El Pesnik wrote on 26.02.2009 at 17:32:13: Me spominjaš na rudarskega noja, ki bi rad bil intelektualec pa nima osnovnih pogojev za to.
Sem se ravno še nekaj spomnil in bom to napisal danes, ker ne mislim jutri spet ždeti na tem forumu. Torej zakaj jaz mislim, da sta Alojz in Igor wannabe intelektualca, ki nimata osnovnih pogojev za to.
V mlajših letih neizobražena bi rada sedaj popravila to. In sta začela "študirati" bukve - Alojz se je megalomansko spravil na vse "svete" tradicije in ne vem še kakšne bukve je prebiral, Igor pa isto se je šel nekega prebiralca knjig in sedaj misli, da drži boga za jajca. Obema je skupna neizobraženost in posledično slabo razvit intelekt v mlajših letih. Potem ko sta bila malo naokrog se pa jima je fino zazdelo, če bi bila malo bolj intelektualna in sta začela svoj nos vtikati v knjige, rezultat so pa njune nebuloze na tem forumu in podobne vzvišene bedarije.
Onadva še nista dosegla stopnje do katere pride vsak resen in "zagrizen" intelektualec - da je vse to "znanje" iz knjig in vse kar je kdorkoli kdaj napisal in izrekel popolnoma lažno in brezpredmetno. Sploh še nista spoznala iluzornosti intelekta, ker ga še nista izživela, ker ga v bistvu izživljata sedaj. Tako da sploh nista primerna za kakšno resno debato o naravi stvarstva, ker ju intelekt še preveč ovira in posledično krepi njun samozadosten ego občutek, da zdaj pa sta našla tapravo, ko se gresta intelektualne zadeve.
Tako. En je rudarski noj drug pa trgovski noj, oba pa bi rada bila intelektualca in slavila "moč" intelekta, ki pa je čisto iluzorna.
Evo, zdaj naj me pa Alojz kar "pohvali", ker sem tole spisal čist iz sebe, samo iz mojega opažanja in razumevanja, tega nikjer nisem prebral in si sposodil. To je čisto moj "intelektualni" zelnik. Samo da sem jaz vsaj spoznal iluzorno naravo intelekta kamor pa Alojz in Igor še morata priti. See you if you get there! If you ever get there! (verzi ene pesmi, če še ne vesta, noja!)

Triumf presežnikom intelekta! Nekateri noji tu pa še vedno sledijo iluzornosti intelekta in ga slavijo! Bodo morali prebrati še veliko, veliko knjig, preden bodo spoznali njihovo iluzorno moč. Pa veliko lepega in uspešnega branja vama želim ...