Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 447 448 449 450 451 ... 764
(Read 1495452 times)
OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6720 - 03.01.2010 at 14:42:48

Robi wrote on 03.01.2010 at 14:38:10:
Če obstaja le ta trenutek, potem je vsak trenutek "sedaj". Torej je ta točka večna.

Potem se vprašam, kaj je to samopotrditev.....je to, kot neko samospoznanje....Samospoznanje česa ? Vzorcev razmišljanja ?
Torej, da neke vzorce, ki jih imam v spominu, prepoznam, da so v tem trenutku v meni....

Si točka večno -sedaj,ki se zaveda rojevanja in umiranja vsega kar obstaja.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6721 - 03.01.2010 at 14:45:45

Quote:
MI v našem genomu nosimo večno-sedaj vesoljno samovedenje-izkušnjo, ne moremo, pa je realizirari,ker nam EM sila sveti duh odreja v cikličnih zlitjih,kdaj bomo akumulirano znanje v nas ponovno realizirali.

A ni telo tisto, ki je realizirana vrednost ?
Torej je problem telo in možgani, da ne moremo razširiti svojega zavedanja oz. samozavedanja , ki se zgodi s pomočjo telesa ali realizirane vrednosti ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6722 - 03.01.2010 at 14:50:14

Quote:
a nisi trdil da si sam že realiziral-samospoznal.
a moraš počakati da vsi realizirajo.

Zanimivo vprašanje....

Se spomnim da sem že pred par leti na tem forumu zaznal takšen "kompleks".
Opazil sem in se spraševal, zakaj nam je tako pomembno, da se drugi ozavestijo, kot da so nam drugi ovira, da bi se sami ozavestili....
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6723 - 03.01.2010 at 14:51:11

Robi wrote on 03.01.2010 at 14:38:10:
Če obstaja le ta trenutek, potem je vsak trenutek "sedaj". Torej je ta točka večna.

Potem se vprašam, kaj je to samopotrditev.....je to, kot neko samospoznanje....Samospoznanje česa ? Vzorcev razmišljanja ?
Torej, da neke vzorce, ki jih imam v spominu, prepoznam, da so v tem trenutku v meni....

Večno-sedaj .Naše samospoznanje je ciklično vezano na EM valovanje naše galaksije.Ne odrejamo sami kdaj! Posledica in vzrok je v EM sili. Spomladi brsti,cveti zori dozori umre da bi zopet vzbrstelo.4x7000 let izmenično Sever-Jug  je eno leto velike matere-galaksije. Robi mešaš hruške in jabolke-razčisti,misli,preberi in šele nato piši.Vse imaš v mojih pismih- preberi!!!

Lp Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6724 - 03.01.2010 at 14:56:14

Če ne odrejamo sami, potem se mi spet postavlja vprašanje, čemu trud ?
A misliš, da naše misli in dejanja in svobodna volja ne vplivata na to in da s tem ne odrejamo "kdaj" ?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6725 - 03.01.2010 at 14:57:33

Robi wrote on 03.01.2010 at 14:50:14:
Quote:
a nisi trdil da si sam že realiziral-samospoznal.
a moraš počakati da vsi realizirajo.

Zanimivo vprašanje....

Se spomnim da sem že pred par leti na tem forumu zaznal takšen "kompleks".
Opazil sem in se spraševal, zakaj nam je tako pomembno, da se drugi ozavestijo, kot da so nam drugi ovira, da bi se sami ozavestili....

Stvarstvo nas bo odrešilo tudi neumnosti!!!! Ja zakaj pa nekateri tu živite s '''kompleksom učitelja,pa si še nosu ne znate obrisati''' Pluvate po sebi, potem ste pa čisto opljuvani!!! Ko pljuvaš mene-pljuvaš sebe.Izmenični tok EM sila,kaj čmo!!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6726 - 03.01.2010 at 14:58:29

Robi wrote on 03.01.2010 at 14:56:14:
A misliš, da naše misli in dejanja in svobodna volja ne vplivata na to in da s tem ne odrejamo "kdaj" ?

Ne!!!! Ali jabolko odreja samo,kdaj bo dozorelo????
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6727 - 03.01.2010 at 15:04:09

Alojz, jaz se ne spomnim, da bi kdaj pljuval po tebi...

Mislim pa, da je za samospoznanje tudi pomembno, da se človek osvobodi navezanosti na svoje misli in prepričanja.
Samozavedati pomeni zame, da se lahko vidim iz distance. Na primer žival se ne more zamozavesti, ker je eno s svojim telesom in občutki. Človek pa se lahko, ker se zdistancira od svojih občutkov in telesa.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6728 - 03.01.2010 at 15:07:56

Alojz in Sandib wrote on 03.01.2010 at 14:58:29:

Problem večine na tem forumu je,da nase ne gledate kot na vesoljo samopojavnost.Zato ne zmorete ponižnosti in ne razumete lastnega vesoljnega daru življenja. Sebe vidite,kot nekaj kar je več od ostalega.Niste pa hvaležni in ponižni pred lastno veličino življenja. Iz sebe delate cepce in majmune,ker ne spoštujete sami sebe in vse kar vas obkroža. Mi v bistvu nismo nič več kot kamen,ki se samozaveda.Vi se ne zavedate daru življenja. Potem dobimo brezsrčni živi kamen in njegovo ošabnost. To, tu vidim!!!
Moje pisanje se končuje. LP Alojz
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6729 - 03.01.2010 at 15:09:34

Teganevem.
ampak jabolko nima svobodne volje in zavedanja, kot človek, ki lahko vpliva na svoja dejanja.
S samozavedanjem se veča tudi odgovornost in s tem zavedanje ,da v resnici vplivamo na svoje življenje in rast, pa čeprav se tega trenutno ne zavedamo.

