El Pesnik wrote on 26.02.2009 at 14:17:31:Alojz in Sandib wrote on 26.02.2009 at 14:05:23:Ravno v sprejemanju vseh življenjskih danosti in dejstev je odrešitev ki v nas samih. Problem je naše slepomišenje in naše zavajanje lastnega večno-sedanjega sebstva. To pa je ciklično vezano na EM valovanje,galaksije,ki iz nas dela butce ,ali modrece.
V to trditev lahko verjameš samo, če verjameš v postopnost in če verjameš v reinkarnacijo. Sam ne verjamem v dušo, to pa zato, ker v človeku vidim samo dve vrednosti: telo in pa zavest, ki gleda na svet prek telesa, duše ki bi se selila iz telesa v telo pa ni, to je samo Zavest, ki po meni nosi vsa telesa hkrati.
Alojz in Sandib wrote on 26.02.2009 at 14:05:23:Jezus je prispodoba ponovnega civilizacijskega vzklitja iz teme na svetlobo življenja.
Ni res. Ker tako kot je zapisano v Bibliji ljudje dejansko pridejo do teh zaključkov: ljudje smo nemočni proti Satanu, samo Jezus je dovolj močan da nas odreši, Jezus se pa ne more vrniti na Zemljo dokler se evangelij ne bo razširil na vse štiri konce sveta. To je njihov Jezus, ki je simbol statusa quo, za njih.
Alojz in Sandib wrote on 26.02.2009 at 14:05:23: Da bi ti te zadeve razumel se moraš malo ohladiti in svoje sodbe bolj argumentirano izrekati.
Alojz, argumentiraj ti svojo trditev, da duša obstaja in da se seli iz telesa v telo. Argumentiraj tudi svojo trditev, da je telo + duša = zavest. Jaz pravim da je obstaja samo telo, ki takoj ko je izvrženo iz porodnega kanala dobi Zavest iz okolice in ta zavest telesu sploh podarja življenje. Duše ne vidim nikjer, ko telo umre pa pač umre in Zavest več nima orodje s katerim bi operirala, zato pač deluje skozi drugo telo. Ista vesoljna zavest, nešteto teles, ki jih ena zavest nosi.
Alojz in Sandib wrote on 26.02.2009 at 14:05:23:Da nisi načelen si vsem že velikokrat pokazal. Jaz pa ti dobrohotno povem !!!! ne sodi,kar ti ni jasno!!!! Vprašaj se : Zakaj ne morem preseči obstoječega? Pa boš že bliže- resnici o sebi!!!
Oprostite, samo načelnost za mene pomeni vedno isto ponavljanje vedno istih zaved. Če ste vi načele, ker stalno ponavljate iste stvari iz P.D.ja to zame ni nobena vrlina, ker se po mojem mišljenju motite. Da pa jaz sprejemam in opuščam mnenja in sem zaradi tega nenačelen po vaše se pa strinjam. Samo to mene ne moti. Ker sem tudi za nekaj časa sprejel vaše mišljenje in sem po vaše bil načelen, ko sem pa to zavrgel pa več nisem bil načelen. Tu zame ni pomislekov.
Poet vse si pomešal v nek miselni zmazek brez repa in glave.
Duša je v našem genomu večno-sedaj-Je EM matrica,ki določa elementarno-snovno vezje našega DNK.Zato se duša večno-sedaj seli vzdržuje - preko same večno-sedaj žive samoreprodukcijske verige naše in vsake druge življenjske vrste. Genom je kolektiven DNK pa undividualen od kje akumiliran spomin (duša) v naši individualni DNK?
Odgovori sedaj??????? Takoj ko tako vehementno sodiš?
Kako lahko spomin našega genoma vrste prenešen v individualni DNKpreko same reprodukcijske verige izumre????
Razumeš sistem individualnega prvega vzklitja semena istih semen?
Vrednost človek se ne menja, menja se obličje človeka!!!!!!
Poet kaj ti sprejemaš in kaj ne je tvoja osebna zadeva,ki nikoli ne more biti moja. To dojemi in spoznaj,da imaš pravico sodelovati,komentirati, ne pa soditi drugih,da naj me pregledajo če sem normalen. Kdo bo mene pregledal ti, on, kdo? Jaz sem jaz v svoji samobitnosti in nisem tisto kar misliš ti,ko me sodiš nepoklican. Jasno?
Dober soi preberi kaj ti pišem in potem skači, če boš še imel zakaj.

Lp Alojz