvu nismo nič več kot kamen,ki se samozaveda.Vi se ne zavedate daru življenja. Potem dobimo brezsrčni živi kamen in njegovo ošabnost. To, tu vidim!!!

Saj, kot praviš, če bi res zavestno sprejeli takšno stanje, kakršno pač je, potem več ne bi videli problemov.
Dejstvo pa je, da ljudje (skoraj) nikoli nismo zadovoljni.
Iz enostavnega razloga, ker imamo na eni strani misel, na drugi telo in zaradi nihanja in spreminjanja, se ta dva vidika resničnosti (skoraj) nikoli ne uskladita.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6751 - 03.01.2010 at 21:05:16

Quote:
IZ česa je tvoje telo ! Ali je iz elementarne pojavnosti-kvarki,atomi molekule??? Jaz se dobro počutim v svoji koži.Vem pa, da se mnogi ne, ne krivi ne dolžni!!!!!! Malo glej okoli sebe in misli na tiste in deluj za njih.Pa še flora in favna naj te malo skrbita,ne zgolj lastna koža. Upam,da dojemaš zakaj sem tako oster-pa še kdo tu????!!!!!  

Lp Alojz

Saj pa sem omenil, da mislim na vse.
Če bi lahko, bi odrešil cel svet, vendar tega ne morem. Niti nimam bogastva....

Takšne izjave lahko nasloviš na papeža..on ima miljarde in nenehno govori o tem, da je božji poslanec, da je  vir ljubezni..on ima sigurno veliko možnosti, da bi rešil ogromno ljudi pred lakoto in trpljenjem....
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6752 - 03.01.2010 at 21:06:49

Robi

Ti mogoče hočeš biti mojster zavajanja? Sem lepo napisal-tvoja zavest sprejme te lastne težave zapustijo. Ne obremenjuješ se več s seboj,tako kot se ti nenehno analiziraš-Sprejmeš dejstva svoje biti-pika amen!!!. Šele tašen lahko deluješ neovirano navzven. Nadaljevanje Ukvarjanja samim s seboj je v tem primeru lastnega samosprejemanja, lahko celo kontraproduktivno.To tu opažam pri mnogih-sprejmite sami sebe takšni kot ste in imejte se radi,da bi lahko razdajali ljubezen. To nenehno sporočam.Res bolj ojstro,mogoče ,pa ne brezupno? Lp Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6753 - 03.01.2010 at 21:08:11

Robi wrote on 03.01.2010 at 21:05:16:
Quote:
IZ česa je tvoje telo ! Ali je iz elementarne pojavnosti-kvarki,atomi molekule??? Jaz se dobro počutim v svoji koži.Vem pa, da se mnogi ne, ne krivi ne dolžni!!!!!! Malo glej okoli sebe in misli na tiste in deluj za njih.Pa še flora in favna naj te malo skrbita,ne zgolj lastna koža. Upam,da dojemaš zakaj sem tako oster-pa še kdo tu????!!!!!  

Lp Alojz

Saj pa sem omenil, da mislim na vse.
Če bi lahko, bi odrešil cel svet, vendar tega ne morem. Niti nimam bogastva....

Takšne izjave lahko nasloviš na papeža..on ima miljarde in nenehno govori o tem, da je božji poslanec, da je  vir ljubezni..on ima sigurno veliko možnosti, da bi rešil ogromno ljudi pred lakoto in trpljenjem....

Jaz sem mu jih že.Daj še ti in ostali!!!
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6754 - 03.01.2010 at 21:18:02

Quote:
To nenehno sporočam.Res bolj ojstro,mogoče ,pa ne brezupno? Lp Alojz

Mogoče res včasih malo preostro.. Smiley
Jaz tudi lahko svoji ženi govorim, da jo imam rad. Vendar je bistveno ali žena to čuti ali pa si misli, da so le prazne besede...

Alojz,
Sicer pa ne vem, kako te drugi doživljajo....

Quote:
Ti mogoče hočeš biti mojster zavajanja? Sem lepo napisal-tvoja zavest sprejme te lastne težave zapustijo. Ne obremenjuješ se več s seboj,tako kot se ti nenehno analiziraš-Sprejmeš dejstva svoje biti-pika amen!!!

To ni zame obremenjevanje.
To je tako, kot če grem zdaj razmontirat računalnik, da vidim iz česa je sestavljen. In ne zato, ker bi bil obremenjen, ampak zato , ker me zanima in ker mi poznavanje večkrat pride prav.
Prav tako mi poznavanje človeške psihe pride prav pri svetovanju. In ne vem, kaj je v tem slabega, če poznam podrobnosti.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6755 - 03.01.2010 at 21:24:21

Robi wrote on 03.01.2010 at 21:18:02:
Quote:
To nenehno sporočam.Res bolj ojstro,mogoče ,pa ne brezupno? Lp Alojz

Mogoče res včasih malo preostro.. Smiley
Jaz tudi lahko svoji ženi govorim, da jo imam rad. Vendar je bistveno ali žena to čuti ali pa si misli, da so le prazne besede...

Alojz,
Sicer pa ne vem, kako te drugi doživljajo....

