Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 425 426 427 428 429 ... 764
(Read 1500453 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6390 - 05.06.2009 at 07:53:59

Quote:
Poet, vseskozi želiš potrditev, da je vse v tebi. To je ta želja in psihološki čas. Hočeš dokaz, potrditev, da si ti celota. Iz tega izvira tvoja destruktivnost.

Sicer te pa nisem ocenjeval, ampak pozival k razmisleku.

Lp,Igor

Igor, ne vem zakaj imam občutek, da hočeš čisto vsako besedo obrniti po svoje. Ne vem, če si že opazil, da se na ta način čisto nikakor ne premaknemo. Nehaj toliko drugim govoriti kako vidijo sebe, in raje končno že povej, kako pa ti vidiš sebe - tega, če me spomin ne vara, nisi še nikoli "razkril". Vsi drugi smo to storili, ti pa še vedno raje napletaš zgodbice.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #6391 - 05.06.2009 at 10:38:30

matijaZ wrote on 04.06.2009 at 18:41:46:
NIČ NI POTREBNO STORITI ? VSE JE V NAJLEPŠEM REDU!?
ZATO PA NAS TAKOLE VODIJO KOT SLEPCE,KI JIM NAIVNO VERJAMEMO IN VSAKIČ ZNOVA SE TOLAŽIMO-SAJ BODO NASLEDNJE VOLITVE ,PA JIM BOMO POKAZAL IN BOMO DRUGE IZVOLIL.
PLOŠČA SE OBRNE A GLEJ GA HUDIČA SPET ISTA MUZIKA SAMO TAKTI SO ZA ODTENEK DRUGAČNI.

LP  Cheesy

Tisti ki jih ljudje volijo so samo lutke na vrvicah, pravi voditelji se javnosti ne izpostavljajo. To je mafija kot mafija, glavni mafijci  vse vodijo iz ozadja.

Zato se ljudje kao menjajo, ljudje nasedajo volijo in verjamejo v boljši jutri.

Sistem pa ostaja vedno en in isti z različicami, a vedno izkoriščevalski.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6392 - 05.06.2009 at 12:23:40

El Pesnik wrote on 05.06.2009 at 07:53:59:
Igor, ne vem zakaj imam občutek, da hočeš čisto vsako besedo obrniti po svoje. Ne vem, če si že opazil, da se na ta način čisto nikakor ne premaknemo. Nehaj toliko drugim govoriti kako vidijo sebe, in raje končno že povej, kako pa ti vidiš sebe - tega, če me spomin ne vara, nisi še nikoli "razkril". Vsi drugi smo to storili, ti pa še vedno raje napletaš zgodbice.

Tudi jaz ne vem, zakaj imaš takšen občutek.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6393 - 05.06.2009 at 12:30:50

Quote:
El Pesnik wrote on 05.06.2009 at 07:53:59:

Tudi jaz ne vem, zakaj imaš takšen občutek.

Lp,Igor

Ajgor namesto da bi kaj napisal spet raje pametuje in si misli kako je fin. A ja ti kažem: "Teško je biti fin"!  Shocked (en dost kul bosanski film).

Odjavna špica v slogu M.L-ja: Lep pozdrav ter čim manj pametujmo, da nam pametovanje ne skali naše čiste ljubezni do boga.   Grin
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6394 - 15.06.2009 at 04:31:24

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 02.07.2008 at 17:02:08:
Vsem

Mam občutek,da se kar strinjate z mano.Ali se motim? Ni in ni glasa, a malo vohunim in vidim,da berete samo ni komentarjev. Moj firbc je pa tko naravna stvar, a ne.
Mislim, da počasi dojemate.Mogoče se pa motim? Roll Eyes Cheesy Huh Shocked Cool

Lp Alojz Cool

Sem pogledal tvoje skice o galaktični zavesti, ki si jo izrazil s formulo večno-sedaj. To bo kar držalo. Pač živimo v tej galaksiji in naša zavest je temu primerna. Čas ulovimo v dimenzijo večno-sedaj in pravimo, da je posledica prehodov večno-sedaj. S tem odkritjem si lahko zadovoljen ali pa tudi ne. Če nisi, uvidiš, da čas ni posledica ali vzrok  in nima dimenzije, naša človeška zavest mu je dala dimenzijo in to je strah. Samo strah se oprijema neke določenosti, pa naj si bo to neskončnost ali pa sedanjost. In ta določenost nam deluje kot psihološka opora, nam daje neko navidezno sigurnost. In zopet smo v času, galaktičnem-človeškem naše psihe.

