Boštyxz wrote on 20.12.2008 at 10:23:17:Heh, glej, kako si se ujel sam v sebe ... ;
Ponavljaš kar sem tudi jaz že rekel ; Stvarnik je Vseveden + Vsemogočen . Res Je .
Potem pa praviš , da sem jaz tudi "stvarnik" . In to ob vsej moji nevednosti + nesposobnosti ???????

A sedaj vidiš razliko ? Razliko med Resnično Vsemogočnim + Vsevednim Stvarnikom ki vse vzdržuje + ohranja Večno, in med mano, ki se sebe komaj (sploh ne) vzdržujem + ohranjam, ter komajda vem kje se me rit drži skupaj z glavo

.
No, upam, da sedaj opaziš razliko, ... ker , ... sploh ni tako majhna kot misliš

.
Pa dober dan

by Boštyxz + #
Neveden in nesposoben si kolikor mislis da si.
Tudi ena sama bilka trave je stvarnik, pa je dudi nezavedna kajne?
Zakaj enkrat ne spregledas te svoje zmote, stvarnika moras gledat kot celoto- vseobsezno konstanto razumi, znotraj te konstante sta dva principa to si spoznal, spoznaj zdaj da ni znotraj konstante posameznega bitja, ki bi bil enak vseobsezni celoti.
Pa boglej potem se poblizje duhovni princip, ki te tako vlece in ti daje trenutno nezadovolstvo, samo zaradi ne sprejemanja drugega materijalnega pola.
To ti je ze Poet lepo opisal in zdaj lahko vidis problem kvaziduhovnih blodenj. Ti isces nekaj naprej, nekaj kar je v prihodnosti, v resnici s tem samo delujes na premik med dvema principoma, ko se uravnovesis in to ni lahko, spoznas da nimas sploh naprej kam it, ker si tocno tam kjer si vsklajen in popoln, kar izareva z vrha gledano celotno stvarstvo. Si v vecni interakciji dveh principov, vendar to je tudi zaradi telesa, saj brez njega tudi duhovnega ne dojemas in obratno ni zivljenja ni duha ki je vzrok in posledica tudi telesa.
Enostavno ti je predstavljeno vse kar poznas, ti si tisti ki na silo nekaj trze in zanika da je tako kot je. Ti zanikas stvarnika ne stvarnik tebe, ti se moras prilagoditi in spoznati cesa del si in ne da te bo kdo drugi (stvarnik)prilagajal, samo zato ker si si postavil rit namesto glave (buco imas z razlogom), to nobenega ne zanima to stvarnik ve preko tebe in ko bo tebi tega dovolj, si bos postavil nazaj glavo in tako bo stvarnik preko tebe postal to kar bos postal ti sam. Saj zato imas glavo butel, da jo upotrabljas, kaj je tu kaj za komplicirat? Ce pa razmisljas z ritjo pa razmisljaj, dokler ne spoznas da je za to glava bolj uporabna
L.p.