Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 424 425 426 427 428 ... 764
(Read 1504428 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6375 - 03.06.2009 at 13:27:54

Robi wrote on 03.06.2009 at 06:33:22:
Če si boš ti venomer izmišljal neke svoje pomene besed, lahko jaz razmišljam celo večnost.
Očitno tvoj namen ni, da bi kaj povedal, ampak, da pametuješ.

Zadeli ste žebljico na glavico, g. Robi. Sporočilo s popolnoma enako vsebino sem sam že pred časom prav tako naslovil na uporabnika z nadimkom "ajgor" in tudi takrat omenjena oseba ni bila zmožna razumeti globlje narave mojega sporočila. Tudi sam sem že takrat trdil, da uporabnik "ajgor" piše zgolj zato, da (po domače rečeno, kakopak) pametuje in mu prav nič ni do tega, da bi kaj pametnega povedal.

Od takrat je preteklo že ničkoliko vode, uporabnik "ajgor" pa še vedno uganja iste norčije ( Grin). No, pa šalo na stran, zakaj ta tema je sveto resna tema, saj usoda celotnega človeštva visi na izjemno tanki nitki. To izjemno tanko nit pa lahko reši le gospodar Prometejevega ognja (tako so mi strici povedali).

Pa naj bo zaenkrat dovolj,

z lepimi pozdravi,

Tisti, ki Piše ...  Cool
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6376 - 03.06.2009 at 15:33:38

Ko vama rečem, da vsaj malo razmišljajta v drugo smer se začneta izgovarjat na pametovanje in, da je tako vse skupaj lari-fari.

Potem ne sprašujta. Sanjajta o nekem razsvetljenju (po Budhi) in si grizita nohte. Brez razmišljanja o zadevi ne gre. Seveda pa je najlažje ostati pri neki svoji miselni predstavi.

Dokler se ne bosta začela spraševati o času, ga hotela razumeti ter nato preskočiti iz razuma v celoto, tako in tako nima nobenega smisla za vaju kakršnokoli razmišljanje o psihološki preobrazbi.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6377 - 04.06.2009 at 08:23:27

Quote:
Ko vama rečem, da vsaj malo razmišljajta v drugo smer se začneta izgovarjat na pametovanje in, da je tako vse skupaj lari-fari.

Potem ne sprašujta. Sanjajta o nekem razsvetljenju (po Budhi) in si grizita nohte. Brez razmišljanja o zadevi ne gre. Seveda pa je najlažje ostati pri neki svoji miselni predstavi.

Dokler se ne bosta začela spraševati o času, ga hotela razumeti ter nato preskočiti iz razuma v celoto, tako in tako nima nobenega smisla za vaju kakršnokoli razmišljanje o psihološki preobrazbi.

Lp,Igor

Z vsem dolžnim spoštovanjem, Igor, izpostavil si točno tisto, kar ti z Robijem očitava. Namreč da si ti sveto prepričan v to, da se je v tebi že zgodila neka psihološka preobrazba in da je to sedaj to. Točno to veje iz tvojih postov: jaz vem, vi ne veste oz. jaz sem se psihološko že metamorfoziral vi ostali se pa še morate. In predvsem mene zanima kako lahko to tako suvereno trdiš - to je čista prevara ega, ki ti buta skozi zadnja vrata, pa tega ne vidiš.

Sploh pa je psihološki čas tudi etika, ker ti meniš, da bo ta etika zamenjala vertikalni red - torej vidiš neko spremembo človeštva v času, da se človeštvo 'mora' spremeniti, da bo potem bolje. To pa seveda je čas, to je misel, to je ego: 'jaz vem kakšen bi svet moral biti'. Pa seveda ne mislim, da si edini - vsi imamo probleme s tem, ker ne docela sprejmemo sveta "takega kot je in kot je vedno bil". To pa je ego, to je tisti tvoj psihološki čas, znotraj katerega se bo izvršila sprememba od stanja 'svet se mora spremeniti glede na moje videnje le-tega' do naslednjega stanja, ki je 'svet je sedaj takšen kot sem si ga zamislil'.

To je moje videnje tega.

Lp, Pisoči ...
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6378 - 04.06.2009 at 08:35:12

Quote:
To je moje videnje tega.

Tudi moje.

Bom pa nehal spraševati.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6379 - 04.06.2009 at 10:26:04

Quote:
Robi wrote on 30.05.2009 at 00:17:03:
Quote:
Razlage lahko iščeš v svojem idolu, Ta-modrem in si potem prepričan vernik.

Kako pa lahko iščem razlage v ta-modrem, če je ta vsemogočen ?