Zakaj bi zavest izbrala strah ? A ni zavest večna ?

Zame je strah posledica, ko ni več oprijema ali sigurnosti. Saj strah ni neka zavestna izbira, strah je v vseh živih bitjih.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6395 - 15.06.2009 at 04:54:16

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 05.07.2008 at 12:41:35:
Aygor

Nič nisi pikolovski,si tak kot si!!! Večno-sedaj je dimenzija,ki združuje poenoteno dimenzijo večno-sedaj preteklega in prihodnega časa.Je v bistvu točka zlitja v kateri je izražen enoten vesoljni čas-vesoljne mept* konstante. Ti ne moreš živeti v preteklosti in ne v prihodnosti si večno-sedaj-ker je v tej dimenziji edini možni vesoljni izraz same vesoljne konstante mept*- Večno pomeni samo gibalo in perpetuo vesoljnega časa,ki je večno-sedaj sočasno začetek in konec,kjer je vsak konec sočasno začetek v točki prehoda akumulacije-realizacije,preteklosti-prihodnosti. večno-sedaj. Stvarstvo ni statično,ampak je samodelujoče,samozadostno in večno-sedaj iste mept* vrednosti.

Mogoče je,da boš sedaj razumel mojo razlago! Roll Eyes

Lp Alojz Cool

Razumem, kaj ti misliš z večno (gibalo). Statične so samo mrtve stvari, vesolje pa ni mrtvo.

Imam pa občutek (imel sem ga takoj), da je ta izraz preveč servilen in se ga ljudje oklenejo, saj jim da neko sigurnost za vsa dejanja in ne upoštevajo etike, ki je najpomembnejša in trenutno živimo v galaksiji, katere zavest je v sferi etike.

Tudi jaz imam ta občutek.
V nekaterih primerih celo človeka osvobaja odgovornosti do življenja in zemlje.
Čeprav po drugi strani pa trdi, da bi naj sprejeli odgovornost in skrb za življenje.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6396 - 15.06.2009 at 05:05:00

Quote:
Ne sploh ni res.Naravno stanje človeka je poplno samospoznanje,ki enakovredno vključuje zlo-dobro da ta  potem zavestno deluje,živi in teži  v dobro, vsakega življenja.
Ker si pa kot vidim vezan na Trbovlje mi verjemi,da ti je že v zibeljko položeno vesoljno vprašanje našega bivanja. Tudi to vem.Si bil kdaj na Sveti planini? Ti greš na( Vode 4 ) tam sem jaz ponovno rojen v ta svet.Očetu in nečaku želim hitro okrevanje.

Lp Alojz  

Če naravno stanje enakovredno vključuje dobro in zlo, zakaj bi potem težili k dobremu ?
Zakaj težiti izven naravnega ravnovesja ?

Kako pa naj vem, kaj je za drugega dobro, če še zase vedno  ne vem....
Mogoče bi lahko skrb za okolje bilo dobro za vse, vendar P.D trdi, da človek nima kaj dosti vpliva na okolje, ker je to le posledica EM.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #6397 - 15.06.2009 at 10:20:02

Ok resnici na ljubo ste nekateri posteno zabluzili.

Robi, se vedno ti ni jasno, imamo dobro in zlo, problem je ker ti ves ta materijal zaobjames, ga zapakiras v obliko, da je ja ocitno da se delas bedaka.

Zakaj bi tezili k dobrem? Ja kje pa pise da mores tezit k dobrem?

