Quote:Sicer pa povej, kaj je bistvo tega citata. Samo opletaš in govoriš o izvirniku (nihče ne ve, če je Sokrat resnično sploh živel), nič pa o tem, kako ga razumeš in zakaj naj bi ta dodatek tako oddaljil človeka od bistva. Zgolj negiranje in podajanje nekega abstraktnega znanja.
Se opravičujem, I guess

. Najprej sem hotel povedati, da je Robija verjetno zmotil tisti dodatek, ker je mene tudi. Sedaj pa torej lahko kaj rečemo o dejanskem izreku Sokrata.
"All that I know is that I know nothing". To je hudo dober izrek, ki ga lahko izreče samo nekdo, ki je recimo leta in leta zbiral neko znanje, in je naposled spoznal, da je vso tisto znanje samo nalaganje balasta na tisto kar dejansko je. In to kar dejansko je ne rabi nobene verbalne potrditve ali pa razumevanja, zakaj je tako kot je. In zato je vsako znanje ne samo odveč temveč celo škodljivo, ker ustvari iluzijo, da o tem kar sedaj je (ki je že tako samo po sebi to kar je!) lahko nekaj vemo, pa ne samo vemo, kakor da na to lahko celo kako vplivamo ali spremenimo.
"All I know is that I know nothing" pomeni spoznanje, da se nič ne da "vedeti" o tem trenutku, ker se tako ali tako dogaja sam od sebe, ne potrebuje še dodatne plasti nečesa nad samega sebe.
Sokrat je spoznal, da se ne da nič vedeti o tem trenutku, zato je v tem popolna svoboda, svoboda od iskanja, da pa bi vendarle nekaj morali vedeti o "tem".
Lp, Poet
P.S. Zanimivo. Več nisem "nejevoljen", da si se me "drznil" spodbuditi k temu, da naj nekaj pa le napišem. Interesting.

Peace