Moli, prosi, fehtaj.

Lp,Igor

Prosite in dano vam bo ( trkajte in odprlo se vam bo ) ...  Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6380 - 04.06.2009 at 10:39:13

Če si boš ti venomer izmišljal neke svoje pomene besed, lahko jaz razmišljam celo večnost.

Nooo, podpis . Namreč, Točno To sem tudi že jaz spoznal, in to že nekaj mesecev nazaj  Cool . In isto "preobrazbo" spoznavam zadnje čase tudi pri Nahate .

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6381 - 04.06.2009 at 10:40:37

El Pesnik wrote on 03.06.2009 at 13:27:54:

Zadeli ste žebljico na glavico, g. Robi. Sporočilo s popolnoma enako vsebino sem sam že pred časom prav tako naslovil na uporabnika z nadimkom "ajgor" in tudi takrat omenjena oseba ni bila zmožna razumeti globlje narave mojega sporočila. Tudi sam sem že takrat trdil, da uporabnik "ajgor" piše zgolj zato, da (po domače rečeno, kakopak) pametuje in mu prav nič ni do tega, da bi kaj pametnega povedal.

Od takrat je preteklo že ničkoliko vode, uporabnik "ajgor" pa še vedno uganja iste norčije ( Grin). No, pa šalo na stran, zakaj ta tema je sveto resna tema, saj usoda celotnega človeštva visi na izjemno tanki nitki. To izjemno tanko nit pa lahko reši le gospodar Prometejevega ognja (tako so mi strici povedali).

Pa naj bo zaenkrat dovolj,

z lepimi pozdravi,

Tisti, ki Piše ...  Cool

Ja, točn' tko : "piše da piše"  Grin .

lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6382 - 04.06.2009 at 10:48:58

El Pesnik wrote on 04.06.2009 at 08:23:27:
Quote:

Lp,Igor

Z vsem dolžnim spoštovanjem, Igor, izpostavil si točno tisto, kar ti z Robijem očitava. Namreč da si ti sveto prepričan v to, da se je v tebi že zgodila neka psihološka preobrazba in da je to sedaj to. Točno to veje iz tvojih postov: jaz vem, vi ne veste oz. jaz sem se psihološko že metamorfoziral vi ostali se pa še morate. In predvsem mene zanima kako lahko to tako suvereno trdiš - to je čista prevara ega, ki ti buta skozi zadnja vrata, pa tega ne vidiš.

Sploh pa je psihološki čas tudi etika, ker ti meniš, da bo ta etika zamenjala vertikalni red - torej vidiš neko spremembo človeštva v času, da se človeštvo 'mora' spremeniti, da bo potem bolje. To pa seveda je čas, to je misel, to je ego: 'jaz vem kakšen bi svet moral biti'. Pa seveda ne mislim, da si edini - vsi imamo probleme s tem, ker ne docela sprejmemo sveta "takega kot je in kot je vedno bil". To pa je ego, to je tisti tvoj psihološki čas, znotraj katerega se bo izvršila sprememba od stanja 'svet se mora spremeniti glede na moje videnje le-tega' do naslednjega stanja, ki je 'svet je sedaj takšen kot sem si ga zamislil'.

To je moje videnje tega.

Lp, Pisoči ...

Tudi tole si dobro sprevidel + zapisal, Pisoči Matija .

Lp + #

Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #6383 - 04.06.2009 at 12:26:37

POZDRAV VSEM !

RESNIČNO ŽE DOLGO SE NISEM OGLASIL,VERJETNO PA STE OPAZILI ,DA SE TUDI ALOJZ NI.SAJ VSAK DAN ODPREM TOLE NAŠO STRAN,S TEM MISLIM TUDI OBISKOVALCE IN VIDIM ,DA NI VEČ RDEČE NITI.

VESTE,TUDI ALOJZ,KI JE ZELO VZTRAJEN V VSAKI STVARI ,KI SE JE LOTI,SE JE MALO NAVELIČAL PING-PONGA,ŠE POSEBEJ Z ZELO "RAZVITIMI" NA DUHOVNEM PODROČJU.

NE ČISTA GOLA MATERIJALNOST,NE KAVZI DUHOVNOST,KI JO MIMOGREDE TULE NEKI ZGANJATE,NI REŠITEV ZA ČLOVEŠTVO.
SREDNJA POT JE PRAVA , TO VAM JE ŽE PRED TISOČLETJI POSREDOVAL BUDA (SAMOSPOZNANI).