To odlocas sam imas svobodno voljo (Galakticna EM ferkvenca doloca stopnjo zavesti, ne pa da jo omeji, robotizira,... nikakor!!!), vedno pa moras racunat na vzrok in posledico in tu imas logicen zakljucek, da ti SAM tezis k ravnovesju, ravno zaradi vzroka- posledice. Zdaj pa prosim razmisljaj vsaj priblizno in ne postavljaj vprasanj, ki bi jih lahko razglasil za most stupid question ever.

Ce ti prvo poenostavim dobro in zlo kot akumulirano in realkizirani vrednost v osnovni obliki, na koncu sestavljajo zelo kompleksen svet in lahko je enkrat dobro slabo in drugic navidez slabo bo dobro, po drugi strani pa bo za tretjega lahko to isto slabo. Pusto to ker to je lahko kvecjem samo filozofija.
Tisto kar mene osebno zanima, so korenine stvarstva torej osnova iz katere vse izhaja. Zivimo v svetu razlicnih nihajnih ferkvenc, to je resnica in to ni ne duhovno ne materijalno, to je lahko oboje.
Ce primes navaden kamen, kaj je v njemu trdnega? Znotraj ni nobenega delca, saj slehrni delec lahko spremenis v nove delce? Resnica je da je vse le ferkvenca, znotraj delca ni nic trdnega le novi delci, kateri pa zopet niso nic trdnega ker se zgodba ponovi... Zakljucek, raziskave za katere mecejo miljarde in bi lahko celo naredili kaj kloristnega za svet, mecejo za raziskave da bi koncno naskli osnovni delec, kateri pa ne obstaja.

Potem berem od Poeta, kako je stvar zakomplicirana? Ok nic ne recem, ta tema je postala res kopleksna forma enega in istega, a se vedno se nejdejo primerki kot je robi. Ki raje da preveri na lastno pest ze sto krat vprasano, raje vprasa se enkrat in to samo da neki provocira in se pri tem veselo zabava. Povej kaj tocno je ze zakomplicirano? Jaz mislim da je zakomplicirana samo cloveska neumnost.

Predstavljati si stvarstvo ki deluje na osnovi akumulirane in realizirane vrednosti ki izmenicno prehajajo ena v drugi mislim da ni nic komlicirano, vse popolnoma vse je vzrok in posledica tega, stvari stojijo tako, ker drugace ne morejo, lahko se zapletas in sanjas a prides vedno do istega zakljucka.

Alojz ne pise vec v temo, ker je ze vse kar je potrebno vedeti povedal, zdaj pa ima drugo delo... Ta forum je zanjga samo igracka, da se lahko pripravi na resne zadeve, recimo ce ga bo kdo spraseval bedasta vprasanja.

Skoda je edino ta, ker sem odprl to temo, da bo clovek lahko sploh dojel kaj je P.D. in stopotjo se zakaj tlaci zemljo...
Vem, vecina misli da to sploh ni nekaj najbolj izjemnega kar je sploh lahko, vse pa je tako da pac dokler ne dozori ni uporabno, takrat bo tema spet zacvetela in lahko bojo tekle prave resne debate.

L.p.  Cool
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6398 - 15.06.2009 at 11:37:42

Quote:
Robi, se vedno ti ni jasno, imamo dobro in zlo, problem je ker ti ves ta materijal zaobjames, ga zapakiras v obliko, da je ja ocitno da se delas bedaka.

Zakaj bi tezili k dobrem?

Seveda mi je jasno, daimamo dobro in zlo, ki pa je le naša interpretacija, ki je spet odvisna od posameznika.
Quote:
Ja kje pa pise da mores tezit k dobrem?