Jaz mislim da se pri samozavedanju gre ravno za to, da se zavedamo svoje odgovornosti.
Kdor nima  ali ima nizko samozavedanje, tisti misli, da je kot jabolko, da je žrtev, ne vem česa vse...V resnici pa s svojimi dejanji ustvarja svojo realnost.
Ali ni tak ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6730 - 03.01.2010 at 15:15:27

Quote:
Niste pa hvaležni in ponižni pred lastno veličino življenja. Iz sebe delate cepce in majmune,ker ne spoštujete sami sebe in vse kar vas obkroža.

Verjamem, da je življenje največji dar.
Ga spoštujem in skrbim za sebe in svoje zdravje.

Užaljen si, ker misliš, da tebe ne spoštujem(o).
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6731 - 03.01.2010 at 15:19:29

Robi wrote on 03.01.2010 at 15:09:34:

Teganevem.
ampak jabolko nima svobodne volje in zavedanja, kot človek, ki lahko vpliva na svoja dejanja.
S samozavedanjem se veča tudi odgovornost in s tem zavedanje ,da v resnici vplivamo na svoje življenje in rast, pa čeprav se tega trenutno ne zavedamo.

Jaz mislim da se pri samozavedanju gre ravno za to, da se zavedamo svoje odgovornosti.
Kdor nima  ali ima nizko samozavedanje, tisti misli, da je kot jabolko, da je žrtev, ne vem česa vse...V resnici pa s svojimi dejanji ustvarja svojo realnost.
Ali ni tak ?

O  pravi vesoljni življenjski samodgovornosti lahko govorimo šele takrat, ko se res samospoznani svobodno odločamo, čemu bomo služili, sebi, ali vesoljnemu življenju. Naši zemeljski predniki so se odločili,da bodo služili zgolj sebi in samo sebi na Zemlji.Rezultate vidimo, okusimo in živimo. Lepo ne? Robi oprosti,daleč daleč je še tvoja bit od teh  vesoljnih resnic našega zemeljskega egoističnega in ošabnega, vesoljno izoliranega in neodgoornega neetičnega rodu,katerega potomci in nosilci smo mi vsi.!!!!

Lp Alojz  
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6732 - 03.01.2010 at 15:26:23

Quote:
Naši zemeljski predniki so se odločili,da bodo služili zgolj sebi in samo sebi na Zemlji.Rezultate vidimo, okusimo in živimo. Lepo ne?

Seveda so služili zgolj sebi, ker se niso zavedali svojega vpliva.
Niso imeli znanja in ne razumevanja.

To je podobno nekemu partnerskemu odnosu.
Če je kateri izmed njiju ozek pri svojem razmišljanju, kar imenujemo sebičen, potem se ne bo zavedal, da partnerja prizadene.
Sam sebičnež sicer lahko živi v dobri veri, a drugi pa ga doživlja kot pošast.

Jaz ne pravim, da je lepo.  In se tega zavedam. Zato pač delam pri sebi, kar lahko.
Quote:
O  pravi vesoljni življenjski samodgovornosti lahko govorimo šele takrat, ko se res samospoznani svobodno odločamo, čemu bomo služili, sebi, ali vesoljnemu življenju.

Moje sanje in moji cilji sežejo veliko dlje, kot le do samega sebe.
Večkrat čutim, da sem del vsega in vsemu stvarstvu pošljem ljubezen.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6733 - 03.01.2010 at 15:33:29

Robi wrote on 03.01.2010 at 15:26:23:
Quote:
Naši zemeljski predniki so se odločili,da bodo služili zgolj sebi in samo sebi na Zemlji.Rezultate vidimo, okusimo in živimo. Lepo ne?

Če je kateri izmed njiju ozek pri svojem razmišljanju, kar imenujemo sebičen, potem se ne bo zavedal, da partnerja prizadene.

Jaz ne pravim, da je lepo.  In se tega zavedam. Zato pač delam pri sebi, kar lahko.

Ti kar delaj na sebi.Brez t.i. vesoljnega dogodka teološko imenovane 'blažena vizija'''ne bo praktičnih rezultatov,ki bi služili brezpogojno v prid celotnega vesoljnega življenja. Sedaj se vprašaj,ali jo lahko ti sam spodbudiš? Robi tvoje razmišljanje je samo zemeljsko.Vedi Zemlja je del večno-sedaj iste vesoljne konstante.

Lp Alojz
Back to top
« Last Edit: 03.01.2010 at 18:19:57 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6734 - 03.01.2010 at 15:37:38

Robi wrote on 03.01.2010 at 15:26:23:
Quote:

Quote:
O  pravi vesoljni življenjski samodgovornosti lahko govorimo šele takrat, ko se res samospoznani svobodno odločamo, čemu bomo služili, sebi, ali vesoljnemu življenju.

Moje sanje in moji cilji sežejo veliko dlje, kot le do samega sebe.
Večkrat čutim, da sem del vsega in vsemu stvarstvu pošljem ljubezen.

Ne pomaga!! Vsi lahko vpijemo ljubezen.Bo zato svet boljši? Delo na sebi je zame čisti egoizem!!!! Nisem pomemben jaz ,pomembno je vesoljno življenja- Ta dar sprejmi in daruj naprej!!! Napisano je z besedo,ki je malo groba- zato ker je resnična!
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 447 448 449 450 451 ... 764