SKUPAJ BO POVEZAL NEKDANJE REPUBLIKE BALKANA V PROJEKT PROMETEJEV OGENJ IN ZNJIM RAZSVETLIL VSE TEMNE KOTE ,NE SAMO V SLOVENIJI,KI MIMOGREDE ,S SVOJIMI VRLIMI POLITIKI,TAVA V NAJGLOBJI TEMI,AMPAK TUDI VSO EVROPO TER KASNEJE SVET.

Z VRLIMI POLITIKI PA NE MISLIM SAMO TRENUTNE OBLASTI, NIČ NI VAŽNO KATERE BARVA SO ,VSI PO VRSTI NAS SAMO FARBAJO.

KO BOSTE TO SPOZNALI IN SE BO V VAŠIH GLAVAH ZGODIL PREKLOP NE BOSTE VEČ NASEDALI LEPOREČENJU,ŠTELA BODO SAMO DEJSTVA.       TAKRAT SE VAM NE BO TREBA VEČ ZATEKATI V NEK NAMIŠLJEN SVET IN SE SKRIVATI PRED TEŽAVAMI REALNEGA SVETA V KATEREGA STE INKARNIRANI PO SVOJI VOLJI.

SPOZNAJTE SE!!!!!!!

PA LEP POZDRAV    MatijaŽ
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6384 - 04.06.2009 at 13:43:08

El Pesnik wrote on 04.06.2009 at 08:23:27:

To je moje videnje tega.

Lp, Pisoči ...

Poglej; jaz vsaj vem, da še mnogo ne vem. Vidva pa tega ne vesta in pričakujeta odgovor od nekoga, ki naj bi vedel. Sta mentalni lenobi, ki želita imeti nekaj, kar ima nekdo drug. In to je ego; želim imeti, moram vedeti, rad bi.....

Psihološki čas ni etika. Ti si misliš, kakšen naj bi svet bil, tvoja osebna dejanja pa so v pravem nasprotju od tega tvojega ideala. Preveč se naslanjata na druge in ocenjujeta, želita tekmovati in ocenjujeta. To pa je vse v polju zavisti. Zavist je pa strah. To je psihološki čas, spregledanje tega kako deluje tvoja psiha. In psihološka preobrazba je poznavanje tega, tudi besed, ki jih izbiraš.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6385 - 04.06.2009 at 14:43:55

MatijaZ wrote : KO BOSTE TO SPOZNALI

Hej, Matija, ... pa saj to že kar nekaj let vem.

In tudi vem, da je Gospod Jezus učil, da je Srednja pot Prava Pot . ( btw, Igor pravi da poti sploh ni, heh )

Nooo, vem pa tudi, da je na našem Planetku Že več podobnih "Alojzijev", in vsi govorijo podobno kot Alojzij, da bodo "razsvetljevali" nevemkajže , vsepovprek , in oh in sploh, in nevemkajše , ter da so edini-ki-so.

Najbolje pri vsemskupaj pa je, da eden za drugega ne vejo, čeprav si domišljajo da "vse vejo" , ter tako mislijo, da so "edini" (vsak zase).

Še bolje pri vsemskupaj pa Bo, ko bodo izvedeli eden za drugega , oziroma ko se bodo srečali .

Takrat bo še bolj "zanimivo", ker se nebodo zmogli s3njati - kdo izmed njih je bil "prvi" . Grin Exclaim

In očitno še Matija tega tudi nisi vedel .

Lp do tedajjj, čaw  Cool
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6386 - 04.06.2009 at 14:54:37

matijaZ wrote on 04.06.2009 at 12:26:37:
POZDRAV VSEM !

RESNIČNO ŽE DOLGO SE NISEM OGLASIL,VERJETNO PA STE OPAZILI ,DA SE TUDI ALOJZ NI.SAJ VSAK DAN ODPREM TOLE NAŠO STRAN,S TEM MISLIM TUDI OBISKOVALCE IN VIDIM ,DA NI VEČ RDEČE NITI.

VESTE,TUDI ALOJZ,KI JE ZELO VZTRAJEN V VSAKI STVARI ,KI SE JE LOTI,SE JE MALO NAVELIČAL PING-PONGA,ŠE POSEBEJ Z ZELO "RAZVITIMI" NA DUHOVNEM PODROČJU.

NE ČISTA GOLA MATERIJALNOST,NE KAVZI DUHOVNOST,KI JO MIMOGREDE TULE NEKI ZGANJATE,NI REŠITEV ZA ČLOVEŠTVO.
SREDNJA POT JE PRAVA , TO VAM JE ŽE PRED TISOČLETJI POSREDOVAL BUDA (SAMOSPOZNANI).

