Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 448 449 450 451 452 ... 764
(Read 1495988 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6735 - 03.01.2010 at 15:39:27

Quote:
Ti kar delaj na sebi.Brez t.i. vesoljnega dogotka teološko imenovane 'blažena vizija'''ne bo praktičnih rezultatov,ki bi služili brezpogojno v prid celotnega vesoljnega življenja. Sedaj se vprašaj,ali jo lahko ti sam spodbudiš?

Ja, lahko.
Pa verjamem, da nisem sam. Verjamem, da nas je vedno več.

Ko sem še bil otrok ,se spomnim, da sem o tem sanjal. In vedno bolj se zavedam, da sledim svojemu cilju, da sem na svoji poti, ki je bila začrtana že ob rojstvu.
Seveda ni danes končana, saj se strinjam s tem, da sem še daleč od resnice.
Se dogaja in v meni je upanje in moč.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6736 - 03.01.2010 at 15:46:47

Quote:
Ne pomaga!! Vsi lahko vpijemo ljubezen.Bo zato svet boljši? Delo na sebi je zame čisti egoizem!!!! Nisem pomemben jaz ,pomembno je vesoljno življenja- Ta dar sprejmi in daruj naprej!!! Napisano je z besedo,ki je malo groba- zato ker je resnična!

Ne gre se za vpitje.
Gre se za čutenje in življenje.

Vprašam te, a jaz nisem del tega vesoljnega življenja ?

Ne razumem te, kako si predstavljaš, da bo svet lepši, če ne bo nihče nič naredil na sebi ?
A ni svet sestavljen iz posameznikov ?

Obstaja tudi drug način...pridem na oblast kot diktator in kdor se ne bo podredil mojemu sistemu, bo šel pred zid...

Kako zgleda in kako živi človek, ki mu je pomembno vesoljno življenje ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6737 - 03.01.2010 at 17:23:14

OMEN SAT wrote on 03.01.2010 at 14:42:48:
Robi wrote on 03.01.2010 at 14:38:10:
Če obstaja le ta trenutek, potem je vsak trenutek "sedaj". Torej je ta točka večna.

Potem se vprašam, kaj je to samopotrditev.....je to, kot neko samospoznanje....Samospoznanje česa ? Vzorcev razmišljanja ?
Torej, da neke vzorce, ki jih imam v spominu, prepoznam, da so v tem trenutku v meni....

Si točka večno -sedaj,ki se zaveda rojevanja in umiranja vsega kar obstaja.

Misliš, da je možno se zavedati vsega, kar obstaja ?

Jaz mislim, da je naše zavedanje še precej ozko (vsaj moje), da ne bo kdo užaljen. Smiley
Če sem točka večno sedaj, umiranje pa je proces, ki traja nek čas,
potem ne morem na podlagi zavedanja tega trenutka, se zavedati umiranja, ker je umiranje v času. Torej rabim spomin, da lahko sklepam, da umiram.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6738 - 03.01.2010 at 17:29:55

[quote author=Sandib link=1199276871/6734#6734 date=1262529458][quote author=comp link=1199276871/6732#6732 date=1262528783] Quote:

Ne pomaga!! Vsi lahko vpijemo ljubezen.Bo zato svet boljši? Delo na sebi je zame čisti egoizem!!!! Nisem pomemben jaz ,pomembno je vesoljno življenja- Ta dar sprejmi in daruj naprej!!! Napisano je z besedo,ki je malo groba- zato ker je resnična!

Quote:
Srečno "Spremeniš lahko samo sebe in ne sveta"  
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6739 - 03.01.2010 at 18:39:34

[quote author=comp link=1199276871/6738#6738 date=1262536195][quote author=Sandib link=1199276871/6734#6734 date=1262529458]Robi wrote on 03.01.2010 at 15:26:23:
Quote:

Quote:
Srečno "Spremeniš lahko samo sebe in ne sveta"  

Sebe in živi svet lahko spreminjaš in skrbiš zanj,ker smo ljudje najsposobnejša   individualna vesoljna živa samozavedna samomanifestacija.
Elementarne vesoljne vseobsežne večno-sedaj iste samopojavnosti-vesoljne -konstante- ne moreš, pa če si to še tako želiš.! Meje človeškega dometa se kažejo v naši nemoči poseganja v samo vesoljno elementarno pojavnost. Mi na Zemlji,ga lahko po mili volji biksamo, ona nam je odrejena . Če ga bomo pa preveč biskal, nas bo pa ta elementarna pojavnost tako kaznovala,da bomo propadli kot planetarna civilizacija,če se prej ne prebudimo-samospoznamo. Jo bodo naši živi bratje prostovoljno zavezani življenju  iz našega planetarnega osončja(očetovega) spet naselil. Žal tako je!!! Imaš ti drugačno vedenje? Ti,ki sodiš in prerokuješ v sanjah!!!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

xyz
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #6740 - 03.01.2010 at 19:21:19