Quote:
Naravno stanje človeka je poplno samospoznanje,ki enakovredno vključuje zlo-dobro da ta  potem zavestno deluje,živi in teži  v dobro, vsakega življenja.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6399 - 15.06.2009 at 11:46:07

Quote:
Potem berem od Poeta, kako je stvar zakomplicirana? Ok nic ne recem, ta tema je postala res kopleksna forma enega in istega, a se vedno se nejdejo primerki kot je robi. Ki raje da preveri na lastno pest ze sto krat vprasano, raje vprasa se enkrat in to samo da neki provocira in se pri tem veselo zabava. Povej kaj tocno je ze zakomplicirano? Jaz mislim da je zakomplicirana samo cloveska neumnost.

Sama enačba večno-sedaj ni komplicirana. Komplicirano postane, če želim to enačbo in vse pojme, ki jih s tem enačba prinese, udejanjit v realnosti.
Če nekaj komentiram, komentiram zato, ker mi ni jasno ali pa se s tistim ne strinjam,  ne pa, da bi provociral.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6400 - 15.06.2009 at 11:48:11

Quote:
Resnica je da je vse le ferkvenca, znotraj delca ni nic trdnega le novi delci, kateri pa zopet niso nic trdnega ker se zgodba ponovi... Zakljucek, raziskave za katere mecejo miljarde in bi lahko celo naredili kaj kloristnega za svet, mecejo za raziskave da bi koncno naskli osnovni delec, kateri pa ne obstaja

Za to pa imajo teorijo strun, ki pa niso delci.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #6401 - 15.06.2009 at 22:05:32

Robi wrote on 15.06.2009 at 11:48:11:
Quote:
Resnica je da je vse le ferkvenca, znotraj delca ni nic trdnega le novi delci, kateri pa zopet niso nic trdnega ker se zgodba ponovi... Zakljucek, raziskave za katere mecejo miljarde in bi lahko celo naredili kaj kloristnega za svet, mecejo za raziskave da bi koncno naskli osnovni delec, kateri pa ne obstaja

Za to pa imajo teorijo strun, ki pa niso delci.

Tocno tako, si le vklopil, sem se pogocvarjal to z Alojzom, prisli so do spoznanja- teorija strun, ki pa je se vedno le teorija. V P.D. je to ze vedenje Wink

L.p.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #6402 - 15.06.2009 at 22:16:11

Robi wrote on 15.06.2009 at 11:37:42:
Quote:

Zakaj bi tezili k dobrem?

Seveda mi je jasno, daimamo dobro in zlo, ki pa je le naša interpretacija, ki je spet odvisna od posameznika.
Quote:
Ja kje pa pise da mores tezit k dobrem?

Quote:
Naravno stanje človeka je poplno samospoznanje,ki enakovredno vključuje zlo-dobro da ta  potem zavestno deluje,živi in teži  v dobro, vsakega življenja.

Dobro ni mi jasno zakaj ovbracas eno in isto na vse mogoce necine?

Zakaj kompliciras, kaj ti ni jasno?

Samospoznan clovek je SAMO-SPOZNAN to ti ze sama beseda pove da se "pozna", ve kaj je dobro, ve kaj je slabo, verjetno bo tezil k dobrem, kaj ti pravis?

Zdaj ce pa ti ne ves kaj je dobro in kaj je slabo, imas se vedno izbiro, (za primer) naredis slabo, vzrok -posledica te pripeljeta do visje stopnje razumevanja...

Osel samo enkrat stopi na led pravijo, si ti ta osel, ali se samo delas nekoga ki je se slabsi kot osel?

L.p.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #6403 - 16.06.2009 at 23:39:17

Etrex

Sem par dni nazaj hotela iti čez Prometejevo darilo, pa mi ga ne odpre več, zdaj ne vem, a imam samo jaz težave ali so težave s stranjo.

Etrex wrote on 02.01.2008 at 13:27:51:

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6404 - 16.06.2009 at 23:49:46

Quote:
Etrex

Sem par dni nazaj hotela iti čez Prometejevo darilo, pa mi ga ne odpre več, zdaj ne vem, a imam samo jaz težave ali so težave s stranjo.

Etrex wrote on 02.01.2008 at 13:27:51:

Lep pozdrav  Smiley

Pa res, ne odpira.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 425 426 427 428 429 ... 764