El Pesnik wrote on 01.03.2009 at 12:51:20:Etrex wrote on 01.03.2009 at 12:39:35:Poet, nevem kaj ampak nekaj te hudo moti pri Alojzu...
Naj ugibam, moti te to da je realen clovek, predvsem clovek, verjetno bi moral biti nekaksen nebeski prebujenec, ki ne uporablja vec uma sploh, samo da bi letel v nekem odmaknjenem stanju kao nekega univerzalnega dojemanja vsega v nekaksni cisti zavesti.
Ok zakaj ne pogledamo stvari iz druge plati, pustmo vse in si poglejmo kaj je v tem da se clovestvo vedno bolj prebuja, vedno vecje umske sposobnosti! Ampak glej ga zlomka, zelo ocitno si opazil da so socasno te tudi pot v stran.
Zdaj se ti tu vprasas, kaj je iz naravnega vidika namera, te umske sposobnosti prilagoditi ali spoznati da v bistvu mi uma sploh ne potrebujemo in lepo vse zavrzemo ves cloveski 14000 letni razvoj in se vrnemo v kameno dobo in se znajdemo tam kjer bi morali biti ze od zacetka. Se bere hudo bedasto in tudi je.
Tvoja naivna vera je tocno to, ampak se motis, zelo. Cilj je v preseganju ne potlacenju.
Sicer pa Alojz nobenega nic ne prepricuje kolikor opazam, to je tvoja ideja, v resnici samo podira smesne teorije nekaterih ki bi radi ucili blodnje in stvari ki jih na pol razumejo.
Tomaž, s tabo nimam problema, ti si mi kul, zato se midva ne bova tolkla. Bom pa rekel samo to (in ne mi zamerit takoj), da si ti precej nekritično sprejel Alojza kot neko odrešeniško očetovsko figuro. In v njega sedaj verjameš, ker je izredno LAHKO verjeti v Alojza in verjeti, da te bo on odrešil pred ne vem čim.
Tako da Tomaž samo nasloni se nazaj in uživaj v predstavi. Naj tvoj "Mesija" resnično zasluži svoj mesijanski status, katerega je sam sebi poklonil in katerega ste drugi tako voljno sprejeli.
He he

Saj se nimam namena tolct, zakaj le? So pa mi debate s teboj v veselje, ves zakaj? Ker te razumem, tako da lahko malce podebatiramo.
Ok spoznati P.D. po Alojzu ni lahko ves zakaj? Poglej po forumu, kdo tega noce niti preveriti, tisti ki raje zivijo v oblackih in ki se nocejo sprijazniti s dejstvom da dokoncne odresitve ni, da je zivljenje zajebano kolikor zajebanega naredis sam, da pri tem ni tretje sile, boga, ki bi te za rokico vodila. Iz slepe vere v new age pravljicnji duhovnosti preiti, ozavestiti na miselnost Alojza ni enostavno.
Dalje, narobe mislis da se kdo boji smrti da je kaj v zvezi s tem. Spoznanje je da zivis vecno-zdaj, zakaj bi se potem bal smrti, ce spoznas da si vecno ziv zdaj v vsej vecnosti ki je ze bila? Saj vem da umre le nosilec zavesti, posoda... Se vec tudi ta ne umre, ce spoznas da so atomi kot neunicljive kocke, torej umre in unice se v resnici prav nic... Ti si navezan na podobo sestavljeno iz kock, ko jo nekdo razdre za cim zalujes? Spomin, miselni konstrukt, spoznanje je da je vecno- zdaj vse enako to dojemi.
Zdaj pa smo tam, vecno zivljenje... To je opravicljivo za to, da lahko clovek opravlja nalogo vzdrzevanja zivljenja. Vem temu ti pravis neumnost, mene pa zanima, kaj ti mislis, kako drugace bi se zivljenje ohranjalo, tu potrebujes konkreten odgovor.
Vmes pomisli nic, popolnoma nic ni slucajno, kot se danes splosno misli da je zemlja slucajen koscek, kjer se je slucajno nekako umesal DNK iz raznih elementov. Iz tega vidika je vesolje kaos, ker ne poznas zadeve dobesedno, v resnici je vse en velik funkcijonalni mehanizem akumulacije in realizacije... Kaj drugega zaboga pa pocnemo? So samo nihaji gor dol, nikoli ne ostanes fiksno v enem, so daljsi in so krajsi, tu se govori o tistem daljsem in najpomembnejsem za zemljane. Da smo tu v tej kozmicni uganki smo krivi sami, to ni slucaj, za to obstaja vzrok, ki je direktno vezan na posledico.
L.p.