SKUPAJ BO POVEZAL NEKDANJE REPUBLIKE BALKANA V PROJEKT PROMETEJEV OGENJ IN ZNJIM RAZSVETLIL VSE TEMNE KOTE ,NE SAMO V SLOVENIJI,KI MIMOGREDE ,S SVOJIMI VRLIMI POLITIKI,TAVA V NAJGLOBJI TEMI,AMPAK TUDI VSO EVROPO TER KASNEJE SVET.

Z VRLIMI POLITIKI PA NE MISLIM SAMO TRENUTNE OBLASTI, NIČ NI VAŽNO KATERE BARVA SO ,VSI PO VRSTI NAS SAMO FARBAJO.

Spoznaj svoje hudo infantilno pisanje.

Sej je Igor v prejšnjem postu nekaj lepo napisal: ti hočeš nekaj od Alojza, ker se lepo sliši in ti hočeš to imeti - od tu tvoje infantilno vzhičeno pisanje v bran tvojemu idolu Alojzu, ki samo fantazira o nečem kar sploh ne rabi biti fantazirano.

Igor, narobe si me ocenil: dokler sem mislil, da mi nekdo lahko nekaj da, sem spraševal Alojza. Potem sem itak videl, da tako ne gre, ker je tisto kar naj bi imel, če je resnično, že vseskozi prisotno. In 'pametovanje' tisto obskurira, zato je mene zanimala samo destrukcija takega pametovanja. Mogoče si ti ocenil, da nekaj hočem od tebe, ampak temu ni tako. To vem.

matijaZ wrote on 04.06.2009 at 12:26:37:

KO BOSTE TO SPOZNALI IN SE BO V VAŠIH GLAVAH ZGODIL PREKLOP NE BOSTE VEČ NASEDALI LEPOREČENJU,ŠTELA BODO SAMO DEJSTVA.       TAKRAT SE VAM NE BO TREBA VEČ ZATEKATI V NEK NAMIŠLJEN SVET IN SE SKRIVATI PRED TEŽAVAMI REALNEGA SVETA V KATEREGA STE INKARNIRANI PO SVOJI VOLJI.

SPOZNAJTE SE!!!!!!!

PA LEP POZDRAV    MatijaŽ

Lepa reč, diktirati nekomu naj se spozna. Seveda naj v sebi prepozna tisto, kar ti meniš, da bi moral prepoznati, je tako?  Shocked

G. Matijaz, vi ste še vse preveč naivno bitje, da tako verjamete Alojzu kaj vse bo on naredil. Najprej ugotovite, če je sploh kaj potrebno storiti ali pa je to le projekcija vašega uma/ega, ki sploh nima zveze s svetom "takim kot je".

Lp, Tisti ki piše
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6387 - 04.06.2009 at 15:21:04

Poet, vseskozi želiš potrditev, da je vse v tebi. To je ta želja in psihološki čas. Hočeš dokaz, potrditev, da si ti celota. Iz tega izvira tvoja destruktivnost.

Sicer te pa nisem ocenjeval, ampak pozival k razmisleku.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #6388 - 04.06.2009 at 18:41:46

NIČ NI POTREBNO STORITI ? VSE JE V NAJLEPŠEM REDU!?
ZATO PA NAS TAKOLE VODIJO KOT SLEPCE,KI JIM NAIVNO VERJAMEMO IN VSAKIČ ZNOVA SE TOLAŽIMO-SAJ BODO NASLEDNJE VOLITVE ,PA JIM BOMO POKAZAL IN BOMO DRUGE IZVOLIL.
PLOŠČA SE OBRNE A GLEJ GA HUDIČA SPET ISTA MUZIKA SAMO TAKTI SO ZA ODTENEK DRUGAČNI.

LP  Cheesy
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6389 - 05.06.2009 at 07:46:37

matijaZ wrote on 04.06.2009 at 18:41:46:
NIČ NI POTREBNO STORITI ? VSE JE V NAJLEPŠEM REDU!?
ZATO PA NAS TAKOLE VODIJO KOT SLEPCE,KI JIM NAIVNO VERJAMEMO IN VSAKIČ ZNOVA SE TOLAŽIMO-SAJ BODO NASLEDNJE VOLITVE ,PA JIM BOMO POKAZAL IN BOMO DRUGE IZVOLIL.
PLOŠČA SE OBRNE A GLEJ GA HUDIČA SPET ISTA MUZIKA SAMO TAKTI SO ZA ODTENEK DRUGAČNI.

LP  Cheesy

Ti še vedno voliš? In pričakuješ spremembo od zunaj? Vso srečo pri tem.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 ... 424 425 426 427 428 ... 764