Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 420 421 422 423 424 ... 764
(Read 1509909 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #6315 - 27.05.2009 at 08:34:32

Ja, najprej se spomnem Alojza, ko je tkole določal. Lorber pa Ni nič določal. On je pač bil butast , in ravno zato je le zapisoval kar mu je Bog narekoval.

No, saj, ... saj tebe je tud' škoda, le da sem jaz nad tabo že skoraj popolnoma obupal, ...

Lp

Bošt'
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6316 - 27.05.2009 at 09:22:27

Quote:
Kaj ko bi enkrat povedal nekaj oprijemljivega. Ne pa barje, ... potem akvarij, ... potem ocean, ... kaj še vse bo ...   Tongue

To bi tudi jaz rad.
Saj noben ni vsemogočen in vsi smo omejeni. Tak, da izjava z akvarijem ne pove nič.

Lahko jaz razmišljam o izjavah nekoga drugega, vendar si jih bom razlagal po svoje, dokler mi tisti ne pove, kako to izgleda v praksi.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6317 - 27.05.2009 at 10:29:06

Dokler si jih boš razlagal, boš v temi kot Bošti. Razmisli in se sprašuj. Razlage lahko iščeš v svojem idolu, Ta-modrem in si potem prepričan vernik. Jaz ti nisem govoril o prepričanju. Nimam te namena prepričati, ampak da začneš razmišljati preko lastne radovednosti. Prakso moraš spoznati sam, nemogoče je od drugega.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6318 - 27.05.2009 at 12:12:38

To razumem.

Jaz nimam nobenega idola in ga nimam namen imeti.

Če ne bi bilo lastne radovednosti, ne bi spraševal.

Hotel sem povadati to, da če že nekoga obtožuješ, da živi kot riba v akvariju, da sam ti dokažeš, da to nisi.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6319 - 27.05.2009 at 14:38:33

... heh, ... jaz pa imam "idola", ... pa še dober + najboljši je, - za povrhu  Smiley Cheesy Roll Eyes Cool. On je Pot, Resnica in Življenje .

Pa lep + predvsem dober pozdrav, čaw , ...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6320 - 27.05.2009 at 15:01:37

Robi wrote on 27.05.2009 at 12:12:38:
To razumem.

Jaz nimam nobenega idola in ga nimam namen imeti.

Če ne bi bilo lastne radovednosti, ne bi spraševal.

Hotel sem povadati to, da če že nekoga obtožuješ, da živi kot riba v akvariju, da sam ti dokažeš, da to nisi.

Radovednost naj preide v hotenje. Akvarij je zato, ker se znova in znova vračaš na neka stališča. Novo nima stališč, ker je novo. Ne dodajaj vedno znova nekemu znanju. To pomeni pozornost cele biti. Hotenje po spoznanju te pripelje do ustvarjalnosti, kar je inteligenca.
Dokaz je že, da nimaš nekih zabetoniranih stališč in nekega idola h kateremu stremiš. Idol je vedno nedosegljiv in ponavljaš za njim. Torej živiš neko življenje iz druge roke, po svojem idolu ali idealu.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6321 - 27.05.2009 at 15:42:22

In kaj pol, če je "Idol" nedosegljiv ? Idol še vedno lahko ostane idol, četudi je nedosegljiv. Exclaim Ne tolk' hitro obupat, Igy  Cheesy.

Če pa živiš iz "druge roke", ki je boljša kot tvoja, je to vendar še toliko bolše, kot pa da se opiraš na svojo roko, ki je slabša. Kaj ti tu spet ni jasno, Igor ? Cheesy

Daj, človek, mal' se skuliri, mal razmisli kaj pišeš (blebečeš), pa bo tudi bolje .  Roll Eyes Cool.

Lp + Dp do tedajjj, čaw  Smiley, ...

from Boštyxz + ... ? , ...
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6322 - 27.05.2009 at 16:00:36

Boštyxz wrote on 27.05.2009 at 15:42:22:
In kaj pol, če je "Idol" nedosegljiv ? Idol še vedno lahko ostane idol, četudi je nedosegljiv. Exclaim Ne tolk' hitro obupat, Igy  Cheesy.

Če pa živiš iz "druge roke", ki je boljša kot tvoja, je to vendar še toliko bolše, kot pa da se opiraš na svojo roko, ki je slabša. Kaj ti tu spet ni jasno, Igor ? Cheesy

Daj, človek, mal' se skuliri, mal razmisli kaj pišeš (blebečeš), pa bo tudi bolje .  Roll Eyes Cool.

Si pa teleban. Kaj ti misliš da je idol dosegljiv?