Šibam svojo pot in mislim na življenje.Vem kaj mi je delati in kaj je prav. Enga so tudi kamenjali, pa je ostal neomajno zvest življenju. Se ti kaj sanja,ali te muči mišljenje drugih o tebi? Potem pomeni,da se ne poznaš!!! Sodiš pa druge,po kakšni osnovi?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6756 - 03.01.2010 at 21:27:47

Quote:
Enga so tudi kamenjali, pa je ostal neomajno zvest življenju. Se ti kaj sanja,ali te muči mišljenje drugih o tebi?

Ne muči me mišljenje.
V odnosu je seveda pomembno, kaj drugi čuti in si misli o meni in mojih dejanjih.
Ker če mi za to ne bi bilo mar, bi bil čisti diktator.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6757 - 03.01.2010 at 21:28:26

Quote:
Vem kaj mi je delati in kaj je prav.

Lepo.
Jaz tudi vem, kot sem že omenil.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6758 - 03.01.2010 at 21:33:46

Robi wrote on 03.01.2010 at 21:27:47:
Quote:
Enga so tudi kamenjali, pa je ostal neomajno zvest življenju. Se ti kaj sanja,ali te muči mišljenje drugih o tebi?

Ne muči me mišljenje.
V odnosu je seveda pomembno, kaj drugi čuti in si misli o meni in mojih dejanjih.

Saj si samo,da tega ne spregledaš-Čisti zarukan diktator,ki ljubi zgolj sebe.Zato ti pa je toliko do mišljenja drugih. Diktatorji ustanavljajo razne OZNE,da zvejo kaj ljudje mislijo o njih,ker niso prepričani vase in v svoje početje..Je... jih vest. Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #6759 - 03.01.2010 at 21:34:24

Če samo govoriš prazno ali lažno, potem si tudi upravičeno misli da so prazne besede.

Če pa imaš rad veš ti in to poveš iz srca, menda to čuti.  Niso ljudje tako neumni in naivni, da ne bi čutili, kdaj nekdo govori iz srca in kdaj ne. Edino če sami sebe toliko slepijo.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6760 - 03.01.2010 at 21:40:33

Alojz in Sandib wrote on 03.01.2010 at 21:33:46:
Quote:

Ne muči me mišljenje.

Saj si samo,da tega ne spregledaš-Čisti zarukan diktator,ki ljubi zgolj sebe.Zato ti pa je toliko do mišljenja drugih. Diktatorji ustanavljajo razne OZNE,da zvejo kaj ljudje mislijo o njih,ker niso prepričani vase in v svoje početje..Je... jih vest. Lp Alojz

To je pač tvoje mnenje, ker si želiš, da bi verjel v to, kar verjameš sam.

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6761 - 03.01.2010 at 21:44:02

Quote:

Če samo govoriš prazno ali lažno, potem si tudi upravičeno misli da so prazne besede.

Če pa imaš rad veš ti in to poveš iz srca, menda to čuti.  Niso ljudje tako neumni in naivni, da ne bi čutili, kdaj nekdo govori iz srca in kdaj ne. Edino če sami sebe toliko slepijo.

Seveda to vsak prej ali slej čuti. Nekateri se res slepijo nekaj časa, ker mislijo, da se dajo stvari prikriti ali da bo jutri bolje....Vendar pa, če trpimo, trpimo zaradi tega, ker sami sebi lažemo.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6762 - 03.01.2010 at 21:49:20

Robi wrote on 03.01.2010 at 21:40:33:
Alojz in Sandib wrote on 03.01.2010 at 21:33:46:
Quote:

Ne muči me mišljenje.

To je pač tvoje mnenje, ker si želiš, da bi verjel v to, kar verjameš sam.

Jaz verjamem sebi, resnici in vesolju ter njegovi enotni vesoljni naravni zakonitosti, svoji družini in nekaj prijateljem,ki jih že dolgo poznam.Kaj in komu pa ti verjameš ,je pa tvoja stvar.Meni ni potrebno,da ti verjameš vame-Svoje lahko  enako delam brez tvoje ,ali s tvojo potrditvijo. LP Alojz
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #6763 - 03.01.2010 at 21:51:34

Robi wrote on 03.01.2010 at 21:44:02:
Seveda to vsak prej ali slej čuti. Nekateri se res slepijo nekaj časa, ker mislijo, da se dajo stvari prikriti ali da bo jutri bolje....Vendar pa, če trpimo, trpimo zaradi tega, ker sami sebi lažemo.

No pol boš menda že vedel koliko je odnos lažen in koliko je iskren.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6764 - 03.01.2010 at 21:55:51

Quote:
Robi wrote on 03.01.2010 at 21:44:02:

No pol boš menda že vedel koliko je odnos lažen in koliko je iskren.

in mi je tudi pomembno vedeti....lahko pa pristna komunikacija marsikaj razreši.
Alojz sicer trdi, da sem diktator, vendar ne bi mogel živeti z nekom in ga izkoriščati ali pa v odnosu, v katerm ni pristne ljubezni....
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 449 450 451 452 453 ... 764