Quote:Tu s knapovščino je močno brcnil v temo. Hotel mi je soliti neko pamet o knapovskem pogledu. Debil. In potem sanja o neki svoji izobrazbi. V Jugoslaviji je bil naš faks edini priznan po celem svetu, korporacije so pošiljale ponudbe, če se želiš pri njih zaposliti. Meni so na primer, ko sem bil v Belgiji na politehniki v Monsu, direkt ponujali zaposlitev s stanovanjem in nekimi bonitetami. Delal naj bi za Nato v Eurotunelu.
Lp,Igor
In seveda si ti na to ponosen kajne? Vidiš, kakšne bedarije trosiš, kakšen tehničen razvoj, vse to je bistvo bedarije v svetu, ti pa to še hvališ.
Kako zmotno ozkogledno razmišljata tale dva vaška petelinčka! Jaz nikakor ne pravim, da je intelektualec boljši od rudarja. Smešno se mi pa zdi, ker ajgor in Alojz HOČETA biti neka silna intelektualca z prebiranjem ne vem kakšnih knjig in razpolagati z ne vem kakšnim silnim znanjem, ko pa je še vsak resnično prebujen človek spoznal, da je intelekt ovira do resničnega vpogleda v resničnost. Kera vaška bumbarja, ki hočeta delovati učeno, kr neki.
In seveda Alojz misli, kako drži Boga za jajca, je pa ujel samo svoje in tuje projekcije resničnosti, katere hoče sedaj na vso silo uresničiti. Pa še smrt ga skrbi, ubogega revčka skrbi smrt telesa in potem okoli sebe zbira druge prestrašene revčke, katerim obljublja, da jih bo odrešil smrti. Revčki tupoglavi.
Jejhata, pa da se da enemu silno "pomembnemu" Slovenjceljnu Alojzu toliko postov skup sklanfati, da cele dneve preživi na internetu, od sebe pa ne da nobene prave fige, samo tiste svoje pokakane nebulozne iz domačega vrta.
Ko je že bilo govora o drevesu in gozdu: te dva "humanitarca" za ženske - Alojz in Igor, do gozda sploh še prišla nista. Onadva sta videla 5 dreves lokalnega gozda, in ker bi sedaj bila rada nekaj pametna in učena sedeč na kupu bukev, sta rekla da je tistih 5 drevs cel gozd. Tok sta omejena in zaradi te svoje omejenosti sedaj vsakomur želita vsiliti tistih 5 dreves, ki so res bolj kilava in jih je strah smrti. In ona meni nekaj o tehničnem napredku, lepo te prosim - največji zahojenci na vasi sanjajo o nekem tehničnem napredku, sam zato ker so na vasi. Nimajo pameti, da bi sprevideli, da je tehnika in rudarstvo in ne vem kakšna obrt najbolj brezveze kar si je človek spomnil.
Bi skoraj vprašal, če je bilo nemara preveč jame?

In pa da: "s silnim zanosom, ki je takrat vel v nas, bi lahko osvojili Beograd" - jeli, ajgorčina mila, take ideje imaš ti v glavi, potem se pa čudiš kok si omejen in brezvezen.