Robi wrote on 03.03.2009 at 11:12:01: Quote:Največja nevarnost za človeštvo sta neumnost in neznanje
S tem se ne strinjam.
Kaj pa lahko narediš brez znanja ?
Potem je neandertalec največja nevarnost za človeštvo ?
Quote:Nevaren ni človek,ki misli,da je bog, ker on v resnici je večno-sedanja individualna živa božja samomanifestacija. Bog je večno-sedaj vse.
Ti enačiš misel z bogom.
Saj...jaz tudi : Bog je ego.
Quote:Nevaren je človek,ki se upira temu spoznanju in ga ne želi spoznati,ker ta človek potem nesamospoznan kvasi in dela bedarije zlate ribice,ki si umišlja da razume teološko civilizacijsko zapuščino,ki misli,da ve zakaj je v osnovi religiozno bitje in si umišlja,da je vera nekaj izmišljenega in da ne služi nikomur
Tega nisem trdil, da ne služi nikomur. In tudi ni izmišljena.
Omenil sem le posledice vere.
Quote:Najbolj nesprejemljivo pa je to,da posameznik (ti)z mislijo zlate ribice sodi soljudi in to opravičuje s svojo trditvijo da že 2o let plava v mutnih vodah lastnega izmišljenega barja.
To pa je nekaj novega.
Nisem vedel ,da zlate ribice sodijo soljudi.
Quote:Če hočeš resnico in to neovrgljivo po komer koli: Ti si in boš ostal samo zlata ribica.
Lepo je biti zlata ribica.
Človek ima toliko problemov sam s sabo.....
Quote:Obdaruj me vsaj s tvojim osebnim vedenjem kdo ti si???
Zlata ribica.

Če bi te zanimala resnica, ne bi sodil in me že vnaprej za vse večne čase označil za zlato ribico.
Quote:Problem so tvoje neutemeljene sodbe,ki hranijo tvoj ego- ne mojega.
Mrtvega psa nihče ne obrca.
Razumeš ?
Quote:Meni ne more nihče,ki danes biva na Zemlji nič in nikogar se ne bojim in ničesar me ni strah,ker me varuje moj dar vesoljnemu življenju in moja prehojena pot (cilj) brodnika po vesoljnem morju smrti..
Zakaj potem rabiš varovanje ?
Nisi samospoznan, skrivaš se....
Quote:Kaj pa tebe varuje 'uboga zlata ribica' tvoja samovšečnost- samooklicanega sodnika.
Nič.
Sem to, kar sem in tega mi nihče ne more vzeti.
Quote:Zato ostani to kar si--- 'zlata ribica',ki ji je dano živeti in ne soditi tiste,ki vedo zakaj bivajo na Zemlji.
Če bi vedel kdo si. Ne bi tega sprejemal, kot sodbo.
ROBI
Vse tole je nov dokaz,da tvoja zavest ne razume dimenzije lastnega bivanja-večno-sedaj. Torej plavaš v temi lastne in sočasno vesoljne biti.Si ujet v sedanji cikel ,ki ga nisi s svojim zavestnim hotenjem sposoben preseči. Vidim,da nimaš niti volje,to preseči,ker je ti je bolj udobno v kukonu vate,pa še občutek osebnega strahu se ti 'navidezno' izniči.
Ne strinjaš se, da je neznanje odločujoče.??? Preberi si kaj si napisal!!!! Neadertalec ima zavest,ki misli,da je naravni pojav- božje delo.
Ti pa misliš,da nekaj veš, si pa samo samovšečen homo sapens-sapiens,ki misli da je že homo-dei-vesoljno samospoznani človek bog.
No ti si zlata ribica,ki nima sposobnosti povezovati informacij ki jih dobi v akvariju.
Ego ni bog-ker ima človek (edini) 'svobodno voljo' in možnost samospoznanja. Svobodna volja je tisti dejavnik ki opredeljuje zavest človeka dejanja- ga naredi odgovornega do življenja, ali neodgovornega in zlate ribice se tega dejstva ne zavedajo.
Tvoja trditev,da ima človek veliko problemov sam s seboj.Točno neveden nesamospoznan na nivoju zlate ribice jih ima.To si pa ti !
Ne ti se imaš za mrtvega psa,ki ga nihče ne obrca-Problem je,da je ta pes tudi 'mrtev' živ-kako? Ja to je pa običajno tudi za živega psa nedoumljivo.
Vero rabiš ti,in tisti ki ne poznajo civilizacijske vloge verovanj. Vere so vesoljno in zemeljsko poenoten civilizacijski sistem ,ki vesoljno človeško teološko izročilo ohranja živo tako ,da ga prilagaja časovno in geografsko človeški zavesti-padajočega, ali rastočega civilizacijskega cikla.
Sedaj veš kako se skrivam, opisano je moj paravan in temelj delovanja.Boš ti tole zmožen prezvečiti.Glej,da se ti trnek ne zatakne v grlu.
Sedaj pa koga lahko ti sodiš? Jaz sem se tej želji prostovoljno zavestno odpovedal,čeprav lahko naredil tudi drugače;; naprimer povzročil kaos in morijo resnične 'apokalipse' na Zemlji. Ga lahko ti zlata ribica?
Ta nevarnost realno še obstaja,zato molim za modrost,da bom uspel zadevo predati človeštvu ob sočasni garanciji in zavezi,da bo vse kar bo sprejeto ostalo v službi življenja in se nikoli in nikjer neetično izrabilo proti njemu. Tako Robi, sedaj pa veselo udari!!!
Lp Alojz