Živiš življenje drugega. Ne svoje. To ti ni jasno. Misliš, da je življenje nekega idola boljše. Celo svoje življenje boš živel po neki miselni podobi nekega idola. To pomeni, da boš vedno razdvojen. In krč te bo ponovno zgrabil.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #6323 - 28.05.2009 at 00:39:34

SSKJ:

pozornost -i ž (o)
1. zavestna (miselna) zbranost:

koncentracija -e ž (a)
2. (miselna) zbranost,

koncentracija = pozornost = (miselna) zbranost

Wink  Cheesy  Grin  Cool

Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #6324 - 28.05.2009 at 00:42:14

Quote:
Robi wrote on 26.05.2009 at 01:39:22:
Quote:
Znanje nastane skozi proces osredotočenja, in še tako razširjeno znanje je še vedno ujeto v svoje lastne meje.
V stanju pozornosti zavest lahko in tudi uporablja znanje, ki je obvezno rezultat osredotočenja; toda delček ni nikoli celota in nalaganje delčkov na kup ne da zaznave celote. Znanje, ki je dodajalni proces osredotočenja, ne more pripeljati do razumevanja nemerljivega. Celota ne more biti nikoli zajeta v osredotočeni zavesti.

To mi je vse jasno.
Ampak to je teorija.
Moja vprašanja so namenjena tebi, ker me zanima, kako to v praksi izgleda.

Najprej razmišljaj o tem, kar sem ti napisal. Preštudiraj. Lp,Igor

Naj preštudira tvoja bluzenja? Pa ti ga vendar siliš v (de)koncentracijo. ... Smiley

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6325 - 28.05.2009 at 00:45:53

Quote:
Torej, razmisli o tem in mogoče boš spoznal o čem govori. O pozornosti govorijo vsi guruji in razni kilozofi, mistiki, vendar ne poznajo te besede. Pozornost ni omejena. Omejeno je osredotočenje, ki razvija določeno znanje. Pozornost se rodi z radovednostjo, zanimanjem, kjer ni koristi. nagrade.

Lp,Igor

Preberi si kaj sem napisal in ne sledi SSKJ, kot slepa srnca.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #6326 - 28.05.2009 at 00:55:12

Quote:
Quote:
Torej, razmisli o tem in mogoče boš spoznal o čem govori. O pozornosti govorijo vsi guruji in razni kilozofi, mistiki, vendar ne poznajo te besede. Pozornost ni omejena. Omejeno je osredotočenje, ki razvija določeno znanje. Pozornost se rodi z radovednostjo, zanimanjem, kjer ni koristi. nagrade.

Lp,Igor

Preberi si kaj sem napisal in ne sledi SSKJ, kot slepa srnca.

Lp,Igor

Ni mi več potrebno brati tvoja stereotipna bluzenja, da ne bi prav dobro vedel kaj želiš in ne znaš povedati ali pa nisi sposoben ali pa ne želiš povedati, ker se pač tudi za samozvanega guruja, kar si ti strahotno želiš biti, ne spodobi da bi bil drugim razumljiv.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6327 - 28.05.2009 at 01:04:48

Če že ne prebereš, pa vsaj razmisli preden blebetaš. Nekaj opletaš z željami in spodobnostjo, z nerazumljivostjo in razumljivostjo. Si pojedel preveč lubja?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6328 - 28.05.2009 at 08:25:58

Quote:
Boštyxz wrote on 27.05.2009 at 15:42:22:

Si pa teleban. Kaj ti misliš da je idol dosegljiv?

Živiš življenje drugega. Ne svoje. To ti ni jasno. Misliš, da je življenje nekega idola boljše. Celo svoje življenje boš živel po neki miselni podobi nekega idola. To pomeni, da boš vedno razdvojen. In krč te bo ponovno zgrabil.

Lp,Igor

Glej, Igor, : še enkrat ti bom povedal kar sem ti že prej namignil : oni "idol" je Tudi zame nedosegljiv  Exclaim . Vendar to še ne pomeni da bom kar obupal.

In kaj pol, če živim življenje boljšega ( idola ), kot pa življenje slabšega ( sebe ) ? Je pa ja bolše če je boljše, kot pa če je slabše, mar ne  Questioning Cheesy Questioning .

Če pa napotki za življenje od "idola" nebi bili dobri, oziroma boljši, potem pa res nebi imelo smisla , kot tudi sam praviš . No, glej, na srečo Ni tako.  Exclaim. Sem preveril. Exclaim Cool Exclaim.

Razdvojen da bi bil ?
Glej, živim samo še Zanj. To je moja enotnost - Zanj .

Zdaj pa spreglej v kaki zmoti si bil z svojim mnenjem o meni .

Pa dober + spregledan dan ti želimo , ...  Cool ...

from boštyxz + Sun spirits + God's brothers + # Kiss#

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #6329 - 28.05.2009 at 13:57:09

Bošti, ti živiš življenje po pripovedi. Po neki misli, ki jo je zapisal nekdo po pripovedi nekoga.

Sicer se pa s svojim idolom tako pogovarjaš in ga sanjaš. Povej zakaj moliš, če pa se z njim pogovarjaš? Se ne moreta lepo zmenit in ti deluješ v skladu z napotki, svobodo pa uporabiš le pri izbiri zelenjave in mlečnih izdelkov.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 420 421 422 423 424 ... 764