Čist en praktični primer.
v svetu je noro veliko zločinov in umorov, in ti hočeš to spremenit, no pa povej kako, boš ustanovil društvo in ljudem pral možgane kako se to ne sme in jim vsiljevla svoje misli in prepričanja?
Ali pa prideš ti v to situacijo, nekdo ti naredi nekaj "grozno hudega" in kaj ti narediš ga spraviš v zapor ga ubiješ? Ali pa preprosto spremeniš sam sebe mu odpustiš in rečeš, če je on to men naredu jaz ne bom nobenemu drugemu, ker vem kako hudo mi je blo. To se pravi spremeniš lahko samo sebe, potem posledično se lahko tud svet spremeni ampak vedno se začne pri sebi.
Vedno pa so plusi in minusi, mogoče bi bilo pa drugače dolgačasno in s tem maš ti ravno toliko prav kot jaz, saj kdo pa sem jaz da bi sodila druge in kdo si ti, to veš samo ti. Huh
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6741 - 03.01.2010 at 19:35:22

xyz wrote on 03.01.2010 at 19:21:19:
v svetu je noro veliko zločinov in umorov, in ti hočeš to spremenit, no pa povej kako, boš ustanovil društvo in ljudem pral možgane kako se to ne sme in jim vsiljevla svoje misli in prepričanja?
Ali pa prideš ti v to situacijo, nekdo ti naredi nekaj "grozno hudega" in kaj ti narediš ga spraviš v zapor ga ubiješ? Ali pa preprosto spremeniš sam sebe mu odpustiš in rečeš, če je on to men naredu jaz ne bom nobenemu drugemu, ker vem kako hudo mi je blo. To se pravi spremeniš lahko samo sebe, potem posledično se lahko tud svet spremeni ampak vedno se začne pri sebi.
Vedno pa so plusi in minusi, mogoče bi bilo pa drugače dolgačasno in s tem maš ti ravno toliko prav kot jaz, saj kdo pa sem jaz da bi sodila druge in kdo si ti, to veš samo ti. Huh

Najprej ( (xyz) čeprav ne vem komu pišeš sklepam,da meni)tule je vsak prostovoljno in vsak sam zavestno nosi posledice te svoje udeležbe tu. Če nekdo koga ubije imamo hvala bogu pravne norme,ki takšna dejanja sakcionirajo. Nihče ne trdi,da se človek mora spremeniti. V bistvu se naša bit spreminja večno-sedaj gor dol v pozitivno in negativno in tako večno sedaj. Tvojo mojo in vsako misel odreja Elektromagnetno valovanje elementarne pojavnosti-zemlja-osončje-galaksija. Mi sami ne moremo teči pred rudo,ker nas voz EM valovanja galaksije dvigne ali povozi. Kaj boš sebe spreminjala, če ne veš kako!! Lažnih duhovnežev je polna Zemlja.Naši civilizacijski temelji PRAVI so izgubljeni,to je naša pehta-razumeš. Poznati moraš vzrok,da bi spoznala posledice in zdravilo usmerila v pravo smer. Če imaš ti občutek,da si ogrožena -imaš možnost pisat tam kjer se ne počutiš tako. Je to res? O ubojih tu ni pisal nihče- razen tebe.

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #6742 - 03.01.2010 at 19:46:12

xyz wrote on 03.01.2010 at 19:21:19:
v svetu je noro veliko zločinov in umorov, ...

