El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
OK, samo mi se ne zavedamo, da vsa naša dejanja in misli ter emocije štejejo v skupno vsoto obeh energij. In upam si trditi, četudi se nemara ne boste strinjali, da ima vidva z Alojzem več realizirane energije kot akumulirane. Z lahkoto naštejem razloge, kot lahko tudi naštejem razloge zakaj imam jaz več akumulirane energije (poudarjanje duhovne plati, umetnost, potem hrana: sadje in zelenjava, hladna pijača, nošenje temnih yin barv, potem sedenje za računalniškim monitorjem, ki s sevanjem oddaja akumulirano energijo). In ta celoten skupek vseh mojih dejanj, razmišljanja in preferenc je sedaj na strani akumulirane energije, zato pa sedaj načrtno povečujem realizirano energijo s toploto, potem z mesom, potem z fizično aktivnostjo (fitness je najbolj yang), potem z barvami: rdečo, oranžno, rumeno, belo, potem z delom, etc.
Na neki točki potem pride do ravnovesja: najprej se to zgodi nezavedno ko te življenje samo pripelje do tega. Ampak pravo je pa potem čisto zavedno: in s tem ko povečuješ realizirano energijo se akumulirana manjša. Na sedanji točki predvidevam da je v meni nekako 60% akumulirane in 40% realizirane energije. Čez nekaj časa (pa ne se sedaj obesiti na čas) bo 55% realizirane in 45% akumulirane, potem 52% in 48%, potem 50.5% in 49.5%. Na neki točki bo pa 50% in 50% in na tej točki sem že bil, a takrat nezavedno, sedaj bo pa povsem zavedno.
In sedaj z isto lahko izbiram ali sadje ali meso, ne delam več nobenih razlik, vem samo česa mi manjka in česa imam preveč. To je vse, povsem naraven proces.
Lp, Poet
|