Ne, to sploh ni res, po številu žrtev nasilja vključno z žrtvami vojnih spopadov  se ta kategorija uvršča "šele" na šesto mesto. Tudi število samomorov je višje.
Na prvem mestu je kategorija "žrtve v prometu", vendar pa se te žrtve očitno zdijo večini mnogo bolj družbeno sprejemljive kot npr. žrtve umorov.
(napisal po spominu, velja za leto 2003 po podatkih svetovne zdravstvene organizacije)

Povzročitelje nesreč v prometu bi bilo potrebno v nekaterih primerih obravnavati kot morilce, npr. tiste, ki stalno ponavljajo težke prekrške in nesreče.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

xyz
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #6743 - 03.01.2010 at 20:07:56

Jaz sm to napisla lih k mi je prvo stvar k sm se spomnla in k sm že brala te vaše izjave in se mi je zdel da moraš v življenju prej kej doživet pol pa filozofirat?
Sicer pa je to lastna izkušnja in moja miselnost k je men kul in men pomaga....
Ogroženost...Freud: Tako kot vidiš druge, tak si v resnici ti ali pa obratna psihologija?!
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6744 - 03.01.2010 at 20:22:01

Quote:
Kaj boš sebe spreminjala, če ne veš kako!!

Za to pa imamo telo, ki teži k zdravju, življenju in dobremu počutju in nam preko bolečine postavlja meje, da ga (prehitro) ne uničimo.
V glavnem se naše življenje vrti okrog tega, kako se dobro počutiti v svoji koži. Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6745 - 03.01.2010 at 20:23:58

Quote:
Elementarne vesoljne vseobsežne večno-sedaj iste samopojavnosti-vesoljne -konstante- ne moreš, pa če si to še tako želiš.

Se strinjam, saj ljudje nismo vsemogočni.
Imamo meje in naša dejavnost seže le do naših mej.
Niti nima smisla te konstante spreminjati. Saj ni v tem težava. Težave so v našem umu.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6746 - 03.01.2010 at 20:24:27

xyz wrote on 03.01.2010 at 20:07:56:
Jaz sm to napisla lih k mi je prvo stvar k sm se spomnla in k sm že brala te vaše izjave in se mi je zdel da moraš v življenju prej kej doživet pol pa filozofirat?
Sicer pa je to lastna izkušnja in moja miselnost k je men kul in men pomaga....
Ogroženost...Freud: Tako kot vidiš druge, tak si v resnici ti ali pa obratna psihologija?!

Se strinjam, doživeti je treba, potem filozofirat. Sigurno imam trikrat toliko let kot jih imaš ti!!! Ogroženi smo pa tako vedno. Življenje je krhko in močno hkrati.Freud je za na smeti. Prežvečen in prebavljen.
Ja, bo treba še veliko izkusit ,da mi ne bo potrebno brati tvojih naivnih for.  Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6747 - 03.01.2010 at 20:27:01

Robi wrote on 03.01.2010 at 20:23:58:
Quote:
Elementarne vesoljne vseobsežne večno-sedaj iste samopojavnosti-vesoljne -konstante- ne moreš, pa če si to še tako želiš.

Se strinjam, saj ljudje nismo vsemogočni.
Imamo meje in naša dejavnost seže le do naših mej.
Niti nima smisla te konstante spreminjati. Saj ni v tem težava. Težave so v našem umu.

Težav sploh ni!!!.Vse je tako kot je,ker drugače biti ne more!!!!! Ko to sprejme tvoja zavest,te težave zapustijo!!!

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6748 - 03.01.2010 at 20:43:23

Robi wrote on 03.01.2010 at 20:22:01:
Quote:
Kaj boš sebe spreminjala, če ne veš kako!!

Za to pa imamo telo, ki teži k zdravju, življenju in dobremu počutju in nam preko bolečine postavlja meje, da ga (prehitro) ne uničimo.
V glavnem se naše življenje vrti okrog tega, kako se dobro počutiti v svoji koži. Smiley

ROBI

IZ česa je tvoje telo ! Ali je iz elementarne pojavnosti-kvarki,atomi molekule??? Jaz se dobro počutim v svoji koži.Vem pa, da se mnogi ne, ne krivi ne dolžni!!!!!! Malo glej okoli sebe in misli na tiste in deluj za njih.Pa še flora in favna naj te malo skrbita,ne zgolj lastna koža. Upam,da dojemaš zakaj sem tako oster-pa še kdo tu????!!!!!  

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6749 - 03.01.2010 at 20:51:35

Večini-čast izjemam,če se motim!!!

Tri dni visim na PD in niti eden med vami ni omenil bolnih in lačnih.Zatiranih in onemoglih!!! Vi sami ste središče sveta-vse drugo naj umre!! To je vredno pomilovanja,če ne kaj več!!! Nismo pomembni samo mi,ampak vse in vsak med nami in z nami. Razmislite! Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 448 449 450 451 452 ... 764